Tallinnaan Tallinkilla viikonlopuksi

Rent0

Morjesta!

Olisin lähdössä tyttöystäväni kanssa Tallinnaan viikonloppureissuun. Yhtiönä Tallink Silja. Lähtö olisi perjantaina ja paluu sunnuntaina. Matkustusajankohta joulukuussa ja kyseisille päivämäärille arvottiin sivuston mukaan M/S Superstar. Hotellina Tallinkin oma kylpylähotelli.

Omasta mielestä nuo Tallinkin ikärajat ovat aika vaikeita käsittää. Tai toisaalta yksinkertaisia, mutta ainakin tässä tilanteessa pistää hieman mietityttämään miten asiat on. http://www.tallinksilja.com/fi/web/fi/ikasaanto

Ongelmaksi matkaa varattaessa tuli se, että itse olen 22v ja tyttöystäväni on 17 vuotias. Tallinkin mukaan kaikki laiva hotellipaketilla matkustavat täytyy olla 18-vuotiaita, tai holhoojan/valvojan seurassa. Tässä kohtaa kaikki kuulostaa vielä simppeliltä kunnes tarkistaa, että valvojan (tässä tapauksessa minä) täytyy olla 25-vuotias, että voin matkustaa alle 18-vuotiaan henkilön kanssa.

Suunnittelin hotellimatkaa suoraan Tallinkin sivuilta. Otin siis laivamatkat auton, sekä hotellin. Ikäsääntö-sivua tarkastellessa kumminkin törmäsin, että reittimatkoilla kaikki yli 15-vuotiaat saa matkustaa yksin tai porukassa. Sillä ehdolla tietenkin, että huoltaja kirjoittaa lupalapun matkaa varten.

Eli meidän suunniteltu matka ei onnistu, jos otan hotellin Tallinkin sivujen kautta, mutta jos otan saman hotellin Tallinkin hotellisivujen kautta erikseen, niin laivamatkat lasketaan reittimatkaksi ja matkustusoikeus on kaikilla yli 15-vuotialla? Vai voimmeko ottaa matkan normaalisti "pakettimatkan" ja kirjoittaa lupalapun alle 18-vuotiaalle matkustajalle?

En tajua mikä tossa "pakettimatkassa" nostaa ikärajaa ja on tässä tapauksessa ongelmana? Sama laivayhteys on kumminkin kyseessä, otti sitten hotellin tai ei. Eli käsittääkseni on samat tax-freet ja viinakset siellä hyllyillä oli kyseessä 18-vuotias tai 15-vuotias henkilö. Henkilöautoo ei luonnollisesti saa ajaa laivaan sisään ilman ajokorttia, johon vaaditaan 18 vuoden ikä. Jos auton haluaa ottaa mukaan, niin silloinhan se 18v. Täyttyy yksinkertaisesti ainakin toisen henkilön tiimoilta. Hotelliin pääsee kirjautumaan aivan normaalisti, vaikkei toinen henkilö olisikaan täysi-ikäinen.

Osaisiko joku järkevämpi mahdollisesti selventää meikäläiselle tätä ikärajaongelmaa? Ja kyllä vain, niitä matkustajia on riittämiin jotka valehtelevat ikäänsä korkeammaksi kuin oikeasti on ja ottavat liput automaatista/netistä tulostamalla ennen laivaan menoa. En sano etteikö se onnistuisi, mutta autolla laivaan mentäessä täytyy näyttää Passit sekä tulostetut liput. Eli tämä nuorten käyttämä "vippaskonsti" ei tällä kertaa toimi.

5

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hinta pakettimatkana Tallinkin sivujen kautta maksaa 381e viikonloppu hotelleineen, laivamatkoineen ja kaikkineen.

      Laivamatkat ja hotellin erikseen ottaen maksaa kaikki yhteensä 396e. Eli maksan siis 15e enemmän, että tyttöystäväni pääsee ikäpykälien mukaan laivalle mukaan, kun kyseessä on reittimatka?

      T. Ketjun aloittaja

    • näin

      Firman sivuilla on --->

      Chat....
      Chat palvelee aina, kun sivun oikeassa alareunassa on näkyvissä chat-ikkuna. Chatissä voit kysyä asioita, jotka liittyvät matkaan, varaukseen tai Club One -asiakkuuteen.

      • Kiitos vastauksesta! :)

        Valitettavasti olen luopunut kokonaan tietokoneesta, ja itselläni on tällä hetkellä käytössä vaan iPhone ja iPad. Välttämättä siitä syystä ei näy Chat-ikkuna itselleni, joten en pääse sitä kautta hoitamaan asiaa. Ajattelin jos täällä palstalla olisi ollut jollakulla nuoremmalla tai vanhemmilla omakohtaista kokemusta. Ja sillä eritoten kyselin täältä ensimmäiseksi.

        Soittelin Tallinkin asiakaspalveluun, mutta jonottelin reilu puolituntia turhaan. Täytyy soittaa Tallinkille uudemman kerran, jos ei tänne ei tule enempää vastauksia.


    • Sain toimimaan chatin myös iPadilla! :)

      Tässä Tallinkin vastaus tapaukseen:

      "Hei! Tapauksessa toimitaan sääntöjemme mukaisesti. Eli alle 18-vuotias saa matkustaa päiväreittimatkoilla yksin huoltajan allekirjoittaman lupalapun kanssa, mutta hotellimatkoissa ikäraja on 18 vuotta ja tällöin mukana tulee olla huoltaja tai vähintään 25-vuotias valvoja. Nämä ovat asettamamme säännöt ja niiden mukaan ohjeistamme matkustajia. Voitte hyvin matkustaa tyttöystäväsi kanssa yhdessä auton kanssa laivaan, tällöin ilmoitatte autolähtöselvityksessä vain molempien omat varausnumerot, niin liput tulostuvat oikein. Vaikka teillä olisi erilliset laivamatkavaraukset, voi tyttöystäväsi tulla laivaan myös autolähtöselvityksen kautta. Kunhan autolähtöselvityksessä ilmoitetaan molempien matkojen varausnumerot."

      • Hyvä että selvisi.

        :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe