Ruotsin media

Solvaajat

Jag läser både svenska och finska medier varje dag och det har slagit mig att det finns en mycket klar skillnad mellan svensk media som rapporterar om Finland och finsk media som rapporterar om Sverige.

Svensk media rapporterar ca 90% negativa nyheter om Finland och finnar, medan finsk media rapporterar lika mycket positiva nyheter om Sverige och svenskar.

Goda och positiva nyheter som går ut till världen om Finland och finnar har ett filter i de svenska nyhetsbyråerna, som censurerar en positiv bild av Finland och Finnarna i svensk media.

Som ett exempel är när finnarna blev utsedda till det minst korrupta folket i världen, så var det tabu att tala eller skriva högt om detta i Sverige. Det kunde finnas någon pytteliten artikel i någon lokaltidning om detta faktum. De stora drakarna höll detta för sig själva.

Detta fenomen är vanligt i svensk media. Det som gör finnarna till bättre än svenskar dödas i Sverige genom att så få som möjligt får kännedom om detta. Men däremot om Norrmännen eller danskarna gör bra ifrån sig så skäms inte svenskarna att rapportera om det i sina rikstäckande medier.

Finsk media har nästan varje dag ett stort antal positiva nyheter om Sverige och svenskar kulturellt, politiskt, socialt, ekonomiskt osv. Så vad beror denna skeva rapportering i svensk media om Finland och finnarna medan finsk media endast rapporterar om positiva nyheter om Sverige och svenskarna?


Svenska medier betraktar finnarna som ett negativt kollektiv och inte som individer med olika egenskaper och färdigheter. Alla finnar är tydligen likadana, ty de super,de lever i social misär, de är hemlösa, de begår flest självmord, de är nordens mest kriminella, de lever på bidrag, de är nordens mest korkade folk, de har flest psyksjuka, de slåss med kniv, de är de mest obildade i norden osv. Alltså den svenska median vill förmedla en bild till svenskarna om finnarna som varande "vildar" i norden.

Därför måste svaret på denna snedvridna bild av Finland och finnarna i svensk media vara ett uttryck för rasistisk avundsjuka eller som någon skrev "svenneångest".

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • och vad pressen i Sverige gör har ingenting med SFP att göra lika litet som vad den finska pressen skriver. Håll dig till rubriken för den här spalten. det finns andra forum att diskutera mediainnehållet på. Jag har svårt förstås att det skall vara så svårt att hålla sig till ämnet så fort man kommer in på den här spalten

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1688
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1315
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1212
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1137
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      922
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      875
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      94
      837
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      768
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      702
    Aihe