Ihmiset kantavat hyvälaatuisia pesukoneita

mitä tästä opimme

kierrätyspisteisiin. Oikein tutkin yhtäkin 8:n kilon suoraveto-Lg:eetä, mikä sitä vaivaa. Yllätys, yllätys, kone toimi muuten täysin, mutta jätti vaan veden sisäänsä. Jopa rummun laakeri oli kunnossa ja moottorillahan on 10:n vuoden takuu. Ei muuta kuin tyhjennyspumppu auki ja mitä sieltä löytyikään? Pumpun akselin ympärille oli kietoutunut jotain ihmeen puuvillalankaa kuin lattiamopista ikään ja sen siivet olivat miltei jumissa. Siis tuon putsaus sai koneen uuttavastaavaan kuntoon.
Toisena esimerkkinä päältätäytettävä Rosenlew, jossa ohjelmien keston näyttö minuutteina ja 1300-kierroksinen linkous. Pesuohjelman loppupuolella tuli virhekoodi E20 ja vedet jäivät sisään. Lähemmässä tarkastelussa kävi ilmi, että poistopumpun siipirattaan välissä oli kaksi 3-senttistä naulaa poikittain. Ne kun poisti, pelaa taas kuin enkeli.

4

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ratkaisun avaimet

      Aivan, kaikki johtuu siitä, että koneiden käyttäjät ovat etupäässä naisia. Harvalla naisella on rohkeutta avata poistopumppuja eikä kaikilla ilmeisesti tietämystäkään toimenpiteen suorittamiseen, saatika oikeita työkaluja. Käyttöohjekirjoissa kyllä usein mainitaan nukkasihtien putsauksesta jotakin, mutta esim. tuossa mainitussa Rosenlewissa RTT5260 on pumppu piilossa ja sivupelti pitää ensin tietysti poistaa.

      • hengessä mukana

        Totta, noiden hylättyjen pesukoneiden pumppuja availlessa voi joskus löytää myös aarteita, jopa kultaesineitä ja rahaahan usein on löytynytkin. Esim. markka-aikaan oli usein 50:n pennin kolikko poikittain poistopumpulta lähtevässä putkessa eikä tippaakaan likavettä päässyt ohi. Nykyään koneiden rummut ovat melko tiiviitä ja vain naulat ja neulat etupäässä pääsevät rei'istä läpi. Tosin rummun ulkopuolelle rakoon putoilevat esineet pääsevät peremmälle ja irtoilevat rintaliivien kaarituet voivat jopa puhkaista reiän muovialtaan pohjaan.


    • Martan kaveri.

      Minä asun nykyään kierrätyskeskuksen naapurissa juurikin sentähden, että saan etulyönti aseman tulevien koneiden pumppujen kimppuun.
      Viimekuussa olin benidormissa pumpuista kaivamillani rahoilla ja toisaalla minulla on n. kuutio nauloja, pinnejä ja rintaliivien tukikaaria, jotka vien romuliikkeeseen ja saan niistä 8c / kg.

      Luontoa säästyy ja maailma pelastuu ja minä olen niiin onnellinen. = )

      • niin se käy

        Taas oli hyvännäköinen sivustatäytettävä seitsemän kilon LG kiikutettu kierrätyspisteen oven taakse viikonlopulla. Uteliaisuudesta tutkin, mikä sitä vaivaa. Taas ilmeni, että likavesi oli jäänyt poistopumppuun eli tyhjennys ei pelannut. Käänsin vehkeen varovasti ylösalaisin ja ruuvasin pumpun irti (kolme torx-ruuvia). Heti paljastui, että pumpun pyörimisessä on liiallista jäykkyyttä ja kankeutta. Otin pyörivän roottoriosan irti poterostaan, joka oli täynnä mustaa haisevaista täyhkää, ilmeisesti juuri zeoliittiä, jota huonot pesupulverit sisältävät. Pesin osat hanan alla ja moottori alkoi kyllä toimia normaalisen liukkaasti. Varmuudeksi vaihdoin kuitenkin koko pumpun zanussista irroittamaani vastaavaan. Nuo pumputhan ovat samanlaisia melko monessa pesukoneessa. Nyt koneella on toimintavuosia vielä paljon jäljellä, kun rummun laakeritkin ovat uutta vastaavat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2037
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1490
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      109
      1487
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1164
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      481
      1105
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      60
      1058
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      943
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      902
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      866
    Aihe