Kultaköynnös

Vanha kultaköynnös

Hei,
Kultaköynnös on kasvanut liian pitkäksi ja haluaisin nyt syksyllä lyhentää varsia
ja juurruttaa ja laittaa ruukkuun TAI ainakin leikata varsia...

Onnistuuko tähän aikaan yleensä mitenkään? Juurruttamalla vedessä vai onnistuuko suoraan ruukkuun varret istuttamalla?

5

132

Vastaukset

 • Kevät on paras ajankohta näihin juurrutuspuuhiin. Mutta jos juurrutettaville oksille pysyy järjestämään lisävaloa ja pieni alalämpö myös auttaa. Voi kokeilla sekä vedessä että taimimullassa juurruttamista.

 • Kultaköynnöstä voi pätkiä milloin vain ja juurruttaa ja istuttaa, se on helppo huonekasvi. Nopeammin se juurtuu vedessä, mutta sen voi istuttaa suoraan multaankin, jolloin multa on pidettävä riittävän märkänä, kunnes kasvi on tehnyt juuria. Sitähän ei voi mullassa nähdä, milloin kasvi on juurtunut, joten suosittelen ensin vesijuurrutusta, sitten tökkäät tiiviisti syvälle multaan.
  Älä juurruta pitkiä pätkiä, 2-3 lehdenväliä on riittävästi, lyhyistä tulee terhakampia.
  Yhdestä pitkästä köynnöksestä saa vaikka kuinka monta uutta alkua, mutta keskeltä vartta otetut pätkät eivät kasva niin reheviksi.
  Pikku pätkä köynnöksen päästä (siis pari-kolme lehdenväliä) tuottaa parhaan tuloksen. Jos köynnöksiä on monta, istuta ainakin vaikka viisi samaan purkkiin, saat tuuhean kasvin. Kultaköynnös ei tarvitse kovin suurta ruukkua, se kasvaa vaikka vedessäkin.

 • Olen monesti leikannut ja juurruttanut ja laittanut multaan kultaköynnöksiä, mutta aina ne pikkuhiljaa alkaa lörpöttää, vaikka kastelen oikein. Mikä vikana? Ehkä multa...

 • Minulla on 48 v vanha kultaköynnös, joka lähti yhdestä lehdestä. Aina kun se alkaa pudottaa lehtiään, pätkin sen, juurrutan vedessä ja laitan sitten monta alkua samaan purkkiin. Se menestyy myös pelkässä vesiastiassa.

  Se on arka liialle kastelulle. Juuret mätänevät.

  • Menestyy pelkässä vesiastiassakin.
   Kuitenkin kirjoitat:
   Liian arka kastelulle, juuret mätänevät ?!


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.