Tää ajatusralli tekee mut kohta hulluks

voi vittu!

Mul on lapsesta lähtien ollu ongelmia keskittymisen kanssa ja nyt aikuisiällä on tullu paljon muitaki ongelmia kuten päihteitä (onneks saanu ne kuriin) mut tällä hetkellä mulla on sellanen ongelma joka oikeesti tekee mut hulluks kohta. Ajattelen tilanteita joita ei ole ollu eikä luutavasti tule olemaankaan,siis mielessäni. mä aivan jatkuvasti mietin kaikkea tilanteita päässäni,joskus ne on väkivaltasia ja joskus ne taas on tosi herkkiä ja ns hyviä ja positiivisia. mut mitä vaikeemmaks mun elämä menee niin sitä pahempia ajatusralleja tulee. KÄvin tossa viimevuonna adhd testit mutta epäiltiin add:ta mutta testien perusteella mulla on vain "lieviä" oireita (musta nää ei ole enää "lieviä". mä oon vitun turhautunu tähän enkä edes viitti mennä puhumaan asiasta koska mä tiedän jo vastauksen etukäteen :( Tapailen erästä tyttöä joka on todella mukava ja kiltti kauniski :) mutta tää yliajattelu ja monologiralli tekee mut vitun masentuneeks ja ahdistuneeks. Ainut millä mä saan pääni hiljaseks on kannabis mutta siitä tulee musta vähä liian hiljaseks,amfetamiini on täydellinen rauha,sosiaalisuus ok mutta laskut on hirveitä ja ilman bentsoa tai muutamaa bissee en saa unta. Mitä vittuu mä teen tän pääni kans ku kukaan ei kuuntele mua.

3

2880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Kannattaisi mennä hakemaan apua uudestaan. Sehän se siinä on, että voidaan sanoa että melkein jokaisella on adhd, mutta se oirehtimisen vakavuus ja vaikutukset elämään on niitä kriteereitä diagnoosille ja hoidolle.

      Elämäntilanteetkin vaihtelee, joskus pärjää ja toisinaan kaikki menee päin helvettiä. Sun tapauksessa olis parempi että ennaltaehkäistäisiin vielä pahempia romahduksia.

      Toivottavasti saat sellaista hoitoa mitä tarvitset. Älä luovuta.

      • voi vittu!

        Kiitos vastauksesta :) Mul on nyt pari päivää menny paremmin mut silti on aina se vaara et meen taas ihan matalaks ja kaikki alkaa taas painaa ajatukset pahentaa ku en pysty olla ajattelematta niitä ongemia :/ vitun lekurit,oon viel niin itsepäinen et en osaa hakea apua,testeihinki mene 2 vuotta ennenku sain itestäni kii ja pääsin niihin :) nyt kännis taas ku tuli niin tylsää (mul ei oo paljoo kavereita ku oon karsinu melkeen kaikki pois (huumeet) ) sain nyt työpaikan mut silti se epävarmuus epäonnistumisest vituttaa mua. nyt mä ajattelen et joo kyl mä meen niihin testeihin uudelleen mut huomen mä en saa taas mitää aikaseks :/ kyl tää on rankkaa elämää :)


    • Samassa veneessä

      Minulla on hiukan samanlaisia fiiliksiä kuin sinulla, sekä tuo ADD diagnoosi. Mitä kirjoittamasi perusteella voi sanoa on se, että sinulla saattaa olla pohjalla ADHD, mutta moni muukin psyykkinen ongelma tuottaa samanlaista oirehdintaa.

      On hyvä että olet päässyt eroon päihteistä. Raittiina on helpompi alkaa rakentaa toimivampaa arkea, kuin mitä sinulla ehkä tällä hetkellä on. Vaikka se kuulostaakin tylsältä, kannattaa sinun satsata siihen että arkesi on hallinnassa. Syö, nuku, liiku terveellisesti. Hoida sosiaaliset suhteet kuntoon. Hankkiudu eroon sellaisista tuttavuuksistasi jotka eivät tue paranemistasi. Hanki harrastuksia.
      Pidä kynsi hampain kiinni työstäsi, sillä se on tänä päivänä luksusta.

      Kun saat arjen raiteille, niin ajatusmaailmasikin korjaantuu kuin itsestään. Jos ei, niin sitten sinne lekurin juttusille.

      Oireittesi takana saattaa olla masentuneisuutta ja tai ahdistuneisuutta. Siihen auttaa keskustelu luotettavan läheisen kanssa tai sitten lääkärin. Jos lääkäri toteaa, että oireitten taustalla on jokin aivokemian häiriö, kuten vaikkapa tuo ADHD, niin sitten viimeisenä muttei vähäisimpänä keinona on lääkehoito.

      Lääkkeistä voin sanoa, ettei niihin kannata liikaa asettaa toiveita. Joidenkin kohdalla ne tuovat oireisiin helpotusta, jotkut kokevat niiden olevan enemmän haitaksi. Keskivaikeissa ja vaikeissa tapauksissa lääkkeiden hyöty korostuu, mutta oikeiden troppien löytäminen vaatii pitkäjänteisyyttä.

      Sorry, tästä tuli nyt ehkä liian pitkä sepustus, mutta tiivistettynä... pysy erossa päihteistä. Satsaa arjen tylsyyteen. Keskustele lääkärin kanssa jos et muuten pääse eroon ahdistavista ajatuksista.

      Voimaa ja jaksamista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      208
      1657
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1474
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1248
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1179
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      122
      1128
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      93
      1095
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      134
      1038
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      236
      999
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      62
      979
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      89
      960
    Aihe