Vähän asuntolainaa jäljellä, kannattaako euriborin vaihto ???

mina5

Hei.

Olen ehkä vähän hidas, mutta tajusin nyt vasta, että voisin ehkä vaihtaa 12kk euriborin lyhyempään. Mitenkähän pankki suhtautuisi vaihtoon, ehdottavatko marginaalin nostoa? Sittenhän ei kannata vaihtaa?

Minulla on asuntolainaa jäljellä enää 38 000€, maksaako vaivaa enää muutella lainan ehtoja?

Marginaali on 0,6 12kk euribor elokuussa yht. 1,089 ja laina on otettu vuonna 2006.

Kiitos vastauksistanne tällaiselle nuorehkolle naikkoselle, joka ei pankkiasioista mitään haluakaan ymmärtää....

6

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdfs

      Pankki ei varmasti suostu vaihtamaan lyhyempään korkoon tuosta vain. Ainoastaan siinä tapauksessa, että sinulla on sopimuksessa maininta, että viitekoron vaihtaminen laina-aikana on maksutonta, niin voit sen tehdä.

      Maksaako vaivan... no jos itse saisin vaihtaa marginaalia muuttamatta 12kk euriborista 1kk euriboriin, niin tekisin sen heti. Nimittäin 12kk euribor on noin 0,3%, mikä on ilmaisesta sekin, mutta 1kk euribor on tasan 0,00% :-)

      Eli maksaisit vain marginaalin.

      Mutta sanoisin, että jos tuota ehtoa ei sopimuksssa ole että saat vaihtaa viitekoron, niin ei kannata edes yrittää. Ja vaikka olisi se maininta, niin jos ei ole erikseen 1kk tai 3kk euriboria mainittu, niin pankki voi sanoa etteivät myönnä ollenkaan lainoja siihen viitekorkoon (kuten eivät varmaan myönnäkkään)

    • mina5

      Laskin tuossa lainalaskurilla koron muutoksen vaikutusta ja se olisi 6€ / kk. (36 - 29) Eli eipä taida kannattaa.

      Olen kerran vaihtanut 12 kk euriborin 3 kk euriboriin, mutta silloin näytti siltä, että korot nousevat ja vaihdoin melko pian takaisin. Silloin vaihto maksoi muistaakseni 100€.

      Kerran olen kysynyt pankista jotain vaihdosta ja silloin ihmettelivät alhaista marginaalia ja epäilen, että mielellään nostaisivat sitä, jos saisivat tilaisuuden. Sen takia olen vähän pitänyt matalaa profiilia tässä, enkä viitsi turhaan soitella ja kysellä, etteivät hoksaa tuota.

      Ehkäpä teen vain ylimääräisiä lyhennyksiä ja yritän maksella loppulainan pois rivakammin ja säästän siinä sen 6€...

    • Naisins

      Viimeksi kun kysyin lainaa, oli pankin kanta, että 6 kk lyhyempiä euriboreja ei anneta tarjotulla marginaalilla. Eli vaikuttaa marginaaliin. Tulos voi olla plusmiinus nolla. Suosittelisin kyllä aloittajalle ja kaikille muillekin neitokaisille perehtymistä kaikenlaisiin talousasioihin, jotka omaa elämää koskettavat. Selvitelkää myös tuleviin eläkkeisiinne liittyviä tekijöitä. Ja säästäkää pahan päivän varalle.

      • tyhm,ää säästäää

        Ei kannata säästää.Ei muuta kun uutta lainaa kun vanha loppuu.Raha menettää arvonsa säästössä.Itsellä sijoitusasuntolainaa-korko 0.76%.Kun saan maksetuks ostan uuden asunnon.


      • riippuu
        tyhm,ää säästäää kirjoitti:

        Ei kannata säästää.Ei muuta kun uutta lainaa kun vanha loppuu.Raha menettää arvonsa säästössä.Itsellä sijoitusasuntolainaa-korko 0.76%.Kun saan maksetuks ostan uuden asunnon.

        Ensinnäkin, tuo nykyinen lainasi on varmaan tehty alhaisten marginaalien aikaan, nyt pelkkä marginaali on minimissään 1% ja sekin vaatii omaa rahaa. Ei ole harvinaista nykyisin, että asuntolainassa on 2% marginaali ja silti vaditaan 20% omaa rahaa.


      • mina5
        riippuu kirjoitti:

        Ensinnäkin, tuo nykyinen lainasi on varmaan tehty alhaisten marginaalien aikaan, nyt pelkkä marginaali on minimissään 1% ja sekin vaatii omaa rahaa. Ei ole harvinaista nykyisin, että asuntolainassa on 2% marginaali ja silti vaditaan 20% omaa rahaa.

        No jaa.. Minusta tuntuu, että silloin raha- ja pankkiasiat ovat kunnossa, kun niiden takia ei tarvi turhaan päätä vaivata.. On sitä kuitenkin jotain osannut tehdä oikein, kun on uudehko okt kohta maksettu ja käteisellä ostettu kulkuväline pihassa. Töitä riittää valittavaksi asti sekä mieltä piristää sivutoiminen yritys. Minulla ei ole koskaan ollut edes luottokorttia eikä mitään muuta lainaa kuin asuntolaina. Enkä ole perinyt mitään enkä ryöstänyt erossa ketään :-). Ei ne suuret tulot vaan pienet menot :-) Sinänsä kyllä asialliset neuvot Naisinsilta meille kaikille naikkosille ja miksei myös miekkosille ;-)) Ehkä ei kuitenkaan tarvi vieläkään joka koronvaihtelua mitenkään erikoisesti hetkahtaa ja uskon, että kun olen eläkeiässä sellaista sanaa kuin "eläke" ei enää ole olemassakaan...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      613
      4533
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3499
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      150
      3183
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2449
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2299
    6. 249
      1839
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1457
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1349
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1340
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1130
    Aihe