Kun lääkäri ei kuuntele

Kumma juttu

Muutamaan otteeseen olen törmännyt julkisessa terveydenhuollossa lääkäreihin, jotka eivät kuuntele, eivät anna vastata, eivät anna kertoa asioistani, eivät anna kysyä eivätkä vastaa kysymyksiin.

Tulee melko turhautunut olo. Kyse on minun terveydestäni ja minun kehostani!

Mutta ei. Käypä resepti käteen ja pieni tönäisy selkään: "Lähdepäs jo". 20 minuutin varattu aika jää kolmeen minuuttiin. Joskus ei edes katsota vaivaa, vaikka mielestäni se usein kertoo enemmän kuin mikään muu.

Varmasti näitä lääkäreitä on muuallakin kuin julkisella puolella. Useimmiten he ovat vanhempia työhönsä leipääntyneitä henkilöitä. Nuoret kyselevät useimmiten enemmän ja näyttävät oikeasti kiinnostuneilta.

En oikein osaa arvostaa lääkärin ammattia tällaisten tapausten vuoksi. Mihin lääkäreillä unohtuu se oman työn tarkoitus? Miksi hoidetaan vaivoja teoriassa, mihin ihminen siinä katoaa?

13

2020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tämäkö?

      Heini Ramasay?

      • Railix

        Hei "kumma juttu"! Olen törmännyt vastaavanlaisiin lääkäreihin, niin kuin kaikki ovat.
        Jos en saa vastausta kysymykseeni, kysyn uudestaan ja jos tarve vaatii niin vielä uudestaan. Lisäkisi useat lääkärit puhuvat niin hiljaa, että on pakko pyytää toistamaan. Tämä kyllä vaatii potilaalta vahvaa rohkeutta. Ei heitä tarvitse pelätä eikä kunnioittaa sen enempää, kuin me potilaat toisiamme. Kysymyksiä lääkärille kannattaa kirjoittaa itselleen lappuselle.


    • Suomi 2014!

      Mikä ihme vaivaa nykyistä hoitohenkilökuntaa, niin lääkäreitä kuin hoitajia? Aina valitetaan kiirettä, mutta näkeehän sen vieraillessa, onko oikeasti kiire vai ei! Kävin Meilahdessa katsomassa sukulaistani, joka oli ollut sydänleikkauksessa. Kauhistuin,miten oman onnensa nojassa huonokuntoiset potilaat ovat! Hoitajia ei näy missään, vaikka osa huojui kaikkine tippoineen ylös sängystä!Ihan rauhassa saisivat pudota ja kaatuilla, jos potilaat eivät itse vahtisi toisiaan!Tämä ei kyllä edistä paranemista!! Hoitajilla EI OLLUT kiire, vaan istuivat porukassa kikattelemassa omia juttujaan!!Huoneissa ei ole edes TV:tä, muusta virikkestä puhumattakaan! Ei ihme, että puolikuntoiset lähtevät liikkeelle! Potilaita ei käydä yhtään rohkaisemassa tai jututtamassa! KAUHEAA , MISSÄ EMPATIA ja INHIMILLISYYS!!

    • Tähän on tultu!

      Tuo on totta! Potilas saa miltei pyytää anteeksi, jos häiritsee hoitajia. Itsestään selvää ei ole, että hoidettavilta kysytään vointia tai tarvitseeko tämä jotain. Moni kertoo palelevansa yön aikana, eikä kukaan tuo peittoa! Jos ruoka ei maistu, kukaan ei kiinnitä siihen huomiota! Liikkumiskiellossa oleva, harhainen potilas kävelee huoneessa häiriten toisia, kukaan ei huomaa! Mitenkähän paljon kaatumisia ja putoamisia tapahtuu pelkästään valvonnan puutteesta!!??Muualla Suomessa luullaan, että Meilahdessa on maamme paras hoito - ei pidä paikkaansa! Joka puolella on inhimillisyys ja hoitovastuu kadonnut, tilalle tullut välinpitämättömyys ja rahan ahneus!

    • Mieti sitä!

      Ennen hoitoalalle hakeutuivat vain henkilöt, jotka oikeasti halusivat auttaa ja hoitaa ihmisiä. He tekivät työtä sydämestään, huomattavasti pienemmällä palkalla, kuin nykyisin, mutta hoito oli hyvää ja tunnollista. Nykyisin alalle hakee sinne täysin sopimattomia henkilöitä. Usein joukossa on vallan käyttäjiä, jotka tuntevat itsensä tärkeäksi heikkojen ja avuttomien potilaitten joukossa. Kyyti on kylmää!

    • Missä sydän?

