Ale tuote

on aletuote kuluttaj

Kaupat eivät myy milloinkaan tuotteita tappiolla, eivät siis aletuotteitakaan. Katsokaa ja tutkikaa itse aletavarat. Aleruoka on vanhenemassa tai vanhentunut. Vaatetavarat ovat niitä rättituotteita, joissa huono materiaali ja värjäys huonolaatuista. Miksi siis aletuotteet päästävät väriä ja pilaavat muut vaatteet pyykkikoneessa? Juuri siksi, kun ne on saatu myytyä sinulle niinsanotusti halvalla.

106

1857

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ale..

   Aina kun on kovat ale % jopa 60-70% joutuu pettymään tuotteen lähtöhinta ollut niinkova ettei se ole vieläkään halpa, kusetusta noi Alet ja vähäuskoiset lankeaa, jotain täyttä kaatopaikkakamaa voi saada halvalla et muuta, ja tuntuu et kovien aletuotteiden hinnat on ensiksi nostettu 80% sitten Ale 70%

   • Minttu 25

    Miks sit olet ostanut ale-tuotteita?
    Nyt vilkaiset peiliin,siel on syyllinen.
    Mä kyl ostin Sonyn telkan tänään alesta -40%,
    mut kun se ale-tuote niin varmaanki
    tulee sit huonoa ohjelmaa.
    Mut ei varaa ostaa täyshintaista ja
    osamaksulla en osta!


   • Kaikkea sitä kuulee

    Jo on typerä kommentti typerykseltä itseltään. Vähäiset on itsesi tiedot ja ymmärrys. Eikä sinun tarvitse mennä ale.ostoksille.


   • Kuluttaja
    Minttu 25 kirjoitti:

    Miks sit olet ostanut ale-tuotteita?
    Nyt vilkaiset peiliin,siel on syyllinen.
    Mä kyl ostin Sonyn telkan tänään alesta -40%,
    mut kun se ale-tuote niin varmaanki
    tulee sit huonoa ohjelmaa.
    Mut ei varaa ostaa täyshintaista ja
    osamaksulla en osta!

    Joo näin on mullakin,
    en osta muuta kun silloin
    kun on todellista tarvetta!


   • Ostelija1
    Kuluttaja kirjoitti:

    Joo näin on mullakin,
    en osta muuta kun silloin
    kun on todellista tarvetta!

    Aleita läpi vuoden ja
    kansa juoksee ja
    kauppias kiittää!


   • Sulo V
    Ostelija1 kirjoitti:

    Aleita läpi vuoden ja
    kansa juoksee ja
    kauppias kiittää!

    Vileeniki osti kun halvalla sai,
    eli hopi-hoi vaan......!


   • Vaimo1
    Sulo V kirjoitti:

    Vileeniki osti kun halvalla sai,
    eli hopi-hoi vaan......!

    Toi hyvä kommentti ja
    ei muuta kun ALeen klo 9-JEE!


   • vileeni
    Vaimo1 kirjoitti:

    Toi hyvä kommentti ja
    ei muuta kun ALeen klo 9-JEE!

    Miksi viestittelet itsellesi?


   • Doc Martin
    vileeni kirjoitti:

    Miksi viestittelet itsellesi?

    Olisin saanut kyläkoulun naisopettajalta pil lu a, mutta kun huomautin pahanhajuisesta hengityksestä, pisti ämmä reidet yhteen ja potki minut ulos taksista. Kyllä muuten vi tut ti


  • näin on

   Vuosikymmeniä kauppiaana olleena tiedän, että alle ostohintojen myydään!
   Nämä idiootit eivät vain asioita tunne.

   • 6+1

    Onkos sun kaikki asiakkaat idiootteja?


   • Sä olet kaiken

    älyn mukaan entinen kauppias? Vähääkään fiksumpi kauppias ei nimittele leipänsä suuhun tuovaa asiakaskuntaansa, edes "anonyymina" sättimispalstalla.


  • lihansyöjä

   "Aleruoka on vanhenemassa tai vanhentunut."

   Ei pidä aina paikkaansa. naudanliha mureutuu eräpäivään ja ylikin. Jos ostaa edellisenä päivänä 30-50% alennuksella, tekee hyvät kaupat.

   Ei porsaanlihakaan miksikään mene. Kala/broileri/maustettu liha on eri asia.

  • aleen mars

   Tuli mieleen, että aloittaja taitaa olla joku nuori joka ei tiedä mistään mitään! Tottahan siellä alessa on niitä huonoja tuotteita, mutta useimmiten ne on muihin tuotteisiin nähden halpoja jo normaalihintaisena, että kannattaa miettiä kannattaako ostaa.
   Useimmitenhan aleen mennään juuri siksi, että ostetaan niitä kalliita tuotteita kun normaalihintaisena niihin ei ole varaa. Tippuuko se laatu sitten hinnanalennuksen mukana?? Tuskin, pitää vain ostohetkellä tunnistaa jo se, onko tuote hyvä vai huono ja jos yhtään epäilyttää kannattaa jättää ostamatta!

   Samat tuotteet siellä alessa on kuin normaali myynnissä ja hinnat on alkujaan nostettu pilviin, että on vara tiputtaa hintoja, sillä pitäähän kauppiaankin voittoa saada, mieluiten mahdollisimman paljon.

   • niin hankalaa

    "Tippuuko se laatu sitten hinnanalennuksen mukana??"

    Ilmeisesti tavara muuttaa olemustaan automaattisesti, kun hintalappuun lätkäistään -60% (tms.) -tarra. Laatuvaatteen materiaali muuttuu kuin taikaiskusta ja mokoma rätti yhtäkkiä pilaa muutkin vaatteet koneeseen joutuessaan. Edellisenä päivänä kun olisit saman rievun ostanut kalliimpaan hintaan, niin mitään valittamista ei olisi ollut.

    "Samat tuotteet siellä alessa on kuin normaali myynnissä ja hinnat on alkujaan nostettu pilviin, että on vara tiputtaa hintoja, sillä pitäähän kauppiaankin voittoa saada, mieluiten mahdollisimman paljon."

    Salaliittoteoreetikot ja muut foliohatut eivät hyväksy näin yksinkertaista selitystä. Syyn on pakko olla jokin muu.


   • Just näin

    Tuote on ihan sama kuin ennen alea joten laatu on myös sama.


   • nyrkkipyykki
    Just näin kirjoitti:

    Tuote on ihan sama kuin ennen alea joten laatu on myös sama.

    Tosiaankin ihan saman tuotteen saan alesta puoleen hintaan, jopa allekin. Pakkokos uutta vaatetta on työntää pesukoneeseen kaikenkirjavien sekaan! Lähes kaikissa vaatteissa on pesuohje: pestävä ensikerran erillään tai muiden samanväristen kanssa.
    Voihan vaatteen pestä ekakerran käsinkin. Näin teen myös kirppiksiltä ostamilleni vaatteille.Huomaan likoon laitettua, ettei niitä ole pidetty, koska ei ole kertaakaan edes pesty. Niin paljon väriä irtoaa ensimmäiseen pesuveteen uusista vaatteista.

    Ei ole mahdoton homma kenellekään - näin ei tartte syyttää valmistajaa värjäytyneestä pyykistä!


  • hinta ei vastaa

   Suoraansanottuna nykyaikana valmistajat eivät valmista kestävää laatua.
   Jopa ennen niin maineikkaat ja kestäviksi koetut kalliimmat
   merkkituotteet ovat pilanneet maineensa tekemällä tahallaan korjauskelvotonta kestämätöntä kertakäyttömerkkirihkama tuotantoa.
   Kaiken takana maksimaalinen voiton tavoittelu eli raha.
   Joten homma alkaa jo ennen myymälöitä.

   • tuututanko

    Toki tehtaat ja myymälät pyrkivät maksimoimaan voittonsa, mutta iso osa dynamiikkaa on tampiot kuluttajat jotka valitsevvat aina sitä halvinta mahdollisinta.

    Turha on valittaa laadun katoamisesta kun valtaosa väestöä ostaa ilomielin jotain parin euron bangladesh-rättejä ja kiinamuovia.


  • ällyhoi

   Viidensadan euron takki seuraavana päivänä kaksisataa. Muuttui heti huonoksi materiaaliksi ja rättituotteeksi. Parempi jättää ostamatta kun ei älynnyt maksaa ajallaan sitä viittäsataa.

   • laatua rahalla

    Laatu varmaan paranisi, jos kävisit viemässä sinne kauppaan sen kolmesataa euroa. ;-)


  • määmy

   Alel o pari merkityst:
   - saada uutta vanhan tilalle esim. 2014 mallisto pois, et 2015 mallisto tulee.
   Ny erääs kauppaketjus myydää suksii alel.

   - tuote e oo saanu toivottuu tulost.

   - tuote nii vanha, et saatava pois, esmes CD-/DVD tuote

   - tuotantovirhe, esim vaattees huono sauma

   Pari factaa alest:

   - harvoin putiikki myy nii halval, et tulis tappioo
   - prosenttiales monest nostetaa myyntihintaa ja siit alennushinta (itse olen nähny alehinnan olleen korkeemman kaupas 1 mitä kaupas 2 ilman alee)

  • hjjki

   pököpäät juoksee taas joulun jälkeen niin sanotuissa alennusmyynneissä. säästäkää ne ennen joulua tulleet mainoslehdet ja vertaatte niitä joulunjälkeisiin niin siellä saattaa anttilassa olla joku händsfree halvemmalla kaikki muu on samassa hinnassa. eli yksi tavara riittää kattamaan sen mainoksen jopa miinus 70%. ite oon tuotteen tekijänä alalla ollu 10 vuotta ja niin kauan on ollu ale meilläki mitä oon talossa ollu. vähä älyistä porukkaa

   • almah

    Vähä-älyinen kirjoitetaan noin =)


   • Pilkunnussija
    almah kirjoitti:

    Vähä-älyinen kirjoitetaan noin =)

    Aivan. Vain vähä-älyinen kirjoittaa sen vähä älyinen tai vähäälyinen. Ja vielä vähä-älyisempi kirjoittaa sen pienellä, vaikka aloittaa lauseen. Niinsanotut on myös yhdyssana kuten tuotteentekijäkin.


   • hint+laatutietoinen

    Löytyy toki laatutavaraa. Riippuu ihan siitä meneekö jo valmiiks halpikseen vaiko butiikkiin, jossa myydään laadukasta aina.


  • Säästeliäs

   Tuotteen oikea hinta on jotain sen huippuhinnan ja alehinnan väliltä. Väite perustuu siihen että tietyt tuotteet laskee aina sesonkinsa aikana. Eli jos tuotteen myynti-elinkaari katsotaan alusta loppuun. On tietysti tuotteita joiden hinta ei tipu laisinkaan.
   Itse ostan aina siellä loppupäässä ja aina tarpeeseen perustuen. Näin voi säästää rahaa. Mutta suurin osa alennusten perässä juoksijoista, omaa jo täyden vaatekaapin, eikä niitä vanhimpia vaatteita tuu ees koskaan käytettyä kun ne ovat niin syvällä siellä kaapissa.

  • samaa tavaraa

   Muuttuuko se vaate automaattisesti huonolaatuiseksi, kun se laitetaan alennusmyyntiin?
   Kun hyvät suomalaiset talvikengät maksoivat viime viikolla 320 euroa, ja nyt ne maksavat alennusmyynnissä 200 euroa, niin onko niiden kenkien laatu nyt heikentynyt?

  • Anteeksi kuinka?

   Kaupan väestä joku pistää illalla alelapun kiinni henkariin ja siinä roikkuva pusakka alkoi juurikin antamaan väriä ja pilaamaan pyykkisi? Eilisen hinnoilla olisit voinut pestä vaikka kuumemmallakin vedellä?

  • ---

   Äläpäs nyt kuule yleistä tota asiaa. Ale merkityistä ruuista saa vielä hyvää ruokaa. Ja mä oon löytäny alesta hyviä vaatteita ja edelleen on ehjänä ja kestää hyvin pesunkin. Joskus taloustilanne on vaan semmonen, ettei voi ostaa kalliita tuotteita.

  • rehti reiska

   joulun aikaan oikein nauratti kuinka kauppiaat parkuivat sitä,kuinka suomalaisten joulu ostosten määrä on vähentynyt jo kolmantena perättäisenä jouluna.Mutta jos se pitäisi paikkansa niin miksihän nämä porvari kauppiaat sitten myyvät tuotteitaan mukamas alennus hintaan aina joulun jälkeen? kyllä siihenkin täytyy jokin selitys olla eräs selitys on se että joulun jälkeen kauppoihin tulee asiakas palautuksia suuria määriä ja kauppiaat eivät tietenkään haluaisi tehdä tappiota paljoa ja sen vuoksi myyvät asiaks palautukset ns muka alennettuun hintaan.Ja sitä se joulun jälkeinen alennus on naurettavan olematon! verratkaapa hintoja esim n 4kk ta ennen joulua samoilla tuotteitta niin huomaatte eron mitään alennus myyntejä ei siis ole edes olemassa:) kauppiaitten kusetusta porvarit osaavat

  • Vaateostoksille eiot

   Suomessa myytävä vaate on melkein kertakäyttö vaatetta ,pese kerran niin pilalla.Varakkaat ostavat ulkomailta ,Tallinassa huonolaatuista myös.Kyllä sen 500e takin hinta olisi ollut alunperikin 200e ehkä sekin vielä liikaa .Prismassa ,Siti-marketeissa ei löydy edes vaatetta jos et ole laiha ja pitkä.Kun kirtelee marketteja ei kokoja ei tarvitse kun katsella ei ole ostettavaa.

  • Viisas kuluttaja

   "Alennusmyynnit" on markkinointikikka saada muuten huonosti kaupaksi käyvät tuotteet pois hyllyistä. Kansa ryntää ostamaan luullessaan että saa halvalla. Todellisuudessa lähtöhinnat on niin kovat että tuote on "alennusmyynnissä" normaalihintainen.

   Nykyaikainen kuluttaja tilaa suoraan ulkomaisista verkkokaupoista eikä maksele kotimaisten puljaajien hintatemppuja.

  • 0lli

   Ruoka on sit vanhaa kun se tulee takapuolesta olos.

  • Aleautot

   Kuinka paljon luulet että autoliikkeelle jää voittoa, kun se myy katsastettuja autoja 51 eurolla?

  • väärä ostoko

   Miksi Windows 8 (8.1) tietokoneet ei mene kaupaksi vaikka niitä myydään nyt varsin halvalla?
   Koska halvalla ei saa hyvää.
   Onko tyhmää maksaa toimivasta tietokoneesta liikaa?

   • LAPTOP

    Kyllähän tietokoneita myydään tasaiseen tahtiin ja hinnatkin on aivan tavanomaiset. Harvoin halvalla saa erityisen hyvää. Ei mistään kannata maksaa liikaa, ei myöskään tietokoneesta, edes toimivasta.


  • ei kannata ostaa

   Ei kannata. Vaatekaupat kärrää parhaat utoettee piilloon alen ajaksi, ja hinnoittelee huonot vaatteet mukamas halvoiksi, ikinä kauppa ei myy tappiolla, vaikka kuinka mainostaa.

   Hyvä juttu oli se kun kerran mkatselin ihania farkkuja strech punaisa, ne oli hinnaltaan 29,95 e enkä ostanut niitä sillon, sitten alessa ne oli mukamas 40 % halvemmat, mutta lähtöhintaa oli korotettu 39,90 e!!!!! Että näin ne huijaa asiakkaita, nostaa hintaa ennen ale myyntiä.

  • Työkin maksaa

   Ei autoja kannata myydä muutamalla kymmenellä eurolla. Ehkä se on joku joululahjakampanja.

  • Kusetusta

   Olen samaa mieltä. Panin aiemmin merkille kuinka Dresman myi alennusmyynnissä miesten hupullista ulkotakkia. Tuotteeseen oli merkitty aikaisempi hinta ja alennetty hinta. Takkioli samassa paikassa kuin aikaisempi takki ja se oli saman näköinen kuin aikaisemmin, mutta eri takki. Ja huono laatu.

   Juuri eilen ostin paikalliseta lähikaupasta Siwasta makkaran 30% halvemmalla, ja syötyäni sen tuli ulos saman tien sekä makkara, että aikaisemmmin syömäni ruoka, tosin eri kautta kuin se meni kroppani sisään. Katsoin paketista päivämäärän. Se oli 26.12. 20114.

   Alennukset ovat kustusta ja tarjouksissa oleva ruoka on epäterveellistä "roskarukaa", jota ihmiset syövämällä ihmiset lihovat ja sairastuvat

  • liikesekanna

   vuoden alussa alkaa automyyntiale
   50000€ autot puoleen hintaan
   25000 autot 50000
   autoliikkeen aletarjous
   korko vain 2.9%
   toimituskulut 150
   erämaksu 15€

  • oikean saa

   Osta "thaivaimo", saat sen halvalla ja siitä tulee vieläpä HYVÄ vaimo. On paljon parempi kuin suomalainen akka joka valittaa ja rutisee aivan kaikesta.
   Onni oli myötä kun se valittava ja rutiseva akka lähti ja sain toisen mahdollisuuden.
   Onni on omata kunnon vaimo.

   • Mites tuo tauti ti-

    lanne, näkyykö mitään.? Jotkut pöpöt paljastuu vasta vuosien päästä !


   • älä vastaa enää
    Mites tuo tauti ti- kirjoitti:

    lanne, näkyykö mitään.? Jotkut pöpöt paljastuu vasta vuosien päästä !

    Parempi olisi olla kommentoimatta noihin trolleihin. Näitä viestejä ilmestyy joka ketjuun eivätkä ne liity keskusteltavaan aiheeseen mitenkään.


   • Tuo on kyllä
    älä vastaa enää kirjoitti:

    Parempi olisi olla kommentoimatta noihin trolleihin. Näitä viestejä ilmestyy joka ketjuun eivätkä ne liity keskusteltavaan aiheeseen mitenkään.

    totta, nyt on aiheena alennusmyynnit eikä ulkomailta hankitut " morsiamet ".


  • joku000

   kannattaa noissa vaatteissa ja ruoissa kattoo vähä tarkemmin aina ennenku ostaa mitään. ku kattoo vaatteen laadun, mistä se on tehty ja MISSÄ se on tehty. eiks kaikki kiinalaiset tuotteet ookkin iha pas***. eräpäivät kannattaa kattoo aina juomissa ja leivissä.jne.

  • alerea

   Kyllä se rutiseva akka teki hyvän tempun kun lähti. Jos vaimo otetaan sen perusteella miten se palvelee ja palvoo paskaa ukkoa niin säälitään niitä Thaimaalaisia. Veljellä on ollut jo 12v alesta varmaan. Ei käy kateeksi. Ekanan vuonna kammattiin tukka yms intiimiä palvelua missä ja miiloin vain. Arvannet mitä on nykyään jatkuvaat kitisemistä. Koko suvulle laitetaan tavaraa veljen laskun siis elätetään vain sen takia että mies saa olla narsisti.

   • kumiakka

    veljes akalla meni parasta ennen päiväys umpeen. ja toisella viimenen käyttöpäivä. kumpaakaa ei saanu ilmaseks. ekan häät ja talon makso, sit akka lähti ja rupsahti. toinen piti hakee thaimaasta ja maksaa liput ja koko suku eikä olla tyytyväisiä. tilaa kumiakan, ei kitise ja ei mee vanhaks. voi ottaa suihkuunki mukaan ja vaihtaa. halvalla uuteen. antaa toisen pois hyväntekeväisyyteen. halpaa ja hyvää.


  • Rosentti Ronkainen

   Ale- markkinointi tapahtuu samalla tekniikalla kuin Suomi-soffa aikoinaan teki.

   Hinnat ovat samat, ainoastaan räiskyvät alelaput on viritelty tuotteiden päälle kuluttujan hämäämiseksi.

   Räiskyviin alelappuihin on tuulesta temmattu ns. "normaalihinta", jostasitten on laskettu prosentit.

   Tuotteet ovat kuitenkin saman hintaisia kuin ennen alennusmyyntiä.

   Kauppa kusee asiakkaidensa päälle.

   • tarkkana vaan

    Niillä oli vielä se kikka että ne tuotteet jotka olivat alessa, ei niitä ollut koskaan edes myyty normaalisti, eli se oli vilpillistä myyntiä. Jos tuote on alessa, sen on pitänyt olla myynnissä aiemmin, eikä aleen voi pistää uutta tuotetta normaalilla hinnalla, aivan älytöntä.


  • 5 yötä

   Luin Facebookista siitä että kunnossa olevia autoja myydään 51 € mutta myyntiaika on vain koko tammikuu.

  • liianpaljonliianhelp

   voihan olla ostamata taitaa mennä jollain liian hyvin, itse ainakin ostan ja pesen oikein niin kyllä kestää seuraavaan ale myyntiin.

  • estrangelo edessa

   Alekaupoilla täytyy käyttää järkeään eikä luottaa sokeasti alennusprosentteihin ja lähtöhintoihin, joita on vielä monesti kiskottu ylöspäin ennen alennusmyyntejä näyttävän aleprosentin aikaansaamiseksi.

   Hinta-laatusuhdetta ei enää ole olemassa esim. vaatteissa, sillä monet merkkivaatteet tehdään samoissa halpatuontimaissa kuin halpaetjujenkin vaatteet. Vaateostoksilla onkin tarkkailtava kankaan paksuutta, ompeleita ym., ja mietittävä, onko vaate pyydetyn alehinnan arvoinen. Normaalihinnan arvoinen se on hyvin arvoin.

   Sama pätee toki muihinkin ostoksiin. Huonekaluissa on vielä jotakin hinta-laatu -logiikkaa, ja halpoja mdf-levyvirityksiä kannattaa kaihtaa, mikäli haluaa kestäviä ja pitkäikäisiä huonekaluja. Massiivipuiset kannattaa hankkia käytettynä, jolloin ei maksa ylihintaa ja puun laatukin on monesti uutta parempaa (etenkin mäntykalusteissa erot huomattavia).

   Elintarvikkeissa kannattaa luottaa enemmän aistinvaraiseen arviointiin kuin päivämääriin. Esim. hapanmaitotuotteet eivät muutu miksikään ylitettyään vkp-merkinnän ajankohdan. Kananmunat säilyvät nelsen viikkoa sen yli. Kuivatuotteet eivät hevin pilaannu ja pakastamalla voi lähes kaiken käyttöikää jatkaa pitkälle ko. päivän yli.

   Ylipäätään aleilla säästää parhaiten silloin, kun ostaa vain sen, minkä tarvitsee/ostaisi muutenkin. Isot hankinnat kannattaa sijoittaa tammi- ja heinäkuuhun.

   Henkilökohtainen ostovoima voi tässä järkyttävän hintatason maassa ihan kohtuudella, kunhan tietää, mihin pennosensa laittaa.

  • Ale tuote.

   On laadukas, mutta yleensä hintaa ei oikeasti ole laskettukaan. Usein raotan hintalappua ja kas, alehintalapun alta löytyykin alkuperäinen hintalappu, joka onkin alennettua hintaa edullisempi. Usein netistä löytyy vanhoja mainoksia joista voi katsoa, onko tuotetta oikeasti alennettu.

  • oletko tyhmä ?

   ELi jos tuote esim. vaatteet, elektroniikka jne. on ensin ovh:lla niin se on sitten huonompi kun alennuksessa ? Samoin ruoka, kyllä alennetussa ruoassa on viimeinen tai toiseksi viimeinen käyttö-tai myyntipäivä, entä sitten, ei se pilalla vielä ole, päiväyksen menettäneitä ruokia ei saa edes enää myydä.

  • Kiinnostaa.

   MIstä saa ostaa auton viidenkympin setelillä?

  • Hinnoittelija

   Eihän toki kaikki alennuksessa myytävät tavarat ole huonoja muutenhan valmis-
   tajat ja kauppiaat hukkuisivat erilaisiin tuotteisiin.
   On kuitenkin otettava huomioon tuotteen laatu sekä onka malli viellä käyttökel-
   poinen.

  • tyylikäs köyhä ;)

   Joo köyhän on pakko ostaa sieltä mistä halvalla saa.Kirpparilta olen vaatteeni hakenut kun osaa valita oikeanlaiset ja katsoo vähän huomaa et hyviä on jopa moni kyselee mistä olen ostanut sen ja sen hyvän näköinen haluaisivat samanlaisen no yleensä olen sanonut et vanha vaate kaapistani löysin en muista mistä olen joskus tilannut joskus jopa joku on ehdottanut et myy mulle 20e itse korkeintaan maksan 2e joten jokainen taplaa tyylillään.

  • Ei hyvä

   Miten voi löytän alennusmyynnistä tavaraa kun ei löydä varsinaisestakaan myynnistä. Tänä päivänä jos ostaa kengät. Kun on hyvä muotoilu, niin pohjat on jätetty vähemmälle huomiolle ja ovat liukkaat. Jos on kauniit niin niillä ei voi kävellä kun painavat jostakin, hintaa on kyllä. Jos on pehmeä nahka, niin puuttuu napakkuus ja jalka liikkuu kengässä, esim. Pomarin talvinilkkurit.

   Sama juttu on muu vaate. Kaunis villatakki nukkaantuu viiden käyttökerran jälkeen, kuosit muuttavat muotoa. Hyvälaatuinen on jotain retroa 60-luvulta ja tönkön mallinen.

   Ostaisin vain harvoin, eikä hinnalla ole pahemmin väliä.

   • jokuhyvä

    Mä kerron yhden ale ostoksen. Turun yhdessä cittarissa oli remonttiale syksyllä (joku vuosi sitten) ennen joulua ja ostin nahka- coretex hyvänlaatuset nilkkurit hintaan 40€, mutta joulun jälkeisessä alemyynnissä nämä samat nilkkurit maksoivatkin 44€. Ettäsellaista alea:))))
    Todella hyvän laatuiset, sillä käytän niitä vieläkin.

    Yleensä kenkien pohjat on jotain tuonti tekokumia, vaikka kenkä olisi suomalaista tekoa.
    Joskus onnistuu ja joskus ei.


  • niäminen

   Alessa kannattaa myös katsoa, sitä alelapun alla olevaa hintaa. Eräässä suuressa kauppaketjussa oli ale tuote -40%, kun sen alla oli aikaisempi hinta 14.95, Uusi hinta oli 32 euroa ja alesta siitä sai pois 40%.

   Parhaat alet ovat semmoiset, kun jo alennetusta hinnasta alennetaan viellä. 70 euron talvikengät maaliskuussa maksoi minulle 12euroa, 200euron luhdan talvitakki 70 euroa, Näitä voisi sanoa kunnon aleksi, tietysti lähtöhinta on sen verran korkea, että kuulostaa hyvälältä kun hintalapussa on ovh 400 euroa ja "alessa" 99euroa.

  • tyhmiä osaa olla

   ale tuotteet on kuulee niitä samoja vaatteita mitä kaikki muutkin. kauppiaiden pitää päästä niistä vanhoista vaatteita eroon että saavat tilaa seuraavan vuoden malleille. kyllä jotkut osaa olla tyhmiä

  • Alennuksella ja tappiolla myyminen on eri asioita. Ruoka on ylensä syötävää viimeisen käyttöpäivänkin jälkeen, myyntipäivästä puhumattakaan. Myös hyvälaatuisia vaatteita myydään alennuksella, esimerkiksi uuden malliston tullessa markkinoille. Vaikka halpa vaate päästäisi väriä, se ei haittaa, kun pesee tummat ja vaaleat erikseen.

   Olen iloinen, että olen usein saanut ruokaa ja muuta tavaraa ns. halvalla. Kauppiaat ja kansantalous toki kiittävät tavallasi ajattelevia. ;-)

  • mistri

   Saissseahan ne on . ja miks pitää lähtee osteleen jos ei mitää tarvi.

  • trhbevax

   Höpö höpö itse entisenä yrittäjänä tiedän että joskus on myytävävä varastoon jäänyttä tavaraa tappiollakin.

  • alea jacta est

   Otsikon mielipiden oli kyllä vailla perusteita. Jokainen joka on pitänyt rättikauppaa tietää, että loppueriä, sisäänheittoeriä ym. myydään alle sisäänostohinnan. Sikäli siis alemyynneissä voi todella tehdä löytöjä ! Ihmisten jotka odottaa esim 70% alella saavansa aina täyskuranttia tavaraa tai juuri oman kokonsa/värinsä, kannattaa pysyä pois ale-myynneistä ja ostaa suosiolla täyteen hintaan.

  • Aivopieru

   Ihmettelen sitä, että millaisessa maailmassa te kaikki valittajat oikein elätte? Enpä ole koskaan (Raumalla asuessani) moiseen törmännyt!! Paljon käyttämieni vaatteiden (hupparit, farkut, kauluspaidat) hintaa ei ole ainakaan nostettu. Alkuperäishinnat ovat olleet samoja koko vuoden. 29,95€ normaalisti maksavan hupparin saat oikeasti siihen alennettuun hintaan. Laatu on nykyvaatteissa ihan peräaukosta, se on niin sekä halpis- että hyvien merkkien kohdalla.

  • Laatua sen ollapitää

   Höpö höpö pitää tietää mitä ostaa eli pitää olla asioista perillä. Minä ostan aina ns. parhaimmat takkini ja ulkoiluasuni alesta ja silloinkaan ne eivät ole halpoja mutta ovat laadukkaita. Hyvää ja halpaa ei olekkaan se halpa tulee useimmin kalliimmaksi.

  • alennustilamyynnit

   Hintojahan nostetaan joulun alla että saadaan revittyä joululahjaostoksista kaikki voitto irti. Sitten hinta palautetaan normaalitasolle ja kas, alennusmyynnit ovat syntyneet.
   Tuotantovirheellisiä tuotteita ei pitäisi myydä alennuksellakaan vaan lähettää takaisin valmistajalle reklamaation kera. Toinen vaihtoehto on takaisinkutsun järjestäminen mutta asiakkaiden riesaksi ei tuotantovirheellisiä paskoja pidä sälyttää!

  • skiffeli

   Noh jos nyt oletetaan, että rahaa ei tod. ole, niin on ostettava sitä mitä saa, kun tarvitsee. Toiseksikin elintarvikkeiden säännökset ovat niin tiukat, että alelaarista saa ihan kelvollista muonaa, esim. maitotuotteet tai leivät. Riippuu vähän siitä, mitä ostaa. Vihannekset ja hedelmät esimerkiksi ovat harvoin alennuksessa, mutta jotain kuukauden päästä vanhaksi menevää maapallon toisella puolella valmistettua tuotetta joka on tehty jo vuosi sitten, ei yleensä voi sanoa terveelliseksi.

  • ja ihmiset uskoo

   Ei ole ale myyntejä, pelkkää kusetusta. Tuote on alessa normaalihintainen aina, koska myynnissä siihen lisätään "kaupanlisää" aina, ja siten kun on ne "kuvitellut" alet, se lasketaan normaalihinnkasi.

  • Avaaja provoilee

   Sinulle avaaja sanoisin, että älä osta koskaan mitään tuotetta, josta saa alennusta. Unohda siis etukortit yms., sillä metodisi mukaan kaikki alennettu on huonoa.

   Sama asia sinun kannattaa muistaa myös parisuhteessa; älä ala parisuhteeseen henkilön kanssa, jota on aiemmin "käytetty" sillä hän on silloin "alennustuote".

  • Kysyn vaan

   "Ei ole ale myyntejä, pelkkää kusetusta. Tuote on alessa normaalihintainen aina"

   Mikä mahtaa olla niiden 50 eurolla myytävien katsastettujen autojen normaalihinta?

  • ei kanata....

   Alennuksessa ei myydä normaalisti myynnissä olevia tuotteita. Alennustuotteet on eri tuotteita. Vaatekaupoissa alennuksiin tuodaan esille "kellarista vanhat viime vuoden alennusmyynnin tavarat" tai tilataan eri tuotteet alennusmyyntejä varten. Kiinnitäppä huomiota tähän esim kultasepänliikkeissä. Vakiotuotteet häviää johonkin hyllyistä alennusmyynnin ajaksi...

  • pinkkisokeri

   Mitä jos joku päivä muistimme ulkoistetaan eläimiin mitä kasvatamme ruuaksi ja opetamme virtuaalimuistiamme katkaisemaan muistin viikkoon-pariin jottei oma häpeällinen menneisyytemme muistuttaisi virtuaalimuistiamme olemassaolostaan?

   Annetaanko virtuaalimuistiksi kasvattamallimme ruokaeläimille oikeanlaista ravintoa ja elinolosuhteet? Olisiko hyvä jos virtuaalimuistia hallinnoisi maan kokoiset ihmiskasvattajaverkot vai isot laitosmaiset yritykset? Söisivätkö kaikki yritysten kanssa tekemisissä olevat ihmiset omien ja yhteistyökumppaniensa ruokaa? Mistä voimme taata uudenlaisen ravinnon löytymisen ettei kaikkea virtaviivaistettaisi?

  • Autokauppias evp.

   Näin entisenä kauppiaana voin todeta, että monet aletuotteet eivät ole sen kummempia, kuin muutkaan tuotteet. Osa tuotteista myydään jopa tappiolla, jos tukkuliike tekee kampanjan ko. tuotteesta, joutuu jälleenmyyjäkin osallistumaan tuohon kampanjaan.
   On totta, että ruokaa myydään alennuksella, jonka parasta ennen päiväys on lähellä, mutta muuten ruoka on kyllä ihan turvallista ja samaa, mitä normaalisti on myynnissä.
   Vaatteissa poistuvia mallistoja myydään alennuksella, laatuun ei alennuksella ole mitään vaikutusta.
   Autoja ja monenlaisia koneita myydään tuntuvillakin alennuksella uusien mallien tullessa markkinoille. Tuotteet eivät sinällään ole mitenkään huonoja, mutta ne vain myydään uusien mallien alta pois ja ne voivat olla jopa parempiakin, kuin markkinoille tuleva uusi malli.
   On myös aletuotteisiin erikoistuneita liikkeitä, jotka ostavat vaihtuvia mallistoja ja kasaavat niistä myyntivalikoiman. Suuret keskusliikkeet myyvät rontissa näille loppuerät, koska heidän omalla myyntiketjulla ei ole mahdollista markkinoida pientä erää. Tällöin -70% alennuksella myyvä liike myy TODELLA huippu laatua, merkkituotteita ym. Asiakas tekee todella hyvät kaupat, ainut ongelma vain, että tilaisuus on tässä ja nyt, jos tuotetta ei ole muuta varastossa, sitä ei tule lisää, eikä muita vaihtoehtoja mm. kokojen ja värien osalta ole. Tuotteiden valimistuskaan ei välttämättä ole loppunut, mutta suomalainen maahantuoja vain ei osta enään ko. tuotetta.
   Autokaupassa vasta villi tilanne on, joillakin maahantuojilla on jälleenmyyjiensä suhteen erikoisia sopimuksia, esim. jotakin suosittua mallia myytäessä pitää myydä myös vähemmän suosittuja malleja, tässä saattaa olla kyseessä jonkinlainen suhdekin, vaikkapa 5:1, eli jokaista viittä suosikkimallia kohti on myytävä yksi vähemmän suosittu malli. Monet jälleenmyyjät myyvät tuon pakkopulla-auton pois alta pienellä tappiolla, joka korjataan suosikkimallin provisiolla ja varaosamyynnillä. Joten käteisellä autoaan ostava voi tehdä todella hyvä kaupat tälläisistä ale-autoista.
   Matkoissahan matkatoimistot myyvät jopa 0-matkoja, että asiakas maksaa vain matkasta aiheutuvat kulut, matka itsessään voi olla todella luksusmatka.

  • Autokauppias vt.

   Pelkistä auton renkaista saa jo 100-200 euroa eli auton myynti alle satasella ei ole kannattavaa

  • juopunut?

   Vaatteet (hyvistä kaupoista) ovat yleensä niitä, jotka täytyy tyhjentää varastosta uutta mallistoa varten. Laadulla sillä ei ole mitään tekemistä. Ei ole alennuksien ongelma että ostat huonolaatuisista kaupoista. Jos tosiaan kaikki ostamasi on huonoa laatua, kannattaa vähän vaihtaa maisemia tai opetella vähän tunnistamaan mikä on hyvää.

   En ole itse kohdannut mitään ongelmia. vaikka harvoin vain käynkin alemyynnissä. Odotan yleensä jos jotakin joulun alla tarvitsen ja ostan sitten alessa jälkeenpäin. Sama tuote, sama merkki, eri hinta (Huomioin nämäkin asiat tarkkaan ennen etten mene ostamaan mitään väärää vahingossa). Elintarvikkeet on tietenkin eri asia.

  • Delight3

   Menkää aleostoksille Tukholmaan niin saatte halvalla vaatteita jotka ei kävele vastaan Suomessa kovin usein. Alessa alvikin on pienempi joten sellainen joka haluaa riittävän vaatearsenaalin käyttää alen edut hyväkseen.

  • Halvalla hyvää

   Mielenkiintoista että nämä ale tuotteet ovat alunperin yleensä kuitenkin olleet normaalihintaisia. Eli jos siis ostat saman tuotteen..sen koneessa värjäävän..niin normaali hintaisena niin se ei värjää tällöin koneessa?! Ehkä kannattaa kuintenkin kiinnittää huomioita muihin asioihin kun ostaa tuottetta. Esim. ruuassa..viimeiseen käyttöpäivään. Vaatteissa materiaaliin ja missä tehty ja mistä tehty. Kalliit merkki vaatteetkaan eivät kestä sen enempää kuin merkitön halpa tuote jos materiaali on huono.

  • Grr, vihainen

   Kaupat todellakin myyvät tavaroita tappiolla, tiettyjä tuotteita, ajatuksena että kuluttaja ostaa samalla jotain muutakin joka kattaa hävikin. Harmi vaan että nykyään laadulla ei ole enää väliä. kaikki on yhden sesongin tavaraa, sen jälkeen roskaa. Kulutusyhteiskunta on scheissea mutta miten tästä kierteestä pääsee irti.

  • ewtwrt
  • onnekseimukuloita

   Aatonaattona ja jouluaattona mukuloitten rojut maksaa maltaita,samat roinat välipäivinä 60-80% halvenpia.ostakee,ostakee,ostekeeee kallista rojua nurkkiin,jeeee

  • Hintansa väärtiä

   Ale-tuotteista kannattaa ostaa niitä, mitkä ovat olleet myös ennen alennusmyyntejä myynnissä. Siten ne ovat samanlaatuisia kuin muutenkin. Mutta on aika yleistä, että ns. "ale"-tuotteina myydään tavaraa, joka on varta vasten tilattu myytäväksi halvalla ja alennukset ovat jostain kuvitteellisesta hinnasta laskettuja. Tällainen on kuluttajan pettämistä.

   Kaupat eivät tietenkään halua myydä tuotteita tappiolla, mutta parempi niistä on saada edes jonkinlainen tulo, kun tavara on kerta sisään ostettu. Jos kama ei kävisi alennuksista huolimattakaan kaupaksi, siitä kertyisi pelkästään kuluja, kun se olisi laitettava materiaalikierrätykseen tai kaatopaikalle.

   Halvalla (jopa nollakatteella) myynnistä voi olla kaupalle hyötyä, koska se saa mainetta edullisena ostopaikkana, siis mainosarvoa. Mainostaminen taas on kuluerä.

  • pölhölä

   Ei tietenkään, varsinkaann jos ei varaa.
   Samat tavarat pitää ostaa juuri alea edeltävänä päivänä...iso hintalappu lämmittää..
   Saako muuten naapurin tontille rakentaa..

  • olegu

   Siis, trottakai saa ostaa, mutta ne jotka eivät ole keskiluokaltaaan, jolla voisivat vaan hyöty siitä alesta ...Ei niille, on oltava niin sanotusti tupatarkastus ihan siis kokonainen. Sorme jälki tunnistin niin, ettei keksinluokan ylylliset hujaisivat niitöä. : )

  • E. Bai

   Netissä on aina ale, ostaa sen tavaran silloin ku tartee ja ebaystä niin saa aina halvimmalla

  • triba

   "Kaupat eivät myy milloinkaan tuotteita tappiolla, eivät siis aletuotteitakaan. "

   En tiedä, mistä olet tällaista saanut päähäsi, mutta tietysti jotkut kaupat joutuvat myymään tiettyjä tuotteita tappiolla, koska niistä on kuitenkin raha maksettu ja täydellä summalla ne eivät mene kaupaksi, jolloin on pakko laittaa plus-miinus-nolla-tilanne päälle tai sitten myydä ne jopa miinuksella jos eivät halvemmalla mene.

  • Ihan samoja tuotteita ne aletuotteet ovat kuin muutkin. Vaatteita usein myydään alessa, kun kausi on ohi. Elektroniikassa aletuote voi olla hieman vanhentunut malli. Sellaisen voi saada halvalla, joskin kannattaa olla varuillaan. Itse olen esimerkiksi ostanut 2000-luvulla kaikki kenkäni yhtä paria luukuunottamatta alennusmyynneistä.

   • ÄLÄ

    Ihanko totta ?


  • omituinen kauppa

   Ostin joulukukan, joulutähden ennen joulua 8 e, kun menein jouluviikolla sama kukka olikin jo 15 e, ja nyt joulun jälkeen sama kukka on alessa eli 8 e....

   Minusta sen pitisi olla alle 8 e koska alennus lasketaan aina siitä normaalihinnasta.

  • järki ja silmät käte

   kyllä te ette tiedä yhtn mitään. ostan vaatteet elektroniikan harrastukset jne 90%sesti alesta. suunnittelen elämää eteenpäin eikä koskaan tuu juuri tarvetta ostaa ohvlla.
   alet on parhaimmillaa 70-80%. siis ihan sama tuote hinta laskettu. riipuu ihmisestä antaako kaupanteon hämätä . ostajalla pitäää olla hiukan edes maalaisjärkee näissä ostoissa. kyllähän rahaa saa laittaa niinku kukin lystää mutta ettepä oo kadulla jakelemas tai svv:oon niitä pudottamassa kuitenkaa mutta ostatte järkeä käyttämättä. sitte valitetaan kun 4000kk palkka ei riitä edes pkseudulla. naurettavaa. kamera 30% alella ei kerro mitään kun sen voi saaa ovhlla toisessta paikka alle tuon alehinnan.

   • wrqrqrwf

    just joulutuotteita oli 70% (SIIS KAIKKI) eikä paskaan oo kuukauden siäsllä valikomat muuttuunu. ihan samoja ois saanu ostaa ennen jouluu täysil.


  • Punisher-72

   Notta ristus joku voi olla tyhmä.

   Meinaat että silloin kun myydään samat tuotteet kalliilla ovat laatutuotteita?

   Buahahaha.

   Suosittelan kaltaisisasi hankkimaan kalliin hamppuköyden ja sitomaan kunnolla tukevaan oksaan ja jonkun solmimaan pitävän silmukan köyteen ja potkaisemaan tuolin alta.

  • ale tottakai

   Miksen ostaisi aletuotteita? Ovh takille noin. 400e ja nyt tullu uus malli niin mieluummin paksan sen 200e kuin 400. Se tuote mene yhtää huonommaksi!

   • A Lennus

    Tuotteella hinta x.Vähän ennen alennusmyyntiä nostettiin tuotteen hintaa,ja kas kummaa,alennettu hinta sama,kuin ennen alennusmyyntiä. Että tässä yksi esimerkki!


  • kierron salat

   Moni ei taida tajuta termiä "varaston kiertonopeus"? Jos epäkurantti tavara joka on varastossa makaamassa EI mene kaupaksi niin siitä on tavalla tai toisella päästävä eroon jotta varastoon mahtuu paremmin kaupaksi meneviä tuotteita.

   Kauppias menestyy vain kaupalla eikä tavaran makuuttamisella varastossa. Tämän vuoksi tarvitan niitä alennusmyyntejä jotta varastoon ja myymälään tulee lisää TILAA paremmin kaupaksi meneville tavaroille.
   Alennusmynteihin tulevat ostajat näin palvelee kauppiasta joka saa vastineeksi lisää TILAA uusille tuotteille. Näin se kauppa toimii eli yksinkertaisesti se sisäänostettu tavara on myös myytävä ULOS. Eihän tarkoitus ole täyttää varastoa ja myymälää tavaralla joka ei muuten menisi kaupaksi.

   Hyvä laadukas tavara menee aina kaupaksi hinnastaan riippumatta. Tätä se laatu on. Ostajahan se valinnan tekee eli mistä kannataa maksaa ja mitä!
   Näinhän ne huutokaupatkin toimii eli ostaja määrittelee sen mitä tahtoo mistäkin maksaa. Näin myös on alennusmyynneissä. Ostaja päättää mitä tahtoo lopultakin maksaa siitä tarjolla olevasta tuottesta.
   Kauppiaalla on vain TARVE saada lisää tilaa varastoon ja myymälään. Kukaan EI hyödy tavaran makuuttamisesta eli tuotteet on saatava KIERTOON.

  • tulevaisuuskuva

   Ensin käydään alennusmyynneissä. Sitten mennään kirppikselle ja lopuksi mennään roskalaatikolle pöyhimään.
   Tämä on se suomalainen alamäki jonka moni tulee kokemaan tässä kasvu-ura ideologien ihmemaassa.

   Roskisdyykkareille tulee kova keskinäinen kilpailu siitä kuka ehtii ensimmäiseksi. Terve kapitalismi perustuu juuri avoimelle kilpailulle myös roskalaatikoiden suhteen. Kaava on selvä "mitä löydät se on sinun")

  • avoin kilpailu

   Alennusmyynnit lisää halvan työvoiman ostovoimaa. Mistä muualta ne pieni palkkaiset saisivat tavaransa jos ei alennusmyynneistä, kirppiksiltä ja roskalaatikoista.
   Tämä tavaran kierrätyshän on juuri näiden kasvu-ura ideologien päämäärä.
   Nämä kun sanovat suomalaista työvoimaa liian kalliiksi eli kilpailukyvyttömäksi massaksi. Kilpaillaan sitten keskenämme näillä alennusmyyntien, kirppiksien ja roskalaatikkojen kotimaisilla markkinoilla
   Eletään nyt vaan sitä "tervettä kapitalismia". Tämänhän me saimme kun aloitettiin se holkerilainen hallittu rakennemuutos oppi jota myöhemmät hallitukset ja etujärjestöjohtajat ovat seuranneet.
   Pukeutukaamme rätteihin ja lumppuihin kun ne ovat niin aistikkan näköiset.
   Eihän kukaan järjellinen mene roskalaatikkoa pöyhimään frakki tai iltapuku päällä.

  • 20+18

   "Kaupat eivät koskaan myy tappio hintaan"

   Eivät myykään. Siihen tämä ale perustuukin: Saadaan edellinen satsi MYYTYÄ hyllyistä ennen kuin tuodaan uudet tavarat sisään. Eli saadaan niistä se raha eikä heitetä pois!

   Toisekseen: Opetelkaa pyykkäämään niin ei mene vaatteet pilalle.

  • kaupalla pärjää

   Jos tuotteen valmistuskustannukset on viidesosa myyntihinnasta niin siinä jokin 40% ale ei mitään merkitse. Hinnasta 4/5 osaa vie tukku- ja vähittäisporras.

   • Valmistuskustannuksilla ei ole merkitystä. Olennaista on kaupan sisäänostohinta. Aivan varmasti aletuotteita myydään alle sen.


   • ÄLÄ
    okaro kirjoitti:

    Valmistuskustannuksilla ei ole merkitystä. Olennaista on kaupan sisäänostohinta. Aivan varmasti aletuotteita myydään alle sen.

    Ihanko totta ?


   • etelän terveiset
    ÄLÄ kirjoitti:

    Ihanko totta ?

    Olen kenkäkauppias evp., eli eläkkeellä jo. Toin itse maahan suurimman osan myyntiartikkeleistani. Kenkäpari saattoi tehtaalla maksaa esim. 5.- €. Kun pistin sen hyllyyn myyntiin 169.-€:n hintalapulla varustettuna en ajatellutkaan, että ne menisivät hyvin kaupaksi. Parin kuukauden päästä tulee tilinteonhetki, eli alennusmyynti -70% hinnoilla. Vaihdoin hinnaksi 50.-€ ja kauppa kävi kuin siimaa. Näillä alennusmyynneillä se tili tehdään. Sama pätee kaikessa kulutustavarakaupassa, huonekaluissa, urheiluvälineissä ym.
    Ketjukauppiailla ja keskusliikkeitten rengeillä on tiukempaa, Ketjut ja keskusliikkeet kuorivat kerman päältä ja "orja"kauppias kantaa riskin.


  • nettipiirtäjä
  • Edulliset.com

   Totta mitä "etelän terveiset" kirjoitti. Lisätään siihen että mitä useampi kakun jakaja, sitä enemmän tavara maksaa. Ja varsinkin kesskusliikkeet yleensä huolehtivat että niille jää leijonan osa potista. Toki niillä on kovat kulutkin, paljon henkilökuntaa , isot varastot jne. Aukaisen kohta www.edulliset.com jota pyöritetään omin voimin ja josta ei ole työntekijä eikä kiinteistökuluja. Tarjoan satunnaisia tuotteita todella edullisesti joten tervetuloa ja jos haluatte jotain kaupasta löytää mitä siellä ei ole, tervetuloa antamaan palautetta.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nainen kuoli saatuaan Pfizer -koronarokotteen

   BBC: New Zealand woman dies after receiving Pfizer vaccine https://www.bbc.com/news/world-asia-58380867
   Seinäjoki
   199
   4902
  2. Bile-Sanna laittoi ylimielisen insta-viestin

   Nyt se keulii taas. Ylimielinen bile-Sanna kuittailee boomereille. Marinin mielestä muut on retuja paitsi hänen bilejenginsä. Viestin voi tulkita niin
   Maailman menoa
   551
   2987
  3. Onko sulla nainen tunteita vieläkin mua kohtaan

   Nään unia susta ja en voi olla ajattelematta sua 🙂 ja kun välillä ajattelen tuntuu kuin säkin ajattelisit mua kehossa kihelmöi lämpimät aallot ja jo
   Ikävä
   68
   1706
  4. Rokotevastaiset julistivat sodan Suomelle

   https://www.verkkouutiset.fi/hs-raju-viestitulva-kansanedustajille-se-on-sota-nyt/ "Se on sota nyt!" Rokotevastainen äärioikeisto on julistanut Suome
   Maailman menoa
   368
   1032
  5. Menetit elämäsi rakkauden

   Miltä se mahtaakaan tuntua?
   Ikävä
   70
   1024
  6. Vieläkö sinä kulta

   Pieni jaksat leikkiä? 😇... Sinnikäs mies..
   Ikävä
   55
   998
  7. Sanna Marinin boomer-päivitys sai somen kuumaksi.

   Sanna Marinin boomer-päivitys sai somen kuumaksi – näin poliitikot reagoivat: ”Pilkkaa sodan jälkeisiä sukupolvia” Pääministeri Sanna Marin julkaisi
   Pori
   162
   916
  8. Ongelmasi ei ole se

   Että et saa kaivattuasi, vaan se että et ole ihan terve henkisesti. Kun jos sitten sattuisi että saisit kaivattusi parisuhteeseen niin huomaisit että
   Ikävä
   62
   849
  9. Rokotevastaiset sössöttäjät lyöty!

   Emme valitettavasti voi vastaanottaa antivaxx-sössötystä”, ilmoitti helsinkiläinen ravintola. On jo aikakin, että ylivoimaisen enemmistön ääni alkaa k
   Maailman menoa
   363
   843
  Aihe