Ilkimys.

Ilkimys...

Arvoisat palstalaiset! Mitä mieltä olette Työmiehen uusimmasta "arviosta"


Perussuomalaiset esitteli viime viikolla vaalitavoitteitaan ja halusi puolittaa maahanmuuton kulut. Perussuomalaisten laskujen mukaan maahanmuutosta aiheutuisi vuosittain 1-1.5 miljardin euron kulut.

Nyt Putkonen saa maahanmuuton kuluiksi vielä enemmän, noin kaksi miljardia euroa.

Maahanmuuttovirasto saa kuluiksi noin 200 miljoonaa euroa vuodessa.

IS kysyi Putkoselta, mihin perussuomalaisten laskut perustuvat. Suurta selkoa asiaan ei edelleenkään tullut.

- Toivon, että löydät virkamiehet, jotka laskevat sinulle oikeasti tämän koko kulungin. Se 200 miljoonan esitys oli niin korni, Putkonen sanoi.

IS selvitteli Putkosen kanssa puolisen tuntia siitä, mihin perussuomalaisten luvut perustuvat, jotta asiaa voisi aukottomasti tarkastella.

Putkosen mukaan Putkosen mukaan Kela maksaa sosiaalietuuksia maahanmuuttajille 660 miljoonaa euroa.

Maahanmuuttajien ja vieraskielisten palvelujen kuluiksi perussuomalaisten laskelmissa saadaan 942 miljoonaa.

Kelan sosiaalietuuksien ja palveluiden lisäksi perussuomalaiset lisäävät kuluihin vielä toimeentulotuen, asumis-, tulkki- ja viranhaltijoiden palkkakulut ja Putkonen päätyy maahanmuuttomenoissa yhteensä kahden miljardin euron suuruusluokkaan.

Puolen tunnin selvittelyssä Putkosen kanssa laskelmien perusteiden avaaminen ei juuri edennyt.

Kelan maahanmuuttajille maksama 660 miljoonaa euroa löytyy Kelan selvityksestä. Mutta jatkokysymyksiin vastaaminen on hankalampaa, mistä summa koostuu.

IS yritti pitkään tivata Putkoselta, kuinka monta maahanmuuttajaa Kelan laskuihin kuuluu.

- Älä kysy minulta, vaan lue se sieltä Kelan raportista. Se aukeaa sieltä, Putkonen sanoi.

Putkonen löysi tiedon, jonka mukaan Kelan luvussa olisi 196 000 maahanmuuttajaa. Se jäi selvittämättä, keitä kaikkea tähän Kelan tukijoukkoon kuuluu. Siinä lienee mukana kaikki jo pitempäänkin Suomessa olleet toisen maan kansalaiset. Iso osa heistä on töissä, naimisissa suomalaisen kanssa tai Suomessa syntyneitä kaksoiskansalaisia, jotka ovat käyneet Suomessa koulunsa.

Kela maksaa eläkkeitä, opintotukea, sairaanhoitokorvauksia, lapsilisiä tai työttömyysturvaa. Perussuomalaisten luvussa voisi siis olla mukana esimerkiksi suomalaisen kanssa naimisissa olevat ulkomaalaiset, joiden tilille maksetaan esimerkiksi lapsilisiä tai ulkomaalaisen isän supisuomalainen 40-vuotias lapsi, joka hakee Kelalta korvausta yksityislääkärillä käynnistä.

Perussuomalaisten saama luku maahanmuuttajien palveluihin, 942 miljoonaa euroa, oli helpompi avata. Se perustuu Turun ammattikorkeakoulussa tehtyyn tutkimukseen, jonka mukaan Turussa maahanmuuttajien ja vieraskielisten palveluiden kulut olivat 37 miljoonaa euroa

Turun asukasluku on suhteutettu Suomen koko väestöön, ja kertolaskulla päädytty loppusummaan. Turussa on kuitenkin ulkomaalaisia selvästi maan keskiarvoa enemmän, koska kaupungissa on yliopisto ja ulkomaalaisia myös muissa töissä. Turku on silti otettu laskelman keskiarvoksi.

- Näin pitää voida tehdä, Putkonen totesi.

Putkonen syytti tiedotteessaan Maahanmuuttovirastoa rasismin kylvämisestä, koska se ilmoittaa Putkosen mukaan maahanmuutosta aiheutuvat kulut alakanttiin.

- Nämä faktat joku päivä selviävät. Miksi on pimitetty? Kun ei ole uskallettu puhua tästä asiasta. Nyt pitäisi rasismi estää sillä, että kerrotaan, mitä tämä lysti maksaa. Ja sitten tehdään poliittiset johtopäätökset. Onko meillä varaa tätä hommaa viedä eteenpäin vai saada ensin oma talous kuntoon, Putkonen kyseli.
Mika Lehto

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • provoilija putkonen

      Putkonen on nettitrolli ja provoilija. Siinä tiivistetystä Putkosen linja.

      Mies itsekkin tietää, että ei maahanmuuttokustannukset suomen taloudessa ole mikään ratkaiseva tekijä. Aivan muut asiat ratkaisevat. Esimerkiksi vientiteollisuus, sosiaali- ja terveyskulut, koulutus (aina päiväkodista yliopistoon asti). Aivan perinteisissa asioissa ne isot rahat pyörii, maahanmuutto on yksi pieni asia isossa mittakaavassa. Mutta Putkonen ja Halla-aho ovat keksineet, että maahanmuutto provosoiva vaaliaihe ja siksi sitä rummuttavat.

      • Ilkimys...

        Juuri niin. Hyvin kiteytetty! Mutta jokainen kykyjensä mukaan, on helpompi näprätä marginaalien kanssa(Halla-aho,Putkonen jne) kuin ryhtyä painimaan isojen ongelmien kanssa.


    • Avoimmuutta juu.

      No, jos pari miljardia löytyy maahanmuutonkuluja, kyllä kai totuuden nimissä on todettava, että aikamoinen summa se kuitenkin on. Taitaa olla palsjolti tuossakin laskijasta ja laskentavasta, siis siitä mitä sisällytetään niihin kuluihin. Esim. pelkkien juna- ja bussiliput laskettaessa summa on paljon pienempi, mutta se loppukin menee, kerrotaan siitä tai ei.

      • Ilkimys...

        Tähän Putkonen juuri pyrkii. Pidät tuota hihasta vedettyä kahta miljardia jo nyt täytenä totuutena vaikka sitä ei ole edes montaa päivää toistettu ;). Putkonen on tehokas!


      • kysyjä?
        Ilkimys... kirjoitti:

        Tähän Putkonen juuri pyrkii. Pidät tuota hihasta vedettyä kahta miljardia jo nyt täytenä totuutena vaikka sitä ei ole edes montaa päivää toistettu ;). Putkonen on tehokas!

        kiitos. osaa täälllä joku ajatellakkin eikä usko kaikenlaista täyttä paksaa...


      • Nerojen klubia......
        Ilkimys... kirjoitti:

        Tähän Putkonen juuri pyrkii. Pidät tuota hihasta vedettyä kahta miljardia jo nyt täytenä totuutena vaikka sitä ei ole edes montaa päivää toistettu ;). Putkonen on tehokas!

        Autat asiaa kyllä mukavasti, pelkästään siksi, että olet erittain epämiellyttävä tyyppi Ilkimys.../kysyjä, joka itsellesi kommentoit on oletettavaa että teet huomattavasti parempaa vaalityötä täällä persuille kuin persut itse.


    • Ilkimys...

      On velvollisuus pyrkiä rikkomaan perdujen luomaa kuplaa.
      Täytyi tosin vaihtaa nikki, ettei siitä saa tekosyytä poistaa avauksia kuten viime päivinä on käynyt.

      • sama...

        ...persujen luomaa...


      • Prankster...

        Olisit pysynyt asiassa, luotsihan antoi "nikkisi" olla, vaikka en ymmärrä miksi, mutta kun ei riitänyt äly näköjään asiallisuuteen, sitten saa itkeä "pahaa luotsia" kun poistaa aliian pitkälle meneet asiattomuudet ja älyttömyydet.


      • Ilkimys...
        Prankster... kirjoitti:

        Olisit pysynyt asiassa, luotsihan antoi "nikkisi" olla, vaikka en ymmärrä miksi, mutta kun ei riitänyt äly näköjään asiallisuuteen, sitten saa itkeä "pahaa luotsia" kun poistaa aliian pitkälle meneet asiattomuudet ja älyttömyydet.

        Hyvä argumentti. Mitä mieltä Putkosen arviosta?


    • pSS rasistiroikaleet

      Jo Goebbels opetti, että valheiden pitää olla riittävän suuria, että kansa niitä uskoo. Samaa oppia noudattaa Timo Soinin 100% omistama pSS.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3115
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2502
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      368
      2326
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2035
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1857
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1265
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe