Fyysinen työ ja vajaatoiminta

Serq

Kellään kokemusta että fyysisesti rasittava työ olisi pahentanut vajaatoiminnan oireita. Itse olen 25v mies jolla todettu kilpirauhasen autoimmuunitulehdus ja sen seurauksena vajaatoiminta 2011. Ammatinvaihto pyörii vahvasti tällähetkellä mielessä, koska tuntuu ettei nykyistä työtä jaksa enää entiseen tapaan tehdä. Rakennusalalla olen, lisäksi työmatkaa on jonkin verran, joten aamuherätyksetkin ovat suhteellisen aikaisin.

10

1328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vajaa rouva

      Kilpirauhasen vajaatoiminta on krooninen aineenvaihduntasairaus. Suomessa sen vaikutuksia työkykyyn ei paljon huomioida, esim. Ruotsissa huomioidaan virallisestikin paljon enemmän.

      Suomessakin periaatteessa pitäisi noudattaa Ruotsin ohjeistusta, siitä on sosiaali- ja terveysministeriön, Kansaneläkelaitoksen, Työeläkevakuuttajat TELA:n ja Työterveyslaitoksen yhteinen julkaisu. Klikkaa ensin kohtaa aineenvaihduntasairaudet, sieltä kilpirauhasen vajaatoiminta.

      http://www.ttl.fi/fi/tyoterveyshuolto/sairaaksikirjoittaminen/Sivut/default.aspx

      Kysymys: Onko lääkityksesi hyvällä tasolla?
      Toteamus: Itse en pysty läheskään samaan kuin ennen vajaatoimintaa. Liothyroninin mukaantulo kyllä vei takaisin kokopäivätyöhön, mutta fyysistä työtä en pystyisi tekemään.

    • saaristolainen3

      Tanskassa on 7.10. väitöstilaisuus, jonka pääaihe on se, että vajaatoimintapotilailla on 89 % suurempi riski päätyä työkyvyttömyyseläkkeelle kuin muilla.

    • Vajaa rouva

      saaristolainen3, olisin kiinnostunut tuosta Tanskan väitöksestä. Onko sinulla enemmän tietoa?

    • Saaristolainen3

      Ei ole vielä.

    • mies kans

      Omien kokemusteni mukaan hyvässä hoitotasapainossa olevalla lääkitykselläkään ei päästä olotilaan ennen vajaatoimintaa. Siirryin eläinperäiseen n. vuosi sitten ja se paransi tilannetta hieman. Raskas fyysinen suorittaminen ei vain kerta kaikkiaan enää tunnu onnistuvan. Paikat kipeytyvät helpommin. Tulee venähdyksiä, sekä yksinkertaisesti väsyy helpommin.

    • isostivajis

      Minulla on ollut luultavasti iät ja ajat vajaatoiminta, joka on seurausta todennäköisesti jo nuoruudessani alkaneesta kilpirauhasen tulehduksesta. Näin olen päätellyt n. 20 vuoden jälkeen joista kymmenenä vuonna minulla on ollut vajisoireita ja ne ovat vain pahentuneet siihen pisteeseen etten ole enää päässy sängystä ylös eikä mikään ole kiinnostanut. Painoakin on tullut mutten syytä siitä pelkästään vajaatoimintaa vaan myös sitä etten enää saanut itsestäni irti lähteä edes lenkille. Minulla ei ollut harmainta aavistustakaan että kaikki voisi johtua kilpirauhasesta. Vasta kun kykenin suurinpiirtein enää vain hengittämään, raahauduin lääkärille. Se muutti elämäni.

      Minulla oli kilppariarvot kunnolla metsässä ja ne ovat korjaantuneet hyvää vauhtia ja oloni myös. Olen työelämässä, teen erittäin fyysistä työtä enkä koe lääkityksen saatuani että mikään minua enää jarruttaisi. Jaksan ja voin aivan mainiosti. Vielä ei ole edes täysi annostus tyroksiinia menossa mutta minä olen pirteä ja iloinen ja jaksan aivan huoletta raskaat pitkät päivät. En ole hetkeäkään tuntenut ettei tää ole enää mua varten.

    • Vajaa rouva

      Isostivajis, onneksi olkoon kun olet noin nopeasti parantunut! Suinkaan kaikki eivät kuitenkaan parane noin nopeasti, ja monet eivät koskaan saavuta samaa tasoa kuin ennen sairastumista. Monille oikean lääkkeen hakeminen on vaikeaa. Mutta kiva kuulla, että onnistumistarinoitakin on.

      • Serq

        Itsellänikin alussa thyroxin auttoi todella hyvin ja oireet tuntui häviävän. Mutta muutaman kuukauden päästä tästä olo huononi ja siitä asti ollaankin menty melkoista vuoristorataa.


      • Serq
        Serq kirjoitti:

        Itsellänikin alussa thyroxin auttoi todella hyvin ja oireet tuntui häviävän. Mutta muutaman kuukauden päästä tästä olo huononi ja siitä asti ollaankin menty melkoista vuoristorataa.

        Palataanpa vanhaan ja kysytään että oletteko joutuneet vaihtamaan työtä tai toimenkuvaa sairastumisen myötä ? Voisiko olla ettei kroppa oikein palaudu kun aamuvarhaisella joutuu itsensä puoliväkisin pakottamaan ylös, sekä tehdä tuo 8h raskasta työtä 5pvä/viikko.


    • väsq

      Minä olen joutunut vähentämään työtä 50%. Olen maanviljelijä ja karjaa on, aamuherätykset tuttuja. Vähensimme sairauden takia karjaa pois puolet ja siinähän se palkkakin liukeni taivaan tuuliin. Mutta kun ei jaksa niin ei!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe