Viljasiilohotelli mahtava loistoidea

Juvenalis

Kuten kaupungin kiinteistöjohtaja Raitio lehdessä totesi, niin kaupunkikeskustassa vanhoihin myytävänä oleviin viljasiiloihin voisi tosiaankin tehdä hotellin. Erittäinkin hyvä idea! Ehdotankin nimeksi jo Pieksämäen Satulinnaa!

Satulinnan katolle helikopperikenttä ja aivan ylimmäiseksi savusauna Saimaan kylpylän tapaan, ja huljupalju, jopas ois hyvä paikka kestitä vieraita.

Majoittua vois Satulinnan alempiin kerroksiin, sieltähän tietty löytyis kuntosalia, seikkailu- ja kiipeilyluolastoa (korkeutta riittää) muine palveluineen ja kellarista oma pommisuoja (ynnä kaup.johtajalle pehmustettu huone Rubikin kuutioineen).

Kaupungin muu virkaväki voiskin sijoittautua ja majoittautua oman Satulinnahotellin ihan mihin huoneisiin vaan haluaa, ois lyhyt työmatka ja virkaetuina aamupala ja herätyskello.

Jäljelle jäävät huoneet jonotusjärjestyksessä kaupungin uuden rahoitusmallin mukaiselle elämänkaarikodille: testamenttaa kaupungille omaisuutesi ja pääset loppuajaksesi asumaan Satulinnaan.

Vanhassa seurakuntasalissa vois Satulinnapytinkiin majoittuneet avoliittoleiriläiset (luit aivan oikein, siis juurikin avo), eronneet ja karanneet hiljentyö ja vanhassa partiokolossa satuhetki iki-itsenäisestä Pieksämäestä haaveileville kaupunkilaisille kerran viikossa. Katettu käytävä uuteen kauppakeskuksen päivätansseihin ja tietty uuteen kaupunkilaisten olohuoneeseen, sinne pääsis vaikka pyörätuolilla ja sinnehän ois siirretty se olematon lehtilukusalikin Poleenista.

No, näitä kylpylöitähän riittää joka lähtöön.,..jaa-a, vaan eipä ole tällaista kun meillä Pieksämäellä: pari siiloa täytetäänkin vedellä ja a-vot, eipä tartte mennä enää Montolaan eikä Norjaan hukkumaan kun sen voi tehdä ihan meillä Pieksämäellä Satulinnassa!

Pieksänjärveen ulottuvasta Satu- vaan ei Kinolinnakanavasta pääsisi järvelle vaikka vesisuksilla, talven jääkelillä veisi kaupungin oma lentokone lomalaiset kätevästi Anolanrantaan Hahtalan laavulle makkaranpaistoon. Mitenkä se reittilento sinne onnistuisi? No, lentokoneen perään vaan pitkä naru ja halukkaat suksineen tarrautuvat naruun ja kone ne perässään vetää laavulle...eipä lentäjäkään tartteisi lentolopakirjaa kun suksitaso ei ilmaan senttiäkään nousisi, "lentäjäksi" vaikka Kanna Jantanen. Paluu sitten arkisemmin kakkosbussilla ettei satu vahinkoja kaupungin tarjoamien virvokkeiden jälkimainingeissa.

Eikö vielä ollut tarpeeksi erikoista? No, kun ne siilot nyt on niin matalatkin että kaupungintalon tilalle rakennettavaksi päätetty (älkää minulta kysykö, en minä rakennuslupia myönnä) 16-kerroksinen pilvenpiirtäjä uhkaa viedä edestä kauniin järvinäköalan, niin korotettakoon siiloja vielä rakentamalla Satulinnaan lisäkorkeutta reilut 100 metriä niin eiköhän ylimmissä kerroksissa ala Pieksänjärvi ja ehkäpä jo Suomenlahtikin näkyä, sieltä sitä sitten on hyvä parvekkeelta vilkutella torille kerääntyneelle rahvaalle ja katsoa kiikarilla tuttujen Prismaostokset, ei tartte ees mennä marketin aulaan notkumaan.

Eikös olekin mahtavia, kerrassaan loistavia ideoita meitin kiinteistöpiälliköllä, ei muuta kun taas ja taas ja taaaaas kerran Artti Maikkel piirtämään tahi Jyväskylän tytöt jos Artilla sattuu olemaan kiirutta, lasku ja kulut sivuseikkoja kunhan vaan tulee kerrassaan upeita jos ei aivan mahtavia ja loistavia Satulinnasuunnitelmia joita sitten voidaan pällistellä lehdestä ja yleisönosastossa kirjoitella, ja joka talouteen keskustassa tietty taas kirjattuna kirjeenä kaavoitussuunnitelmat ja osallistumis- ja vaikuttamisarviot jne...

Vakuudeksi,

Panem et circenses

1

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokoomus

      Hölmö

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9766
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2857
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      172
      2647
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1647
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      12
      1468
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe