Alko boikottiin 2015

AlkoBoikottiin

On hyvinkin perusteltua vaatia Alkon monopoliaseman purkamista.

Monopoli tekee esim suomalaisten pienpanimoiden toiminnan täysin mahdottomaksi ja asettaa kotimaiset toimijat eriarvoiseen asemaan ulkomaalaisiin nähden. Sorin kaverit perustivatkin panimon Viroon suomen politiikan takia ja Pyynikin käsityöläispanimo nettikaupan Tallinnaan koska tuotteiden myynti suomessa on yksinkertaisesti mahdotonta. Ainoa vaihtoehto on panna olut Tampereella, roudata se Tallinnaan josta se postimyynnillä toimitetaan halukkaille suomessa.

On myös perusteltua väittää että alkoholin myynnin rajoittaminen, mitä suomessa Alkolla pyritään edistämään johtaa ihmisten alkoholisoitumiseen. Ihmiset roudaavat järjettömiä lasteja alkoholia ulkomailta sekä tilaavat sitä netistä (itse harrastan kumpaakin). Se jatkuvasti kotosalla oleva vuori alkoholia empiirisesti todistettuna aiheuttaa alkoholismia ja nimenomaan sitä pahinta lajia eli epäsosiaalista kotona tissuttelua !

Alkoholin nauttimisesta on tehtävä sosiaalinen tapahtuma ja sosiaalisesti sallittua ! Tämä on ainoa keino pitkällä aikavälillä ehkäistä alkoholihaittoja. Stop kotitissuttelulle, stop monopolille joka tähän ajaa. Ravintola anniskelusta on myös saatava halvempaa, mutta purkakaamme monopoli ensin !

Pekka Puskan alkoholipolitiikka, jota ei maailmalla enää edes arvosteta (toisin kun suomessa annetaan ymmärtää) on siirrettävä eläkkeelle kun Pekkakin sinne jo älysi jäädä.

Alkon monopoli on murrettava, ainoa keino vaikuttaa tähän on boikotoida Alkoa !

Siksipä me boikottiin osallistujat emme osta ainuttakaan tuotetta Alkosta vuoden 2015 aikana (toki saa aloittaa ihan hetimitenkin).

Jos Alkon myynti laskee riittävästi EU:n myöntämää poikkeuslupaa ei voida enää pitää perusteltuna ja on perusteltua kannella monopolista EU tasolle, joka tulee vaatimaan monopolin purkamista. Suomella kun on monopolioikeus vain sillä perusteella että Alkon avulla pystytään estämään alkoholin saatavuutta, jos kuitenkin suomessa nautitusta alkoholista valtaosa ei ole Alkon myymää, koko perustelu on pitämätön, ts. monopolioikeutta ei voi perustella ja sen purkaminen on ainoa vaihtoehto.

Kyseinen boikotti on myös rahallisesti järkevää ! Alkoholituotteiden ostaminen ulkomailta kun tulee halvemmaksi kuin Alkosta. Postimyynti on äärimmäisen helppoa sekä laillista, toisin kuin tulli yrittä väittää koska eivät ole halunneet tahallisesti päivittää sivujaan vastaamaan nykyistä lainsäädäntöä, tuosta pitää myös tehdä kantelu. Ja toki se suoratuonti esim Virosta on edelleen sekä valikoiman että hinnan takia järkevää valtaosalle suomalaisista !

Myös alkoholin kotivalmistus, niin viini, siideri kuin olutkin on hyvin kannatettavaa ja harrastus onkin suuressa kasvussa.

BOIKOTOI ALKOA !

1

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AlkoBoikottiin!

      Alkotaxi keissi, monopolit vapisee :

      http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/snell_alkotaksi_monopoli-26801

      Lähden siitä, että Alkotaxi voittaa tämän alkoholin tuontia koskevan osuuden. En voi edes kuvitella, että EU-tuomioistuin tulisi toisenlaiseen ratkaisuun, Snell sanoo.

      Snellin mukaan hovioikeuden ennakkoratkaisukysymys koskee muun muassa siitä, onko alkoholin etämyynnin kielto ristiriidassa Euroopan unionin oikeuden kanssa ja tuleeko sitä tulkita monopoleja vai vapaata liikkuvuutta koskevien säännösten valossa.

      Alkotaxille myönteinen tuomio avaisi toisissa jäsenvaltioissa toimiville yrityksille mahdollisuuden alkoholin verkkokauppaan.

      Alkon siirryttävä verkkokauppaan

      – Joku voi vaikkapa valita Alkon 20 suosituinta tuotetta, laskea niiden hintaa hieman, myydä tänne, maksaa verot valtiolle ja homma toimii, Snell maalaa.

      Hän uskoo, että etämyynnin laillistamisen myötä ihmiset myös uskaltautuisivat tekemään alkoholitilauksia verkkokaupoista.

      – Se olisi yhtä helppoa kuin minkä tahansa verkkokauppaostoksen tekeminen.

      Snell pitää etämyynnin mahdollista laillistamista iskuna suomalaiselle alkoholimonopolille. Hänen mukaansa laillistamisesta seuraisi myös se, että suomalaiset tilaviininvalmistajat ja panimoyrittäjät alkaisivat vaatia itselleen etämyyntioikeutta, koska toisten jäsenvaltioiden toimijoilla olisi sellainen jo.


      Valtio vittuilee meille, vittuile sinäkin valtiolle, pistä alko boikottiin !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe