päiväkastelu

äiti-70

Meillä on 8 vuotias poika joka kärsii päiväkastelusta. Yöllä kaikki on hyvin, mutta hän unohtaa koulussa käydä vessassa ja kotiin tullessa on housut märkänä. Kaikkea on kokeiltu uhkailusta ja lahjonnasta lähtien. Onko kohtalotovereita tai niksejä, kuinka toimia?

8

5774

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • äippä

   Tyttömme kärsi samasta, sairaalassa tutkimuksissa syyksi löytyi yliaktiivinen rakko joka hoidettiin lääkityksellä.

  • Turhautunut

   Niinpä niin! Meillä on kohta 6-vuotias poika joka kastelee yötä päivää. Kun häntä pyytää meneen vessaan, hän vastaa, että "ei huvita". Tai "onko pakko". Päiväkodissa painostetaan "hoitaan asia". Kävin kesällä lasten lääkärillä, joka sanoi että "koita kestää", "koita jaksaa" yms. Jokseenkin turhauttavaa!!!

  • tammis

   Täällä yksi kohtalotoveri. Poika on 7-v ekaluokkalainen. Melkeinpä päivittäin pissaa housuihinsa. Useamman kerran viikossa jokatapauksessa.

   Hänet on tutkittu, mitään elimellistä vikaa ei ole löydetty. Mielestäni hän ei vaan halua / malta / viitsi mennä vessaan. Kuitenkin kuulemma tietää, että hänellä on pissahätä ja nykyään ihan varmasti tietää myös sen, että loputtomiin ei pissaa pysty pidättämään. Mutta siltikään ei mene vessaan.

   Meillä on asiasta keskusteltu nätisti, huutaen, itkien... kaikki on kokeiltu. Monet kerrat on luvannut mennä vessaan kun hätä iskee. Alan olla epätoivoinen. Ei varmasti ole kuin ajan kysymys, kun "ongelma" tulee ilmi koulussa kavereiden kesken. Kyllähän pissanhajun haistaa!

   Onko joku koittanut täyttää jonkinlaista kastelupäiväkirjaa, mahtaako olla avuksi?

   • Väsynyt

    Sama ongelma meilläkin, poika 7v. Välillä pitkiäkin kausia kunnossa, sitten lirauttelu jatkuu. Lapsessa ei ole mitään elimellistä vikaa, olen kuitenkin huomannut että pissimistarve on useammin kuin muilla lapsilla ja se jotenkin häntä harmittaa. Pitää kuulemma koko ajan juosta pissillä eikä muiden tarvi. Lapseni on rauhallinen ja sosiaalinen, ja myös varsin allerginen.

    Kovin on vaikea olla kannustava ja rauhallinen, kun turhautuu pissin hajuun ja pelkää että lasta kiusataan.

    Kastelupäiväkirja tuntui vaikealta ja lapsi alkoi peitellä omgelmaa.


   • Huolestunut

    Meillä myös.. Meidän 6-vuotias eskarilaispoika on pissailee housuihin välillä hyvin vähän ja välillä on koko housut märkänä. Ollaan vasta alettu asiaan tutustua kun tämä on nyt vaikeutunut eskarin alettua. Ongelma liittyy selkeästi riehumiseen ja kovaan nauramiseen. Eikä poika oikein malttaisi käydä eskarissa vessassa kun päiväkodissa on kuulemma kova meteli.

    Millaisia tutkimuksia olette läpi käyneet?? Onko ne vaikeita juttuja?? Löytyykö lääkettä vai joutuuko jopa leikkaamaan?? Kiitos vastauksista jo etukäteen!!


   • rko
    Huolestunut kirjoitti:

    Meillä myös.. Meidän 6-vuotias eskarilaispoika on pissailee housuihin välillä hyvin vähän ja välillä on koko housut märkänä. Ollaan vasta alettu asiaan tutustua kun tämä on nyt vaikeutunut eskarin alettua. Ongelma liittyy selkeästi riehumiseen ja kovaan nauramiseen. Eikä poika oikein malttaisi käydä eskarissa vessassa kun päiväkodissa on kuulemma kova meteli.

    Millaisia tutkimuksia olette läpi käyneet?? Onko ne vaikeita juttuja?? Löytyykö lääkettä vai joutuuko jopa leikkaamaan?? Kiitos vastauksista jo etukäteen!!

    tyypillistähän päiväkastelu on kiireisillä pikkumiehillä ja pikkutytöillä. on paljon kivaa tekemistä ja leikkejä ei voi jättää kesken. Kastelupäiväkirjan pito on hoidon ehdoton edellytys. pitäisi huolehtia siitä, että lapsi käy säännöllisesti pissalla kahden-kolmen tunnin välein huolimatta siitä, onko hätä vai ei. pissallakäynnit ja - kastelut kirjataan ylös. huomioitava myös, että kokis, pepsi, sitrushedelmät, suklaa ja tee voivat lisätä kastelutaipumusta. yleensä tutkimuksina on virtsateitten ultraääni, pissansuihkun mittaus ja jäännöspissan katsominen ultraäänellä. kastelukirjanpito on siksikin tärkeää, jos jossain vaiheessa hakee hoitotukea niin sitä on aika mahdoton saada ilman kirjanpitoa. huolehdittava myös, että lapsi käy kakalla säännöllisesti, koska ummetuskin voi aiheuttaa lirautteluja pöksyihin.


  • pissa

   jos poika leikkii ulkona ja on hätä kehota menemään puunjuurelle

  • vaipattomuus

   Voit löytää vastauksia www.pissarakonpomoksi.fi sivuilta.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken tappo

   "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
   Henkirikokset
   158
   27485
  2. Kuka oli tekijä?

   Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
   Valkeakoski
   202
   17472
  3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

   Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
   Maailman menoa
   345
   9176
  4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

   Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
   Poliisi
   27
   6338
  5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

   Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
   Maailman menoa
   19
   4103
  6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

   Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
   Valkeakoski
   193
   3751
  7. Onko tekijän nimi tiedossa?

   Joko tiedetään?
   Valkeakoski
   21
   1644
  8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

   https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
   Valkeakoski
   43
   1457
  9. Miten meidän käy

   Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
   Ikävä
   49
   1205
  10. Toivottavasti tekijää ei suojella

   Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
   Valkeakoski
   50
   1134
  Aihe