      Hoitajilta ei vaadita edes alkeellisimpia käytöstapoja. Käytävillä käveleviä omaisia / vieraita ei tervehditä tai oteta edes katsekontaktia. Usein hoidettavat ja läheiset ovat hädissään ja peloissaan, pienikin ystävällisyys ja jutustelu helpottaisi ja lohduttaisi. Luulisi jokaisen itse joskus olleen sairaana ja ymmärtävän, mitä merkitsee toisen hellä kosketus ja huolenpito. Sen olen myös huomannut, että aina ei ole kiire, siihen on turha vedota!

    • Kohti parempaa!

      Ottakaa hoitoalalla työskentelevät krittiikkiä vastaan, vaihtakaa alaa jos ette tunne mitään sympatiaa hoidettavia kohtaan! Koulutusten tulisi olla hoitotyön parantamiseen ja potilaan inhimilliseen kohtaamiseen liittyviä, eikä pelkkiä tietokonekursseja! Työaikana pitäisi omat jutut (juorut) jättää kertomatta ja käyttää kaikki TYÖAIKA potilaiden kanssa olemiseen!

    • Itkua yössä

      Tietokoneet vievät luvttoman paljon aikaa oikeasta hoitotyöstä. Jotkut tekevät sillä töitään mielummin, eihän se haise eikä marise. Koneella tehdään paljon kaikenlaista turhaa, se aika on maksavilta potilailta pois! Kyllä kiireeseen vedotaan liikaa, toki sitäkin on, muttei koko päivä. Läsnäoloa, kuuntelua ja seurantaa tulisi lisätä kaikissa hoitolaitoksissa! Varmasti toipuminenkin tapahtuisi nopeammin, jos potilas tuntisi olonsa turvalliseksi ja että hänestä välitetään!

    • Pettynytt

      Tämä on niin vielä tätäkin päivää.

      Missä on omaisten tuki, jota sairaalatkin painottavat?

    • tarvistervis

      Varsinkin mielenterveyshoitotyössä ihmisen kohteleminen ihmisenä on aivan kauhealla tolalla. 400 000 ihmistä masennuslääkkeissä lääketehtaiden sanelemana. Jos olet vaikka psykoosin kokenut, niin sinulla ei ole enää mitään sanansijaa hoitoosi, koska sinä et kuulemma ymmärrä omaa tilaasi terveinäkään aikoina. Mielenterveyshoitajilla ei ole minkäänlaista ymmärrystä fyysisistä taudeista ja mielenterveyspotilailla fyysiset sairaudet jätetään hyvin paljon huomiotta. Tästä on tutkimuksia ollutkin, miten mielenterveyspotilaat kuolevat 10-20 vuotta valtaväestöä nuorempina fyysisiin sairauksiin. Jos tämä väestönosa olisi vaikka mustat, niin johan olisi erilainen ääni kellossa. Mutta mielenterveyspotilaat ovat kiltisti ylilääkittyinä zombieina eikä kai riitä energiaa protestointiin, niin homma saa jatkua.

      Omasta kokemuksesta välttäkää varsinkin Jaakko Paavilaista Turusta, jos ette halua tulla kohdelluksi ilmana.

    • totuuskehiin

      Joillakin lääkäreillä on sellainen tapa kun sattuu hoitovirhe niin aletaan syytää potilasta
      että potilaalla on mielenterveysongelmia. Se tuntuu oudolta että potilaalle tulee psyykkisiä vaivoja vaikka polvileikkauksen jälkeen. Täytyyhän lääkärin keksiä jokin syy kun leikkaus on epäonnistunut.

    • Anonyymi

      Oli kauhea kokemus, laitettiin osaamaton lääkäri tekemään syöpäpotilaalle rakkotähystystä. Tyyppi ei edes löytänyt oikeaa paikkaa mihin se tähystin olisi pitänyt työntää. Aiheutti kova kipua mutta ei kuunnellut valitustani!

      • Anonyymi

        Minulla harjoitteleva lääkäri otti maksasta koepalan joitain vuosia sitten, toki oli erikoislääkäri vieressä neuvomassa koko ajan.
        Vuotohan sinne maksaan tuli, ja saman tien uudestaan tutkimushuoneeseen, jonne tuli paikalle enää se erikoislääkäri, ei harjoittelevaa lainkaan.
        Luonteeni ja asennoitumiseni on sellaista, että en sitä vahinkoa pahasti ottanut, jokainen tekee virheitä. Sillä kerralla se sattui olemaan se harjoittelija.
        Sitähän ei voi tietää, onko vuodosta jäänyt maksaan jotain vauriota, kun vähän vikaa jo koepalan perusteellakin löytyi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe