Mistä äänet johtuvat ?

Usko tai älä

Ne johtuvat omasta fyysisestä pahoinvoinnista eli huonommin fyysinen keho voi alkoholin runsaan käytön tai lääkkeiden takia, sitä huonommin mieli voi. Skitsofrenia o n pohjimmillaan silmän, ko. hermoston, yliherkkyyttä, joka aiheuttaa,pahimmillaan, terveelle mielelle skitsofrenian.

8

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Usko tai älä

      Ne johtuvat omasta fyysisestä pahoinvoinnista eli mitä huonommin fyysinen keho voi alkoholin runsaan käytön tai lääkkeiden takia, sitä huonommin mieli voi. Skitsofrenia on pohjimmillaan silmän, ko. hermoston, yliherkkyyttä, joka aiheuttaa,pahimmillaan, terveelle mielelle skitsofrenian.

      (yritetään uudestaan.).

    • Moniääniset

      Kannattaa lukea tämä linkki. Ääniä kuuleville on Suomessa oma yhdistyksensäkin ja siinä on asiaa äänten kuulemisesta. Siinä sanotaan että äänien kuuleminen ei ole sairaus vaan OMINAISUUS.

      http://www.moniaaniset.fi/aanienkuuleminen.html

    • telefoooni

      "Äänien kuulemien" on sisäistä puhetta.... Asia on todistettu aivokuvantamalla. Jokainen ihminen voi alkaa "kuulla ääniä", kun joutuu tarpeeksi ahtaalle henkisesti. Se on jokaisen ihmisen ominaisuus.

    • Anonyymi

      Luulisin, että ne ovat niskan ja kallonpohjan lihasten ylijännitystiloista johtuvia. Itse alan kuulemaan ääniä kun olen jännittynyt ja sitten äänet hiljenevät kun olen rentoutuneemmassa tilassa.

      En usko tuohon, että äänien kuuleminen olisi ominaisuus. Sanoisin että jännittyneessä tilassa kuka tahansa voi alkaa kuulemaan ääniä.

      Kyllähän kaikki kuulevat ääniä päänsä sisällä kun muistelevat mitä tahansa muistoa tai kun miettivät lempibiisiään.

      Silloin kun äänet ovat häiritsevän intensiivisiä niin se alkaa mennä sairauden puolelle mikä johtuu jännittyneistä niska-ja kallonpohjan lihaksista, mitkä ylistimuloivat kuulohermoja. Näin luulen sillä rentoutuneessa tilassa en kuule häiritsevän intensiivisiä ääniä.

      • Anonyymi

        Mielenkiintoinen teoria.

        Kiitos uudesta hypoteesistä.


      • Anonyymi

        Todella mielenkiintoista, kiitos.

        Ylijännitystilat niskassa ja kallonpohjassa aiheuttavat minulla paljon epämääräistä oireilua koko kallon alueella, ja olen yhdistänyt tämän aiemmin silmien oireiluun. Kuulohermoja en ole tullut ajatelleeksikaan.


    • Anonyymi

      Itse määrittelen tämän tilana jolloin alitajunta käy ylikierroksilla. Ihminen ei ikäänkuin erota alitajunnasta tulevaa. Tai sitten valvetilana jolloin näkee unia.

    • Anonyymi

      Jos ihminen ajattelee päässään itselleen eri persoonien muodossa eli on vuorovaikutuksessa sisäistämänsä sosiaalisen todellisuuden kanssa, hän jopa liikuttaa äänihuuliaan ja hänen aivojensa kuuloalueet aktivoituvat. Eivät aivot itse asiassa koskaan pysty täysin erottamaan, mikä tulee ulkoa ja mikä sisältä, koska kaikki aistiminen on prosessointia valmiiden tietorakenteiden kautta. Kaikkeen havannointiin sisältyy tulkintaa. Esimerkiksi krapulassa tai univajeessa voi olla, että paranoidinen ahdistuneisuus saa aivot tulkitsemaan suihkun kohinaa tai bussin moottorin hurinaa epämääräisinä kuiskauksina -aistiärsykkeet ja niiden tulkita on epäsynkronisaatiossa ja tekee normaalista elottomasta äänimaailmasta ihmisäänten kakofonian. Samankaltaisia illuusioita syntyy, kun ihminen ahdistuneena tulkitsee mutkalle menneen käpin käärmeeksi tai pusikossa kuuluvan rusahduksen karhun läsnäoloksi. Kyse on voimakkaan stressitilian, huumeiden, univajeen tai näiden yhdistelmän aiheuttamasta tulkintavääristymästä, jolle voi kehittyä oma etenvä dynamiikkansa. Toinen "äänten" tai vieraiden ajatusten kaikumista aiheuttava prosessi liittyy ihmisen kehityspsykologiaan, jossa ihminen prosessoi omia pelkotilojaan ja traumojaan dissosioimalla eli hajottamalla minutensa sen osiksi. Se miksi vieras pääni eksyy ihmisen päähän on länsimaisittain kummallinen kokemus, koska täällä kuvitellaan, että minuus ja subjektiviteetti olisi normaalia ja sen hajoaminen jotenkin epänormaalia. Minuushan on kuitenkin myös tieteellisesti ajateltuna kuitenkin puhdas vuorovaikutusprosessi, jota generoidaaan puheella ja äänillä eli kielellisesti. Ilman kulttuuria ja vuorovaikutusta ihmisillä ei olisi sellaista minuutta ja tietoisuutta siitä, kun mitä ihmisellä ajatellaan olevan. Jos minuuden eheyden ylläpitäminen epäonnistuu syystä tai toisesta, se hajoaa hallitsemattomaksi kaaokseksi, jossa ihminen menettää oman itsehallinan tunteensa ja menee niin sanotusti psykoosiin. Monissa alkuperäiskulttuureissa tätä pidetään merkkinä siitä, että henget ovat valinneet tämän henkilön välittäjäksi kahden maailman välille. Ja niinhän se tavallaan on, että minuuden hajoaminen usein paljastaa läheissuhteiden ja yhteiskunnankin dynaamiikasta asioita, joita ei usein sanota ääneen ja jotka ovat "tuolla" puolen. Äänet kuulostavat pelottavilta ja oudoilta johtuen juuri siitä, että ihminen ei ole kyennyt integroimaan tietoisuuteensa tiettyjä kokemusmaailmansa ulottuvuuksia. Siksi monissa kulttuureissa ajatellaan, että heidän pitää harjoitella, jotta he oppisivat käyttämään tätä herkkyyttään oikein, luomaan suhteen "tuonpuoleiseen" itsessään ja omassa yhteisössään. Länsimaissa sitä pidetään lähinnä aivoisairautena, minkä vuoksi äänet ovatkin usein negatiivisempia, invalidisoivampia ja ahdistavampia kuin monissa muissa kulttuureissa. Ihmisille ei anneta välineitä käsitellä "tuonpuolesta" vaan pikemminkin riistetään siltä mieli, joka sillä lähtökohtaisesti on.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2281
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      121
      1673
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      13
      743
    Aihe