Tosiasioita...

mielipidekysymys

Moi! Minä ja mun sisko ollaan ratsatettu 5 vuotta. Ylimielinen "kaverimme" haukkuu meitä aloittelijoiksi :( Se ei ole kivaa... Me käydään tallilla 1 kerran viikossa, ja ollaan alkeistunneilla vakiotaluttajina. Osaamme perusjutut, ja paljon muutakin. Sitten tämä nimeltämainitsematon tyyppi tulee someen haukkumaan, mollaamaan ja väittämään meitä surkeiksi aloittelijoiksi, jotka kuuluisivat itse alkeistunneille. Hän kai vertaa meitä itseensä, hänellä on oma 10 hevosen talli, ja hän on ollut ponin selässä jo alle 1v. Mitä mieltä olette? Olemmeko me oikeasti vasta aloittelijoita?

7

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toki se vähän riippuu miten kukin aloittelijan määrittelee, mutta itse pidän rajana sunnilleen sitä, että jos on ratsastuksessa hC- hB tasoinen ja pystyy hoitamaan hevosen itsenäisesti alusta loppuun normaalioloissa, on jo ohittanut aloittelijavaiheen ja päässyt perustasolle. Siitä eteenpäin on sitten enemmän tai vähemmän kokenut tilanteesta rippuen. Mutta hyvin harva 5v ratsastanut on enää alkeistasolla. Keskiverto ratsastuskoulussa pääsee muutamassa vuodessa perustasolle, eikä kehitystä tavallisesti juurikaan tapahtu neljän vuoden jälkeen, mikä on yleensä hyvä aika hankkia oma hevonen jatkokoulutusta varten.

      Toki tämä ns kaverinne on huomattavasti teitä kokeneempi, mutta jos kerran osaatte perusasiat ratsastuksessa ja hoidossa, niin kyllä te sitten olette jo ohittaneet alkeistason.

    • Kasiro

      Ette tosiaan ole aloittelijoita, 5 vuotta ratsastanut ja hoitotaitoinen ei ole alkaja.
      Tuo " kaverinne " ei ole kunnon ratsastaja, oikea ratsastaja kannustaa heikompiaan, ei hauku heitä.
      Helppohan hänen on kerskailla kun on ikänsä saanut olla hevosten kanssa. Toisaalta, ei se tee hänestä huippuratsastajaa jos hän on vaan kouhottanut sinne tänne. Hänellä täytyy olla jotain henkilökohtaista teitä vastaan. Olisiko kateellinen?

      Minun ratsastajatyttöni sai kuulla ikäviä kommentteja kun kävi kilpailemassa entisellä tallillaan minun oriillani. Varsinkin kun uskalsi tulla toiseksi.

    • Onnitteluni, Kasiro! Hieno saavutus tytöltä! On tosiaan päässyt lyhyessä ajassa kunnon harppauksen eteenpäin. Eikö se ollut viime kesänä, kun hän aloitti tallissasi?

      Kateus on kyllä sellainen luonteenpiirre joka nostaa päätään heti kun saa tilaisuuden. Valkoinen arabiori... Jokaisen nuoren hevostytön unelma joka aiheuttaa kateutta jo sinänsä, ja siihen lisäksi se miten hän päätyi ratsastamaan oriillasi, niin taatusti toisia tyttöjä harmittaa.

      Toivottavasti hän ei välitä niistä puheista.

      • Kasiro

        Kyllä, hän aloitti vuosi sitten, mutta hän ystävystyi naapurin tytön kanssa joka vuokraa poniani ja he ovat ratsastaneet ja kouluttaneet toisiaan ponilla silloin kun ei pääse oriin selkään. Tyttöni ratsastaa oriilla pari kertaa viikossa ja ponilla 2 - 3 kertaa viikossa.

        Kyllä hän vähän loukkantui muiden puheista, hän luuli heitä ystävikseen. Mutta sisuuntui niistä niin että pisti mahtailevan oriin kuriin ja hävisi voitajalle vain ajassa kaksi sekuntia.


    • Hyvin tehty!

      Ikäväähän se on huomata että kaverit eivät kestä sitä että toiselle käy hyvin. No, hyvällä onnella se on ohimenevää ja kaveruus jatkuu. Muussa tapauksessa, jos siitä nyt jotain hyvää pitäisi etsiä, hän ainakin tietää nyt ketkä ovat todellisia ystäviä ja ketkä eivät.

      Mutta niin tai näin, toivotan onnea ja menestystä tuleviinkin kisoihin!

      • u.u

        Mullakin on tommonen "kaveri", joka aina kaikesta mitä teen tallilla haukkuu ja mollaa? Hän on ratsastanurt minua 6vuotta kauemmin. Ja olen jo päässyt hänen tasolleen.. osaan jo samat asiat kuon hänkin....


    • mörrinkäinen

      Kysy häneltä, miten hänen menetelmänsä eroavat omistasi ja miksi hän tekee sen paremmin.

      Ellei hän pysty vastaamaan siihen, hänen sopisi pitää suunsa kiinni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe