VARTIAISEN UUSIN MÖLÄYS !!!

Juhana Herttua

VATT:n ylijohtaja korottaisi ruoan arvonlisäveroa: "Ihmisethän syö kuitenkin!"


Radio Rockin Heikelä Korporaatio sai keskiviikkona vieraakseen VATT:n (Valtion taloudellinen tutkimuskeskus) ylijohtaja Juhana Vartiaisen, joka jakoi ajatuksiaan siitä, kuinka valtion taloutta saataisiin balanssiin.

Vartiaisen mukaan taannoinen keskustelu lapsilisistä ja niihin tehdyn leikkaukset olivat pelkkää symboliikkaa, joilla ei ole mitään käytännön merkitystä valtion talouden suhteen. Vartiaisen mukaan olisi olemassa parempiakin keinoja hankkia valtiolle rahaa. Näihin keinoihin ylijohtaja laskee mm. ruoan alv:n nostamisen yhdellä tai kahdella prosenttiyksiköllä.

Jussi Heikelän todetessa, että tällaisilla ratkaisuilla ajettaisiin suomalainen ravintolabisnes suohon, Vartiaisella oli vastaus valmiina.

- Ihmisethän syö kuitenkin. Ihmisethän syö suunnilleen sen minkä ne syö. Huolimatta siitä, mitä se maksaa, Vartiainen totesi.

10

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TUL-TYTTÖ kiuruvesi

      SUOJELUSKUNTA demari

      • kansa kohta hurraa

        Keskitysleirin vartija, joka hakaa kiväärinperällä lasten päät murskaksi.


        Vartiainen ja Stubb ovat syyllisiä siihen, että Suomessa tapetaan joka päivä ihmisiä, useampiakin ja vanhuksia myrkytetään vuoteisiin ja nuoriso haklaa toisiaan ja kohta tappaa ja siit vaan pisteitä jaetaan. Vartoianen on politiikan läpimätä pedofiili. Jos se syötettäsiin sioille, niin kansa hurraisi.


    • demarin aivoitus

      Vartiainen liihoittelee ihan omissa atmosfääreissään ja ulottuvuuksissaan, ihan kun 60-luvulla hipit tekivät LSD-trippejä.
      Yhtä lailla molemmat Vartiainen kuin 60-luvun trippihipit, ovat/olivat irti reaalimaailmasta omassa mielikuvitustodellisuudessa.

      Siinä valtio säästäisi takuulla kun tämä demari-kiintiö-suojatyöpaikka johtaja menisi vaikka tienvarsia siivoamaan minimituntipalkalla.

    • pokjk

      Oli hyvä Vartiaisen haastattelu Korporaatio RRockilla.

    • punaneviiva

      Onhan se tietysti kauheaa, että joku uskaltaa kertoa totuuksia, vaikka ne vastoin unelmahöttöä ovatkin. Vartiainen oli haastattelussa ihan oikeasti huolissaan hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksesta ja tietää, että aina vain jakamalla rahaa, se joskus loppuu.

      Demareilla on aina ollut sellainen kumma ajatus, että rahat otetaan muilta ja jaetaan meille. Ei yhteiskunta kuitenkaan pelaa niin, että osa rahoittaa ja toiset nauttii, vaan vastuuta on kaikkien kannettava. Nyt kun rahat alkaa olla loppu, on tarkkaan mietittävä, mitä on ne tehtävät mitä yhteiskunta hoitaa ja mihin rahaa käytetään. Uskallusta tähän vain ei tunnu löytyvän, ainahan se on joltain pois kun tarpeeton tuki lopetetaan.

      Toinen tie on sitten löytää jostain rahaa, jolla yhteiskunnan tehtäviä hoidetaan. Jos tuota mietintää ja priorisointia tehtävien kesken ei pystytä tekemään, niin ainoa konsti on vain kerätä aina isompi rahamäärä jaettavaksi aina vain paisuvimpiin menoihin.

      Kerättyjen varojen vähennyttyä on nyt päädytty lainaamaan rahaa, että menot saataisiin katettua. Tämä ei ole pitkä tie, sillä jatkossa joudumme maksamaan vähintään yhtäsuurena pysyvät menot ja lisäksi lainatusta rahasta aiheutuvat menot.

      Tiedän, että kohta ilmestyy "viisaita" vasta-argumentteja, että rikkailla on mistä ottaa, herroilta löytyy rahaa, miksi meiltä köyhiltä aina vaan, jne, jne... Tosiasiassa meillä jo nykyisellään otetaan esimerkiksi juuri noilta herroilta ja rikkailta veroina rahaa, enemmän kuin lähes missään muualla maailmassa. Ei pienituloinen osallistu esimerkiksi tuloveroissaan kuin sen kotikuntansa menoihin, valtio ei niistä saa penniäkään. Vasta tulojen noustua sellaiselle tasolle, että veroprosentti ylittää kunnallisveron, rahaa alkaa mennä sinne valtion kassaan. Se kertymä ei kuitenkaan riitä, jolloin rahaa on kerättävä myös kulutusveroina ja arvonlisäveroina. Juuri tästä potista Vartiainenkin puhui.

      Eli jostain rahaa vain täytyy löytää, jos menoja ei pystytä karsimaan. Tuloverot Suomessa on maailmanlaajuisestikin tapissaan, samoin lähestytään tappia jo välillisissäkin veroissa. Mutta oletteko kuulleet, että demarijohto olisi valmis luopumaan jostain menosta? Joo, olette, sellaisesta joka ei kosketa omaa äänestäjäkuntaa, mutta sellaisesta joka voisi koskettaa myös omia? Vaikka meno olisi kuinka järjenvastainen, omaa äänestäjäkuntaa ei uskalleta suututtaa. Yritetään vain härkäpäisesti löytää joku muu maksaja, tai ottaa lainaa... Tämäkö on sitä kuuluisaa toisesta välittämistä? Kaukana ollaan sosiaalidemokratian ylevistä ajatuksista. Onneksi joku vielä yrittää miettiä koko kansan tulevaisuuttakin, Vartiainen yhtenä. Mutta ikävän viestin tuoja halutaan tietysti lynkata...

      • Pakastevirat

        Olisiko syynä se että julkinen sektori haukkaa liian suuren palan menoista?
        Ja demarien Bäckman vaan toteaa että ongelma ei ole liian suuri julkinen sektori, vaan liian pieni yksityinen sektori :o

        Ja julkisen sektorin säästöt eivät tule siivoojia ja sairaanhoitajia irtisanomalla. Vuosikymmeniä poliittinen järjestelmä ja puolueet ovat järjestäneet itselleen kovapalkkaisia pakastevirkoja, joihin sitten on istutettu oman puolueen merkkihenkilöitä. Ja julkisen sektorin johtajien palkat on ruuvattu jopa ykstyisen puolen palkkoja suuremmiksi!

        Demarit pitävät näistä pakasteviroista kynsin ja hampain kiinni, osoittaahan Bäckmanin lausuntokin sen. Kun yksityisen sektorin työpaikat ja tulot putoavat, niin näistä turhista pakasteviroista pitäisi myös päästä eroon.
        Eikä se tapahdu järjettömillä viiden vuoden irtisanomisajalla, joka laskuri alkaa alusta joka kuntaliitoksen yhteydessä. Siis missä yksityisen puolen työssä on viiden vuoden irtisanomisaika???


    • olette syyllinen

      Lukekaa demarit punaneviivan teksti ja kysykää kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Jospa olisitte kuunnelleet Varitaisen ohjeita ja noudattaneet niitä, niin hyvinvointiyhteiskuntaa voitaisiin jatkaa. Nyt se loppuu kun olette jättäneet noudattamatta itse valitsemanne asiantuntijan hyviä ohjeita.

    • sdp ei kelpaa

      Työeläkettäsaavien eläkeläisten enemmistön etu ei ole kannattaa Rinteen ajatuksia. Rinne on sopimaton pj, koska vaihtoon? Ay liikkeen luottamusmiehet tekivät tyhmyyden viime keväänä valitsemalla Rinteen. Urpilaisen syrjäyttäminen näkyy toivottavasti hyvin rankasti jatkossa. Suomessa lietsotaan naisvihaa ensin Halonen sitten Urpilainen ja nyt muita ajojahteja. Mikä taho takana?

    • SDP>SAK

      Miksi lopetetti Sosialidemokraattisen puolueen ja ryhdyitte ammattiyhdistysliikkeeksi? Vaihtakaa nimenne SAK:ksi!

    • TPSL

      TÄSTÄ ALKAA DEMUJEN HAJAANNUS KUIN 50 LUVULLA.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1639
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1401
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1109
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1072
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1071
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      3
      964
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    8. 5
      945
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      942
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      934
    Aihe