Alko boikottiin 2015 !

AlkoBoikottiin

On hyvinkin perusteltua vaatia Alkon monopoliaseman purkamista.

Monopoli tekee esim suomalaisten pienpanimoiden toiminnan täysin mahdottomaksi ja asettaa kotimaiset toimijat eriarvoiseen asemaan ulkomaalaisiin nähden. Sorin kaverit perustivatkin panimon Viroon suomen politiikan takia ja Pyynikin käsityöläispanimo nettikaupan Tallinnaan koska tuotteiden myynti suomessa on yksinkertaisesti mahdotonta. Ainoa vaihtoehto on panna olut Tampereella, roudata se Tallinnaan josta se postimyynnillä toimitetaan halukkaille suomessa.

On myös perusteltua väittää että alkoholin myynnin rajoittaminen, mitä suomessa Alkolla pyritään edistämään johtaa ihmisten alkoholisoitumiseen. Ihmiset roudaavat järjettömiä lasteja alkoholia ulkomailta sekä tilaavat sitä netistä (itse harrastan kumpaakin). Se jatkuvasti kotosalla oleva vuori alkoholia empiirisesti todistettuna aiheuttaa alkoholismia ja nimenomaan sitä pahinta lajia eli epäsosiaalista kotona tissuttelua !

Alkoholin nauttimisesta on tehtävä sosiaalinen tapahtuma ja sosiaalisesti sallittua ! Tämä on ainoa keino pitkällä aikavälillä ehkäistä alkoholihaittoja. Stop kotitissuttelulle, stop monopolille joka tähän ajaa. Ravintola anniskelusta on myös saatava halvempaa, mutta purkakaamme monopoli ensin !

Pekka Puskan alkoholipolitiikka, jota ei maailmalla enää edes arvosteta (toisin kun suomessa annetaan ymmärtää) on siirrettävä eläkkeelle kun Pekkakin sinne jo älysi jäädä.

Alkon monopoli on murrettava, ainoa keino vaikuttaa tähän on boikotoida Alkoa !

Siksipä me boikottiin osallistujat emme osta ainuttakaan tuotetta Alkosta vuoden 2015 aikana (toki saa aloittaa ihan hetimitenkin) !

Jos Alkon myynti laskee riittävästi EU:n myöntämää poikkeuslupaa ei voida enää pitää perusteltuna ja on perusteltua kannella monopolista EU tasolle, joka tulee vaatimaan monopolin purkamista. Suomella kun on monopolioikeus vain sillä perusteella että Alkon avulla pystytään estämään alkoholin saatavuutta, jos kuitenkin suomessa nautitusta alkoholista valtaosa ei ole Alkon myymää, koko perustelu on pitämätön, ts. monopolioikeutta ei voi perustella ja sen purkaminen on ainoa vaihtoehto.

Kyseinen boikotti on myös rahallisesti järkevää ! Alkoholituotteiden ostaminen ulkomailta kun tulee halvemmaksi kuin Alkosta. Postimyynti on äärimmäisen helppoa sekä laillista, toisin kuin tulli yrittä väittää koska eivät ole halunneet tahallisesti päivittää sivujaan vastaamaan nykyistä lainsäädäntöä, tuosta pitää myös tehdä kantelu. Ja toki se suoratuonti esim Virosta on edelleen sekä valikoiman että hinnan takia järkevää valtaosalle suomalaisista !

Myös alkoholin kotivalmistus, niin viini, siideri kuin olutkin on hyvin kannatettavaa ja harrastus onkin suuressa kasvussa.

BOIKOTOI ALKOA !

45

569

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Eu kaatoi monopolit

   Samaa mieltä. Vaikka onkin monopoli sen voi helposti kiertää viron kautta. Mitä järkee on monopolissa jonka voi kiertää muiden maiden kautta jossa ei ole monopolia? ja huomattavasti kevyepi verotus? Ihan sama juttu rahapeleissä. Ei toimi enää EU aikana jossa on jäsenmaita jossa ei ole monopolia ja yhdessä maassa on. Kun EU:ssa ei oikein voi sitä tuontiakaan rajoittaa. Joskus markka aikana vielä toimi, Enää ei toimi kun tuli EU ja internet.

  • riu4ri

   Jotkut luulevat voivansa rajoittaa alkoholia, että laitetaan sille korkea hinta ja monopoli. Unohtuiko se, että maapallo on rajattu eri valtioihin jossa varsinkin alkoholissa löytyy sekä laki että hintaeroja ja suomi ei voi millään tapaa päättä muiden maiden asioita. Edeleen voidaan toki rajoittaa Venejältä tuontia,koska se ei ole Eu maa. Kun ollaan EU:ssa ei voidakkaan asettaa kuin joitakin suoistuksia toisista EU maista jotka ei ole suomen päätettävissä vaan EU:n Suomi taitaa myös ruotsin lisäksi olla ainoa EU maa jossa on tälläinen monopoli.

  • kölsch

   Usein verrataan Suomea Ruotsiin, niin minäkin: Jollen muista väärin, on Ruotsissa jouduttu antamaan periksi etämyyntiasiassa, vai mikä kauko-osto nyt on se oikea termi, eli siitä on tullut siellä laillista jossakin raameissa. Ja jos muista en lisää väärin, niin sikäläinen Systembolaget, monopolilta haiskahtava ainakin, on jotenkin velvoitettu tilaamaan sitä, mitä asiakas haluaa. Minulla on tämä juuri se tekijä, joka panee ostamaan etänä muualta EU:sta eli että Alkosta ei saa sitä, mitä haluan.

   Ehkä alkoholipolitiikka on EU:ssa kansallinen asia, Suomenkin omalta osaltaan itse päätettävissä, mutta älkööt unohtako tavaroiden vapaata liikkuvuutta ja Alko haistakoon...markkinaraon! Alkakaa palvella haluajia ilman rajoja!

  • AlkoBoikottiin!

   Reittausblogissa oli valaiseva kirjoitus etämyynnistä ja sen laillisuudesta sekä Tullin ja Valviran ketkuilusta asiassa:
   http://www.reittausblogi.info/2014/09/vapauden-manifesti-alkoholin.html

   Yksinkertaisesti etämyynti on EU tasolla sallittua ja suomella ei ole siihen erivapautta, Tullin ja Valviran viimeinen oljenkorsi on yrittää sumuttaa ihmisiä asiasta.

   Tulli nyt on jo autojen maahantuonnin kanssa , sekä vaikkapa sen vanhan viinikauppa.com:n takavarikon kanssa osoittanut olevansa lähinnä kriminaaliorganisaatio joka tulkitsee lakia omaksi edukseen.

   • Ruotsin malli tulee

    Halleluja ja Aamen. Tähän mennessä on tullut tilattua viisi lastia netistä ilman ongelmia ja voin todeta, että Alkoon en enää mene -ainakaan ennenkuin tämä järjetön monopolisysteemi puretaan ja hinnat laskevat järkeviksi. Ja monopolihan puretaan ensi kevään jälkeen, kun EU -tuomioistuin antaa päätöksensä ns. Alkotaxi -jutussa.


  • mtrdtm

   Myös rahapelien veikkaus/ray monopolista on pidetty kynsinhampain kiinni. Tämäkään ei toimi,koska netin kautta voi pelata täysin laillisesti ulkolaisille rahapelifirmpoille.Eikä EU alueen voitoista tarvi maksaa edes veroa. Sama alkoholissa. Alkoholin nettitilaamisesta pitäs kai maksaa vero. Ite kuitenkin haen virosta kun asun pk. seudulla ja virosta hakeminen on ainakin täysin verovapaata.

   Monpolit ei vaan toimi enää. Aina on toki niitä eläkeläisiä jotka ei lähde viroon asti eikä osaa pelata netissä. Sukupolven vaihtuessa 20 vuodenpäästä pidän käsittömänä sitä jos suomessa on edeleen monopoli alkoholissa ja rahapeleissä.

  • Pöljää...

   Riittävä boikotointi on varmaan, kun itse harrastaa pienpanimotoimintaa. Voishan tuon pontikankeittimenkin rakentaa, kun ehtii.(vihje viranomaisille, haudon suurrikosta,varmaan sakkoja ja törkeässä tapauksessa 2v. vankeutta).Linnaan kun laittavat, niin siitähän vasta verotulot karttuu :D
   Jaksa ainakaan Viroon lähteä pelkästään viinan hakuun.

  • rahalle vastinetta

   Itse myyn kyllä paljon kotimaisia tuotteita ja olen samaa mieltä että hinnat saisivat laskea. Päättäjäthän näistä on vastuussa. Jos hinnat laskisi Suomessa olisi enempi Alkoja ja työpaikkoja. Voi kun näin kävisikin!
   Huvittavaa on huomata että monesti Alkosta käydään hakemassa palvelua. Mikä onkin paras valttikortti. Vinkit ruokajuomiin, booliohjeet,.. Mutta ostokset suoritetaan muualla.
   Toivottavasti saamme pitää työpaikkamme.

  • Ei ole vaikeata

   Valmisteverolaki
   79 §

   Etämyynti

   Valmistevero kannetaan etämyynnillä Suomeen myydyistä tuotteista.

   Etämyyjä on verovelvollinen. Jos etämyyjällä on veroedustaja, hän on etämyyjän sijasta verovelvollinen. Etämyyjä on vastuussa veroedustajan suoritettavasta valmisteverosta kuin omasta verostaan.

   Valmisteverovelvollisuus syntyy, kun valmisteveron alaiset tuotteet luovutetaan Suomessa. Valmisteveroa on suoritettava sinä päivänä voimassa olevien säännösten mukaan, jona tuote luovutetaan Suomessa.

   80 §

   Menettely etämyynnissä

   Etämyyjän, jolla ei ole Suomessa veroedustajaa, on annettava ilmoitus tulliviranomaiselle ennen valmisteveron alaisten tuotteiden lähettämistä toisesta jäsenvaltiosta Suomeen sekä annettava vakuus valmisteverojen suorittamisesta.

   Mitä 1 momentissa säädetään, ei sovelleta siirrettäessä muita kuin yhdenmukaistetun valmisteveron alaisia tuotteita toisesta jäsenvaltiosta Suomeen.

   Jos kyseessä ei ole etämyynti - eli myyjä ei ole maksanut veroja tavalla tai toisella - verovelvollisuus siirtyy automaatisesti ostajalle. Etämyynti on nimenomaan ja vain myyntiä jossa verovelvollinen on hoitanut hommansa, muut myynti ei täytä etämyynnin määritelmää.

   Tämäkään ei todellisuudessa liity mitenkään Alkon monopoliin. Alkon monopolin purkaminen ei vaikuta alkoholin etämyyntiin millään tavalla.

   • tahdon itse hoitaa

    Mutta miten toimitaan silloin, kun on kyseessä joku pientuottaja, jolla ei ole aikaa/rahaa/taitoa täytellä Suomen rajoitustullin lomakkeita? Voinko itse asettaa vakuuden? Jos en, tämä toimintamalli syrjii pientuottajia ja asettaa heidät eriarvoiseen asemaan kaikenlaisten bulkkiroskaa myyvien viinakuppa.com -firmojen kanssa. Silloin ollaan EU:n vapaan liikkuvuuden säännöksiä rikkomassa.


   • VerottomanViinanIlot

    Väärin, mutta toki vaatii ennakkotapauksen.
    Sekoitat pykälät ja omat tulkintasi nyt sopaksi, mutta ainoa asia joka on mielenkiintoinen on 82§ jonka jätit pois.

    "Valmistevero kannetaan siltä, joka antoi vakuuden veron maksamisesta 28 §:n 2 momentin, 78 §:n 2 momentin tai 80 §:n 1 momentin mukaisesti, ja siltä, joka osallistui sääntöjenvastaisuuteen.

    Itse laitoit 79§ ja 80§ ja kuten näet niin etämyynnissä ostajaa ei ole velvoitettu mitenkään.
    VAIKKA HALUAISIN, EN OLE VEROVELVOLLINEN ETÄMYYNNISSÄ !
    ts. en yksinkertaisesti voi maksaa veroja koska laki yksiselitteisesti velvoittaa myyjän hoitamaan verot. Tällöin on hyvinkin mielenkiintoista väittää että minä olisin OSALLISTUNUT sääntöjenvastaisuuteen ja karhuta minulta veroja jälkikäteen, jos minulla ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa siihen että sääntöjä noudatetaan.

    Ja alkuperäisestä pointista on menty kauas; on äärimmäisen kannustettavaa ostaa alkoholi ulkomailta JA maksaa niistä verot suomeen, koska se on suoraan pois Alkon tuloksesta ja se johtaa haluttuun lopputulokseen, ja se on se pointti.


   • Maksa verot
    VerottomanViinanIlot kirjoitti:

    Väärin, mutta toki vaatii ennakkotapauksen.
    Sekoitat pykälät ja omat tulkintasi nyt sopaksi, mutta ainoa asia joka on mielenkiintoinen on 82§ jonka jätit pois.

    "Valmistevero kannetaan siltä, joka antoi vakuuden veron maksamisesta 28 §:n 2 momentin, 78 §:n 2 momentin tai 80 §:n 1 momentin mukaisesti, ja siltä, joka osallistui sääntöjenvastaisuuteen.

    Itse laitoit 79§ ja 80§ ja kuten näet niin etämyynnissä ostajaa ei ole velvoitettu mitenkään.
    VAIKKA HALUAISIN, EN OLE VEROVELVOLLINEN ETÄMYYNNISSÄ !
    ts. en yksinkertaisesti voi maksaa veroja koska laki yksiselitteisesti velvoittaa myyjän hoitamaan verot. Tällöin on hyvinkin mielenkiintoista väittää että minä olisin OSALLISTUNUT sääntöjenvastaisuuteen ja karhuta minulta veroja jälkikäteen, jos minulla ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa siihen että sääntöjä noudatetaan.

    Ja alkuperäisestä pointista on menty kauas; on äärimmäisen kannustettavaa ostaa alkoholi ulkomailta JA maksaa niistä verot suomeen, koska se on suoraan pois Alkon tuloksesta ja se johtaa haluttuun lopputulokseen, ja se on se pointti.

    Ei tarvitse huutaa vaikka olisi väärässä. "VAIKKA HALUAISIN, EN OLE VEROVELVOLLINEN ETÄMYYNNISSÄ !" et tietenkään ole etämyynnissä verovelvollinen - mutta ongelma on siinä, että kyseessä ei ole etämyynti jos myyjä ei hoida veroja tavalla tai toisella - YMMÄRRÄTKÖ?

    Yksinkertaiset asiat tuntuvat olevan niitä jotka on helpointa ymmärtää väärin.

    Jos joku ei noudata lakia se ei tarkoita sitä, että sinun ei pitäisi noudattaa lakia.


  • bgtre45r

   Hakekaa vaan suoraan virosta suositus määrä niin ei tule ongelmia. Monopoleissa ei ole järkeä jos löytyy naapurimaa viro saksat yms. jossa ei olle monopolia ja ne on EU maita.

  • salakuljetaviinaa

   Asiaa voi vielä sekoittaa proxy toimittajilla joita esim saksasta löytyy.

   Viinakauppa myy tuotteen huomaamattomassa paketissa saksalaiselle proxylle, joka toimii ainoastaan pakettien välittäjänä, myymättä itse paketin sisältöä. Kuka tuonjälkeen on vastuussa ja mistä ja jaksaako tulli alkaa availemaan kaikkia paketteja kun paketistakaan ei yksiselitteisesti ilmene että se on alkoholiliikkeestä ostettu.

   Eipä ne tälläkään hetkellä ratsaa noita alkoholiliikkeiden paketteja, kuin pistotarkistuksina. Suomen byrokraattisen "kielletään vittu kaikki" orwellilaisen mallin "hyviä" puolia on se että valtiolla vaan ei riitä enää rahat esim.. poliiseihin eikä tullin resursseihin eikä kaiken kielletyn valvomiseen, joten yleinen kansalaistottelemattomuus tulee lisääntymään, koska se on niin helvetin helppoa.

   Kyllä me vielä monopoli kaadetaan, vaikka väkivallalla, kieltolakikin saatiin kumottua ja heti perään monopoli alas ! En toki kannusta ketään laittomuuksiin, väkivaltaan, salamurhiin, Alkojen polttamisiin yms... olkaamme ensin fiksuja ja boikotoikaamme. Mutta kansalaistottelemattomuuteen ja piittaamattomuuteenhan tämä valtio meidät pakottaa !

   • Suhteellisuutta kiit

    Alkon monopolin purkaminen ei laske viinan hintaa senttiäkään. Hinnasta suurin osa muodostuu sisäänostohinnasta ja veroista. Kate on Alkolla varsin maltillinen. Eduskunta päättää alkon tuotosta ja verotuotosta, Alko ei tee muuta kuin toteuttaa eduskunnan tahtoa.

    Jos Alkolla ei olisi monopolia Alkon tulos jäisi valtiolta saamatta - tämäkin raha tarvitaan juoppojen päivärahojen maksamiseen.

    Kukaan yksityinen alkoholin vähittäimyyjä ei tekisi hommaa ilmaiseksi ilman katetta - suurin osa monopolin kaatajista on niitä jotka mielivät keräämään rusinat pullasta - siitä ei kuluttaja todellisuudessa hyötyisi yhtään mitään. Aika harva liikeyritys tyytyy 6% voittoon liikevaihdosta...mutta näin on Alkon kohdalla.


   • Jorma Kovana

    Alkolla ei ole mitään tekemistä alkoholin maahantuonnin kanssa tai sen estämisessä. Alko on vähittäismyyjä - ei muuta. Voit tilata juuri niin paljon viinaa kuin laki sallii ja kun hoidat verot kukaan ei estä toimintaa. Verot maksaa myyjä tai sinä - siinä ei ole mitään ihmeellistä.

    Alko on ja pysyy - halusit tai et.


   • AlkoBoikottiin!
    Suhteellisuutta kiit kirjoitti:

    Alkon monopolin purkaminen ei laske viinan hintaa senttiäkään. Hinnasta suurin osa muodostuu sisäänostohinnasta ja veroista. Kate on Alkolla varsin maltillinen. Eduskunta päättää alkon tuotosta ja verotuotosta, Alko ei tee muuta kuin toteuttaa eduskunnan tahtoa.

    Jos Alkolla ei olisi monopolia Alkon tulos jäisi valtiolta saamatta - tämäkin raha tarvitaan juoppojen päivärahojen maksamiseen.

    Kukaan yksityinen alkoholin vähittäimyyjä ei tekisi hommaa ilmaiseksi ilman katetta - suurin osa monopolin kaatajista on niitä jotka mielivät keräämään rusinat pullasta - siitä ei kuluttaja todellisuudessa hyötyisi yhtään mitään. Aika harva liikeyritys tyytyy 6% voittoon liikevaihdosta...mutta näin on Alkon kohdalla.

    Eikös se ole hyvä että viinan hinta ei laske senttiäkään ?
    Puskan mantrahan on että hinnalla saadaan kontrolloitua alkoholin käyttöä. Varsinkin tämä viimeinen aivopieru jonka just antoi että varsinkin tyhmempään kansanosaan se eliitin harrastama hintakontrolli tehoaa erityisen hyvin... no daa.. perkele jos ei ole rahaa ostaa viinaa niin kai se tehoaa.

    Suomeen ei kaivata bulkkimyyjä Alkoa, suomeen kaivataan alkoholikulttuuri , suomeen kaivataan erikoisliikkeitä, laajempi valikoima, vähemmän byrokratiaa, vähemmän kansalaisten kyykyttämistä ja eriarvoistamista. Enemmän pienpanimoita, järkevöitystä viinitilallisten elämään. Ja niin, halutaanko me fyffeä, no vittu, valtion politiikkahan just on se että kellään ei yhtään mitään niin pysyvät lauhkeina lampaina. bäää !

    Muutosta hintapolitiikkaan en uskalla edes toivoa, sen aika on vasta sitten kun iso kapina syttyy.

    Alkon tulos on sen 36 miltsiä , tipahtanut kuin lehmän häntä, monopolin purkamista aletaan todella miettiä kun toiminta on valtiolle tappiollista, aivan kuten Altian kanssa on tilanne nyt.


   • AlkoBoikottiin!
    Jorma Kovana kirjoitti:

    Alkolla ei ole mitään tekemistä alkoholin maahantuonnin kanssa tai sen estämisessä. Alko on vähittäismyyjä - ei muuta. Voit tilata juuri niin paljon viinaa kuin laki sallii ja kun hoidat verot kukaan ei estä toimintaa. Verot maksaa myyjä tai sinä - siinä ei ole mitään ihmeellistä.

    Alko on ja pysyy - halusit tai et.

    Alko ei tule pysymään, saat nähdä.


   • laskee jonkinverran
    Suhteellisuutta kiit kirjoitti:

    Alkon monopolin purkaminen ei laske viinan hintaa senttiäkään. Hinnasta suurin osa muodostuu sisäänostohinnasta ja veroista. Kate on Alkolla varsin maltillinen. Eduskunta päättää alkon tuotosta ja verotuotosta, Alko ei tee muuta kuin toteuttaa eduskunnan tahtoa.

    Jos Alkolla ei olisi monopolia Alkon tulos jäisi valtiolta saamatta - tämäkin raha tarvitaan juoppojen päivärahojen maksamiseen.

    Kukaan yksityinen alkoholin vähittäimyyjä ei tekisi hommaa ilmaiseksi ilman katetta - suurin osa monopolin kaatajista on niitä jotka mielivät keräämään rusinat pullasta - siitä ei kuluttaja todellisuudessa hyötyisi yhtään mitään. Aika harva liikeyritys tyytyy 6% voittoon liikevaihdosta...mutta näin on Alkon kohdalla.

    Alkon monopolin purkaminen ei laske viinan hintaa senttiäkään.

    Kyllä se senttejä laskee. Ei alle 4,7% juomat joita saa myydä vapaasti saman hintaisia ole joka liikkeessä. Toki aika samoissa hinnoissa liikutaan, mutta senttejä se laskee kuitekin. Tarjouksiakin on alle 4,7% juomissa.

    Virossa missä ei ole monopolia on hinnat aika samat, mutta on niissä hinnoissa kuitenkin senttien eroja eri liikkeiden välillä,


   • kuka kehtaa
    laskee jonkinverran kirjoitti:

    Alkon monopolin purkaminen ei laske viinan hintaa senttiäkään.

