Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suomalaiset ja Ruotsinkieliset!

anja koivistoinen

Ystävällisesti pyydän, että lopetamme toistemme solvaamiset tällä palstalla. Me jokainen olemme arvokkaita ihmisiä, oli tausta ja kieli mikä tahansa.

Nauttikaamme kauniista ja monivivahteisesta maastamme ja luonnosta. Nyt syksyn ruska-ajasta ja tulevista talven juhlista.

Suomi on toistaiseksi virallisesti kaksikielinen maa. Kukaan ei voi kieltää ihmisen äidinkieltä. Olkaamme kohteliaita toisillemme. Suomalaiset ovat enemmistönä ja ainahan kaikessa on opittu taipumaan enemmistön tahtoon. Tämä palsta on tarkoitettu Senioreille, kuten nimi viittaa - vanha ja arvokas. On ikävää lukea ala-arvoisia kommentteja täällä.

Sovitaanko, että kaksikieliset kirjoittavat kommentit molemmilla kotimaisilla, ettei suomenkieliset ärsyynny, sillä kaikki eivät suinkaan ole tarvinneet Suomessa ruotsinkieltä, heidänkin on mukava tietää mitä kirjoitetaan. Ja suomenkieliset lakkaavat "hurrittelun" ja muun ala-arvoisen nimittelemisen.

Eiköhän tässä maassa ole pahempia asioita, joihin meidän tulisi yhteishengessä puuttua. Esimerkiksi vanhana ja sairaana tarvitsee toisten apua, mutta saako sitä? Kuulin juuri, että ambulanssikaan ei välttämättä kuljeta sairaita vaan lähettää henkilön taxilla tai omalla kyydillä sairaalaan ja jää odottamaan JOS tulisi vielä vaikeampi tapaus eteen. Taxiliitossa ollaan huolissaan. Pöyristyttävää!

9

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järkeilijä

      Älä löi, minä en ole hur-rit!

      Näi huudahti hädissään turkulaien nuorimies kotimatkalla keskellä yötä. Hänet jätettiin rauhaan, koska ympärille kerääntyneen jengin mielestä hän oli niin hauska.

      Tilanne siis on se, että ruotsinkieliset eivät saa puhua omaa äidinkieltään, jotta eivät ärsyttäisi valtaväestöä.

      No, onhan tähän totuttu.

      Siinä olen ylläolevan kanssa samoilla linjoilla, että kaikin puoliset solvaukset voitaisiin jättää sikseen. Ja oikeasti. JOS täällä on ruotsinkielisiä (mistä en ole ollenkaan varma), niin parempi on kirjoitella muiden puolueiden palstoille - ei kuitenkaan Muutos 2011:n.

    • Totuutta esille

      Kaikki tuo mitä hurrit lietsovat maassamme on heidän itsensä aikaansaamaa ja sen he nyt näkevät elämässään. Haukutaan suomalaisia fennoiksi mongolikoiksi mutta mitä he itse ovat kun asuvat täällä samassa maassa missä me muutkin?

    • Hävetkää hurrit nyt

      Haluaisin sanoa jotain mikä kiinnostaa miksi muut kielivähemmistöt eivät halua mitään erioikeuksia mitä nämä kiihkoruotsalaiset täällä Suomessa?
      Kaikki saavat puhua äidinkielellään miten tahtovat eikä kukaan heitä häiritse mutta nämä kiihkoruotsalaiset ovat itse aloittaneet täällä pääväestön haukkumisen ja jopa käyttäytyvät rasistisesti kun suomenkieliset ovat paikalla.
      Ahvenanmaa on täysin hurrirasistien hallussa siellä ei suomenkielisillä ole mitään oikeuksia ja suomenkielisiä erotellaan ja syrjitään erityisillä lakiosioilla mikä on täysin ihmisoikeuksiarikkovaa toimintaa. Sitten nämä hurripirut rupeavat vielä soittamaan turpaansa täällä palstoilla.

    • VilpittömänHämmästynyt

      Kysyisin, miksi senioripuolueella on ruotsinkielinen nimi, vaikkei ruotsia saisi puolueessa edes käyttää.

      • Vaihto piristää

        Sinä vilpillisesti hämmästynyt tiedätkös sinä että RKP ei ole virallisesti kaksikielinen mutta kylläpäs siellä yritetään saada ääniä myös suomenkielisiltäkin.
        Oikeastaan senioripuolueen voisi vaihtaa Anjan ehdottamaan eläkeläisten puolueeksi.
        Eikä kaksikielisyys ole mikään valtti, että sillä kalastettaisiin ääniä sillä nämä erikoiset kielikiihkoiset ruotsalaiset äänestävät vain RKP:tä.

        Miksi yleensä on seniori nimitys on suomalaisella puolueella?


    • anja koivistoinen

      Vilpittömästi hämmästynyt, miten niin ruotsinkielinen? Suomi on virallisesti kaksikielinen maa. Puolueessa on molempia kotimaisia kieliä äidinkielenään puhuvia. Kyllä ruotsia saa puolueessa käyttää, mutta nyt kyse on TÄSTÄ PALSTASTA.
      Seniori=vanha, arvokas.

      Ilmeisesti Senioripuolueen nimi on vaihdettava Eläkeläisten puolueeksi.

      • VilpittömänHämmästynyt

        Seniorpartiet olen nähnyt käytettävän virallisissa yhteyksissä ruotsinkielissä teksteissä.


      • Koo Hoo
        VilpittömänHämmästynyt kirjoitti:

        Seniorpartiet olen nähnyt käytettävän virallisissa yhteyksissä ruotsinkielissä teksteissä.

        Se on vähän niinkuin Sannfinländarna tai Förändring 2011. Miksi noilla on ruotsinkieliset nimet kun suhtautuminen ruotsinkielisiin on sama kuin Seniorpartiet i Finlandilla.


    • Mongoolia

      Mielisairas fennonen sabotoi palstaa, mikä lie mongooli.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1985
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1380
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    6. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1267
    7. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe