Kansalaisten päädäntävalta on nollattu

Ihmetteväinen

Suomen eduskunta on perunut kansalaisaloiteet ja niitten käsittelyt. Syy tuohon saattaisi olla kun kansalaiset keräsivät nimiä ruotsinkielen muutamiseksi valinnaiseksi kaikilla opintojen tasoilla ja keräsi yli 60.000 kannattajaa. Nyt eduskunnassa ollaan sen takia mitätöimässä muutkin 50.000 kannattajan rajan saavuttaneet aloitteet?

Onko RKP:llä ja kokoomus siinä aisankannattajana noinkin suurivalta muutella jo päätettyjä lupauksia että kansa saisi mahdollisuuden ottaa osaa asioitten päätöksiin ehdottaa omia toivomuksiaan?

7

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jostain lukenut

      " Ihmetteleväinen"

      Eduskunta on luvannut käsitellä kaikki kansalaisaloitteet, jotka ovat saanet 50 000 nimeä täyteen.

    • RKP on syyllinen

      Epäilen ettei kansalaisaloitteet mene enää käsiteltäviksi RKP:llä on valta kumota kansalaisaloitteet sillä pakkoruotsitus on heille elinehto jonka turvin heillä on etuoikeuksia hallita pääväestön oikeuksia.

    • Hurreille paskaa

      Pitää vain ihmetellä miten kilttejä suomenkieliset kansalaiset ovat kun sallivat kaiken kyykyttämisen näiltä pirunloisilta.

    • anja koivistoinen

      Ei kiltteys ole tyhmyyttä vaan viisautta. Eikös "viisas mies" neuvonyt, että jos joku lyö sinua poskelle niin käännä toinenkin poski lyötäväksi.

      Kumman tulisi hävetä tekoaan?

    • Kyykytetty vanhus

      Tuntuu siltä että kummatkin posket on jo käännetty.

      • Anja Koivistoinen

        Kyllä, posket on käännetty ja varsinkin lapset, nuoret ja vanhukset saavat kärsiä. Meidät on unohdettu täysin tarpeettomina. Emmehän tuota muka mitään ja olemme vain menoerä eliitin RAHAKKAASSA maailmassa. Näin he ajattelevat, jotka ovat vallan kahvassa.

        Suomi vaurastui sodan jälkeen kovalla ja sisukkaalla työnteolla, koulutuksella ja säästäväisyydellä. Mitä sitten tapahtui ?
        1980-luvun lopulla päättäjät saivat EU:n kiimarokotuksen. Nyt on mentävä mukaan suureen Eurooppaan, sieltä se onni ja autuus tulee. Alettiin systemaattisesti saattamaan Suomea ns. EU kuntoon, kaikessa hiljaisuudessa kansalaisilta. Presidentti Koiviston johdolla "tekaistiin" 1990-luvun lama, joka karkasikin käsistä. Kansalaisilta salassa tehtiin sopimuksia ja neuvoa antavan äänestyksen edellä kerrottiin mitä kaikkea taivaallista hyvää EU tuo meille, kun liitymme siihen.

        Ei muistettu kertoa, että menetämme itsenäisyytemme ja oman rahan. Nyt maksamme EU:lle ruhtinaallisia summia verorahoistamme, jotka kuuluisivat käyttää meidän suomalaisten hyvinvointiin. EU:sta tulee direktiivit, joita täytyy noudattaa. Suomi on velkaantunut yhteisvaluutan aikana,

        Entäpä Nato? Paljonko joudumme pulittamaan rahaa sinne? Jo huhuista Venäjä on suuttunut saatikka sitten jos Naton väki tulee Suomen kamaralle. Halutaanko me Suomi sotatantereeksi.


    • Mualaismummo

      Eläkkeiden ostovoima hiipuu!

      Lapsi-, nuoriso- ja eläkeläisköyhyys ovat yhteiskuntamme kipeimpiä ongelmia.
      Näitä ryhmiä kuritetaan erilaisin leikkauksin. Vanhusten laitoshoidosta säästäminen 300 miljoonan verran on rajuinta. Tavoitteena on rajoittaa hoidon saatavuutta niin, että nykyistä pienempi osa 75 vuotta saisi hoitoa. Kotona pitäisi pärjätä entistä pidempään.

      Tästä huolensa kantaa Kalevi Kivistö, joka on Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja. Noooo, miksi nämä puolueiden apupuolueet (yhdistykset) pidä parempaa huolta jäsenistään.
      Onhan heillä edun valvota järjestö EETU ry.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe