Keskuspankkien pitäisi alkaa jakaa käteistä ihmisille

Koira haudattuna

Hurja ehdotus vaikutusvaltaisessa lehdessä: keskuspankkien pitäisi alkaa jakaa käteistä ihmisille.

Vaikutusvaltainen yhdysvaltalainen Foreign Affairs -lehti tekee uskaliaan ehdotuksen uudessa numerossaan. Sen mielestä keskuspankkien pitäisi taloustilanteen parantamiseksi alkaa jakaa suoraan rahaa kansalaisille.

Foreign Affairs on amerikkalaisen, voittoa tavoittelemattoman järjestön Council on Foreign Affairsin (CFR) julkaisu. CFR:ää pidetään Yhdysvaltojen vaikutusvaltaisimpia ulkopolitiikkaan keskittyneenä ajatushautomona...

http://www.talouselama.fi/uutiset/hurja ehdotus vaikutusvaltaisessa lehdessa keskuspankkien pitaisi alkaa jakaa kateista ihmisille/a2262619


It Begins: Council On Foreign Relations Proposes That "Central Banks Should Hand Consumers Cash Directly"

http://www.zerohedge.com/news/2014-08-26/it-begins-council-foreign-relations-proposes-central-banks-should-hand-consumers-cas

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdjfsd jr gser

      Australiassa valtio jakoi lähes kaikille kansalaisille 2008 (vai oliko se 2009) $900 talouden elvyttämiseksi. Jotkut tekivät kuten minä, ja laittoivat sen pankkiin, mutta monet törsäsivät sen. Kai sillä jokin vaikutus oli, koska Australia taloudella meni paremmin kuin monella muulla.

      Michael Hudson puhuu valtion keskuspankin lainasta verrattuna liikepankkien velkaan: https://www.youtube.com/watch?v=M8YHohFHalE&index=2&list=PLIKCzB-IC9HItjjy-CNhGpXpZNqoZJk0h Tässä on suomalainen tekstitys. Pitempi versio ilman tekstitystä löytyy myös, ja monia muita hyviä puheita. Hän todella ravisteli käsityksiäni taloudesta ja pankeista ja maailman talouden ongelmista. Se on kuin sotaa, mutta aseina käytetään velkaa, yksityistämistä ja kurjistamista.

      • Tyhjästä nyhjäämistä

        Suomen valtiohan on tehnyt juuri noin viimeiset kuutisen vuotta. Valtio on ottanut velkaa 50 miljardia ja jakanut sen kansalaisilleen erinäisiin hyviin tarkoituksiin. Lopputulos ei paljon ihastuta.


      • sdfgsdgfdsfgs
        Tyhjästä nyhjäämistä kirjoitti:

        Suomen valtiohan on tehnyt juuri noin viimeiset kuutisen vuotta. Valtio on ottanut velkaa 50 miljardia ja jakanut sen kansalaisilleen erinäisiin hyviin tarkoituksiin. Lopputulos ei paljon ihastuta.

        Jatkoa edelliseen, myös suomalaisin tekstein: https://www.youtube.com/watch?v=w1fXwmnii0s

        Nämä ovat niin moninmutkaisia asioita, että jopa Missourin yliopiston professori Hudson sanoo, ettei tähän ole oikein edes sanoja; meille on vuosia opetettu vääristeltyä illuusiota taloudesta, kun taustalla on koko ajan tapahtunut maailmanvalloitusta kurjistamalla valtioita velalla, yksityistämisellä ja julkisten palvelujen muuttamista lypsylehmiksi sille yhdelle prosentille, suurpankeille. Ajatelkaapa, kun Suomeenkin tuodaan tiemaksut, puhelujen, netin, sähkön, veden, polttoaineen hinta nousee rajusti, koululaitos yksityistetään ja tehdään maksulliseksi, eläkelaitoksethan kai jo yksityistettiin (?) - seuraavaksi törsätään eläkevarat ja näytetään eläkeläisille tyhjää kättä ja puhutaan eläkeiän nostamisesta ja vanhusten 'oikeudesta' tehdä työtä. Työttämyysturva heikkenee tai poistetaan, eikä tukea saa muuten kuin orjatyön 'palkkana'. Äitiysrahat poistetaan. Palkat alenevat, työpaikkoja katoaa, kun uudet feodaaliset suuromistajat pullistavat voittojaan.

        Suomi on jo pitkällä tässä kurjistamisessa ja alamaiseksi teossa. Maaperä on jo avattu ulkomaisille suuryhtiöille tulla ja raiskata kaivoksin, vieläpä ilman korvauksia valtiolle! Juomaveden vuoro tulee, jos emme tee mitään. Tielaitos on jo yksityistetty (?). Se, että saamme vielä käyttää puhelinta ja nettiä halvalla, vaikka sitten NSA:n valvonnassakin ja kaikki kommunikaatiomme tallentuen heidän holveihinsa käytettäväksi meitä vastaan tulevaisuudessa, ei jatku pitkään. Ne, jotka eivät sokeasti usko heille syötettyä puppua, menettävät ehkä oikeutensa käyttää noita palveluja. Itse asiassa se ei enää ole 'oikeus', vaan silkka asiakkuussuhde, joka luisuu kohti alamaisuussuhdetta.

        Hudson puhuu demokratian irvikuvasta, jossa pankit tukevat kansan edustajia valtaan ja edustajat edustavat sen jälkeen pankkeja, ei kansaa. Kansalle sanotaan, suoraan tai peitellen: "Te äänestitte meidät, nyt valta on meillä, ja me teemme niin kuin rahoittajamme haluavat."

        Venäjä, Kiina, Brasilia, Intia ja Etelä-Afrikka muodostivat oman IMF:ää vastaavan itsenäisen järjestönsä ja luopuivat dollarista ulkomaankaupassaan. Siksi niitä yritetään saada polvilleen. Annammeko käyttää Suomea hyökkäykseen Venäjälle rahapankkien ahneuden vuoksi? Miksi emme mieluummin eroa EU:sta ja liittoudu Venäjän ja muiden maiden kanssa, jotka pyrkivät tuosta USA:n pankkien diktatuurista eroon?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2484
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      288
      2145
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      89
      2067
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1781
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1691
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1554
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1377
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1341
    10. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      110
      1271
    Aihe