Kansalaisten päädäntävalta on nollattu

Ihmetteväinen

Suomen eduskunta on perunut kansalaisaloiteet ja niitten käsittelyt. Syy tuohon saattaisi olla kun kansalaiset keräsivät nimiä ruotsinkielen muutamiseksi valinnaiseksi kaikilla opintojen tasoilla ja keräsi yli 60.000 kannattajaa. Nyt eduskunnassa ollaan sen takia mitätöimässä muutkin 50.000 kannattajan rajan saavuttaneet aloitteet?

Onko RKP:llä ja kokoomus siinä aisankannattajana noinkin suurivalta muutella jo päätettyjä lupauksia että kansa saisi mahdollisuuden ottaa osaa asioitten päätöksiin ehdottaa omia toivomuksiaan?

7

86

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jostain lukenut

   " Ihmetteleväinen"

   Eduskunta on luvannut käsitellä kaikki kansalaisaloitteet, jotka ovat saanet 50 000 nimeä täyteen.

  • RKP on syyllinen

   Epäilen ettei kansalaisaloitteet mene enää käsiteltäviksi RKP:llä on valta kumota kansalaisaloitteet sillä pakkoruotsitus on heille elinehto jonka turvin heillä on etuoikeuksia hallita pääväestön oikeuksia.

  • Hurreille paskaa

   Pitää vain ihmetellä miten kilttejä suomenkieliset kansalaiset ovat kun sallivat kaiken kyykyttämisen näiltä pirunloisilta.

  • anja koivistoinen

   Ei kiltteys ole tyhmyyttä vaan viisautta. Eikös "viisas mies" neuvonyt, että jos joku lyö sinua poskelle niin käännä toinenkin poski lyötäväksi.

   Kumman tulisi hävetä tekoaan?

  • Kyykytetty vanhus

   Tuntuu siltä että kummatkin posket on jo käännetty.

   • Anja Koivistoinen

    Kyllä, posket on käännetty ja varsinkin lapset, nuoret ja vanhukset saavat kärsiä. Meidät on unohdettu täysin tarpeettomina. Emmehän tuota muka mitään ja olemme vain menoerä eliitin RAHAKKAASSA maailmassa. Näin he ajattelevat, jotka ovat vallan kahvassa.

    Suomi vaurastui sodan jälkeen kovalla ja sisukkaalla työnteolla, koulutuksella ja säästäväisyydellä. Mitä sitten tapahtui ?
    1980-luvun lopulla päättäjät saivat EU:n kiimarokotuksen. Nyt on mentävä mukaan suureen Eurooppaan, sieltä se onni ja autuus tulee. Alettiin systemaattisesti saattamaan Suomea ns. EU kuntoon, kaikessa hiljaisuudessa kansalaisilta. Presidentti Koiviston johdolla "tekaistiin" 1990-luvun lama, joka karkasikin käsistä. Kansalaisilta salassa tehtiin sopimuksia ja neuvoa antavan äänestyksen edellä kerrottiin mitä kaikkea taivaallista hyvää EU tuo meille, kun liitymme siihen.

    Ei muistettu kertoa, että menetämme itsenäisyytemme ja oman rahan. Nyt maksamme EU:lle ruhtinaallisia summia verorahoistamme, jotka kuuluisivat käyttää meidän suomalaisten hyvinvointiin. EU:sta tulee direktiivit, joita täytyy noudattaa. Suomi on velkaantunut yhteisvaluutan aikana,

    Entäpä Nato? Paljonko joudumme pulittamaan rahaa sinne? Jo huhuista Venäjä on suuttunut saatikka sitten jos Naton väki tulee Suomen kamaralle. Halutaanko me Suomi sotatantereeksi.


  • Mualaismummo

   Eläkkeiden ostovoima hiipuu!

   Lapsi-, nuoriso- ja eläkeläisköyhyys ovat yhteiskuntamme kipeimpiä ongelmia.
   Näitä ryhmiä kuritetaan erilaisin leikkauksin. Vanhusten laitoshoidosta säästäminen 300 miljoonan verran on rajuinta. Tavoitteena on rajoittaa hoidon saatavuutta niin, että nykyistä pienempi osa 75 vuotta saisi hoitoa. Kotona pitäisi pärjätä entistä pidempään.

   Tästä huolensa kantaa Kalevi Kivistö, joka on Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja. Noooo, miksi nämä puolueiden apupuolueet (yhdistykset) pidä parempaa huolta jäsenistään.
   Onhan heillä edun valvota järjestö EETU ry.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   61
   1643
  2. 44
   983
  3. SINÄ nainen hyvin läheltä

   Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
   Ikävä
   62
   948
  4. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   71
   919
  5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

   Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
   Ikävä
   59
   872
  6. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   158
   869
  7. Siis ei ole edes mahdollista

   että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
   Ikävä
   43
   826
  8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

   Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   182
   775
  9. J-miehelle

   haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
   Ikävä
   58
   758
  10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

   ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
   Ikävä
   34
   752
  Aihe