Vammaiset ja henk koht avustaja!

Jotain rajaa!

Etsin itselleni jotain osa-aikatyötä ja noita avustajan hommia olisi aika paljon tarjolla.
Kun luen tehtäväluetteloa, en voi olla hämmästelemättä.
Monella on useita lemmikkejä, joiden hoito kuuluisi avustajan tehtäviin. Mitä ihmettä? Itse ajattelen, että kun en pystyisi huolehtimaan eläimestä, esim. ulkoiluttamaan koiraa riittävästi, en ota lemmikkiä. Mutta vammaiset saavat niille oikein tukipalkatun hoitajan!
Tutkin vammaispalvelulakia eikä siellä mainita lemmikkejä. Avustajan tehtävä on huolehtia vammaisen/avustettavan lapsista tarvittaessa työajan puitteissa.
Entäpä lemmikit harrastuksena? Avustajan tehtävä on mahdollistaa vammaisen harrastus, johon hän ei kykenisi ilman apua. Mutta nuo lemmikit... Mitäs kun avustaja jättää tulematta? Näissä hommissa on myös suuri vaihtuvuus, kun työ on monelle vain tapa tienata opiskelurahoja eikä joku 30h kuukaudessa riitä kenenkään elantoon.

Ja turha tulla nuhtelemaan minua, kun en "sääli" vammaisia. Olen itse ollut -ja moni muu- lähes toimintakyvyttömänä kotosalla useita vuosia. Silloin ei kukaan tullut kotiin tiskaamaan, siivoamaan, laittamaan ruokaa tai mitenkään auttamaan lasten hoidossa. Minultakin aina Kelassa kysyttiin, "eikö nyt ole ketään sukulaista, tuttavaa tai naapuria..?" No kun ei ollut. Nykyään ei tunnu avulla olevan mitään rajaa. Tiedän yhdenkin "vammaisen", jolla on puoliso ja isot lapset, ja silti hänellä käy päivittäin avustaja - joka tekee ruoat koko poppoolle ja ompeleekin vielä! Tunnit eivät tulisi muuten käytetyksi, niin avustaja tekee kotonaan käsitöitä "vammaisen" toivomusten mukaan. Ja tämä kaikki maksetaan veronmaksajien yhteisestä kukkarosta!

11

372

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 3+17

   Avustajan tarkoitus on mahdollistaa vammaiselle normaali elämä mahdollisimman pitkälle. Eläinten kanssa harrastaminen on ihan normaalia elämää. Jos ei duuni kiinnosta, kuten esim. itseäni ei kiinnosta, niin ei kannata hakea sellaiseen paikkaan.

   • eritaisama

    "Avustajan tarkoitus on mahdollistaa vammaiselle normaali elämä mahdollisimman pitkälle. Eläinten kanssa harrastaminen on ihan normaalia elämää."

    Mahdollisimman normaalin elämän ymmärrän. Mutta harrastukset on tietysti (ainakin vammattomien) valittava sen mukaan, mihin toimintakyky ja muut resurssit riittävät. Joka ei ilman yhteiskunnan tukea ja avustajaa pysty huolehtimaan koirasta, ei voi koiraa pitää. Ei voi olla muiden veronmaksajien asia kustantaa jonkun ihmisen koiran hoitoa. Tämä on vammattomille ihan selvä asia ollut.

    Eri juttu sitten, jos vammainen tai vammaton pystyy itse maksamaan koiralleen hoitajan.


  • ...

   Eläimet ovat paitsi harrastus niin luulisi, että myöskin tärkeä henkireikä monelle (myöskin ei-vammaiselle). Tosin luulisi, että riittäisi yksikin lemmikki eikä kokonaista eläintarhaa=)

  • jännä ähkijä

   Aloittaja taitaa olla sama trollaava nelikymppinen kokoomus"nuori", joka kadehtii tässä maassa yhtä ja toista...aloitti varmaan sen kolttakeskustelunkin, jossa katkerana tilitti kun "koltat saa valtiolta yhtä ja toista vailla mitään rajaa". No, Suomen valtio on ensin koltilta kaikki maat varastanut ja sitten jotain rajallisia oikeuksia niille kansainvälisen painostuksen alla palauttanut, mutta ei kuitenkaan maiden täyttä omistusoikeutta.

   Jännäkakkaa pidätellen odotellaan mikä on seuraava nelikymppisen kokoomusnuoren katkeroavaus.

  • Loma-avustaj

   Avustettavia on laidasta laitaan. Jonkun avustajan titteliksi sopisi tallirenki.
   Koirat ja kissat ymmärrän elämän piristäjinä, seurana.
   Jossakin voi päästä helpolla. Ruuan laitto jos on vastenmielistä, hommasta ei pidä. Liikuntakyvyttömän nosto ym on raskasta. Voiko ensin tehdä määräaikaisen sopimuksen ? Siinä näkee, miten sujuu, jos on huono päivä kummallakin yhtäaikaa.

  • Ei Kok, ei 40

   Tyypillliseen suoli24-tyyliin aloittajan viestin varsinainen sisältö jätettiin huomiotta ja sen sijaan kommentointi kohdistui oletuksiin ap:n tarkoitusperistä. Huooh.
   Eikös kyse ollut siitä, tuleeko yhteiskunnan kustantaa lemmikkieläimen hoitaja? Ei esim. siitä, tykkääkö ap hoitaa eläimiä.
   Onko lemmikin omistaminen kansalaisoikeus? Pitäisikö kaikille taata lemmikinhoitaja, jos ei itse siihen kykene?
   Vertailun vuoksi:
   Jokaisella on oikeus hankkia lapsia. Ja oikeus päivähoitoon. Jos lapsista ei kykene pitemmän päälle huolehtimaan, ne huostaanotetaan.
   Lapset ovat oikeutettuja kunnalliseen terveydenhoitoon, joka on "ilmaista" vanhemmille. Lemmikkien terveydenhoito täytyy maksaa itse. Vai kustaako yhteiskunta sen, jos vammainen/avustettava ilmoittaa lemmikin kohdassa "harrastusmenot"?

  • -Avustaja-

   Kun avustaja avustaa avustettavaa muutenkin, niin miksi ei saisi lemmikkejä hoitaa ? Outo kysymys.

   • Loma-avustaja

    Jos avustettava syö aamupalan 8.30 ja lounaan 12.00, jotain yhteistä tekemistä kaivataan siihen aamupäivään, joten siihen sopii hyvin koiran ulkoiluttaminen tms. Usein avustettava kaipaa seuraa eikä ole pääasia se, mitä avustaja tekee.
    Jos avustaja ei voi ottaa itselleen koiraa esim perheenjäsenen allergian vuoksi, voi olla ihan kivaa hoitaa avustettavan kanssa hänen koiraansa. Lemmikkilaumaa tai hevosenhoitoa en ymmärrä verovaroilla hoidettavaksi.


  • dwqcjug

   Sinulle ei sovi avustajan työ lainkaan. Et ole myöskään ymmärtänyt mitä avustajan ammatti tarkoittaa.

   Mene mielummin siivoamaan tuolla asenteella, siellä ehkä pärjäät (luultavasti et, koska kermaperse), näin ei tarvitse käyttää aivoja eikä pahemmin ottaa muita huomioon.

   Anteeksi hyvät siivoojat viimeisestä lauseestani.

  • Anonyymi

   Olen tuossa yllä ottanut kantaa avustettavan lemmikin hoidon puolesta.
   Tässä välissä olen avustanut kahtakin yksinoloa pelkäävää iäkästä mummoa. Ja mieleen on tullut tuo verovarojen rajallisuus; nuori avustettava saa koiranhoitoon(kin) avustajan, kun se vamma on olemassa, mieluummin näkyvissä.

   Iäkkään on vaikea saada avustajaa. Jossakin sanotaan ettei saa avustajaa lainkaan, jos ikää on yli 65v. Pelkkä ikä ei ole vamma, vaikka toimintakyky huononeekin. Mun avustamilla mummoilla oli sairauksia ja toisella pitkäkin diagnoosilista. Ja sitten avustin yhtä, joka ei kaivannut seuraa vaan koiran lenkittäjää! Ja istuin sitte tv:n edessä 2-3h, kun hommia ei ollut. Nyt olen sitä mieltä, että koiranksts-avustettavalta voisi vähentää yhteiskunnan maksamia avustajatunteja.

   Eikä tuo ole ainoa kunnan maksama koiranksttja tässäkään kylässä vaan olen hakenut toistakin paikkaa, missä aluksi mentiin koiraa lenkittämään. Ties miten paljon koiria lenkitetään meidän verovaroilla.

   • Anonyymi

    Joka paikassa vähennetään ja vähennetään määrärahoja. Kaikki on aina vain tiukempaa. Tätä taustaa vasten sanoisin, ettei koiria pidä hoitaa verovaroilla eli kustantaa avustajaa koiran hoitajaksi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   714
   7164
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   731
   6825
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   387
   4691
  4. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   449
   4393
  5. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

   Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
   Maailman menoa
   447
   4128
  6. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   335
   3324
  7. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   254
   2095
  8. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   217
   1846
  9. Jauhojengi äänet lisätty videoon jälkikäteen

   Kylläpäs taas jauhotettiin persupölvästit tässäkin tapauksessa :-D Hyvä läppä tuo kyllä on.
   Maailman menoa
   75
   1484
  10. Sanna Marin juhlii ja tanssii villisti julkkisporukassa.

   Videot alkoivat levitä somessa: Sanna Marin juhlii ja tanssii villisti julkkisporukassa. Pääministeri Sanna Marin tanssii ja laulaa useilla videoilla
   Pori
   248
   1401
  Aihe