Kuinka kauan kuollut vauva voi olla kohdussa

Lina

Kuinka kauan vauva voi siis olla kohdussa kuolleena ennen kuin siitä tulee mitään oireita esim. vuoto?

Silloin tällöin olen nähnyt juttuja joissa vauva on ollut kohdussa nelisenkin viikkoa kuolleena. Onkohan harvinaista, että menee niin kauan ennen kuin huomataan?

Itselläni viikkoja kasassa 17 2 ja kaikkea sitä mielessään miettii, kun ei tunne liikkeitä ja muutenkin oireet ovat vähentyneet.

5

7742

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anna

      Jos kyseessä on ensimmäinen lapsi niin monikaan ei tunne liikkeitä ennen kahtakymmentä viikkoa. Raskausoireet loppuvat yleensä alun jälkeen joten sekin on normaalia. Jos kuitenkin olet huolissasi käy kuunteluttamassa sydänäänet niin saat rauhan.

    • eräs äiti

      Jos käy neuvolassa n. 4 viikon välein, kuten normaalisti käydään, ennättää vauva olla kuolleena kohdussa korkeintaan sen 4 viikkoa ennen kuin "jää kiinni", kun sydänäänet eivät kuulukaan.

      EN tiedä, kuinka kauan voisi olla huomaamatta, jos ei noita kontrolleja olisi.

      Olen kokemukseni perusteella sitä mieltä, että jos sydänäänet eivät kuulu rv 12 jälkeen, kannattaa aina tarkistuttaa ultralla tilanne.

      • katti

        Minulle kävi niin viime keväänä että sikiö oli ollut kuolleena kohdussa ainakin kaksi viikkoa, kenties enemmänkin eikä minulla ollut mitään oireita verenvuotoa yms. Sikiö oli alkanut jo maseroitumaan ja muuttumaan ruskeaksi kun oli ollut niin kauan kuolleena. Synnytin hänet viikollla 18.


      • elviira ja enkeli
        katti kirjoitti:

        Minulle kävi niin viime keväänä että sikiö oli ollut kuolleena kohdussa ainakin kaksi viikkoa, kenties enemmänkin eikä minulla ollut mitään oireita verenvuotoa yms. Sikiö oli alkanut jo maseroitumaan ja muuttumaan ruskeaksi kun oli ollut niin kauan kuolleena. Synnytin hänet viikollla 18.

        Pääsin eilen pois sairaalasta, minun piti synnyttää enkeli vauva.. Toisessa neuvolassa mmuutama päivä sitten sydänääniä ei kuulunut, ultrassa näkyi kuollut sikiö. Oli menehtynyt heti ensimmäisen ultran jälkeen rv 12. Kuolleena kohdussa siis 5 viikkoa. Eikä mitään oireita. Itseäni kyllä ihmetytti kun ei ala liikkeet tuntua, ja kohtu tuntui pieneltä. Mene tarkistuttamaan jos pelottaa. Nyt soimaan itseäni.. Luulin että riski takana ja kaikki vakuuttelivat että ole huoleti. Istukka oli jatkanut kasvua, ja stnnytys kesti 16 tuntia. En toivo samaa kenellekään, enkä tiedä uskallanko enää yrittää raskautta. Aika näyttää,mutta vaikeaa on. Eihän sille mitään olisi mahtanut vaikka olisin tiennytkin.. Ei se vauva pahannäköinen ollut silti. Hieman erivärinen vaan. Muuten ihana enkeli, sormet ja kaikki.. Uskokaa ihmiset ääntä sisällänne ja vaistoa
        ei se tarkistaminen pahastakaan ole.


    • enkelikaksoset <3<3

      Mulla todettiin tän viikon alussa np-ultrassa 12 3 identtiset kaksoset kuolleeksi viikolla 8 ;'( vielä varhaisultrassa 7 5 näkyi sykekin (toista alkiota ei sillon huomattu). Eli kuukauden kannoin niitä "turhaan" mukana.. miten kauan vielä ois pysynykään ilman tyhjennystä. Ei niitä oireiden omituisia hiipumisia ym. merkkejä vaan ois halunnu uskoo että enteilee pahinta. Mutta kyllä se epäilys alkoi vahvistua hiljalleen kun ei vaan sydänääniä alkanu kuulua eikä kohtu edes tuntunu mahasta painamalla mitenkään. Viimeseen saakka jaksoi toivoa että vaistot oiskin ollu väärässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3460
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2922
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2800
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2688
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2604
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2405
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      1972
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1827
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      42
      1733
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      157
      1622
    Aihe