muita oireita kun vatsavaivat?

wennie 76

olen 38 vuotias nainen joka on kärsinyt vuosia enemmän tai vähemmän selittämättömistä neurologisista oireista, puutumisia ja tuntohäiriöitä, väsymystä, poissaolotyyppisiä pätkimisiä ja painon heittelyä 10-22 kg suuntaan tai toiseen vaikka ruokavalio ei ole muuttunut radikaalisti.
Lisäksi minulla todettiin fooliohapon puutos v.2009 johon ei järki syytä tuntunut löytyvän. söin siihen kuurin ja kontrollissa olikin sitten ns. normaali.
Vatsa on vaivannut aina, toimii tosi harvoin tai sitten olen läpipasko.
Lisäksi peukaloiden juuressa mystinen ihottuma, ns, pykimiä jotka ei ole parantuneet enää vuosiin vaikka millä koettanut hoidattaa..
Labroja otettu keliakiastakin vuosien saatossa, ei ole näkynyt mitään ja vasta nyt viimeisin tk nlääkäri kertoi, että ei se aina näytäkkään kaikille ja passitti tähystykseen. Reissu heitetty ja lääkäri mutisi että siisnä ja siinä onko keliakiaa kun otti näytteen..
vastauksia odotellessa.. mutta olisi mukava kuulla muiltakin onko oireita minkämoisia ollut :)

8

454

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • paleoruokavalio?

   Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasvirasvat (margariinit, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

   Viljojen ja/tai maidon karsiminen ei tietenkään ratkaise kaikkien ihmisten kaikkia mahdollisia terveysongelmia, mutta todella monella erittäin nopea ja yksinkertainen tapa parempaan hyvinvointiin, joka ei maksa mitään.


   Mutta jos ruokavalion muutos parempaan ei auta, niin VAADI ehdottomasti tutkimuksia, koska voit sairastaa jotain vakavaa sairautta, joka vaatii hoitoa ja hakeudu välittömästi hoitoon, jos sinulla on esimerkiksi näitä oireita: jatkuva oksentelu, jatkuva kipu, laihtuminen, jatkuva sairastelu, veriripuli, pitkittynyt ripuli, nielemisvaivat, ruuan takertumisen tunne tai jatkuvaa kuumetta.


   Viljat ja/tai maitotuotteet pois 2-4 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa. Voi olla, että kumpikaan ei sovi. Jo 1-2 viikossa huomaa eron entiseen, jos jokin ruoka-aine ei sovi.


   Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteeni (vehnä, ruis ja ohra), viljojen tärkkelys sekä maito tuottavat limaa ja tulehdusta elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita.
   http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm


   Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa.
   http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm


   Kannattaa huomioida, että mitään koetta ei ole olemassa, joka näyttäisin yliherkkyyden viljoille ja/tai prosessoidulle suomalaiselle lehmänmaidolle.

   Näiden diagnoosi perustuu aina välttämisaltistuskokeeseen.

  • bkuhi6u

   Keliakiaan liittyy monet erlaiset neurologiset oireet. Jos ei pääse aloittamaan oikeaa ruokavaliota ajoissa, oireet voivat jäädä pysyviksi. Ongelmana on se, että ne ovat niin harvinaisia, että lääkärit eivät ole tavanneet näitä potilaita. Kun he eivät ole tavanneet, he eivät tahdo uskoa, että näitäkin ihmisiä on. Keliakia voi vammauttaa ja tehdä sinusta pysyvän invalidin. Siksi; pidä puolesi ja vaadi tutkimuksia mielummin nopeasti kuin hitaalla aikataululla.

  • 3+3

   Keliakia voi myös olla niin vähäoireinen, että sitä ei edes osta epäillä.

   Sitten vaan pimahtaa pääkopassa tai saa syövän ja kuolee siihen.

  • Henna3
  • mitenvaatii

   Miten niitä tutkimuksia vaaditaan tk:sta? Mua eivät ainakaan kuuntele, kun pyydän että tutkitaan kohta kaksi vuotta kestänyt ripuli ja huono rautavarastotilanne

   • kokeilejahämmästy

    Kokeile viljatonta, jos sua ei tutkita.

    Folaatin puute on yleistä suomalaisilla, vaikka olisi tervekkin, koska emme syö folaattipitoisia ruokia.

    Folaatti
    Itä-Suomen yliopiston tutkimusten mukaan piilevä foolaatin puute on Suomessa yleistä ja se lisää riskiä sairastua muun muassa masennukseen ja sydän- ja verisuonitauteihin. Uuden meta-analyysin mukaan foolaatti jarruttaa valtimonkovetustautia. Virallinen suositus on vähintään 400µg/vrk. Folaatin puutos voi ilmetä väsymyksenä, anemiana sekä aiheuttaa pistelyä ja puutumisen tunnetta käsissä ja jaloissa. Foolihapon puute saattaa oireilla myös ahdistuksen tunteena ja aiheuttaa hormonaallista epätasapainoa. Folaatti on tärkeä punasolujen muodostukselle ja ruoansulatuskanavan terveydelle. Sen tarve lisäänty odottavilla ja imettävillä. Hyviä folaatin lähteitä ovat tumman vihreät kasvikset, kaalit, siemenet, pähkinät, pavut, linssit, marjat, hedelmät ja maksa. Lämmitettäessä folaatti tuhoutuu herkästi, joten suosi raakaravintoa ja kuumenna kasvikset vain kevyesti.

    Erityisesti raskausaikana kaikkien kannattaisi käyttää metyylifolaattia. Solgarin metyylifolaatti (Metafolin) on helpointa löytää luontaituotekaupasta. Sitä on saatavilla 400µg ja 800µg vahvuuksina

    Folaatista apua masennukseen: Folaatin aktiivisesta muodosta, L-metyylifolaatista on merkittävää apua vaikeasta masennuksesta kärsiville potilaille, joille tavalliset masennuslääkkeet eivät tehoa. Asia selvisi Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa.
    Tutkimukssissa on havaittu, että riittävä folaatin määrä veressä suojaa masennukselta. Folaatilla tiedetään olevan tärkeä tehtävä hermovälittäjäaineiden synteesissä.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23212058

    Niukka foolihapon ja B12-vitamiinin saanti lisää melankolisten masennusoireiden, kuten mielialan laskun riskiä, osoitti lääketieteen lisensiaatti Jussi Seppälän väitöstutkimus.
    http://granum.uta.fi/granum/kirjanTiedot.php?tuote_id=23122

    Foolihapon käyttö varhaisraskaudessa suojaa lasta keskushermostoputken sulkeutumishäiriöiltä.
    http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo10543.pdf

    Vihreää voimaa odottaville!
    http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2014/03/vihreaa-voimaa-odottaville.html

    iHerbistä saa edullisesti hyvin imeytyvää folaattia:
    http://www.iherb.com/Solgar-Folate-As-Metafolin-400-mcg-100-Tablets/14274
    http://www.iherb.com/Solgar-Folate-As-Metafolin-800-mcg-100-Tablets/13961


  • mitäOudompia

   mulla oli vaikka minkälaisia neurologisia ongelmia,vatsa ei ollut ollenkaan pääsyy.. itse lopulta menin ehdottamaan keliakiaa eikä näkynyt perinteisellä kokeilla vaan sen jälkeen vasta-ainetesteillä sekä tähystyksessä täys villuskato.

  • keli_akia

   Olen ollut kuukauden gluteiinitomalla ruokavaliolla. Maitoa en ole käyttänyt moneen vuoteen, mutta juustoa kylläkin. Odottelen huomiseksi allergiatestituloksia, joissa ei kylläkään ole keliakiatestiä. Testit on otettu astmaäpäilyn takia, sekä alentuneen vastustykyvyn takia. Jatkuvasti veriarvot ovat alhalla vaikka söisi mitä.

   Nyt kuukauden kuluttua ovat kaikki niveloireet hävinneet. Ilmeisesti muun allergian lisäksi minua vaivaa myös keliakia. Seuraavaksi otatan kelakia testin, vaikka sitten yksityisellä puolella.

   Mitä muita vaivoja olette huomanneet ennen keliakiatesti tuloksia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2107
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   139
   1348
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   142
   1215
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   446
   984
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   26
   752
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   661
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   643
  8. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   103
   573
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   74
   567
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   62
   531
  Aihe