Olen lähdössä viikon vaellukselle ja mietin, kuinka paljon ennen reissua lihaa (jauheliha, broileri, lihapullat, kinkku, tonnikala) ja esim. hernekeittoa uskaltaa ruveta kuivaamaan ettei se pilaannu. Kuivan ruoan ei tietysti pitäisi pilaantua, mutta mahataudin saaminen erämaassa on sen verran epämiellyttävä ajatus että haluan varmistua... Entä kuinka paljon liotusta edellä mainitut ruoka-aineet tarvitsevat ennen käyttöä etteivät ole sitkeitä. Mikäli monen tunnin liotus tarvitaan, kuinka olette saaneet ruoan kulkemaan rinkassa vesitiiviisti? Kiitos vastauksistanne etukäteen :)
Ruoan kuivaamisesta
eräNeiti
2
283
Vastaukset
- Eräkokki
Hyvin on säilyneet, olen syönyt yli puolivuotta aiemmin kuivaamaani lihaa ilman mitään oireita.
Liotus vähentää vain kypsymisaikaa, jos liotat vain puoli tuntia, joudut keittämään pidempään.
En ole kantanut rinkassa vettä vaan liottanut kuivatut eväät leirissä, usein yön yli ja keitellyt sitten aamulla. - rtuyrujr
Kuljeta myös soijatuotteita , se on valmiiksi kuivamuodossa.
http://www.vegetukku.fi/tuotteet.html?id=3/
Kurkkaapa tuonne. :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä14611311- 278063
Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.565840Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1584513Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai314306Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas814152- 843448
- 803196
- 471679
- 391592