"ruotsalainen joutuisi opettelemaan väkisin suomen kieltä"

å-loinen

20

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laudatur ruotsista

      Siis tuota lukiessa ei voi sanoa muuta kuin että miten edes voi noin aivopesty olla???????? Tuosta ei voi päätellä muuta kuin että 5 miljoonaa suomalaista on heille täysiä nollia, pelkkää ilmaa, ilman ihmisarvoa.

    • tasapuolista

      Eikö nefenasset haluakaan pakkokieliä pois? Pakkosuomi pois ja pakkoruotsi pois.

      • herätys

        Missähän vaiheessa suostuisitte ymmärtämään, että vähemmistön on aina oltava vähemmistö myös virallisesti, vähemmistö opiskelee enemmistön kielen, kuten jokaisessa maassa. Vain apartheidissa Se voi olla toisin päin.


      • pers.älykkö
        herätys kirjoitti:

        Missähän vaiheessa suostuisitte ymmärtämään, että vähemmistön on aina oltava vähemmistö myös virallisesti, vähemmistö opiskelee enemmistön kielen, kuten jokaisessa maassa. Vain apartheidissa Se voi olla toisin päin.

        Maassa maan tavalla, lakien mukaan.


      • Älykkö oli?
        pers.älykkö kirjoitti:

        Maassa maan tavalla, lakien mukaan.

        Niin ja epätasa-arvoista, epärehellistä, epäoikeudenmukaista lakia ei voi ikinä muuttaa jne..


      • Säälittävää.
        pers.älykkö kirjoitti:

        Maassa maan tavalla, lakien mukaan.

        Jatkukoon apartheid, koska "maassa maan tavalla"!!!!!


      • sampo hörhö
        Säälittävää. kirjoitti:

        Jatkukoon apartheid, koska "maassa maan tavalla"!!!!!

        Jatkakaa vinkumista netissä Talan esimerkin mukaan ja palataan asiaan taas kolmenkymmenen vuoden päästä. Tyhjästä on paha nyhjästä.


      • lakkaaitsevinkumasta

        Palaamme asiaan nopeammin kuin pystyt kuvittelemaankaan. Varmasti.


    • tervemenoa

      Tämähän on Ahvenanmaan sisäistä lobbausta. Mantereellahan ollaan kyllä affenoille itsenäisyyttä jopa tyrkyttämässä, että päästäisiin vihdoin siitä eroon, mutta affenoita itseään ei tunnu kiinnostavan. Antaa Jonssonin nyt mouhota ja agitoida, ehkä sieltä sikiäisi laajempi itsenäisyysliikehdintä ja hommat liikahtaisi konkreettisestikin ainaisen leukojen louskuttamisen sijaan.

    • Kaikki ruotisnkieliset lapset Uudellamaalla, Turunmaalla sekä Pohjanmaalla lukevat suomi pakkona kouluissa, haluaivatko he tai heidån vanhempansa sitä tai ei

      • Ihanko totta!?

        Siis pienen vähemmistön pitää opetella maan ylivoimainen pääkieli?!

        Kauheaa!!! Eihän tuollaista tapahdu missään muualla maailmassa. Hirveätä vähemmistön sortoa! Kansanmurha! ;-)

        Vakavasti kysyen: Ettekö te svekot tajua, kuinka naurettavilta te kuulostatte??!!


      • voivoi

        Täysin luonnollinen asiantila; jotta vähemmistökielinen pärjäisi yhteiskunnassa, hänen on osattava kieltä, jolla ks. yhteiskunta toimii. On satua, että se toimisia tässä maassa kahdella kielellä. Säälittävää, että oikeasti vielä näytätte uskovan jotain muuta. Laput pois silmiltä nyt!


      • eisäälitä

        Suurin osa ruotsinkielisistä lapsista Uudenmaalla, Turunmaalla ja varmaan Pohjanmaallakin oppivat suomen vaivatta jo ympäristöstään.

        Kouluponnistukset suomen kielen opintojen parissa tuskin ovat kummoisiakaan henkilöille, jotka jo hyvin nuorina voidaan lukea täysin kaksikielisiksi. Eli säälipisteitä ei nyt heru. Itseasiassa, olen kuullut monien iloitsevan ja odottavan sitä päivää, milloin suomen opiskelusta pääsevät. Ei siksi, että opinnot olisivat niin raskaita, vaan siksi, että heitä turhauttaa istua koulussa opiskelemassa suomea vieraana kielenä, kun se on toinen äidinkieli todellisuudessa.

        Minun puolestani voitte jatkossa ihan vapaasti lopettaa suomen opiskelun kun suomenkielisiltä poistuu pakollinen ruotsi, ei se minua haittaa, koska tosiaan, kielen oppii oikeasti vain elävässä elämässä sitä käyttämällä, ei koulunpenkillä. Eli opitte suomea varmasti jatkossa ympäristöstänne samaan tapaan kuin olette oppineet sitä tähänkin asti. Ellette sitten halua eristäytyä kokonaan ympäristöstänne omiin kommuuneihinne.


      • Sen verran tiedät näköjään tilateesta.
        Suomenkieli ei opi monella paikkakunnalla ympäristöstään koska kieleen ei törmää.
        Suomenkieli ei ole edelleenkään enemmistölle surulapsista toinen äidinkieli. Mutta he joille se on nostavat kuitenkin ruotsinkielisten koulujen suomenkielen vaativuustason esim. yo-kokeissa sen verran paljon että se vaikutta muille että suomenkielisiltä vaadittu B taso vastaa ruotsinkielisltä vaadittu A taso toisessa kielessä. Pitäisi olla eri tasot niille joilla on molemmat kielet äidinkielinään että sitten muut tasot vastaisivat toisiaan suomen- ja ruotsinkielisissä kouluissa.


    • Parasiittisaaret

      Suuruudenhullu vähemmistö kuvittelee tosissaan että enemmistön on luettava pakolla vähemmistön kieltä? Heillä on tosi paha asennevamma. Suomenkielisten olisi aika alkaa vaatimaan kansanäänestystä, jotta Oolanti saisi itsenäisyyden. Esitys kansanäänestyksestä: kansalaisaloite.fi? Ehkä lähemmäs 100% kansasta haluaa päästä Oolannista eroon, lol.

      • hyvä idea

        Hei, kansalaisaloite on hyvä idea! Vaikkei svekokratiassa tuollaiset mene läpi, keskustelua saadaan ja tietoisuutta lisättyä..


    • reppanoiden karkelot

      Nettifennojen mielestä se olisi ehdottomasti väärin - vai miten se nyt sitten menikään?

      Mutta ihan vakavasti ottaen, ja nettifennot täysin sivuttaen, tuossa nostetaan pöytään ruotinkielisten palveluijen puuteet. Virkamiesvelvoitemalli ei siis enään toimi, ja palveluiden varmistamiseen tarvitaan uusi malli.

      Useaan otteeseen mainittu virastomalli olisi varmasti järkevin. Mallissa ei velvoiteta virkamiehiä vaan virastoja. Näin virastot voivat pestata tarvittava määrä OIKEASTI kielitaitoisia.

      Tämän ongelma on vain se että se edistäisi etupäässä ruotsin- ja kaksikielisten asemaa työmarkkinoilla. Siihen ei välttämättä suomenkielinen eduskunnan enemmistö taivu. Näin ollen nykyinen leikkimalli jatkuu jossa ruotsinkieliset palvelut rapautuvat.

      Samalla jatkuu myös toisen kotimaisen pakollisuus, jota ei voi poistaa ennekuin virkamiesmallista luovutaan.

      Toisan kotimaisen pakollisuudesta ja virkamiesmallista kärsii siis mannermaan kielitaitoiset ruotsinkieliset kaikista eniten. Monessakin mielessä.

      He joutuvat kuuntelemaan nettifennoilua, he joutuvat opiskelemaan pakollisena kieltä jota jo osaavat (joka alkaa jo kolmannella ja jatkuu läpi kaikki kouluasteet), ja heidän oikeaa kielipätevyyttä sorretaan rinnastamalla sitä yhä heikkenevään virkamieskielitaitoon.

      Ja nettifennot luulevat että HE ovat tässä kärsijöitä!

    • YLE:n hurrit hiljaa

      Muuten YLE on taas hiljaa tuosta Ålandiloisten halusta erota suomesta.

      • onkohan se ok

        Miten on, saako perunapeltoa nussia?


    • affenaröyhkeys

      Tuo affenasvekon kommentti on tietämättömyydessään tai häpeämättömyydessään aivan huppuluokkaa kielikeskustelussa!
      Kuinka hän KEHTAA lausua moista, kun hyvin tietää suomalaisten joutuvan väkisin opettelemaan ruotsin kieltä!!??

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      143
      2202
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1304
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1157
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1047
    5. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      70
      990
    6. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      95
      982
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      77
      967
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      47
      892
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      860
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      753
    Aihe