Humanitäärisen maahanmuuton asutus ja huolto

ainoa valmis sote?!

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiitokset Eerolle

      Tällä sektorilla hommat kyllä pelaa ja rahapiikki on auki. Eipäs sitten pelakkaan julkisella puolella, kun meistä suomalaisista on kysymys ja vallankin niistä, jotka ovat tehneet valtakuntamme hyvinvointipalvelujen eteen töitä kolmessa vuorossa ja jääneet eläkkeelle? Eipäs pelaa ainakaan Espoossa, siellä kohdellaan julkisella terveyspuolella eläkkeelle jäänyttä kuin märkää rättiä? Ei ole tullut parannusta asioihin tämänkään hallituksen aikana, koska kokoomuksella on valta määrätä kaikista asioista ja määrätä ketä hoidetaan ja ketä ei ja eihän kokoomuksen politiikot korvaansa lotkauta julkisen puolen asiakkaiden suuntaan.

      Näyttää olevan pääsääntö sekin, että jos perusterveydenhuollon lääkäriltä on saanut lähetteen erikoissairaanhoitoon vaikeiden vaivojen takia, niin joudut kitumaan sen hoitotakuun verran eli kuusi kuukautta. Ainakin Jorvissa on tällainen käytäntö ja tuon kuuden kuukauden kitumisen jälkeen joudut jonottamaan kuukausitolkulla tutkimuksia ja sairauden toteaminen ja jonkinlaiseen hoitoon pääsy kestää liki vuoden verran. Lääkärit kyllä Jorvissa ovat asiallisia, mutta jossain taustalla tämä priorisointipiru riivaa meitä suomalaisia sairaita kohtaan. Tämän priorisointipirun ovat keksineet kokoomuksen politiikot, koska muutoin eivät voi kampittaa julkisen puolen sairaita.

      Oli aika ironista tässä vaivojen kanssa sinnitellessä ja odotellessa sekin, että yksityiseltä sektorilta eräs potilas oli saanut lähetteen julkisen puolen terveydenhoitoon ja kylläpäs Jorvissakin oltiin valppaina ja mangneettikuvaushoitoon tuo potilas pääsi muutaman viikon päästä ja eipäs tarvinnut jonotella eikä odotella tuota kuutta kuukautta.

      Miten tuon Aleksander Stubbin erikoisjärjestelyinä ja seuraavia eduskuntavaaleja silmällä pitänen valitsema Laura Rädyn naama on happamanoloinen, kun pitäisi torpata tuo sovittu SOTE, että hän saisi kokoomuksen tahdon läpi siitä, että julkisella terveydenhoitopuolella rikkaiden hoito ei huonontuisi? Vielä sekin närästää kokoomuksen politiikkoja siitä, että sairaiden rahoilla nuo veroparatiisit eivät pääsisi köyhtymään. Nythän suurin osa noista yksityisistä terveyspalveluista vie tuolonsa veroparatiiseihin ja ei maksa veroja Suomeen. Tämä asia näyttää olevan tärkeimmästä tärkein tuolle Laura Rädylle ja hän itsekin on ollut lääkärin tehtävissä laiskanpuoleinen verojen maksaja.

      Eli kiitos vain SDP:n viisaille politiikoille, jotka hallitusvastuussa ollessaan tuon kuuden kuukauden hoitotakuun saivat runnottua läpi. Eritoten tästä saa kiittää nykyistä Eduskunnan puheenjohtajaa Eero Heinäluomaa, hän on viisas valtiomies ja kovatahtoinen politiikko. Hän piti SDP:n puheenjohtajana huolen siitä, että SDP:n muut politiikot hoitavat tämän kuuden kuukauden hoitotakuun maaliin asti ja niin he tekivätkin. Tämän turvin sitä on vaivojensa kanssa psytynyt sinnittelemään, mutta hoitojen saaminen edelleen on hataranlaista rikkaita suosivassa järjestelmässä.

    • meidän oikeudet?

      Myös tämän porukan sote lienee jo valmis:
      http://www.julkari.fi/handle/10024/114941

      Nimeke:
      Paperittomien terveyspalvelut Suomessa

      Tekijä:
      Keskimäki, Ilmo; Nykänen, Eeva; Kuusio, Hannamaria

      Julkaisija:
      THL

      Päiväys:
      2014

      Lehden/teoksen nimi:
      Raportti: 2014_011

      Tiivistelmä:

      Paperittomien henkilöiden oikeus terveyspalveluihin on herättänyt viime vuosina keskustelua useassa Euroopan maassa. Taustalla on ollut huoli tämän erityisen haavoittuvan väestöryhmän kokemista terveysongelmista ja siitä, että oleskelun luvattomuudesta johtuen heillä ei aina ole pääsyä tai on vain rajallinen pääsy terveyspalveluihin. Tässä raportissa selvitetään kirjallisuuden ja asiantuntijahaastattelujen pohjalta paperittomien henkilöiden terveyspalvelujen tarvetta, nykyistä terveyspalvelujen käyttöä ja kustannuksia Suomessa. Selvityksessä perehdytään myös paperittomien terveydenhuoltoon liittyviin eettisiin ja ihmisoikeuskysymyksiin yksilön ja kansanterveyden kannalta sekä eräiden muiden Euroopan maiden ratkaisuihin paperittomien terveyspalvelujen järjestämisessä. Lisäksi raportissa esitetään vaihtoehtoisia malleja paperittomien henkilöiden terveyspalvelujen järjestämiseksi Suomessa.

      Avainsanat:
      Sosiaali- ja terveyspalvelut; paperittomat; siirtolaiset; ulkomaalaiset; oikeudet; terveyspalvelut; palvelutarve; palvelut; saatavuus; käyttö; kustannukset; lainsäädäntö; etiikka; ihmisoikeudet; palvelumallit; kansainvälinen vertailu; laiton maahanmuutto

    • vain yksi maksaja

      Hallituksella on kaksi kukkaroa. heidän, josta ei rahat lopu koskaan ja meidän, josta on rahat loppuneet jo ajat sitten ja kaikki palvelut menevät velkapiikkiimme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      298
      6569
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      147
      5020
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      330
      2172
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1573
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      8
      1512
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1215
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      181
      1138
    8. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      949
    9. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      47
      867
    10. 46
      823
    Aihe