Hiv pelko

Giiiiirl92

Oon 22-vuotias nainen ja pelkään että mulla saattaa olla hiv mutta en uskalla mennä testeihin mielummin elän epätietoisuudessa.

Mahdollisesta tartuntahetkestä on yli puolitoista vuotta. Harrastin silloin todella kännissä seksiä n.20 vuotiaan afrikkalaisen maahanmuuttajapojan kanssa joka on kylläkin asunut Suomessa jo varmaan 10 vuotta ja opiskelee täällä ja harrastaa urheilua ja on muutenkin ihan kunnollinen. Yhdyntä oli aikamoista sähläystä ja tyyppi ei tullut sisääni eikä mitään.

Pelottaa silti koska 2 viikkoa tapahtuneesta mulla tuli kurkku tosi kipeeksi, kuume nousi korkeaksi, tuli kummallista ihottumaa lähinnä rintojen alueelle (joka kuitenkin vähän haaleni kun laittoi kylmää vettä päälle) ja selässäni eräs kohta kipeytyi niin etten pystynyt lopulta enää liikkumaan. Menin lääkäriin missä mulle sanottiin että on keuhkoputkentulehdus ja selässä jokin tulehdus ja sain antibiootit ja tulehduskipulääkkeet. Heti ensimmäisen tulehduskipulääkkeen ottamisen jälkeen selkä parantui, ja antibiooteilla poistui loputkin oireet ihottuma muistaakseni aivan heti. Noihan on ihan samanlaisia oireita kun hivissä ja olisin aivan 100% varma että mulla on tartunta mutta elättelen toivetta että ei olekaan kun noi lääkkeet kuitenkin heti auttoi noihin oireisiin.

Pelkäsin hiv-tartuntaa myös 5 vuotta sitten ja silloinkin tuli kaikenlaisia oireita ihottumaa myöden (mulla ei ikinä oikeastaan oo ihottumaa) ja sen takia pelko onkin niin suuri. Silloin kävin testeissä ja tulos oli negatiivinen.

Nyt kuitenkaan en todellakaan uskalla. Olin unohtanut koko pelon varmaan vuoden ajaksi mutta nyt viime viikolla se taas hiipi mieleeni ja ahdistaa ihan mielettömästi :/ Mielummin kuitenkin elän epätietoisuudessa ja pelossa, mulla menee muutenkin elämässä aika huonosti että en kestäisi mitään hiv-positiivista testitulosta. Tappaisin itseni sen jälkeen ja haluan vielä elää.

Yritän keksiä kaikkia syitä mikä puhuu sen puolesta etten ole saanut tartuntaa (esim. etten ole ikinä sairas ja mulla on hyvä vastustuskyky). Pelottaa silti. Mulla on lähete verenkuvaan työterveyslääkäriltä ja ajattelin mennä sinne, niin ehkä siitä saa jotain osviittaa onko sairas vai ei kun kai siitä verenkuvasta näkee jos on jotain hämminkiä... Oon säälittävä ja en tiedä miksi edes kirjoitin tänne mutta kai halusin vaan jonnekkin ajatuksiani purkaa :'(

9

600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anothergiiirl

      En usko että sinulla mitään hiviä olisi! Itse diagnosoidut taudit ei koskaan toteudu! Testeihin vaan mahd. pian, ei siihen nykyään enää kuole vaikka olisikin.

    • Kanna vastuuta

      Hiv-testiin vaan mikäli joskus vielä mielit harrastaa seksiä. Verenkuva ei kerro, että onko HIViä vai ei.

    • tohtori3

      Mene ihmeessä testiin! HIViä ei voi päätellä nykyisin minkään oireen vuoksi. Ihmiset saavat myös psykosomaattisia oireita usein, jolloin alkavat kuvittelemaan kaikenlaista itselleen. HIV tarttuu todella huonosti, joten vaikka kyseisellä pojalla olisikin ollut HIV, niin edelleen on todennäköisempää ettei se olisi tarttunut sinuun kuin että olisit saanut sen.

      Mene testiin ihan jo mielenterveytesi sekä -rauhasi vuoksi! JOS nyt sattuisi jostakin kumman syystä se pahin mahdollinen, niin saisit ilmaisen lääkityksen heti. Lääkityksen ansiosta HIViin ei kuole nykyisin lainkaan vaan kyseessä on krooninen tauti. Eliniän odote on sama kuin kakkostyypin diabeteksessä. Voit jopa saada terveitä lapsia sekä harrastaa seksiä ilman ehkäisyä aviomiehesi kanssa - KUN lääkitys on kohdillaan. Jos et hae lääkitystä, niin on vaarana että sairastut ja kuolet liian nuorena...

      LUKEKAA KAIKKI HIV:istä jotakin oikeaa sekä ajankohtaista tietoa lukevat oheinen haastattelu. Kannattaa myös lukea kommentteja: http://blogbook.fi/iidaketola/ystavani-hiv-posiitivinen/

      Jatkossa muistat vain ehkäisyn sekä juoda tarpeeksi vähän, jotta et toiste joudu samaan tilanteeseen. Tsemppiä ja onnellista elämää!

    • myyntimies

      Näin olen myös itse ymmärtänyt ettei HIV ole enää tappava vaan krooninen tauti. Ne tapaukset jotka nykyisin lähtevät taudin seurannaistautien johdosta ovat vakavasti päihdeongelmaisia eli henkilöitä joilla on mahdotonta sitoutua säännölliseen lääkitykseen.

      Koko Suomi pitäisi testata koska mulla on paha aavistus että tuo n. 1 000 oireetonta ja taudistaan tietämätöntä on pahasti alakanttiin. Joskus joku HIV -positiivinen henkilö on todennut että kaikista pahin oire oli hänellä oireettomuus. Eleli sinkkuna n. 15-vuotta ennenkuin oli tauti edennyt jo AIDS -vaiheeseen ja oli tuskallista saada lääkkeillä elämä takaisin raiteilleen. Nykyisin onneksi vieläpä AIDS -vaiheessa saadaan ihmisten elimistö kuntoon siten ettei eliniän odote laske lainkaan. Korostan kuitenkin edellisen kirjoittajan tavoin testauksen ja lääkityksen aloittamisen tärkeyttä. Parempi liian myöhään kuin ei silloinkaan!

    • 2+13

      Ei sulla mitään hiviä ole!

      Itsestään huolehtimiseen kuitenkin kuuluu huolellinen ehkäisy sekä käyminen sukupuolitautitesteissä, jos harrastaa yhden illan suhteita tai partnerit vaihtuvat muuten melko usein.

      Ollessani parikymppinen pelkäsin myös kaikenlaisia tauteja ja raskautta. No ei ole tauteja tullut eikä lapsia, vaikka nyt päälle kolmekymppisenä niitä lapsia saisi jo tullakin.

    • Tiedän tunteen.

      Elä vaan mieluummin epätietoisuudessa ja kärsi. Fiksua?

      Niin minäkin ajattelin. Jälkeenpäin en voi muuta kuin ihmetellä miksi viivyttelin. Ymmärrän toki pelon, mutta järjellä ajateltuna ainoa tie ulos tilanteesta on testi, ellei halua pelätä seuraavia kymmeniä vuosia. Jos pahin olisi tapahtunut ja olet positiivinen, mikään maailmassa ei muuta sitä faktaa, ja silloinkin ainoa tie ulos on asian todentaminen, viimeistään kun oireilet jo aids-vaiheessa ja elämäsi on kovasti enemmän vaarassa. Parempi olisi tietää tilanne, jotta lääkitys tehoaisi ja saisit elää melko normaalisti, ja varsinkin jotta mielessäsi olisi rauha siitä että tiedät mitä kehossasi tapahtuu ja olet turvallisissa asiantuntijoiden käsissä. Kuten sinulle on jo kerrottu edellä ja olet varmaan asiasta lukenut muutenkin, hiv ei ole maailman kamalin sairaus. Varmaankin haluaisit vielä elää vaikka saisit tietää sairastavasi diabetesta? Sama asia, kutakuinkin, ellei nyt lasketa ihmisten ennakkoluuloja ja leimautumisen pelkoa jne, psyykkisiä vaikutuksia. Niistäkin pääsee oikealla asenteella yli.

      Oletko parisuhteessa? Jos et, tämä on kenties hienoin hetki mennä testiin. I know what I'm talking about! Ajattelehan miten raastavalta tuntuisi saada muiden huolien päälle pelko siitä, että kumppani hylkää jos osoittaudut positiiviseksi. Kamalalta tuntuisi löytää juuri nyt se unelmien kumppani ja tietää että kaikki olisi hyvin ellei olisi sitä pelkoa... Jos seurustelet nytkin, on liian raskasta pelätä yksin ja salailla asiaa toiselta. Se on väärin kumpaakin kohtaan. Eihän semmoisesta elämästä mitään tule. Muutenkin reilua tietää olevansa tauditon kun on seksielämää. Olisi hirveää tartuttaa rakas ihminen. Varsinkin kun sen on tehnyt tietoisesti mielessä että "minulla voisi olla se...", vaikka todennäköisyys olisikin vain 1/1000000:sta.tiedän tun

      Minä olisin mennyt varmasti testiin aiemmin jos olisin tiennyt faktan siitä, että hiv voi olla täysin oireeton vuosikausia, ja että lääkkeet tehoavat parhaiten mitä aikaisemmin ne aloittaa. Ja että oireiden ilmaannuttua ollaan yleensä jo aids- vaiheessa, ja se on paljon vakavampaa....

      Mene testiin ja aloita elämä puhtaalta pöydältä asian suhteen. Et häviä mitään, voitat kaikki. Niin se vaan menee.

    • muusikkomies

      HIV -tukikeskus tekee upeaa työtä! Näitä löydät suurimmista kaupungeista ja pääset tekemään testin nimettömänä. Sinun ei siis tarvitse leimautua lainkaan vaan voit tehdä päätökset jatkosta itse. Sinua kuitenkin auttaa testissä ammattitaitoinen henkilökunta, joka onkin hyvin tärkeää henkisesti eteenpäin pääsyn vuoksi.

      Itse testi kestää n. 15 minuuttia ja suositeltavaa on että riskitilanteesta olisi kulunut 3 kuukautta. Tällöin testi on aivan varma. Myös jopa kuukauden jälkeen voi käydä, jos haluaa mielenrauhaa tuoreelle tapaukselle, mutta tällöin suositellaan uusintatestausta myöhemmin varmistuksen vuoksi.

      Tiedän itse miten taudinpelko pilaa elämän kokonaisvaltaisesti! Odottelin sinnikkäästi kolme kuukautta ja se aika oli elämäni pahinta aikaa! Kun luin netistä HIVin oireita niin kaikki löysin itseltäni! Aloin siis kuvittelemaan itselleni kaikkea. Eikä siinä kaikki: koin ahdistusta ja stressiä kun olen perheellinen mies ja tämä lisäsi mm. ihottumaa, päänsärkyä, yöhikoilua ja muita oireita entisestään. Todella uskomattoman järkyttävä fiilis ja olin vähällä tehdä itsemurhan useita kymmeniä kertoja. Onneksi pienten lasten takia tajusin kantaa vastuuta hölmöilyistäni ja päätin että jos tosiaan tauti on niin sitten aloitan lääkityksen ja tärkeintä on elää parempaa elämää kuin aikaisemmin.

      Sitten kun menin HIV -tukikeskukseen testaukseen niin tuntui että elämä pysähtyy testissä. Ilman ammattitaitoista ja rauhoittelevaa henkilöä en olisi pystynyt odottelemaan viittätoista minuuttiakaan! Hän rauhoitteli minua ja kertoi paljon faktoja taudista. Tuo aikaisempi linkki sekä edelliset kirjoitukset ovat tätä päivää elikkäs testaukseen vain niin tilanne on hallussa. Pahinta olisi jos hiv- tekisi itsemurhan vaikka tautia ei olisikaan. Voin kyllä luvata että kun paljastui että minulla oli negatiivinen testitulos, eli olen terve niin voi että mikä fiilis! Ihan kuin olisin syntynyt uudelleen ja aloitin kyllä tuolloin elämäntaparemontin! Myös kaikki ihottumat ja muut hävisivät hiljalleen kropasta kun sain nukuttua taas yöni hyvin enkä stressannut.

      Tiedän ahdistuksesi mutta et ole yksin. Suosittelen menemään testeihin missä vain mutta jos sinulla on mahdollisuus tukeutua HIV -tukikeskuksen palveluihin niin tee tämä ihmeessä! Olet tuolloin parhaissa mahdollisissa käsissä! Siellä on aikamoista jonoa testeihin mutta odottaminen on vaivan väärttiä!

      T: been there done that!

    • mikadoka

      hei kaikille itselläni on pelko klamydiasta ja hivistä ku sorruin väärään naiseen ja olen parisuhteessa ja en uskalla nyt harrastaa seksiä lainkaan ...miträän oireita ei ainakaan vielä ole ilmaantunut ja sitä pelkäänki en ole viel testeihin päässyt mutta menen kyllä ja jos tauti on mun suhde päättyy siihen..itse akti ei onnistunu lainkaan koska mulla ei seisonu eli en saanu menee sisään ku ihan pikkasen mutta kuinka helposti taudit tarttuu ...jännityksellä ootan tuloksia ja hartaast toivon etten kanna mitään vaan saisin jatkossa elää kumppanini kanssa ihanaa elämää..

    • pete53

      Klamydia on voinut tarttua tuollakin tavalla ihan hyvin. Voi olla myös oireettomana, joten et tiedä ilman testiä varmaa tulosta. HIVin tarttuminen noin on erittäin epätodennäköistä, mutta mahdollista. Sekin kannattaa testata 3 kuukauden päästä, niin olet kuivilla jaloilla.

      Parasta vain kertoa kaikki suoraan, koska hyvin monet parisuhteessa olevat pettävät ja vahinkoja sattuu. Jos kumppanisi jättää, niin sitten se oli tarkoitettu näin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe