Asuntolainaa asunnon remonttiin

reeeetiiii

Onko keneläkään tietoa tai kokemusta?
Mulla on asuntolaina melkein kokonaan maksettuna ja haluaisin remontoida kämppää. Voiko asuntolainaan liittää remonttilainan vai voiko asuntolainaa käyttää vain asunnon ostamiseen?
Jotenkin olis kaikkein näppärintä, että olisi yksi laina ja asuntolainaa lisäisin. Joka tapauksessa jos jotan lainan vakuutta tarvitaan, niin se on tämä asunto.
Asunto on n 250 t€ arvoinen ja asuntolainaa n. 20 t€ jäljellä ja vakityö eli luulen että lainaa saan n. 20 t€ lisää.
Kiitos vastauksista

9

2500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepjepjep.

      Aika vahvasti väitän, että saat lainan erillisellä remonttilainalla, lähes käyttöluottoa hipovalla korolla. Tai sitten tyrkyttävät sitä perus käyttöluottoa
      Mutta ykskään pankki ei tule antamaan lisälainaa, joka lisättäisiin nykyiseen asuntolainaan. Ihan siitä syystä ettei se pankille ole millään tavalla kannattavaa näine edullisine euriboreineen... sulla varmasti se marginaalikin on alle 0,5% luokkaa?

      mutta tokihan sitä voi kysyä, ei siinä mitään menetä.

    • Kärsivällisesti vaan

      Asuntolainaa voi ottaa hieman enemmän kuin tarvitsee ja käyttää osan remonttiin, mutta se ei käy enää tuossa vaiheessa. Erillisen remonttilainan varmaankin saat asuntovakuutta käyttäen, mutta korko on varmasti ihan toista luokkaa kuin asuntolainassa.

      Mitäpä jos odottaisit remontin kanssa, että saat lainan maksetuksi loppuun? Sen jälkeenhän sinulle alkaa kertyä vapaata rahaa ihan eri tahtiin omastakin takaa.

      • talo rapistuu

        OLen parinkin otteeseen ottanut remppalainaa asuntolainakorolla sen varsinaisen asuntolainan lisäksi ja siis kymmeniä vuosia asuntolainan noston jälkeen. Toinen laina oli katon uusimista varten toinen kylppärinremppaa varten.Ihan hyvin sellaista saam ykeensä ei kannata yhdistää alkuperäoseen kun marfunaalit nyt ainakin aika isoja, mutta n 2-3 % korolla pitäis irrota. Mulla POP pankissa.


    • KKHS

      Voit saada erillisen lainan vapailla vakuuksilla ihan kohtuulliseen hintaan. Olemassa olevaan asuntolainaan et lisää saa, paitsi niinpäin että se yhdistetään siihen remonttilainaan, jolloin maksat kovempaa korkoa vanhasta lainasta. Kieltäydy sellaisesta tarjouksesta

      • reeetiii

        Kiitos vastauksista. Lainan saannissa en usko olevan ongelmia, vakuutta on ja vakuuden arvo nousee asuntoa rempatessa. Eikä minulla ole muita lainoja ikänään ollut.
        Ja on tarkoitus ottaa tarjouksia eri pankeista. Ajattelinkin että asuntoalinaan ei uutta lainaa voi liittää. Pitää kilpailuttaa asuntolainanloppukin samalla, kun kilpailuttaa tuota remppalainaa.


      • KKHS
        reeetiii kirjoitti:

        Kiitos vastauksista. Lainan saannissa en usko olevan ongelmia, vakuutta on ja vakuuden arvo nousee asuntoa rempatessa. Eikä minulla ole muita lainoja ikänään ollut.
        Ja on tarkoitus ottaa tarjouksia eri pankeista. Ajattelinkin että asuntoalinaan ei uutta lainaa voi liittää. Pitää kilpailuttaa asuntolainanloppukin samalla, kun kilpailuttaa tuota remppalainaa.

        Maksetusta lainamäärästä päätellen asuntolainasi on niin vanha (eli ei viime vuodelta) ettet todennäköisesti tule halvempaa tilalle saamaan.


      • reeetiii
        KKHS kirjoitti:

        Maksetusta lainamäärästä päätellen asuntolainasi on niin vanha (eli ei viime vuodelta) ettet todennäköisesti tule halvempaa tilalle saamaan.

        2005 otin asuntolainan ja silloin oli lainanottajan markkinat. Pankit suorastaan kilpailivat asiakkaista eli asuntolainani on tosi halpakorkoinen. Eli olet oikeassa, että halvemmalla ei varmaan saa. Alhaallahan nuo korot vain junnaa, mutta lainat ei ole niin halpoja tällä hetkellä.
        Ei ole tietty tervettäkään, että yritykset eli pankit kilpailevat itsenä hengiltä asiakkaita haaliessaan. Meille laina-asiakkaille se tietenkin kävisi.


    • Vaihtoehto

      Mikset odottaisi muutamaa vuotta jolloin saisit loput lainat maksettua pois ja säästettyä remonttirahat. Voin kokemuksesta sanoa, että tunne on ihan erilainen kun ei ole velkaa ja käyttää vain omaa rahaa.

      • Reeetiii

        No en nyt nää, miksi rupeaisin muutamaa vuotta tai edes ensi viikkoon odottelemaan. Kun on tehtyt töitä ahkerasti ja vähän opiskellutkin, niin kyllä siitä sen verran jää taskunpohjalle, että elämässä pystyy tekemään, mitä haluaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4955
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3134
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1217
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe