apua lihovalle

nurppuli

Hei. Olen 15-vuotias tyttö, 163cm/46kg. Olen ollut lapsuuteni alipainoinen ja terveydenhoitajakin on asiasta huomauttanut. Harrastin urheilua ja liikuntaa seiskaluokkaan asti, mutta yläasteella on tapahtunut muutos. Olen saanut kiloja ja vihdoin olen normaalipainon puolella. Kuitenkin liikunnanpuutteen myötä olen laiskistunut ja usein koulun jälkeen vain makaan kotona ja syön. Toisinaan karkkia, jäätelöä, suklaata, muroja, ihan mitä vain löytyy. Annoskokoni ovat suurentuneet ja roskaruokaa syön kerran tai kaksi viikossa kun perheeni sitä hakee. Ruumiinrakenteeni on ollut sellainen, että pömppömaha on tullut painosta huolimatta aina esiin. Se tulee edelleen ja mahan päälle on kertynyt paljon rasvaa lihomisen myötä. Olisiko kellään vinkkejä mitä tekisin asian kanssa? Tekisi mieli vain syödä ja lihoa, antaa kilojen kertyä. Mutta en halua olla lihava, en osaa vain tehdä asialle mitään. Kannattaisiko aloittaa jonkinlainen dietti vai mitä teen? Help!

1

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei paha ongelma

      Hei!

      Painosi kuulostaa todella ihanteelliselta, mutta ymmärrän kyllä että äkillinen muutos saa sinut miettimään enemmän ulkonäköäsi. Sinä kun rakastat herkkuja ja olet joskus rakastanut liikuntaakin niin uskon että saisit painon pysymään hyvänä ja kropan näyttämään mieleiseltäsi paremmalta, jos alkaisit pitämään "herkku"- ja "terveys"-päiviä arkena.

      Yksi kerta viikossa roskaruokaa ei ole paha, se ei niinkään lihota, kun se korvaa kumminkin yhden ison aterian. Sen sijaan niitä välipaloja/herkkuja tulee repiä pois muutamalta päivältä. Vaihtaa niitä vaikka pikkuhiljaa kuivattuihin hedelmiin tai hedelmiin, hedelmärahkaan. Ovat hyviä, ja eivät ole niin kamalan kaloripitoisia. Karkki on yksi mikä ei ole niin paha, suklaa ja jäätelö taas on aikamoisia pommeja.

      Sinulla ei paino ole ongelma, vaan se miten rasvasi on kertynyt. Vatsalihasten kasvattaminen olisi ihanteellista tällä hetkellä, miten olisi pilates, jopa vain ankarasti harjoitettu jooga voi auttaa saamaan vatsaasi näyttämään entistä pienemmältä, vaikka painosi pysyisikin normaalina (koska lihas painaa enmemän kuin rasva kehossamme). Kavereiden kanssa liikkuminen kannattaa ottaa yhdeksi tavoitteeksi, silloin kumminkin on hauskaa eikä kyse ole vain suorituksesta. Koululla voi olla jotakin liikuntaharrastus-mahdollisuutta koulun jälkeen. Kannattaa ilmoittautua ihan vain jo sen takia että saisit muistettua miten hauskaa liikkuminen voi olla.

      Mitkä/mikä liikunta saa sinut onnelliseksi? Se on mielestäni kysymys mitä sinun kannattaa alkaa oikeasti miettimään. Haluat kumminkin pysyvän tuloksen eikä siihen auta kuin elämäntapojen muokkaus pysyvämmin.

      Suunnittele etukäteen herkku- ja liikuntakalenteri ja yritä innostua kaikesta uudesta. Alku toki rasittaa lihaksia ja se voi saada mieltä maahan mutta ei mene kauaa kun kipua ei enää niinkään tule, jos teet kaikkea säännöllisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4783
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1536
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1102
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1091
    Aihe