Rauha Ukrainaan!

s.partacus

Ukrainan kommunistien ehdotus kriisin laukaisemiseksi etenee.
Näyttää siltä että EU irtaantuu Natousan voimapolitiikasta ja suosii rauhanomaista ratkaisua.
Aselepo ja neuvottelut ongelmista edistäisivät rauhanprosessia.

28

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luupo

      Ukrainan kommunistit esittävät aselepoa ja neuvotteluja lähtökohtana kansan etu.
      Sisällissodan pitkittyminen syö kansan elinehtoja jotka eivät ole häävit nytkään.
      Varovaisen myönteisesti voidaan arvioida, että pres. Poroshenko alkaa tajuta sodan jatkamisen mielettömäksi.
      Tapaaminen Minskissä lupailee myönteistä kehitystä. Sitä pitää tukea.

      • Koroljov

        Porošenkoa odottaa tätä menoa Janukovitšin kohtalo. Hän pysyy ennen pitkää vallassa ainoastaan USA-NATO-EU:n kannattelemana. Ne, jotka osallistuivat Maidaniin idealistisista syistä oligarkkeja vastustaakseen, ovat saaneet havaita miten vanhat oligarkit on korvattu uusilla, länsimielisillä.

        EU ei hyödy Kiovan pönkittämisestä mitään vaan on tässä kaikessa ainoastaan USA-NATO:n hyödyllinen idiootti ellei suorastaan lakeija. EU ei saanut edes omia luottohenkilöitään nostetuksi Ukrainassa valtaan. USA ratkaisi asiat. Victoria Nuland sen sanoi: "F*ck the EU!" Noin Amerikka kohtelee eurooppalaisia "liittolaisiaan". Venäjässä EU:lla olisi paljon parempi ja luotettavampi kumppani. Ehkä se tie on vastedes kuitenkin mahdoton. Venäjä ei siihen sorru, mutta miten käy valtavien vaikeuksien kanssa painivien EU-maiden? EU:n selän takana USA tahtoo ajaa alas eurooppalaisen tuotannon ja vallata markkinat omille tuotteilleen...


    • Halla-ahon tukimies
    • apro

      USA:n ja Venäjän neuvottelut kesäkuun lopulla Suomessa toivat kohtalaisen hyvän näkemyksen kriisin ratkaisemiseksi.
      Miksi Ukrainaa kiihotettiin silti jatkamaan sisällissotaa ja Unionimaiden kansalaisia manipuloitiin pahan Venäjän kapitalismin lyömiseen. Kriisihän on Ukrainassa ja Ukrainan.
      USA mm. sopimuspaperissa hyväksyy vähemmistökansallisuuksien oikeudet äidinkieleen ym. kuten Suomi hyväksyy ruotsinkielisen väestön oikeudet. USA olisi voinut lyödä paperin Kiovan hallituksen ja presidentin pöydälle ja sanoa: Pulinat pois.

      • Koroljov

        USA pyrkii siihen, että Putin menettää hermonsa ja että Venäjä todella hyökkää Ukrainaan. Siten Venäjä demonisoitaisiin lopullisesti, Euroopan ja Venäjän suhteet saataisiin katkaistua tyystin, Venäjän taloutta vahingoitettua ja Euroopan unionia heikennettyä -- ja koko Venäjästä länteen oleva Eurooppa NATO-miehityksen alle. Uutta kylmää sotaa tässä on lietsottu jo vuosia. Länsi laskee, että Putinin on taivuttava Venäjän yleisen mielipiteen edessä ja tehtävä jotain suoraan sotilaallisesti Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi.


      • Jorolkov
        Koroljov kirjoitti:

        USA pyrkii siihen, että Putin menettää hermonsa ja että Venäjä todella hyökkää Ukrainaan. Siten Venäjä demonisoitaisiin lopullisesti, Euroopan ja Venäjän suhteet saataisiin katkaistua tyystin, Venäjän taloutta vahingoitettua ja Euroopan unionia heikennettyä -- ja koko Venäjästä länteen oleva Eurooppa NATO-miehityksen alle. Uutta kylmää sotaa tässä on lietsottu jo vuosia. Länsi laskee, että Putinin on taivuttava Venäjän yleisen mielipiteen edessä ja tehtävä jotain suoraan sotilaallisesti Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi.

        "Siten Venäjä demonisoitaisiin lopullisesti" - mielenkiintoinen näkemys. Ainakin täältä Suomen näkökulmasta katsellen ei Venäjää tarvitse kenenkään ulkopuolisen demonisoida. Putin ja kumppanit tekevät sen ihan itse, kotikonstein.


    • Ainoa joka ei ole rauhanomaista politiikkaa tuolla Ukrainean suunnalla suosinut on Venäjä joka moinella tavalla on lietsonut alueella väkivaltaa.

      Venäjä valehtelee kokoajan omien toimiensa suhteen mutta siihenhän olemme jo tottuneet sitten 1918 tapahtumien.

      Venäjä käytti asevoimiaan ja valtasi naapuriltaan alueita ja yrittää lisää koko ajan.

      Länsi on ainoastaan antanut taloudellista tukea diplomaattisen lisäksi ja pyrkinyt rauhan tilaan mitä pikimmiten.

      Venäjä Putineineen on syvältä!

      • Koroljov

        "Ainoa joka ei ole rauhanomaista politiikkaa tuolla Ukrainean suunnalla suosinut on Venäjä joka moinella tavalla on lietsonut alueella väkivaltaa."

        Venäjä oli viime vuonna sopimassa Ukrainan kanssa edullista (verrattuna tämänhetkisiin lännen sanelemiin ehtoihin) taloussopimusta, joka olisi kenties voinut vielä pelastaa Ukrainan konkurssikypsän talouden, mutta tämähän ei lännelle (jolle Venäjä tuotti nöyryyttävän tappion Syyriassa) mitenkään sopinut. USA päätti siksi toistaa v:n 2004 "oranssivallankumouksen" operaation ja sai EU:nkin mukaan. Tämä on silkkaa geopolitiikkaa. USA yrittää Ukrainassa iskeä kiilaa syvälle Euraasian sydämeen, sekä erottaa Euroopan ja Venäjän toisistaan. Venäjä tulee toimeen ilman Eurooppaa, mutta Eurooppa on riippuvainen Venäjästä. Vain äärimmäisen kriisin ja sisällissodan kautta on EU:n johto saatu vakuutettua siitä, että sen on pidettävä Venäjää vihollisenaan ja tuettava Amerikkaa tässä uudessa kylmässä sodassa. Taitavaa, mutta myös läpinäkyvää.

        "Länsi on ainoastaan antanut taloudellista tukea diplomaattisen lisäksi ja pyrkinyt rauhan tilaan mitä pikimmiten."

        Mikä naiivi lapsenusko "eläkeläisellä"! Länsi on massiivisesti rahoittanut kapinaa ja vallankumousta ja yllyttänyt Kiovan vallankaappajia John McCainin kaltaisen fanaatikon suulla. Länsi on lähettänyt CIA:n edustajia ja palkkasotilaita johtamaan Kiovan juntan sotaoperaatioita. Länsi on ottanut Ukrainan talouden komentoonsa. Siihen liittyvät kurjistamistoimenpiteet ovat alkaneet, maa on kaaoksessa ja Kiovan Maidanilla osoitetaan jälleen mieltään -- uutta hallintoa vastaan. Suklaakuningas Porošenko sulaa silmissä.

        "Venäjä Putineineen on syvältä!"

        Noin epäilemättä ajatellaan lännessä. Mutta länsimaat edustavat heikkenevää vähemmistöä maailmasta. Muualla Ukrainan tilanteeseen suhtaudutaan objektiivisemmin.


    • reksi

      Venäjän kapitalismi tuli Ukrainan tapahtumiin mukaan, kun Kiovaan syntyi Maidanin mellakoiden jälkeen rasistinen hallitus natousan tuella.
      Venäjä käytti tilannetta hyväksi. Natousa yritti ilmeisesti rynnäköllä Krimille sotilastukikohtaa. Venäjä vei niin sanotusti Natolta maton alta.

      Ukrainan kommunistien linja on aselepo, turhan verenvuodatuksen lakkauttaminen ja laajojen kansalaispiirien neuvottelut tulevasta tähtäimenä Ukrainan kansan etu.

      Kiovan hallitus on kriminalisoimassa Ukrainan kommunistista puoluetta. Poroshenko hajotti parlamentin ja määräsi uudet vaalit. Lehtitietojen mukaan parlamentti olisi kokoonpanoltaan väärämielinen ja uudet vaalit toisivat toisenlaiset edustajat (ilman kommunisteja ja rauhan kannalla olevia!). Jos näin menee, sisällissota jatkuu ja kansa kärsii.

      • Koroljov

        "Natousa yritti ilmeisesti rynnäköllä Krimille sotilastukikohtaa."

        Tavoitteena USA-NATO:lla on jo vuosia ollut Mustanmeren herruus.

        "Venäjä vei niin sanotusti Natolta maton alta."

        Krimin kaappaaminen oli pakko estää. Mutta se tehtiin ilman että tippaakaan verta vuodatettiin. Jälleen kerran Putin iski oikealla hetkellä ja oikealla tavalla. Sitten Kiovan juntta "lisäsi kierroksia". Joten Novorussia nousi vastarintaan. Miten tästä eteenpäin? Pikainen aselepo on minustakin ainoa vaihtoehto. Mutta se tarkoittaisi, että länsi ja sen tukemat voimat ovat jälleen hävinneet ja Venäjä voittanut. Obaman hallinto on kärsinyt viime vuosina liian monta nöyryytystä Venäjän edessä voidakseen jättää tilannetta kesken.

        Kun asioista tulee arvovaltakysymyksiä, ollaan vaarallisella tiellä. Kyllähän tämä koskee myös Venäjää. Vain maltti on nyt valttia.


    • Venäläisethän sitä kapinaa koko ajan lietsovat isommalle liekille. Ne on saatava kuriin!

      • Koroljov

        Ukrainan armeija on hajonnut niin kuin koko maa on hajoamassa. Kiovan juntta joutuu turvautumaan äärioikeistolaisiin ja uusfasistisiin militantteihin, palkkasotureihin sekä länsimaisiin "asiantuntijoihin". Porošenkon kesäsotaoperaatio oli surkea fiasko, jossa oli tilanteen traagisuudesta huolimatta farssimaisiakin aineksia. Tämä on nyt pattitilanne ja jatkuu kunnes Kiova ja länsi luovuttavat. "Cutting the losses" on se mitä lännen kannattaisi tehdä ja vielä enemmän Kiovan juntan. Mutta se on päästänyt Ukrainassa irti pimeitä voimia, ja nuo voimat eivät ainakaan aio vielä luovuttaa. Jugoslavian kohtalo uhkaa toistua.

        Kunhan Putin vain pitäisi päänsä kylmänä. Venäjällä monet syyttävät Putinia jo petturiksi ja pelkuriksi.


    • ormerod

      "Venäläisethän sitä kapinaa koko ajan lietsovat isommalle liekille. Ne on saatava kuriin! "

      Pappa, pappa. Lopeta tuo valehtelusi. Venäjä ei järjestänyt Maidanin yhteiskunnallisia mielenosoituksia äärioikeistolaisten vallankaappaukseksi. Venäjä tuli mukaan, koska taloudelliset koskevat sitäkin. Ukrainan ulkomaankaupasta lähes puolet suuntautuu Venäjälle. Koroljov mainitsi oikein Krimin tilanteen. Nato havitteli Krimistä itselleen sotilatukikohtaa, eikä Venäjä voinut päästää sutta häntäänsä puremaan. Venäjä on muutenkin Naton sotilastukikohtien piirittämä.
      Miksi natomaat eivät suvaitse käydä tavaranvaihtoa ilman aseita? Mikä pakkomielle niille on aina ottaa ensin aseet ja jälkeenpäin diplomatia.
      USA esti Venäjän aloitteen YK:ssa aselepoon välittömästä julkilausumasta. Miksi?
      Ukrainan kommunistit esittävät välitöntä aselepoa ja tuumaustaukoa. Siihen voi jokainen kansalainen ulkomailla yhtyä.
      Tsekki ja Slovakia murisevat kovalla äänellä lopettaa pakotesota ja EU:n aloittaa asialliset neuvottelut. Miksi? Pakotteita on helppo laittaa. Niiden pitkittyessä tilanne mutkistuu ja rauhantilanne on vaikeampi toteuttaa.

    • Elokuussa näyttii siltä että Ukrainassa syntyy rauhanomainen ratkaisu.
      Muutama päivä sitten presidentti Poroshenko esitti hallituksensa lopettavan eläkkeiden ja etuuksien maksamisen täukrainalaisille. Samalla hän perui aiemmin luvatut itsehallinnolliset uudistukset. Hieman aikaisemmin hän toi julki armeijalle mittavan aseistamissuunnitelman. Heti välittömästi EU ja kv- pankit järjestivät Kiovan hallitukselle lainoja.
      Poroshenkon hallituksen toimet ovat uusi sodanjulistus ja neuvottelutien hylkääminen.
      On odotettavissa kansanmurha mikäli Kiovan hallituksen väkivaltapolitiikka onnistuu. Itäukrainalaiset ovat puun ja kuoren välissä. Heidät pakotetaan sotimaan.
      EU ja Nato ovat olleet hiljaa. Ne siis tukevat Kiovan hallituksen väkivaltalinjaa, ovat ehkä uuden välirikon arkkitehteja!
      EU ja Nato kärjistävät toimillaan tilannetta ja edistävät Venäjän sekaantumista asioihin.

      Oikeistovoimien esiinmarssi helmikuussa Kiovassa on ollut Ukrainan kansalle suuri kärsimys ja tuottanut suuria aineellisia vahinkoja.

      • Kenellä siellä väkivaltalinja on s.p? Se on separatisteilla jotka aselevosta huolimatta ammuskelevat päivittäin sekä pyrkivät etenemään valloittaen uusia alueita. mikä aselepo se sellainen on? Venäläinenkö?

        Lisäksi nyt näyttää siltä, ette Venäjältä on tulossa saattue joka tuo aseita, tankkeja ja sotilaita, mikä se sellainen rauhoitusyritys on? Venäläinenkö? Samaa luokkaa kuin Kuusisen hallituksen perustaminen aikoinaan. Venäjään voi aina luottaa, se on joka paikassa lietsomassa epäsopua ja sotaa kun sen omat asiat ovat hieman menossa syteen.

        Kiovassa on nyt todella kansan vapaasti valitsema hallitus jota taas ei voi sanoa Venäjästä eikä separatistien johtajista joten laskekoon aseensa ja antakoon kansan valitseman hallituksen päättää. Se olisi demokratiaa!


    • totuus?

      edistävät Venäjän sekaantumista asioihin.

      Miten se voi enempää sekaantua asioihin kun se on kaiken takana. Koko kriisi olisi vältetty jos venäjä ei olisi sekaantunut Ukrainan ja EU:n asioihin.

    • farmos

      "Koko kriisi olisi vältetty jos venäjä ei olisi sekaantunut Ukrainan ja EU:n asioihin. "

      Äläpä valehtele. Kriisi alkoi kansallisten vähemmistöjen oikeuksien polkemisesta.
      Maidanin aukion normaali mielensosoitusliike korrputiota ja mätää hallintoa vastaan muuttui äärioikeiston riehunnaksi. Uusi hallinto aloitti kansallisuusvihan lietsonnan halla-aholaiseen persutyyliin ja vei päätöksiksi. Mätä korruptiohallinto jatkuu kaadettujen sijasta toisten toimesta.
      Ukrainan työläisten tulisi ajaa suoranaiset kapitalistit tyystin hallituksesta ja korkeimmista valtion viroista niin jopa tervehtymiskehitys alkaisi.

    • "Kenellä siellä väkivaltalinja on s.p? Se on separatisteilla jotka aselevosta huolimatta ammuskelevat päivittäin "

      Tulitaukoa ovat molemmat osapuolet rikkoneet.
      Poroshenkon ja hallituksen linjaus jäädyttää rahavirta Itä-Ukrainaan on yhtä kuin sodanjulistus. Molemmat ampuvat ja tappavat. Kiova ajaa Itä-Ukrainaa Venäjän syliin.
      Siltä on riistetty autonomia ja valuutta. Ne täytyy jotenkin korvata.
      Poroshenko ei voi leikkiä muuten kuin natoeu:n tuella. Mihin Nato pyrkii? Venäjä auttaa kapinallisia ja Nato käyttää sitä tekosyynä sodan aloittamiseen. Lopputulos olisi Naton ja Venäjän välinen sota. Jos Nato voittaa, autonomia on mennyt ja Kiova kostaa verisesti Itä-Ukrainan väestölle Vaihtoehdot ovat traagiset.
      Nato ja EU eivät ole tuominneet Poroshenkon puheita. Se on huomionarvoista.

      • Kyllä s.p Venäjä ja separatistit ovat ne jotka rauhaa eivät halua. Totta kai9 Kiova lopettaa rahahalliset avustukset kapinallisille jotka ampuvat päin vaikka sopivat aselevosta.

        Pakkohan Ukrainan armeijan on vastata jos toinen osapuoli ei pidä kiinni sopimuksesta. Aselepo on molemminpuolinen ja jos mietit miten Venäjä on vastannut vastaavassa tapauksessa niin paljon rankemmin, esimerkkinä Tsetsenia. Onko mielestäsi Venäjällä jotain erilaisia oikeuksia kuin Ukrainalla?

        Putinilla ei ollut mitään syytä puuttua Ukrainan asioihin vaan sen olisi pitänyt antaa ukrainalaisten hoitaa asiansa keskenään demokratian keinoin. Tosin tuo demokratia ei kuulu Putlerinkaan keinovalikoimiin.

        Koska on sovittu aselevosta niin ei Venäjän pidä auttaa kapinallisia vaan kapinallisten on lähdettävä neuvottelujen tielle. Asein se ei onnistu. Samoin on Ukrainan ja ukrainalaisten asia miten he suuntautuvat Eurooppaa kohden. Venäjällä on ollut erinomainen mahdollisuus, jo alkaen jostain 1920 tienoilta, osoittaa oma erinomaisuutensa naapurina ja ystävänä niin Ukrainassa kuin DDR:n, Puolan ja Baltiankin kansalaisille mutta silti nuo maat hakeutuivat kohta kun hihna löystyi EU:n ja NATO:n syliin.

        Mitä siitä voi päätellä Venäjän ystävyyden laadusta ja sen tuesta naapureille? Miksi jokainen joka kynnelle kykenee haluaa Venäjän niin kauas kuin pippuri kasvaa? Voivatko kaikki nuo naapurit ja entiset alusmaat olla tosiaan niin väärässä vai onko Venäjä todella kenenkään pyyteetön, luottavainen ja avulias ystävä? Vai onko se pahanlainen päällepäsmäri?


    • kom nuori..

      Sotilasliitto Nato selvittää parhaillaan myös Ukrainan väitteitä venäläisten tankkien ja joukkojen siirtymisestä Itä-Ukrainaan.

      - Voimme vahvistaa, että Venäjän joukkojen ja kaluston määrä Itä-Ukrainan vastaisella rajalla on kasvanut viime aikoina, nimettömänä pysyttelevä Naton edustaja sanoo.

      Google-mainokset
      Nopea kinkkukiusaus
      Maista ja ihastu. Näin valmistat perinteisen kinkkukiusauksen.
      www.hookoo.fi/kinkkukiusaus
      Toriteltta Tarjous
      Pikapystytettävät toriteltat. 2x2, 3x3, 4x4m toriteltta ALE nyt!
      www.tuulihaukkateltat.com/torille
      - Jos joukkojen siirto Ukrainaan saadaan vahvistettua, lisää se todisteita Venäjän aggressiosta ja suorasta sekaantumisesta Ukrainan tilanteen epävakauttamiseksi.

      Aiemmin iltapäivällä Ukrainan armeija kertoi venäläisen sotilaskolonnan tunkeutuneen torstaina Ukrainan puolelle. Armeijan mukaan kolonnassa oli 32 panssarivaunua, 16 kenttätykkiä ja 30 rekkaa.

      Lisäksi ukrainalaisten tietojen mukaan myöhemmin torstai-iltana olisi rajan yli tullut toinen saattue, jonka mukana oli rekkoja ja kolme liikuteltavaa tutkaa
      il

      • niinpä.

        Ukrainan mukaan kymmeniä panssarivaunuja ja kuorma-autolasteittain sotilaita on tullut rajan yli Itä-Ukrainan kapinallisalueille. Tiedolle ei ole saatu puolueetonta vahvistusta.

        Armeijan tiedottajan 32 panssarivaunun, 16 haupitsi-tykin ja varusteita kuljettavien kuorma-autojen saattue on tullut Venäjän puolelta maahan.

        Tiedottaja kertoi myös viiden ukrainalaissotilaan kuolleen ja 16:n haavoittuneen viime vuorokauden aikana hallituksen joukkojen ja Venäjä-mielisten kapinallisten välisissä taisteluissa.


    • Työeläkeläinen venäjänvihassaan ei ymmärrä tilanteen vakavuutta.
      Kiovan hallitus peruutti rauhanprosessin ja neuvottelutien ja ohjaa tilannetta Venäjän pussiin. Mikäli Venäjä ei puolusta itäukrainalaisia, he jäävät Kiovan hallituksen kostotoimien armoille ja maailmallakin Venäjää syytettäisiin petturiksi. Kiova ajaa Itä-Ukrainaa Venäjän syliin aivan kuten Krimiäkin. Jos Poroshenko nojaa natoneuvonantajiin niin neuvot ovat vielä huonommat kuin aikaisemmin.
      Poroshenko julisti voiman kriisin ratkaisijaksi. Mikäli laajempi verenvuodatus alkaa uudelleen, sitä syvemmät traumat jäävät elämään, ratkeaa kriisi miten tahansa.

      Haiskahtaa siltä että Nato on päättänyt aloittaa sodan Venäjää vastaan ja odottaa sopivaa tekosyytä.
      Mikäli Nato ei tule Kiovalle apuun, se syyllistyy petokseen turhilla lupauksilla. Jo nyt kansa maksaa hallituksen päätöksistä suurta laskua.

      Entä Länsi-Ukraina. Siellä varmasti unkarilaisvähemmistö seuraa vakavana tilannetta. Sen piirissä oma äärioikeisto "isänmaallisena" agitoi Unkariin liittymisestä.
      Kiovan politiikka voi hajoittaa Ukrainan lyhytnäköisellä ukrainalaiskiihkoisella (paikallinen natsismi) politiikalla.

      ps. Median mukaan Venäjä ei ole estänyt Ukrainan suhteita EU:hun.

      • Ei minulla ole Venäjävihaa! s.p! Minä vain en halua kenenkään alkavan tuota asein kalistelua enkä naapureiden painostamista enkä naapureilta alueiden valtauksia kuten Putler Venäjineen tänään tekee. En vihaa maata enkä kansaa mutta en voi sietää tapaa jolla he toimivat naapureitaan kohtaan ja ovat aina toimineet, jo vuosisatoja.

        Ukrainassa oli juuri vapaat vaalit niillä alueilla joissa ei ole sotaa käynnissä. Länsimieliset saivat enemmistön joten Venäjällä ei ole siinä nokan koputusta.

        Ei siellä ole isompaa äärioikeistoakaan saatikka montaa kommunistia vaan ihan tavallista kansaa joka haluaa elää tavallaan ilman Moskovan painostusta josta he juuri kuvittelivat päässeensä eroon.

        Sinussa ei sitten ollut miestä vastata siihen miksi kukaan vanhoista NL satelliiteista ei enää halua olla yhteistyössä ja kaveerata entisen isäntänsä kanssa. Olisikohan vika isännässä eli Venäjässä joka ei koskaan ole arvostanut muiden mielipiteitä jos ne ovat heidän kanssaan jostain eri mieltä.

        Vai muistaisivatko ukrainalaiset sen katastrofin (HOLODOMOR) kun silloiset venäläiset kommunistit joskus -30 luvulla muistaakseni varastivat viljat ukrainalaisten talonpoikien laareista ja antoivat miljoonien kuolla nälkään? Koska arvelet Venäjän Neuvostoliiton perillisenä korvaavan nuo aiheuttamansa vahingot ukrainalaisille?


    • totuus...

      En tajua miten kommarit voi puolustella r..än toimia ja huutaa suu vaahdossa ettei ole todisteita vaikka niiitä on vaikka kuinka paljon. Useissa videoissa näkyy ajoneuvoja ja varusteita mitä on vain käytössä venäjällä eikä se myy niiitä muile. Tankkeja joita on päivitetty viimeisen päälle ym. Tosi asia on että r..ät on korvia myöten kusessa ja ne tietää sen mutta kommarit valehtelee silti.

    • Kiovan hallitus ajaa natokapitalismin neuvoilla Itä-Ukrainaa kapitalistisen Venäjän helmaan. Kiova peruutti lupaamansa venäläisvähemmmistön kansalaisoikeudet ja peruutti ukrainalaisen rahan. Poliittisilla päätöksillä on aina seuraukset.
      Kommunistit tukevat sekä Ukrainassa että Venäjällä sosialistista vallankumousta.
      Ukrainassa ja Itä-Ukrainassa ei ollut normaaleja vaaleja. Hallituksen valvomilla alueilla vallitsee väkivaltainen politiikka jonka kärki on tuhota työväenliike. Aivan kuten 1930 luvulla Suomessa.
      Kummankin maan työläisillä on yhtenevät edut ja ristiriitaa ei ole. Kapitalistit kiihottavat väestöä kansallisuusvihaan.

      Helge Talvitie (kesk.).
      Talvitie ei ehkä kuvasta täysin oikein tilannetta, mutta annetaan hänen puhua.
      Helge:
      Itäisen Euroopan alueella on etupiiritaistelu. Viimeksi EU on havitellut etupiiriinsä Moldoviaa ja Ukrainaa. Venäjä on ilmoittanut, ettei se peräänny ja mikä ei tarkoita maiden eu-suhteiden kieltämistä. USA on ilmoittanut, ettei se käytä Ukrainassa suoranaisesti sotilaallista voimaa. Miksi? Jos sota syttyy, se voi olla ydinsota mutta ilman sitäkin Kiina ei voi jäädä sivustakatsojaksi.
      Eu- maat eivät ole Venäjälle sotilaallinen uhka (kiukuttelu erikseen!). Venäjä ei halua että länsi lisää painoarvoa Mustalla Merellä. Krimin valtauksen takana oli huoli Venäjän Sevastopolin laivastotukikohdasta. Kiovan hallituksen toimet maaliskuun alun jälkeen aiheuttivat Venäjän vastatoimet.
      Itä-Ukrainan vaalit olivat legitimiteetin hakemista neuvotteluosapuoleksi. Niiden kiistäminen lännessä ovat suuri virhe.
      Jos tilanne johtaa siihen, että Venäjä (pakotetaan!) tunnustamaan Luganskin ja Donetskin alueiden itsenäisyys, sen jälkeen asioista ei keskustella.
      Suomalainen media on russofobiassa täysin ulalla. Esim. Saksassa tiedotus on realistisempaa.

      Tähän Talvitie niputtaa Suomen valtiolliset edut ja ne ovat hieman toisenlaiset kuin natolännen propagandan toitottamat näkemykset.

    • vilki

      Talvitie pitää suurena virheenä Unioniin liityttäessä, että yhteyteen ei sidottu Venäjä-varausta. Hallitus kuvitteli, että Suomi siirtyy kartalla kertaheitolla Länsi-Eurooppaan.
      Siitä virheestä maksetaan parhaillaan suurta laskua.

    • bumu

      On aivan loogista, että äärioikeistomme panostaa naton agressiiviseen politiikkaan ja että vihdoinkin Venäjä lyötäisiin polvilleen.
      Täysin isänmaan edun vastaista on heidän edes hautoa haaveitaan. Jo nyt Suomen talous kärsii yhtymisestä EU:n pakotepolitiikkaan. Suoranaista hurskastelua on hallituksen vaatia EU:lta ts itseltään korvauksia pakotteiden aiheuttamista vahingoista.
      Miksi mennä pakotteisiin ja vaatia niiden vahingollisten seurausten korvaamista. Järjetöntä.
      Itäukrainalaiset on faktisesti ajettu pois valtiostaan. Heidät on tehty isänmaattomiksi. Ei oikeutta omaan kieleen. Rahatalouden puolella heidät on eristetty maastaan. Ukrainan armeija hyökkää aselepoa virallisesti kumoamatta. Kiova yrittää edelleen ratkaista maan sisäiset ongelmat aseilla.
      Venäjä tukee aseilla itäukrainalaisia ja Minskissä sovittu rauhanprosessi on kumottu.

      Kiovan hallitsemilla alueilla uhkaa tavarapula. Hinnat kohoavat. Kansan maksaa sotakuluja. Suojeluskuntatyyppisiä asejoukkoja nostetaan ylös ja väestöä terrorisoidaan russofobiaan.
      Ratkaisu. Välitön aselepo, venäläiskielisten oikeudet ja autonomia taataan. Molemmilta puolilta sotarikolliset oikeuteen. Äärioikeistolaiset järjestöt kieltoon. Työväenliikkeelle taattava toimintaoikeudet. Kiovaan kansalaisjärjestöjen edustajista koottu väliaikainen hallitus ja jossa ei saa olla oligarkkikapitalisteja tai heidän välittömiä edustajia. Hallitus peruu eu-lainaehtojen mukaiset kansaan kohdistuvat etujen leikkaukset. Oligarkkien varat ja omaisuudet kokonaan tai osittain valtiolle. Usalaisen pääoman valloittamat pellot takaisin Ukrainalle. Hallitus perustaa osuus- ja pienyritystoimintaa edistävän lainarahaston. Selvästi natsityyppiset järjestöt toimintakieltoon.

      • Vanha Masi

        Kuka se on ollut Ukrainassa aggressiivinen? Vanja ja sen liittolaiset Itä-Ukrainan separatistit eli kapinalliset.

        Kun Kiovan hallitus sopi heidän ja Venäjän kanssa tulitauon niin eivät entiset komut ymmärtäneet mitä se tarkoittaa. Tauko lienee heille tuntematon käsite kuten työkin.

        Taas on Venäjältä lipunut tulitauon tueksi tankkia ja haupitsia sekä autokuormittain lomalaisia ja kuulemani mukaan siellä vietetään aselevon juhlaa ilotulituksin tykistöllä.

        Venäjä kumppaneineen on varsinainen jaskahousu jolle pitäisi langettaa YK:n tuomio kunnes se maksaa aiheuttamansa kulut ja vahingot vaikka nyt ensin Ukrainan tapauksessa.

        NATO maathan ovat antaneet vain henkistä tukea mutta mielestäni pitäisi antaa Ukrainalle myös jotain kättä pidempää sen lisäksi mitä heillä on vanhoja neuvostoajan perintöjä.

        Pahitenhan siellä mellastaa venäläinen äärijärjestö Putin natsit Putlerin johdolla joka vielä kehtaa valehdella maailmalle jotteivät venäläiset mitään, vaan korkeintaan vapaa-aikoinaan leasing tankkiensa ja tykkiensä kanssa hiukan harrastavat liikuntaa ja ammuskelua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      494
      3581
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      463
      3422
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      141
      3000
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2302
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2170
    6. 210
      1579
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1397
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1280
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      91
      1274
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1090
    Aihe