    Kyllä se senttejä laskee. Ei alle 4,7% juomat joita saa myydä vapaasti saman hintaisia ole joka liikkeessä. Toki aika samoissa hinnoissa liikutaan, mutta senttejä se laskee kuitekin. Tarjouksiakin on alle 4,7% juomissa.

    Virossa missä ei ole monopolia on hinnat aika samat, mutta on niissä hinnoissa kuitenkin senttien eroja eri liikkeiden välillä,

    Erot ovat liki marginaalisia ja kuka kerää marginaalit - kauppias, ei ostaja.
    Ei hinnat siitä laske jos markkinoilla on useampi myyjä vs bensakauppa suomessa. Jokainen maksaa samat pa-verot ja silti hinta ok kova tai vielä kovempi....


   • Verovarat loppuvat
    AlkoBoikottiin! kirjoitti:

    Eikös se ole hyvä että viinan hinta ei laske senttiäkään ?
    Puskan mantrahan on että hinnalla saadaan kontrolloitua alkoholin käyttöä. Varsinkin tämä viimeinen aivopieru jonka just antoi että varsinkin tyhmempään kansanosaan se eliitin harrastama hintakontrolli tehoaa erityisen hyvin... no daa.. perkele jos ei ole rahaa ostaa viinaa niin kai se tehoaa.

    Suomeen ei kaivata bulkkimyyjä Alkoa, suomeen kaivataan alkoholikulttuuri , suomeen kaivataan erikoisliikkeitä, laajempi valikoima, vähemmän byrokratiaa, vähemmän kansalaisten kyykyttämistä ja eriarvoistamista. Enemmän pienpanimoita, järkevöitystä viinitilallisten elämään. Ja niin, halutaanko me fyffeä, no vittu, valtion politiikkahan just on se että kellään ei yhtään mitään niin pysyvät lauhkeina lampaina. bäää !

    Muutosta hintapolitiikkaan en uskalla edes toivoa, sen aika on vasta sitten kun iso kapina syttyy.

    Alkon tulos on sen 36 miltsiä , tipahtanut kuin lehmän häntä, monopolin purkamista aletaan todella miettiä kun toiminta on valtiolle tappiollista, aivan kuten Altian kanssa on tilanne nyt.

    Suomeen ei kaivata bulkkimyyjä Alkoa, suomeen kaivataan alkoholikulttuuri, aivan varmasti kaivataan. Yksityiset kauppiaatko sitä loisivat, eivät luo.
    Kaikki ovat alkossa tasavertaisia - mitä tarkoitat eriarvoisuudella?
    Altia ei ole tappiolla, ei likimainkaan.

    Alko ei ole bulkkimyyjä, Alkon valikoimat ovat suurimmalle osalle täysin riittävät.

    Olutta voi myydä luvalla 4.7% vahvuisena vähittäismyynnissä, kuinka monesta paikasta löytyy olutta yli 50 tuotemerkkiä - joita myös myydään enemmän kuin laatikko päivässä, aika harvasta - eikä valikoiman kasvattamiseen ole esteitä...
    Kauppiaat ottavat valikoimiinsa vain tuotteita joille on kysyntää - miksi ottaisivat muuta? En todellakaan usko, että valikoimat kasvavat yksityisten toimesta.
    Tallinnassa on halvempaa, mutta monen kaupan valikoimat ovat selvästi suppeammat kuin Alkon...näin se vain on.

    En näe edelleenkään yhtäään ainutta pätevää syytä miksi monopoli pitäisi purkaa.
    Viinaa ja muuta alkoholia saa netin kautta, eikä se kuulu Alkolle millään tavalla - toki verottomana sitä ei saa ostaa....se onkin kokonaan toinen juttu.


   • AlkoBoikottiin!
    Verovarat loppuvat kirjoitti:

    Suomeen ei kaivata bulkkimyyjä Alkoa, suomeen kaivataan alkoholikulttuuri, aivan varmasti kaivataan. Yksityiset kauppiaatko sitä loisivat, eivät luo.
    Kaikki ovat alkossa tasavertaisia - mitä tarkoitat eriarvoisuudella?
    Altia ei ole tappiolla, ei likimainkaan.

    Alko ei ole bulkkimyyjä, Alkon valikoimat ovat suurimmalle osalle täysin riittävät.

    Olutta voi myydä luvalla 4.7% vahvuisena vähittäismyynnissä, kuinka monesta paikasta löytyy olutta yli 50 tuotemerkkiä - joita myös myydään enemmän kuin laatikko päivässä, aika harvasta - eikä valikoiman kasvattamiseen ole esteitä...
    Kauppiaat ottavat valikoimiinsa vain tuotteita joille on kysyntää - miksi ottaisivat muuta? En todellakaan usko, että valikoimat kasvavat yksityisten toimesta.
    Tallinnassa on halvempaa, mutta monen kaupan valikoimat ovat selvästi suppeammat kuin Alkon...näin se vain on.

    En näe edelleenkään yhtäään ainutta pätevää syytä miksi monopoli pitäisi purkaa.
    Viinaa ja muuta alkoholia saa netin kautta, eikä se kuulu Alkolle millään tavalla - toki verottomana sitä ei saa ostaa....se onkin kokonaan toinen juttu.

    Et ilmeisesti lainkaan kykene omasta kolostasi näkemään ympäröivää maailmaa ja erilaisia ihmisiä.
    "Alkon valikoimat ovat suurimmalle osalle täysin riittävä", tämä lause on täysin ekvivalentti sen kanssa että atria sanoo että ihmiset haluavat syödä mautonta einestä. Kyllähän se näin menee kun ihmiset on siihen totutettu ja näin heitä aivopestään, Alkon valikoima on suurimmalle osalle täysin riittävä KOSKA SEN ON PAKKO OLLA ! Ei ole valinnanvaraa jos et ulkomailta hoida juomia.

    Sensijaan meitä viski,viini,olut yms.. harrastajia on suomessa kymmenin tuhansin joille se Alkon valikoima ei ole riittävä. Koita ymmärtää muiden ihmisten näkökantoja äläkä junttaa omaa ideologiaasi ainoana oikeana !

    "Olutta voi myydä luvalla 4.7% vahvuisena vähittäismyynnissä" , ongelmana on se että valtaosa 4.7% oluista on väkisin väännettyjä tuohon muottiin. On toki erinomaisia mildejä, session oluita, saisoneita, lambiceja , berliner weissejä yms.. miedompia tuotteita ja kokoajan tulee lisää markkinoille. Kuitenkin valtaosa oluista kärsii tuosta keinotekoisesta rajasta merkittävästi.

    Tallinnan valikoimat ovat täysin eri planeetalta kun mitään mitä suomesta tai Alkosta saa, sori nyt vaan. Se menee niin että kysyntä määrää tarjonnan, ei niin että Alko keinotekoisesti sanelee mitä me juomme ja niiden valikoimaanotto politiikka on harrastajan kannalta aivan hanurista, käyppä haastattelemassa vähän harrastajia niin ymmärrät.

    En näe edelleenkään yhtään ainutta pätevää syytä miksi monopoli pitäisi säilyttää. Se ei estä alkoholihaittoja lainkaan, se ei tuota valtiolle merkittäviä tuloja se on keinotekoinen holhouksen muoto , kansalaisia merkittävästi eriarvoistava tekijä (asutko lähellä haaparantaa tai tallinnan lauttoja?) ja ainoastaan omia intressiryhmiään hyödyttävä korruptoitunut instituutio.

    Niin ja se Altia, no miten sen nyt ottaa, tilikauden tulos -2 miljoonaa, pitäisin sitä tappiollisena:
    http://yritys.taloussanomat.fi/y/altia-oyj/helsinki/1505555-7/

    Lisäksi parhaillaan on YT neuvottelut päällä (TAAS) kun Altialla menee niin paskasti, max 120 henkee saa kenkää, onko se "ei likimainkaan tappiollisen" firman toimintaa ?


   • On ja ei
    AlkoBoikottiin! kirjoitti:

    Et ilmeisesti lainkaan kykene omasta kolostasi näkemään ympäröivää maailmaa ja erilaisia ihmisiä.
    "Alkon valikoimat ovat suurimmalle osalle täysin riittävä", tämä lause on täysin ekvivalentti sen kanssa että atria sanoo että ihmiset haluavat syödä mautonta einestä. Kyllähän se näin menee kun ihmiset on siihen totutettu ja näin heitä aivopestään, Alkon valikoima on suurimmalle osalle täysin riittävä KOSKA SEN ON PAKKO OLLA ! Ei ole valinnanvaraa jos et ulkomailta hoida juomia.

    Sensijaan meitä viski,viini,olut yms.. harrastajia on suomessa kymmenin tuhansin joille se Alkon valikoima ei ole riittävä. Koita ymmärtää muiden ihmisten näkökantoja äläkä junttaa omaa ideologiaasi ainoana oikeana !

    "Olutta voi myydä luvalla 4.7% vahvuisena vähittäismyynnissä" , ongelmana on se että valtaosa 4.7% oluista on väkisin väännettyjä tuohon muottiin. On toki erinomaisia mildejä, session oluita, saisoneita, lambiceja , berliner weissejä yms.. miedompia tuotteita ja kokoajan tulee lisää markkinoille. Kuitenkin valtaosa oluista kärsii tuosta keinotekoisesta rajasta merkittävästi.

    Tallinnan valikoimat ovat täysin eri planeetalta kun mitään mitä suomesta tai Alkosta saa, sori nyt vaan. Se menee niin että kysyntä määrää tarjonnan, ei niin että Alko keinotekoisesti sanelee mitä me juomme ja niiden valikoimaanotto politiikka on harrastajan kannalta aivan hanurista, käyppä haastattelemassa vähän harrastajia niin ymmärrät.

    En näe edelleenkään yhtään ainutta pätevää syytä miksi monopoli pitäisi säilyttää. Se ei estä alkoholihaittoja lainkaan, se ei tuota valtiolle merkittäviä tuloja se on keinotekoinen holhouksen muoto , kansalaisia merkittävästi eriarvoistava tekijä (asutko lähellä haaparantaa tai tallinnan lauttoja?) ja ainoastaan omia intressiryhmiään hyödyttävä korruptoitunut instituutio.

    Niin ja se Altia, no miten sen nyt ottaa, tilikauden tulos -2 miljoonaa, pitäisin sitä tappiollisena:
    http://yritys.taloussanomat.fi/y/altia-oyj/helsinki/1505555-7/

    Lisäksi parhaillaan on YT neuvottelut päällä (TAAS) kun Altialla menee niin paskasti, max 120 henkee saa kenkää, onko se "ei likimainkaan tappiollisen" firman toimintaa ?

    Altia - joka ei liity suoraan Alkoon. Toki sama omistaja Alkolla ja Altialla.

    Asioita voi tarkastella monella tavalla. Altian tilinpäätöksestä...
    2013 Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä, 17.4 milj. EUR (3,7 % liikevaihdosta)
    Toki tulos on laskenut ja firmaa on hoidettu huonosti - mutta tästä huolimatta työllistää vielä yli 1000 ihmistä.

    Kumpikaan ei ole vastuussa alkoholin hinnoittelusta - sen tekee edelleen eduskunta veropolitiikalla. Keskioluen rajasta ja myynnistä ei Alko päätä millään tavalla - sekin on eduskunnan hommia.

    Sinun asuinpaikkasi ei ole Alkon murhe - itse päätät ei Alko sen missä asut.

    Ei kaikkia monopolin huonoja puolia voi laittaa Alkon piikkin - Alko kun on vain vähittäismyyntiä harjoittava yhtiö - ei mitään muuta. Muutos lähtee eduskunnasta , ei Alkosta.

    Kokemuksesta voi sanoa - Virossa ei ole tullut yhtään viinakauppaa vastaan jolla olisi laajempi valikoima kuin Alkolla on. Kerrotko jonkun virolaisen kaupan jolla on esim yli 1000 eri punaviini nimikettä - ei ole tullut vastaan.
    Tämäkin saattaa kiinnostaa...
    http://www.helsinginuutiset.fi/content/viron-viinakaupat-pyörivät-tappiolla Tämän takia hyllyssä pidetään vain tuotteita joita porot ostavat....


   • Vuonna paljon
    AlkoBoikottiin! kirjoitti:

    Alko ei tule pysymään, saat nähdä.

    Ainakin tänään vielä oli ovet auki ja palvelu pelasi...milloin Alko ei tule pysymään tapahtuu? Olisi hyvä tietää, ettei jää saunakaljat hakematta....


   • Ei aivan niin kuin
    On ja ei kirjoitti:

    Altia - joka ei liity suoraan Alkoon. Toki sama omistaja Alkolla ja Altialla.

    Asioita voi tarkastella monella tavalla. Altian tilinpäätöksestä...
    2013 Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä, 17.4 milj. EUR (3,7 % liikevaihdosta)
    Toki tulos on laskenut ja firmaa on hoidettu huonosti - mutta tästä huolimatta työllistää vielä yli 1000 ihmistä.

    Kumpikaan ei ole vastuussa alkoholin hinnoittelusta - sen tekee edelleen eduskunta veropolitiikalla. Keskioluen rajasta ja myynnistä ei Alko päätä millään tavalla - sekin on eduskunnan hommia.

    Sinun asuinpaikkasi ei ole Alkon murhe - itse päätät ei Alko sen missä asut.

    Ei kaikkia monopolin huonoja puolia voi laittaa Alkon piikkin - Alko kun on vain vähittäismyyntiä harjoittava yhtiö - ei mitään muuta. Muutos lähtee eduskunnasta , ei Alkosta.

    Kokemuksesta voi sanoa - Virossa ei ole tullut yhtään viinakauppaa vastaan jolla olisi laajempi valikoima kuin Alkolla on. Kerrotko jonkun virolaisen kaupan jolla on esim yli 1000 eri punaviini nimikettä - ei ole tullut vastaan.
    Tämäkin saattaa kiinnostaa...
    http://www.helsinginuutiset.fi/content/viron-viinakaupat-pyörivät-tappiolla Tämän takia hyllyssä pidetään vain tuotteita joita porot ostavat....

    "Sensijaan meitä viski,viini,olut yms.. harrastajia on suomessa kymmenin tuhansin joille se Alkon valikoima ei ole riittävä. "

    Suosituin hankinta lienee viineissä ns. tonkkaviinit ja vastaavat joita "alan harrastajat" kantavat kylkivääränä laivaan. Todelliset viiniharrastajat aika harvoin hankkivat juomiaan Virosta sama koskee mallasviskejä - Saksassa on huomattavasti paremmat valikoimat ja hinnat - siinä kisassa ei pärjää Alko millään mittarilla, eikä sen puoleen Virokaan.


  • AlkoBoikottiin!
  • viskisieppo_
  • Ostolakko alkoi nyt

   Täytyy kääntää kelkka - Alkon ovat pitää sulkea. Kotimainen alkoholipolitikka on saavuttanut kulminaatiopisteensä ja minulle riitti. En osta Alkosta yhtään mitään en nyt enkä jatkossa. Jos mahdollisimman moni tekee saman päätöksen - on alkoholipolitiikan muututtava tai se loppuu kokonaan.

  • bhnojo

   Aina löytyy niitä vanhempia "kylähululluja" jotka ei koskaan lähde edes koti kaupunkia pidemmälle.

  • AlkoBoikottiin!

   Lisää mielenkiintoisista alkoholipoliittisista suhmuroinneista:
   http://blogbook.fi/helenaeronen/alkoholipolitiikan-taustapirut/

   Se on se saatanan piiri pieni pyörii mikä vetää fyffeä niin urheilubisneksen kulisseissa, RAY:ssa, alkoholipolitiikassa, Alkossa jne jne jne... monopolit korruptoivat, boikotoi monopoleja !

  • PIRIPÄÄ420

   VISKI!

  • AlkoBoikottiin!

   Alkotaxi keissi, monopolit vapisee :

   http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/snell_alkotaksi_monopoli-26801

   Lähden siitä, että Alkotaxi voittaa tämän alkoholin tuontia koskevan osuuden. En voi edes kuvitella, että EU-tuomioistuin tulisi toisenlaiseen ratkaisuun, Snell sanoo.

   Snellin mukaan hovioikeuden ennakkoratkaisukysymys koskee muun muassa siitä, onko alkoholin etämyynnin kielto ristiriidassa Euroopan unionin oikeuden kanssa ja tuleeko sitä tulkita monopoleja vai vapaata liikkuvuutta koskevien säännösten valossa.

   Alkotaxille myönteinen tuomio avaisi toisissa jäsenvaltioissa toimiville yrityksille mahdollisuuden alkoholin verkkokauppaan.

   Alkon siirryttävä verkkokauppaan

   – Joku voi vaikkapa valita Alkon 20 suosituinta tuotetta, laskea niiden hintaa hieman, myydä tänne, maksaa verot valtiolle ja homma toimii, Snell maalaa.

   Hän uskoo, että etämyynnin laillistamisen myötä ihmiset myös uskaltautuisivat tekemään alkoholitilauksia verkkokaupoista.

   – Se olisi yhtä helppoa kuin minkä tahansa verkkokauppaostoksen tekeminen.

   Snell pitää etämyynnin mahdollista laillistamista iskuna suomalaiselle alkoholimonopolille. Hänen mukaansa laillistamisesta seuraisi myös se, että suomalaiset tilaviininvalmistajat ja panimoyrittäjät alkaisivat vaatia itselleen etämyyntioikeutta, koska toisten jäsenvaltioiden toimijoilla olisi sellainen jo.

   Valtio vittuilee meille, vittuile sinäkin valtiolle, pistä alko boikottiin !

  • BoikotoiAlkoa!

   Semmosta se, pirii pieni pyörii:

   http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288756958861.html

   vaikka tuo on vielä pientä kriminaaliorganisaatiossa nimeltä tulli.
   Mitenkä tämä liittyy alkon boikottiin, no ei muuta kuin välillisesti osoittamaan sitä millainen kriminaaliorganisaatio byrokraattisesta holhousyhteiskunnasta tulee jos me annamme sille liikaa valtaa. Boikotoi siis valtionyhtiöitä !

   Tänään muuten lähtee oma tilaus joulun ja ensivuoden alkoholituotteista !

   • BoikotoiAlkoa!

    Tänään muuten lähtee oma tilaus joulun ja ensivuoden alkoholituotteista !

    niks naks ja sinne lähti , tilaus meni 10 minuutissa.

    Viiniä, olutta, muksuille samalla vähän suklaata. Eiköhän tuolla pärjää koko ensvuoden, ehkä erikoisoluita varmaan tulee haettua Tallinasta kertaalleen ja jos eurooppalaisiin nettikauppoihin tulee myyntiin jotain harvinaisempia ja hankalasti saatavia niin niitä pitänee tilata.

    Mutta niin helppoa se on boikotoida alkoa ! Tilaa sinäkin !


   • BoikotoiAlkoa!
    BoikotoiAlkoa! kirjoitti:

    Tänään muuten lähtee oma tilaus joulun ja ensivuoden alkoholituotteista !

    niks naks ja sinne lähti , tilaus meni 10 minuutissa.

    Viiniä, olutta, muksuille samalla vähän suklaata. Eiköhän tuolla pärjää koko ensvuoden, ehkä erikoisoluita varmaan tulee haettua Tallinasta kertaalleen ja jos eurooppalaisiin nettikauppoihin tulee myyntiin jotain harvinaisempia ja hankalasti saatavia niin niitä pitänee tilata.

    Mutta niin helppoa se on boikotoida alkoa ! Tilaa sinäkin !

    Ja noin näpsäkästi se kävi, DHL:n poitsu kuskas juuri äsken paketit kotiovelle kertoi vaimo joka ne vastaanotti.

    Torstaina 30 päivä tilaus ja nyt tiistaina 3 arkipäivää myöhemmin juomat nautittavissa kotosalla.


  • BoikotoiAlkoa!
  • AlkoBoikottiin!

   Mielipide :
   http://blog.kauppalehti.fi/metrossanukkuja/alkoholimainonta-kiellettava-heti

   tuostakin blogauksesta käy ilmi alkoholifasismin airueen ehyt ry:n kyseenalainen rahoitusmalli joka indikoi korruption määrästä alkon, rayn ja alkoholipolitiikan kulisseissa. ray jäi jo kerran kiinni mutta ei se meno ole muuttunut, puljaavat vain rahat näennäisfiksumman sumuverhon läpi.

   Tee suomesta EHYT, boikotoi Alkoa, osta kaikki viinasi ulkomailta !

  • åpåöåöåöå

   en edes muista milloin olisin viimeksi alkosta jotain ostanut.... jos ei superalkoa lasketa :D ens viikolla taas tallinna kutsuu....

  • BoikotoiAlkoa!
   • Suomalainen äijjä

    Nyt vielä suuremmalla syyllä, SRV:n ja muiden isojen yritysten verokikkailu on normaalia yritystoimintaa,mutta kun tavis suomalainen hakee juomansa ulkomailta niin on epä isänmaallinen. Eiköhän panna kaikki jotka voivat se alko boikottiin. Niin ja hakekaa oikeesti alkoholit virosta tai jos voitte niin saksasta on vielä puolet halvenpi kuin viro.


  • purkuun molemmat
  • Ja millaista bitumia

   Monopolit saa purkaa muttei kartelleja !

   Nim. Asfalttifirman omistaja

  • rahasta huolissaan

   Juurhan bussifirmojen kartelli puretiin kuin onnibus aloitti. Voi luoja sitä paunun ja muiden valitusten määrää. Rahasta näissä monopoleissa on kyse eikä niinkään haitoista. Monopoleja vaan perustellaan näillä haitolla ja se tuntuu toimivan. Ulkomailta tuleva paine on kuitenkin kaatamassa monopolilaivan.

  • monopolihyväpeli

   Suomalainen juoppo voittaa aina !
   :-)))

   • Aloittaja oikeassa

    Ja kun Alkon myynti putoaa niin hintoja nostetaan josta syystä myynti taas putoaa ja sitten hintoja nostetaan...

    Että kyllä se loppu tulee. Ei tartte olla Albert Einstein.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   608
   4173
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   606
   3781
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   207
   2669
  4. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   251
   2114
  5. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   225
   1673
  6. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   185
   1642
  7. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   207
   1420
  8. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   47
   1179
  Aihe