Jätevesijärjestelmän uusiminen ja sen hinta ?

Jenni MK

Olen miesystäväni kanssa hankkimassa ensimmäistä asuntoa. Löysimme mukavan oloisen pienen omakotitalon, joka on aika hyvin omassa rauhassaan kaupungin laitamilla. Asunto on kuntoonsa nähden TODELLA halpa kaikkine piharakennuksineen. Olemme korjustaitoisia, joten parin ulkomökin ulkonäön kohotus onnistuu kaksin. Ainoana miinuksena talon jätevesijärjestelmä ei vastaa vuoden 2016 vaatimuksia. Asunnon hinta niin halpa ja sijainti ihana, että korjauksiin jäisi jonkun verran käytettävää lainan saamisesta kyllä riippuen. Talon tämänhetkisestä järjestelmästä ei vielä tietoa.

Kysymys onkin nyt, että miten paljon PAHIMMASSA tapauksessa tällainen remontti tulee maksamaan, ja miten paljon se vie aikaa? Sekä kuinka kauan talo/vesijärjestelmä on remontin aikana käyttökelvoton? Tuhansia varmasti, mutta kuinka monta kymmentä tuhatta, jos pahimmassa tapauksessa uusittavaa ja ohessa korjailtavaa tulee paljon? Puolituttuja rakennusmiehiä ja kaivinkone luultavasti käytössä omasta takaa.

11

11684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jenni MK

      Oho täällä onkin paljon näitä samaisia keskusteluja kun alko selaamaan, mut kertokaa ihmeessä lisää kokemuksia ja tietoa asiasta :)

      • Maalla on mukavaa

        Onnittelut uuden kodin johdosta.Jätevesiasiassa neuvo, älä tee mitään.Lakiasetus kaatuu omaan mahdottomuuteensa.Ajattele mitä kaikkea saat tehdyksi jonkun 10,000
        euron ekolaattorin hinnalla.Varmista kriisiaikojen energiansaanti.Tulisijojen kunnostus tai hankinta.Polttopuuvarasto.Mahdollinen ikkuna/ovi remontti.Lisälämmöneristys.
        Energiaremontti maksaa itsensä takaisin.Ekolaattorit elättää valmistajia,konsulentteja,virkamiehiä.


    • Joku vaan

      Putkien liittäminen taloon ei kauan kestä. Puhutaan tunneista. Maaseudulla kun vesiä ja viemäreitä on vedetty, haittana ovat olleet käytännössä kaivutyöt pihalla.

      Hintahaarukkaan pääset, kun pyydät tarjouksen liittymistä paikalliselta vesiosuuskunnalta tms.

    • sanov vaa

      Tässä ei varmaankaan ole mitään vesiosuuskuntaa. Jos olisi, ei tällaista kysyttäisi.

    • Putkirunkkari

      Puhdistuslaiteet asennettuna 5 - 10 000 €, merkistä ja mallista riippuen. Osuuskunta 10 - 20 000 €, käyttökustannukset suurin piirtein samat.
      Jätevettä on Suomessa jo puhdistettu kymmeniä vuosia, sakokaivot ja imeytyskentät ovat olleet käytössä ja myös puhdistamoita. Takavuosilta muistuu mieleen tuotemerkit Upo ja Vartiainen.
      Ei Suomessa jäteveden käsittelyä lopeteta, Persujen populismia.
      Korjauksiin on usein haettava rakennuslupaa ja sitä ei irtoa ilman jäteveden käsittelylaitteita.

      • ei pidä olla hullu

        Kuka hullu hakee korjauksiin rakennuslupaa!?


    • Keinänen.

      Laki ei kaadu. Ei maksa niin paljon kuin pelotellaan. Kun ajoissa tekee,säästää.

      • tehnyt jo

        imeytyskenttä ja saostussäiliö, kaivinkone päivän tontilla ja parikuormaa hiekkaa/sepeliä. kustannukset 2000-3000 eur, eli ei stressiä.


    • harmaita vesiä

      Juuri sain harmaavesijärjestelmän remontin valmiiksi, jotain siitä oppi.
      Ensinnä, tarvitsetteko sekä mustan (vessavedet) ja harmaiden (pesutilat, keittiö) vesien käsittelyn vai vain toisen.
      Itselläni oli tarve vain harmaaveden käsittelyyn, kun vessan tyhjennettävä umpisäiliö jo oli valmiina. Syy uusintaan oli vanhan järjestelmän tukkeutumisherkkyys, ja liian lähelle meren pintaa asennetutu sakokaivot.
      Jos maaperä sallii, eli löytyy riittävät korkeuserot ja kallio ei tule vastaan, vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon. Kohdallani korkeuserot olivat rajoite, ja jouduimme asennuksessa etsimään sopivia kallionkoloja aika laajalta alueelta.

      Valintani oli valmispaketti, joka koostui sakokaivosta ja suodatinyksiköstä. Sakokaivon ja suodattimen väliin oli pakko asentaa pumppukaivo, jotta ero merenpintaan olisi riittävä.
      Kustannukset:
      - puhdistuspaketti, hinta noin 4.500 eur
      - pumppukaivo, putkia, sähköjohtoa, hiekkaa yms - 1.000 eur, tai vähän yli
      - työtä, 3 tonnin kaivuri ja osaava kaveri tekivät 30-35h paikalla, lasku 1.600 eur, omaa työtä toistaiseksi noin 7 työpäivää lapion varressa, sekalaisia asennustöitä, hiekan kuljetusta traktorilla (kun isoilla koneilla en viitsinyt puutarhan läpi ajaa), maisemointi vaatii vielä multaa ja kasveja
      - sama systeemi toimisi myös mustalle vedelle, tarvitaan lisäksi fosforinpoistoon lisälaite, hintaa en tiedä
      - systeemi vaati sähköä pumppuun ja ilmapuhaltimeen, johdot pitää kaivaa ja liittää, kaivuun tein itse, liittämiseen tarvitaan sähkömies
      - jos on osaamista ja aikaa, kilpailutus ja osien haaliminen omatoimisesti varmasti kannattaa, verrattuna valmiiseen pakettiin putkiliikkeeltä
      - suodatinkenttä olisi ollut osiltaan halvempi, mutta olisi lisännyt paljon työtä ja hiekankuljetusta (kun viereen ei kuormurilla päässyt), ja kalliorinteen päälle rakennettuna olisi muodostanut melkoisen kummun
      Keskeytys talon vesijärjestelmässä oli ehkä 30 min, eli esiin kaivetun viemärin liittäminen uuteen sakokaivoon, kalenteriaikaa kului kyllä 8 päivää, eikä maisemointi vielä ole viimeistelty.

      Oli suurempi homma kuin ennakkoon arvelin, johtuen kalliokoloihin sovittelemisesta ja kaikista pikkuhommista, esim talosta tulevan viemärin huuhtelin painepesurilla, mikä turvaa ainakin joksikin aikaa hyvän virtauksen.
      Tehty on ja harmaat vedet lorisevat. Puhdasta päätä en ole vielä tutkinut, millainen on puhdistuksen tulos. Järjestelmän toimittajan osaamisen luotan.

    • Anonyymi

      Tuo jätevesijärjestelmän hankinta on kyllä melkoinen suo. Mistä saa oikeasti rehellisen tarjouksen, kun itsellä ei ole juurikaan tietoa alasta. Soittelin suosittelun perusteella tälle https://www.facebook.com/RakennusJKoivula , mutta on niin kaukana meistä, että ei ollut halukas antamaan edes tarjousta.

      Antoi siitä huolimatta hyviä neuvoja. Ehkä pitäisi pyytää ensin suunnitelmä ja sitten tarjous tämän suunnitelman perusteella eri yritykseltä.

    • Anonyymi

      Tärkeintä että tämä vanha aloitus on nyt nostettu !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 178
      1903
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1353
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1164
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1085
    Aihe