ajattelemisen paikka

att fundera över

Se, että ne ovat minulle tärkeitä asioita, ei kuitenkaan valitettavasti tarkoita ettei niiden pitäisi olla kaikille muillekin tärkeitä.

Jokainen meistä ajattelee, että maailma olisi parempi paikka, jos kaikki ajattelisivat kuten me.

Onneksi ihmiset kuitenkin saavat ajatella itse.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 228w

      Leva och låta leva passar också bra.

    • Siis?

      Olipa taas kryptinen avaus? Mitä tuolla näennäisellä filosofoinnilla yrität sanoa?

      Että pakkoruotsitus on vain teille surulle tärkeää, mutta ei muille?

      Kyllä sortopolitiikka on yhtä tärkeää sen uhreille kuin hyötyjillekin!

      Ehkä vielä tärkeämpääkin...

      • inte våra bekymmer

        För de flesta av oss svenskspråkiga betyder pakkoruotsi ingenting,den kan slopas eller vara kvar..alldeles detsamma.Varför skulle vi ens tänka på pakkoruotsi ?Vi vill födas och dö på vårt älskade modersmål och åren däremellan fritt få använda det utan påhopp.DET ÄR VIKTIGT !


    • meidän huoli on

      Minäkin uskon,että näin on ja oli ainakin edesmenneen ruotsinkielisen mieheni
      kohdalla.
      Mutta luepa vaikka sitä kiihkoa,joka on jatkunut jälleen päiväkausia svenska ylen
      sivuilla.
      Siellä saa vapaasti purkaa agressioitaan niitä kohtaan,jotka jo haluaisivat
      Suomeen muualla maailmassa toimivan kielikäytännön.
      Ei minulla ainakaan ole tiedossa muuta maata jossa koko kansalle vaaditaan
      5%:n vähemmistön pakko-opetusta.

    • Vesa Kaitera

      Inte våra bekymmer kirjoitti: "För de flesta av oss svenskspråkiga betyder pakkoruotsi ingenting,den kan slopas eller vara kvar..alldeles detsamma.Varför skulle vi ens tänka på pakkoruotsi ?Vi vill födas och dö på vårt älskade modersmål och åren däremellan fritt få använda det utan påhopp.DET ÄR VIKTIGT !"


      Homman nimi on kuitenkin se, että RKP on aivan keskeisesti ollut vaikuttamassa siihen, että pakkoruotsi ylipäänsä aikoinaan lanseerattiin peruskouun. RKP on koko ajan tukenut pakkoruotsia, ja pyrkinyt monin tavoin paaluttamaan tämän suomenkielisen enemmistön etujen kannalta hyvin irvokkaan rakennelman pysyväksi. Myös ruotsinkielistä väestöä edustaja Folktinget on jatkuvasti tukenut pakkoruotsia. Tämän perusteella suomenruotsalaiset ovat meidän fennomaanien mielestä keskeisesti vastuussa tästä asiasta, joka ei oikeastaan objektiivisesti ajatellen kuuluisi heille lainkaan.

      Suomenruotsalaisten intresseissä luulisi olevan lähinnä varmistaa se, että omakieliset palvelut olisivat heille tarjolla mahdollisimman kätevästi. Se, mitä kieliä suomenkieliset koululaiset opiskelevat, ei minusta ole lainkaan asia, johon suomenruotsalaisten olisi peruskoulun syntyvaiheissakaan kannattanut sekaantua. Kun he organisaatoidensa kautta ovat siihen hyvin vahvasti sekaantuneet, niin he kantavat tästä toiminnastaan myös vastuun. Tämä vastuu tulee siten myös kunkin yksittäisen suomenruotsalaisen niskoille, jollei hän avoimesti yritä muuttaa tilannetta. Tällaisiakin suomenruotsalaisia ääniä on kyllä kuulunut, mutta toistaiseksi RKP:n telaketjusiipi monien säätiöiden rahojen päällä istuvien arkkikonservatiivien avustuksella on torpannut nykyistä tilannetta realistisesti käsittelevät henkilöt.

      Toivottavasti tilanne muuttuu, sillä jos ajaudutaan väkivaltaiseen ratkaisuun, niin sen aiheuttamat seuraamukset voivat olla hyvinkin raskaita ja heikentää Suomen kansainvälistä mainetta vuosikymmeniksi eteenpäin. En pidä tällaiseen onnettomuuteen ajautumista mitenkään toivottavana, mutta näen sen hiljalleen lähestyvän. Tässä kieliasiassa laiha sopu olisi ehdottomasti parempi kuin lihava riita.

    • pakkoruotsi ylipäänsä aikoinaan lanseerattiin peruskouun"
      - pakolliset kielet tulivat peruskouluun sen takia että vanhassa järjestelmässä keksikoululaiset ja lukiolaiset lukivat kieliä kun taas kansakoulussa niitä ei luettu. Tämä antoi oppilaille eri lähtökohdan työelämässä. Siksi määrättiin kieltenopiskelut pakollisiski.

      "Se, mitä kieliä suomenkieliset koululaiset opiskelevat, ei minusta ole lainkaan asia, johon suomenruotsalaisten olisi peruskoulun syntyvaiheissakaan kannattanut sekaantua. " Niin kauan kun meillä on sama koulusysteemi suomen- että ruotsinkielisellä puolella, niin perusvaatimuksetkin tulee olla samansuuntaiset molemilla puolilla. Ellei ole niin omassa yhteisessä maassamme arvosanat voivat heittää riipuen minkä kieliryhmän koulua on käynyt. Siksi kieliohjelma on pääpiirtein samansuuntainen. Ei voi määrätä toisen kansalliskieliryhmän lukemaan tiettyä kieltä ellei molemmilla on tämä velvollisuus. Tämä rikoo maan perustuslakia. Jos ruotsinkieli poistuu suomenkielisistä kouluista niin suomenkieli poistuu tietenkin ruotsinkielisistä.
      Ruotsinkielisissä kouluissa on jo poikettu tästä sillä että "vapaaehtoisesti" (vanhemmilta ei edes kysytä) on suomenkielen opiskelut alotettu paljon aikasemmin. Näitä tunteja on sitten otettu muilta aineilta. Jos tässä tällainen kuntien menettely menisi juriidiseen tutkintaan se ei luultavasti kestäisi.

    • keskittykää

      On eri asia vaatia pakkoa toisten lapsille kuin kielivapautta omille lapsilleen.

      Kielivapauden vaatimus on oikeutettu ja perusteltu, näin sivistysmaissa toimitaan.

      Pakon vaatiminen taas ei ole oikeutettua, eikä missään olekaan suomalaisen pakkoruotsin kaltaista pakkokieltä peruskoulusta yliopistoon.

      • min åsikt

        Det känns inte rätt att den här valfriheten inte berör svenskspråkiga barn.Även om 99,99 % skulle välja finska så borde möjlighet att välja finnas.


      • Hyvä kommentti!

        Osuit aivan nappiin. Mutta svekothan eivät toimi järjen vaan ahneuden mukaan.


      • niin?
        min åsikt kirjoitti:

        Det känns inte rätt att den här valfriheten inte berör svenskspråkiga barn.Även om 99,99 % skulle välja finska så borde möjlighet att välja finnas.

        Jos pakkoruotsin poisto vaatii "pakkosuomen" poistoa surukoululaisilta, niin siitä vaan minun puolestani.

        Jos joku on niin tyhmä, että kuvittele elävänsä maassa ilman maan ylivoimaisen pääkielen taitoa, niin sallitakoon se hänelle.

        Toisaalta monet surulapset oppivat suomen täydellisesti ympäristöstään. Monet paremmin kuin ruotsin. Ja tietysti on heitäkin, jotka suunnittelevat lähtevänsä Ruotsiin aikuistuttuaan, Varsinkin Pohjanmaalla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      143
      2192
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1294
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1157
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1047
    5. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      985
    6. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      95
      972
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      77
      967
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      47
      892
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      850
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      753
    Aihe