Sijaishuolto huutaa hurraata

Tie sijaishuoltoon

Kansanedustajat järkyttyivät: Suomen EU-jäsenmaksuun tuleekin lähes 100%:n korotus

Suomen nettojäsenmaksu Euroopan unionille kohoaa kuluvana vuonna noin 1 150 miljoonaan euroon. Korotus on lähes 100 prosenttia vuoden 2013 nettomaksuosuuteen verrattuna, joka oli 604 miljoonaa euroa.

Perussuomalaiset älähtivät ensimmäisinä:
"Ei ole ihme, että hallitus leikkaa lapsilisiä ja eläkeläisten etuuksia, korottaa välittömiä ja välillisiä veroja sekä käy jopa sairaiden kimppuun, jotta tällainen EU-jäsenmaksun rökälekorotus voidaan rahoittaa", ryhmä toteaa kannanotossaan.

Pelkkä komissaari-sirkuksen pyöritys maksaa suomalaisille miljardi euroa vuodessa. Sillä kustannetaan komissaarien palkat, palvelijat, autonkuljettajat, avustajat, matkakorvaukset, kulukorvaukset, päivärahat, asuminen jne.

Oman maan köyhistä viis, kun eliitti rakentaa suurvalta-EU:ta omien palkka-eurojen kuva silmissä ja kansalaiset toimivat heidän palkkansa maksajana.

Nykyköyhyys vain sattuu olemaan rajumpaa kuin ennen, tutkimusten mukaan sieltä on vaikeampi nousta kuin ennen.

Mutta onneksi meillä on valmiiksi rakennettu loistava, maailman paras sijaishuoltosysteemi, jonne köyhien lapset napataan, kun vanhemmilta alkaa totaalisesti pettää kantti jatkuvaan ruuan ja kaiken muun välttämättömän puutteeseen.

Pienituloisilla yksinhuoltajilla on puutetta vapaa-ajastakin, kun työpäivää on yritettävä venyttää ylityöpalkan toivossa, eivätkä tulot kata silti välttämättömiä menoja. Lapset kärsivät ylipitkistä tarhapäivistä ja yhteisen vapaa-ajan puutteesta, ja purkavat kiukkunsa, turhautumisensa ja väsymyksensä iltaisin kotona vielä väsyneempään äitiin, keneen muuhunkaan. Ei kateeksi käy.

Väsyä ei tietenkään saa missään vaiheessa, se on rikos lapsia kohtaan ollut viimeiset 20 vuotta. Kun töissä huomataan äidin totaaliuupumus, hänet ohjataan työterveyshuoltoon, josta hänelle kirjoitetaan resepti masennuslääkkeitä, niin kuin se hänen elämäntilannettaan muuttaisi millään tavalla.

Auttaa se sen verran, että äiti saadaan leimattua mielenterveyspotilaaksi, tehdään ls-ilmoitus ja sen jälkeen lapsilla onkin tie auki taivasta myöten sijaishuoltoon, jonne heidät toivotetaan avosylin vastaan, turvaan huonosta kodista, traumatisoituneet raukat.

6

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Talousasiantuntija

      Ehkäpä sitä lasten hankkimista sietäisi edes joskus hieman harkita taloudellisten ongelmien ollessa päällä?

      • Väsynyt auttaja

        Suomessa syntyvyys laskee kuin lehmän häntä.Mikä on ratkaisu?Pakolaisia vaan tänne Syyriasta!Mamuvanhemmat tietotaidollisesti lapsen tasolla,kun heihin paremmin tutustuu.Oli väsyttävä kokemus asioida mamuäidin (10 v. Suomessa)kanssa Kelassa,kun hän on tullut lukutaidottomana Suomeen,ei brutto-ja nettotulot mene oikein jakeluun.Isommat lapset joutuvat hoitamaan tulkkaus-ja paperiasioita jo pienestä pitäen,kunnes kyllästyvät ja hakeutuvat lastenkotiin vapaaehtoisesti teini-ikäisenä.Hämäävät sossuja hienoilla matoilla,siistillä kodilla ja ruuanlaittotaidolla ja itsetietoisella käytöksellä.Näistä syistä ja huijaamistaidoista johtuen
        ei ihan helpolla huostaanoteta.Onnettomat naapurit joutuvat avustamaan jatkuvasti asiassa kuin asiassa,tekemään siis viranomaisille kuuluvaa työtä ilmaiseksi!


    • talous special

      450000 ihmistä nyt sitten ainakin on Suomessa lasten hankkimiskiellossa.

      Ja pienituloisillehan se olisi ollut jatkuva kielto sen jälkeen kun oikeistovalta vaihtui hallituksessa 90-luvulla. Otetaan vaan hirveä määrä pakolaisia ja muita maahan muuttajia, joilta sitten saadaan huostaanottaa (ettei kokkelien bisnekset mene poskelleen) ei suomalaisilla ole enää varaa lasten tekemiseen.

      Ihan vain huomautuksena, jos joku nuija ei sitä tajua, niin lakien mukaan köyhyys ei saisi olla huostaanottoperuste.

      Ei se mikään sattuma ole, että ls-laitoksia alkoi nousta kuin sieniä sateella pitkin Suomea samaan aikaan kun oikeistohallitus jäädytti perheiden tuet muistaakseni kymmeneksi vuodeksi, eikä niitä noususuhdanteenkaan aikana rukattu, koska ls-laitosten "tuki"verkosto oli jo viritetty köyhien perheiden alle. Joku viisas sanoikin, että jos äänestysikäraja olisi 25, niin tuskin kokoomus olisi päähallituspuolue, niin paljon hallaa ovat Suomelle tehneet.

      Hyvä siellä on puskista sitten huudella, kun ei tajua toisten elämästä mitään, eivätkä ole vuosiin tajunneet etukäteen ne nuoretkaan, jotka ovat lapsia hankkineet. Ajatellaan varmaan, että kyllähän tässä pärjätään samalla tavoin kuin aikaisemmatkin sukupolvet. Ei tällaista köyhyyttä ole tässä maassa nähty, kuin ehkä joidenkin kohdalla joskus 50-luvun tietämissä tai sitä ennen.

      Joku oli laittanut tänne vähän aikaa sitten uutisen, jonka mukaan huostaanottoja yritetään vihdoin estää varhaisella tuella, nyt tosiaan vihdoin, kun sossutkin ovat huutaneet siitä kaksikymmentä vuotta. Mutta mitä väliä niillä laeilla on huostaanottojen suhteen ollut enää pitkään aikaan, mut ans kattoo ny.

    • Toivotaan

      nyt että joku osaa laskea mitä maksaa varhainen tuki lapsiperheelle versus tämä mikäsenytoli perhekoti jne..

    • Aloita näistä...

      Toivotaan mieluummin sitä että ihmiset laittavat taloustilanteensa ja varsinkin parisuhteensa kuntoon ennen lasten hankkimista. Ja voisi olla syytä joskus edes auttavasti tutustua siihen äiti- tai isäehdokkaaseen.

      Persut voisivat suorittaa vaalimainontansa muualla kuin täällä.

    • totuuden töräys

      Eihän tänne tämän palstan kiusaajan mielestä mitään muuta saisi kirjoittaa kuin vanhempien haukkumista.

      Kaikki muu on kiusaajan mielestä turha/vaalimainonta/asianajajan mainontaa ja mitä milloinkin.

      Kiusaaja ei tätä palstaa omista, vaikka niin näyttää luulevankin.

      Tänne on oikeus kirjoittaa myös sellaisia aiheita, joita kiusaaja ei hyväksy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8895
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1237
    Aihe