Autolla Toscanaan 1 vuoden ikäisen lapsen kanssa.

3 viikkoa Toscanassa

Morjens, ensi kesänä olisi tarkoitus toteuttaa suuri haave ja lähteä toscanaan 3 viikon reissulle omalla autolla vuoden ikäisen pojan kanssa.

Hiukan ollaan jo vaimon kanssa suunniteltu reissua ja tarkoitus olisi mennä Tukholman kautta ja siitä Tanskan ja saksan läpi Itävällan kautta toscanaan?

olisi suuri apu jos joku kertoisi omia kokemuksia reissusta ja matkaetapeista.

Tarkoitus olisi yöpyä kolme kertaa ennen määränpäätä(ruotsinlautta,Tanskassa,Saksassa)ja sitä sitten Toscanaan.

kuulostaako järkevältä aikataululta pojan kanssa?

Gaia travelilta olisi tarkoitus vuokrata villa kyseiseksi ajaksi(vai onko muita hyviä vuokrasivustoja toscanaasta?)

Budjetti kolmelta hengeltä oli noin 6000 euroa sisältäen kaikki matkat,polttoaineet,ruuat,juomat,tuliaiset,ynm.

Italia ei ole meille aivan tuntematon paikka, ollaan käyty pari kertaa mutta ei tälläisessa mittakaavassa koskaan

Olisimme erittäin kiitollisia kaikista vinkeistä, jos joku kirjoittaisi omista kokemuksista vastaavilta reissuilta.

terv.Ismo

10

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuskani

      Mielenkiintoinen hanke. Olen itse muutaman kerran mennyt autolla Toscanaan - tosin ilman yksivuotiasta. Kerran Turku-Tukholma-Soltau (Saksa)-Seeg (Itävalta)- Garda-Toscana (2670km). Toisella kerralla laivalla Helsingistä Travemündeen, sieltä Rothenburg ob der Tauber-Torbole (Garda) ja sieltä sillä kertaa Venetsian kautta Toscanaan (2030km). Ja kerran tultiin takaisin laivalla Saksasta Hankoon, johon silloin vielä oli reitti.

      Yksivuotias lienee mainio matkakumppani, silti voisi säästellä häntä ja ainakin itseään valitsemalla ainakin jompaan kumpaan suuntaan laivamatkan Saksaan.

      Gaia Travels. Miksi? Tietysti yhtä hyvin: miksi ei? Itse valitsisin ensin paikan mihin mennä ja missä viihtyä, sitten katselisin majoituksia. Tarjontaa on paljon. En tunne Gaiaa, mutta se kattaa vain tietyt paikkakunnat ja näyttää kalliilta?

      Hyvää matka joka tapauksessa.

      • 3 viikkoa Toscanassa

        Kiitos vastauksesta, semmoinen huvila Gaialta mikä olisi meille sopiva maksaa noin 2500 euroa/3 viikkoa.kateltiin myös laivamatkaa saksaan Finlinesillä, mutta minun mielestä se oli aika kallis


      • tuskani
        3 viikkoa Toscanassa kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta, semmoinen huvila Gaialta mikä olisi meille sopiva maksaa noin 2500 euroa/3 viikkoa.kateltiin myös laivamatkaa saksaan Finlinesillä, mutta minun mielestä se oli aika kallis

        Totta puhut. Nämä ovat makuasioita, eikä niissä voi ketään neuvoa.

        Finnlines on viitisen sataa kallliimpi kuin laiva Tukholmaan. Toisaalta se korvaa ainakin yhden yöpymisen, paljon bensaa ja vaivaa. Valintakysymys.

        Olen ollut kymmenissä majapaikoissa Toscanassa ja oma mielipiteeni perustuu vain siihen, että aina on alle tonnilla asuttu kolme viikkoa, joskus neljäkin - aina Centro Storicossa, tilavassa ja hyväkuntoisessa asunnossa.


    • parga

      Me vuokraamme aina asunnot ja talot HomeAwayn kautta. Viime kesänä majailimme 10 pv Empolissa Firenzen kupeessa. Kannattaa tutustustua myös Home awayn tarjontaan!

    • kaunista ja mukavaa

      Muistattehan kuitenkin pienen lapsen kanssa matkatessa, että kesäkuukausina Italiassa on erittäin kuumaa. Jos en ihan pieleen muista niin varjossa yli 40 astetta. Noin pienen lapsen uupumus ja kehon nopea kuivuminen pitää olla mielessä.

      Mukavaa unelmamatkaa!

      • Toinen_nonno

        Ihan totta. Ainakin heinä- ja elokuussa on usein niin kuumaa, että aikuisellakin saattaa olla tukalaa. Korkealla Toscanan vuorilla on tosin viileämpää kuin alavilla mailla.
        Pienelle vilpoisia vaatteita ja kunnon kertoimet suojavoiteisiin sekä juotavaa vähän väliä. Kyllä siellä lapsen kanssa hyvin pärjää.


    • NäinMeillä

      Kannattaa muuten tsekata mitä maksaisi lentää suoraan lähelle kohdetta ja vuokrata auto paikan päältä. Yllättävän kalliiksi nimittäin tulee tuo meno-paluu omalla autolla kaikkinen lauttamaksuineen, bensakuluineen ja syömisine ja yöpymisineen. Ja aikaakin niihin siirtymiin saa menemään melkein viikon yhteensä.
      Itse olemme tehnee useita matkoja Keski-Eurooppaan jossa on otettu edulliset lennot sopivaan kaupunkiin ja auto viikoksi tai kahdeksi. Ja yleensä hinta on on ollut edullisempi kuin ajamalla sinne kun on oikeasti laskenut kaikki kulut mukaan,

    • Umbria2

      Suosittelen lämpimästi edellisen kirjoittajan vaihtoehtoa. Pääsette paljon helpommalla ja halvemmalla lentämällä ja auton vuokraamalla. Näin olemme tehnet edelliset neljä kesää. Lento Bergamoon (2 krt), Pisaan tai Bolognaan (Munchenin kautta). Lennot n. 250 €/henk. Auton vuokraus 400 € (atm-vaihteinen A sarjan mersu kaikilla vakuutuksilla 10vrk) Asunto/talo tukikohdaksi n.700€/vko (www.to-tuscany.com LUOTETTAVA ja edullinen välitysfirma. 3 hotelliyötä. Näihin siis yhteensä 2000 € kahdelle hengelle ja n 100 €/päivä käyttörahaa, joten n 3000 € on meidän pariskunnalta kulunut. Polttoainekulut ja moottoritiemaksut unohtuivat ed. laskelmasta. Auto ollut joka kerta pieni kulutuksinen diesel ja suurempia moottoritiemaksuja vain ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä.
      Jos paljon ajelette, niin kolmessa viikossa kerkiää käydä myös Umbrian puolella. Minusta jopa Toscanaa hienompi maakunta.

    • Toscanaan

      Oletko harkinnut lentämistä ja vuokra-autoa. Tulee melko varmasti halvemmaksi ja ainakin helpommaksi, kuin omalla autolla täältä asti. Itse olemme tehneet näin jo kolmena kesänä. Eilen varasin taas ensi kesän matkat, talon ja auton. Villan olemme vuokranneet aina to-tuscany.com -sivustolta. Toimii hyvin ja luotettavasti ja on paljon enemmän tarjontaa ja halvempaa kuin Gaialla. Nyt 100 m2 talo Montopolista (Pisan ja Firenzen puolivälissä) 540 €/vko. Automaattivaihteinen auto n. 500 €/11 päivää. Lennot finskillä Milanoon ja takaisin 240 €/henk. Kyllä 6000 pitäisi riittää helposti, meillä mennyt aina vain noin puolet siitä, mutta meillä on ollut toinen pariskunta jakamassa talon ja auton kuluja.

      • Toscanaan

        Minullapa ei näkynyt äsken oma aiempi vastaukseni. Nyt siis kaksi saman oloista vastausta peräkkäin. Mutta olen siis todella lentovaihtoehdon kannalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10722
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3043
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2859
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 83
      1496
    Aihe