FORTEKOR VET. - SIVUVAIKUTUKSIA?

Elämä on b...

Heips!

Lemmikkini saa lääkityksenä mm. Fortekor vet. -lääkettä. Lääkkeen käytön aloittamisen jälkeen on ilmestynyt eräs lemmikin terveyteen vaikuttava ongelma/ oire, joka on hiljalleen pahentunut. En tiedä johtuuko oire Fortekorista vai ei mutta lääkkeen sivuvaikutuksissa sitä ei ainakaan mainita.

Pyydänkin nyt teitä, jotka olette käyttäneet ko. lääkettä koirillanne tai kissoillanne, laittamaan kokemuksianne tähän. Eli oletteko huomanneet mitään sivuvaikutuksia? Laittakaa sellaisetkin oireet ja sairaudet, joiden ei tiedetä kuuluvan Fortekorin sivuvaikutuksiin mutta joiden epäilette alkaneen tai voimistuneen lääkityksen aloittamisen jälkeen. Voitte vastata myös siinä tapauksessa, ettei mitään sivuvaikutuksia ole ollut. Tietääkseni Fortekoria käytetään kissoilla hiukan eri syystä kuin koirilla mutta sivuvaikutukset voivat hyvinkin olla samanlaisia.

En nyt heti paljasta, että mistä oireesta tässä on kyse, koska en halua johdatella kenenkään vastauksia. Kiitos jo etukäteen ja tsemppiä kaikille sairaan lemmikin omistajille ja vähän muillekin.

14

6229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kisupieni

      Minun vanha kissani on syönyt pari vuotta Fortekoria säännöllisesti munuaisten vajaatoimintaan. Munuaisarvot ovat palautuneet normaaleiksi, eikä sivuvaikutuksia ole ollut. Kissa on vähän ärtyisä kahdelle muulle kissalleni ja nukkuu paljon, mutta se johtuu varmaan sen korkeasta iästä, ja ärtyisyys nivelkivuista.

      • Elämä on b...

        Kiitos vastauksesta ja hyviä kissanpäiviä sinne!
        Yritetään saada mahd. monta vastausta, jos vaikka eräs tietty oire nousisi esiin. Voi olla hakuammuntaa tämä mutta olen jo aika epätoivoinen. Jos oireet vaan entisestään pahenevat, on pakko päätyä eutanasiaan. En kuitenkaan halua eläimen kärsivän. Ei se elämän pituus vaan laatu!


      • Toiv. provo
        Elämä on b... kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta ja hyviä kissanpäiviä sinne!
        Yritetään saada mahd. monta vastausta, jos vaikka eräs tietty oire nousisi esiin. Voi olla hakuammuntaa tämä mutta olen jo aika epätoivoinen. Jos oireet vaan entisestään pahenevat, on pakko päätyä eutanasiaan. En kuitenkaan halua eläimen kärsivän. Ei se elämän pituus vaan laatu!

        Miten olisi jos veisit kissasi eläinlääkärille ja kertoisit hänelle kissan oireista sekä epäilyistä että ne johtuvat lääkkeestä. Jos et saa yhdeltä lääkäriltä tyhjentävää vastausta ja apua kissallesi, vie se seuraavalle ja kysy hänen mielipidettäään ennen kuin päädyt kissasi tapattamaan ehkä vaivan vuoksi jonka pätevä eläinlääkäri olisi keksinyt ja siihen avun tiennyt.


    • Kuntokatti

      Meillä kaksi kissaa ovat syöneet Fortekoria jo vuosia (ainakin vuodesta 2010, toinen kai jo pidempäänkin), en ole huomannut mitään sivuvaikutuksia.

      • kisuliini&koiruli

        Tietääkö kukaan vaihtoehtoista lääkettä Fortekorille?


    • Sekä että?

      Olet laittanut saman kysymyksen myös koirapalstalle? Meneekö sulla Fortekor vet-lääkettä,sekä koiralle että kissalle?

      • Elämä on b...

        Ei mutta kyseistä lääkettä käytetään molemmille eläimille - sekä kissalle että koiralle. Ja sivuvaikutus, jota haen, voi aivan hyvin ilmetä sekä kissalla että koiralla. Siksi kysymys on molemmilla palstoilla. Salapoliisityötä... Tämä ei ole pelkästään oma päähänpinttymäni vaan eräs lääkealan ammattilainen antoi vinkin, kun kysyin häneltä Fortekorista ja kerroin lemmikkini oireista ja epäileväni niiden välillä olevaa yhteyttä.
        Kiitos, kun laitatte vastauksia.


    • Kol mio

      Vaihtoentoinen lääke fortekorille riipuu mihin vaivaan sitä syödään, esim munusáis ongelmiin on käytetty myös Nelio nimistä valmistetta

    • Elämä on b...

      Kiitos vastauksista. Käymme pekunoiden kanssa aina silloin tällöin kurkkaamassa josko olisi tullut lisää vastauksia. Iloista talvea kaikille ja pitäkää lemmikit lämpimässä.

    • mouru

      Jatkatko vielä samalla lääkkeellä? Esiintyykö oire yhä? Mouruaminen/ulvominen on yksi oire, jonka olen nähnyt mainittavan lääkkeen yhteydessä. Toivottavasti kissasi jakselee hyvin!

    • pissaaminen

      koiralleni on määrätty fortekor vet 5mg ja puolikas aamulla .nyt se on alkanut pissaan lattialle vaikka on illalla käytetty ulkona ja monesti päivällä onko lääkkeellä tuommoista sivuvaikutusta sydän lääkkeksi määrättiin???koirani on 11 v

      • Anonyymi

        Mun koira aloitti eilen Fortekorin ja tämän päivän annoksen jälkeen alkoi helvetinmoinen pissaralli. Koiralla suorastaan pakonomainen tarve pissata koko ajan.


      • Anonyymi

        ^ lisäys että lopetan lääkkeen tähän kahteen annokseen ja katson katoaako oire. Jos ei katoa, niin sitten lienee tulehdus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ^ lisäys että lopetan lääkkeen tähän kahteen annokseen ja katson katoaako oire. Jos ei katoa, niin sitten lienee tulehdus.

        Hyvä ja toimiva lääke. Koira popsinut jo 3 vuotta. Poistaa nestettä. Ennenkaikkea myös keuhkoista.
        Itsekkin vedin muutaman tabletin. Vahingossa. Saman kokoinen paketti ja ilman silmälaseja..en kuollut😂


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe