Cipralexin lopetus

melli#

Lopetin Cipralexin pikkuhiljaa noin 1,5kk sitten, syötyäni sitä 10 vuotta. Lopetin siksi, että halusin kokeilla minkälaista olo on ilman lääkitystä. Lääkkeen kanssa olen aina ollut tosi väsynyt, annosta olen kausittain vaihdellut 5-15mg välillä, yleensä 5mg. Varsinaisia paniikkihäiriöitä ei lääkkeen aikana tullut, mutta joitakin pienempiä ahdistuksia saattoi olla liittyen ruokailutilanteisiin tai kokouksiin..
No nyt sitten lääkkeen jälkeen! Paniikkikohtauksia ei ole ollut, eikä sähköiskutuntemuksia eikä masennuksen tunnetta, joita ilmeni aiemmin kun yritin lääkettä lopettaa. Mutta lähes jatkuva "höntti olo" ja huimaus! Vajaa kk sitten niskat meni ihan jumiin, ja nyt olen juossut lääkärillä, naprapaatilla ja fysioterapiassa. Monta kertaa olen päättänyt aloittaa Cipralexin uudelleen, mutta tullutkin taas toisiin ajatuksiin. Voisiko oudot poissaolevat olot ja tasapainon menettämisen tunne kuitenkin olla vielä vieroitusoireita?? Takana kuitenkin niin pitkä lääkkeen käyttö. Kokemuksia? Tänään jo otin Cipralexin mutta nyt kuitenkin tulin aloittamisen kanssa taas toisiin ajatuksiin..

11

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 09887655432

      Voivat olla ihan. Mene lääkepalstalle hourimaan

    • Drugs'n'Roll

      Viekkareita ne ovat, ihan klassisia vielä kaikki luettelemasi. Poissaolevuus voi jäädä pysyväksi, jos se on aivovaurioperäistä, mutta sitä et saa tietää ennen kuin olet ollut ilman kamaa vähintään puolivuotta, ennemminkin vuoden tai pari.

      Vieroitusoireet voivat kestää useita kuukausia. Koska käyttöaikasi on noin mittava niin olisi aikamoinen onnenpotku, jos selviäisit alta puolen vuoden viekkareilla. Monet kärsivät vuosia lopettamisen jälkeen. Jos käytössä on seurannut aivovaurio kärsivät uhrit luonnollisesti siitä loppuelämänsä. Moni valitettavasti vaan erehtyy luulemaan aivovaurion oireita, mm. poissaolevaa oloa, tunteiden turtuneisuutta ja ajatusten tyhjyyttä masennusoireiden paluuksi. Useat psykiatrit ja lääkärit vahvistavat tätä harhakäsitystä, koska heiltä puuttuu todenmukainen tieto lopettamiseen ja vieroittamiseen liittyen. Täten henkilöt ajautuvat taas käyttäjiksi ja pysyvät teollisuuden ja psykiatrian asiakkaina usein loppuelämänsä tajuamatta koskaan, että koko ongelma on lääkelähtöinen.

      Jos otat "krapularyyppyjä" ainoastaan siirrät viekkareita eteenpäin. Et kertonut millaisella lopetusaikataululla menit, joten ei voi arvioida millainen vaikutus, sillä voi olla asiassa.

      • melli#

        No nyt on aloitettu Cipralexin uudelleen, maanantaina aloitin ja nyt siis pe. Aloitus annos 5mg. Olo ollut ajoittain tosi huono! Ahdistaa, valistaa, heikompaa, oksettaa, väsyttää.. Pari päivää olen nyt joutunut olemaan saikulla. Propral auttaa ehkä vähän, mutta ei kauaa.. Tässä vaan odotellaan Cipralexin vaikutusta, sitä hyvää vaihetta..


      • melli#
        melli# kirjoitti:

        No nyt on aloitettu Cipralexin uudelleen, maanantaina aloitin ja nyt siis pe. Aloitus annos 5mg. Olo ollut ajoittain tosi huono! Ahdistaa, valistaa, heikompaa, oksettaa, väsyttää.. Pari päivää olen nyt joutunut olemaan saikulla. Propral auttaa ehkä vähän, mutta ei kauaa.. Tässä vaan odotellaan Cipralexin vaikutusta, sitä hyvää vaihetta..

        Tulipas virheitä tällä ihanalla ennustavalla kirjoituksella..


    • kei990 kuukk

      mä just alotin ekaa kertaa elämässäni cipralexin...
      väsyttää, väsytti kyllä sitä ennenkin mutta nyt on jotenkin helpompi olla välittämättä siitä väsymyksestä? Miten sitä kuvailis, siis että se väsymys ei ole mihinkään kadonnut, mutta on helpompi vaan aamulla nousta,vaikka väsyttää.

      Luen mielenkiinnolla näitä juttuja, kun en vielä osaa itse ajatella mikä toimii tai mikä ei... en oo paniikkiin/ahdistukseen vielä huomannut mitään eroa, saas nährä.

      • melli#

        Nyt olen syönyt epäonnistuneen tauon jälkeen Cipralexia taas 3 viikkoa. Olo on ihanan varma, kaikki paniikin ovat taas jääneet! Väsymystä on, mutta en tiedä mistä johtuu. On se vaan niin ihanaa kun Cipralex tehoaa paniikeihin! Olen valmis käyttämään loppuelämän. Aloitin 5mg, viikon kuluttua 10mg ja vajaan viikon kuluttua 15mg, josta en aio nostaa. Ensimmäinen viikko oli kamala! Ahdisti kauheasti!


      • KVS:t
        melli# kirjoitti:

        Nyt olen syönyt epäonnistuneen tauon jälkeen Cipralexia taas 3 viikkoa. Olo on ihanan varma, kaikki paniikin ovat taas jääneet! Väsymystä on, mutta en tiedä mistä johtuu. On se vaan niin ihanaa kun Cipralex tehoaa paniikeihin! Olen valmis käyttämään loppuelämän. Aloitin 5mg, viikon kuluttua 10mg ja vajaan viikon kuluttua 15mg, josta en aio nostaa. Ensimmäinen viikko oli kamala! Ahdisti kauheasti!

        May the God be with you and the luck gracious.


    • Cipralexlopetus

      Hei.Itse lopetin kyseisen lääkkeen syötyäni sitä puolitoista vuotta ei se mun oloihin mitenkää auttanut. Nyt kun lopetin tuntuu jysähtyksiä päässä ja silmis kuva heittää ja alkaa pää nykimään.. Myös tuntuusähköiskui pääs ja kiristystä.. Muistikin on tosi huono täs vieroitusten kanssa ollu jo viikon verran.

    • kilppari112

      kai sinulta on joskus tytkittu kilpirauhasarvot? kannattaa ehdottomasti tarkistaa kilpirauhasarvot. kilpirauhasen vajaa ja liikatoiminta aiheuttaa monenlaisia oireita. ahdistuksesta ja masennuksesta lähtien.

    • wlkefjf

      Sulla menee vähintään 3 vuotta puhdistaa itsesi siitä aineesta. Me ihmiset ollaan mitä syödään. Ihmiskeho uusiutuu abaut kolmessa vuodessa.

      Lopeta kaikki epäterveellinen, sitä nopeammin tervehdyt.
      Toivottavasti lääke ei ole aiheuttanut mutaatiota kymmenessä vuodessa.

    • essib

      Pari viikkoa eron jälkeen vedin viikon setin 20mCitalopraamia ja täällä viisastuttuani lopetin sen seinään, kun joku antoi 3 päivää käyttäneelle sellaisen neuvon.
      Ne"klassiset" viekkarit; höntsäys, ahdistus, muistihäiriö , hikoilun tunne ja toisaalta sen huono käynnistyminen[?] ja ennen kaikkea juuri ennen heräämistä -/ tai herään siihen- sisäinen vapina jota jatkuu satunnaisesti pitkin päivää.
      Kuinka ollakaan paljolti samoja kuin ennen lääkitystä; itse pidän niitä viekkareina. Kuviota sotkee että pahimman kauhun aikaan ennen lääkkeitä mieli sähkön tavoin torjui eroa edeltäneitä merkkisiä asioita jotka pyrkivät mieleen.
      Oman maallikkokäsitykseni mukaan olen ehkä kapseloinut niitä tunteita ja itkua ja/koska niihin hetkiin kai liittyi samainen vapina ja niskajännitys.
      Olen 50vuotias liikun, en polta, juo enkä käytä lääkkeitä[sic] ja kävin niskaselkähieronnassa vasta ja Citalokuuri on kuuden viikon takaa.
      Tässä "lyhyt" alustus .Ja nyt kyssää.
      En tunne etikettiä mutta olisin hyvin kiinnostunut DRUG'n'ROLLin tiedoista (lue: pätevyydestä) riippuvuus haittojen ennustamisessa, mikä ymmärrykseni mukaan on yhtä pätevää kuin tulevaisuuden yleensäkin...En ole varma olenko nimimerkin muualla nähnyt enkä ainakaan tästä löytänyt hakutoimintoa.
      Jokin sanamuoto antoi ymmärtää että annoskoko olisi ikäänkuin oleellista haittojen pysyvyysennusteessa. Sen toki ymmärrän että asia on äärimmäisen tapauskohtainen. Ja kuinka oleellista voi olla se äkkipysäys. ONKO JOLLAIN NÄISTÄ DATAA TAI MUUTA OTANTAA.
      Olen linkkejä selatessani ymmärtänyt että olen itse päässyt aika vähällä mutta olen tietenkin omassa jamassani. Toivonkin että jos jollain on tietoa/kokemusta keston vähästäkään ennustettavuudesta vastaisi.
      Niin hyvilläni kuin olenkin tällaisen vertaissivun olemassaolosta niin lähinnä tarvin sellaisia valistuneita arvailuja jotka on kokemus- tai teoriapohjalla. Olen saanut 6/10 viikon aikana riittävän annostuksen huonosti kestämääni positiivista ajattelua kun mitään muuta ei ole; kahvinkin meinasin lopettaa, mitä mieltä?
      Siitä etiketistä siis; en missään tapauksessa ole kenenkään tietämystä ja pätevyyttä kyseenalaistamassa -päinvastoin sain käsityksen että DrnRoll just tietää mistä puhuu -mutta onko täällä soveliasta kysyä "tietojen" peruja vai puhuuko siinä ammattilainen.
      Kaikille läpilukeneille kiitokset ja pahoittelut vuodatuksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe