Teiniäidin lapsi mummolle hoitoon

äiti86

Onko siinä jotain väärää jos teiniäiti antaa lapsensa esimerkiksi viikonlopuksi mummolaan hoitoon? tarkoittaako se heti sitä että äiti on vastuuton ja haluaa vain bilettää ja rellestää. Ei tarkoita, lapsen hoitoon vieminen tuttuun hoitopaikkaan on täysin normaalia ja se kehittää lapsen sosiaalisia taitoja tutustua muihinkin kuin äitiin ja isiin, useimmissa perheissä tämä on jopa paras vaihtoehto kaikille osapuolille, mummo saa rakkaan lapselapsen hoitoon ja äiti saa joko levätä tai irroitella rauhassa koska tietää oman lapsensa olevan turvassa. Tätä asiaa tapahtuu myös yhtälailla aivan aikuisienkin kesken, ja useimmiten aikuiset työssä käyvät äidit eivät malta pitää äiteys lomaa ja laittavat pahimmassa tapauksessa lapsensa jo alle vuoden ikäisenä hoitoon päiväkotiin.

Omassa lähipiirissäni ei ole teiniäitejä, mutta ymmärrän kaiken sen tuskan ja epävarmuuden mitä muut aikuiset antavat teiniäideille. En väitä että kaikki teiniäidit olisivat antaneet lapsellensa ''keskivertoa'' parempaa tai huonompaa elinympäristöä mutta ei voi kylläkään aikuisista ihmisistä sanoa sen enempää, meitä on kaikenlaisia ihmisiä ja ketään ei voi tuomita ikänsä puolesta.

Rakkaus ja läheisyys on tärkeämpää lapsen kasvatuksessa kuin raha, mutta kyllä rahaa tarvitsemme jokainen tässä elämässä, toisilla sitä on enemmän ja toisilla vähemmän ja raha ei määritä kenestäkään millainen ilminen kukakin on.

17

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      No, et sinä ainakaan itsestäsi kirjoita, kun olet jo "vanha ämmä". :P

      Ainoastaan teiniäitiys on väärää ja siksi moni teiniäidin kasvasttanut, joutuu kasvattamaan myös teiniäidin mukulat. Onneksi poikkeuksiakin on, mutta niin kovin harvassa.

    • voi ei

      Minun 37 vuotias kaverini valittaa, ettei anoppi ota hoitoon kaikkia lapsia kerralla, että he saisivat olla kahdestaankin miehen kanssa :( On tyrkkäämässä niitä mummolaan joka kuukausi ja mummo ei jaksa...

    • Ei lapsia lapsille

      Mitäs se teiniäiti tekee arkena? Käy koulua ja lapsi on päivähoidossa. Millois teiniäiti viettää kiireetöntä ja aikataulutonta laatuaikaa lapsensa kanssa, jos lapsi on viikonloput jollain hoidossa.
      Lapsen etu tulee ensin. Lasten ei kuuluisi seksiä harrastaa, eikä tehdä lapsia.

      • enpä usko

        Tuskinpa teiniäideistäkään suurin osa vie lapsia koko ajan mummolaan.


      • teenmom....

        Itse olen 18v, mulla on koht 1v tyttö. Mulla ei tulisi mieleenkään viedä tytärtäni joka vklp hoitoon. N. 3 kertaa olen vienyt lapseni hoitoon tän vuoden aikana. Se on oikeesti vituttavaa kun ystävättäreni ei ymmärrä että minulla on lapsi joten en voi rellestää ympäriinsä. Niitäkin tapauksia tiedän että lapsi joka vklp jossain ja sit lisätään kännäyskuvia nettiin, ja niitä jotka oikee antaa lapsensa pois et sais elää nuoruuttaan, sääliks niitä pieniä käy. Meit on moneen junaan, onneks löytyy näit hyviäkin teinimammoja :)


    • 67555555555

      Ei siinä mitään, jos mummu ne lapset haluaa, mutta pitäisi sitä mummoakin vähän ajatella.

      Oma siskoni tahtoo jatkuvasti viedä lapsiaan äitimme luokse, joka viikko on aina jotain. Äitini rakastaa, suorastaan palvoo lapsenlapsiaan, mutta tiedätkö kuinka usein hän on minulle sanonut, että se väsyttää, kun on jatkuvasti lapsia kylässä? Äitini on siis vielä työiässä, joten ensiksi hän on töissä ja sitten vielä hoitamaan lapsia sen jälkeen. Eihän hänen iässään pitäisi niitä lapsia enää hoitaa noin paljoa.

      Harvoin teiniäidit ajattelevat, että heidän omat äitinsä tarvitsevat myös sitä vapaa-aikaa itselleensä. Heidän ajattelukykynsä ei ole vielä niin hyvin kasvanut - ja joillain se ei koskaan kasva niin pitkälle. Totuus kuitenkin on, että usein teiniäidit vievät mummolla ja eivät yksinkertaisesti ajattele niin laajasti kaikkea, kuin vähän vanhemmat tekevät.

      • en mä vie

        Onko se sun sisko siis teiniäiti?


    • ihminenmäkioon

      Minä olen sitä mieltä että ei se ole väärin viedä lapsia hoitoon mummolaan. Itse teiniäitinä olen kokenut sen niin että sukulaiset kyselevät jatkuvasti milloin vien lapseni hoitoon heille... Ja kyllä se niin on että lapsen on hyvä nähdä muutakin maailmaa kuin se tuttu ja turvallinen koti ja omat vanhemmat. Pienen lapsen kehitys vaatii tietynlaisia irtiottoja vanhemmista ja sukulaisten avulla se on turvallista :)
      Tietysti pitää mummojen ja pappojen jaksaminen huomioida tässäkin. Ja voin kertoa että vapaa viikonloppu silloin tällöin tekee hyvää niin nuorelle kuin vanhemmallekkin äidille ja isälle nimimerkillä 17 vee ja 8kk ikäisen pojan äippä :)

      • Kaikella puolensa

        Olen samaa mieltä, että teiniäidin lapselle tekee hyvää mennä papalle ja mammalle hoitoon. Tällöin he voivat paikata omat kasvatusvirheensä ja olla kasvattamatta lapsenlapsesta teinivanhempaa.


      • ei tosin onnistunut
        Kaikella puolensa kirjoitti:

        Olen samaa mieltä, että teiniäidin lapselle tekee hyvää mennä papalle ja mammalle hoitoon. Tällöin he voivat paikata omat kasvatusvirheensä ja olla kasvattamatta lapsenlapsesta teinivanhempaa.

        Yrititkö olla jotenkin älykäs...vai?


      • Hyvä huomio
        Kaikella puolensa kirjoitti:

        Olen samaa mieltä, että teiniäidin lapselle tekee hyvää mennä papalle ja mammalle hoitoon. Tällöin he voivat paikata omat kasvatusvirheensä ja olla kasvattamatta lapsenlapsesta teinivanhempaa.

        ja terävä mielipide.


      • Ikävä ihminen

        8 kk ikäinen nyt ei kyllä erityisesti vielä tarvitse kovin usein tapahtuvia irtiottoja vanhemmistaan. Melkoisen nerokasta ajattelua sinulla!


    • ikaonvaannumero

      Sehän riippuu lapsen iästä. :) ei pitkiä hoidossa oloja saati yökyläilyjä vauvana.. olipa äiti sitten teini tai vanhempi.. on niitä paljon lastaan laiminlyöviä (mm. aivan liian aikaisin päivähoitoon lapsensa laittavia) vanhempia kolmi/nelikymppisissäkin..

    • Eiväärin

      Mun mielestä ei oo väärin. Mut jos työntää joka viikonloppu jonnekki nii sit on vähän liikaa. Lapsi ei näe muutenkaan välttämättä vanhempiaan, kuin viikonloppuisin. Oma tyttäreni on ollu n. 3-5 kertaa äidilläni tän vuoden aikana :).

    • NäinKuuluu

      Riippuu lapsen iästä. Pientä lasta ei saa dumpata mummolle hoitoon, vaan pitäisi olla vastuulliset omat vanhemmat, jotka lasta hoitavat. Lapsen sosiaalistaminen tapahtuu pienen kohdalla siten, että lapsen vanhemmat ovat hänen mukanaan mummolassa. Mut, ymmärrän, ettei teiniäiti tätä tajua.

      • KauasSemmosestaMummosta

        Niin ja etenkin jos dumpataan sellaiselle mummolle hoitoon, joka ei ole edes omaa kakaraansa osannut kasvattaa, vaan on omasta tyttärestään kasvattanut teiniäidin! Tiedä mikä rikollinen lapsenlapsesta tulee tai vaikkapa narkki!


    • Whitebitch

      Mitäs on ruvennut mummoksi jos ei kantti kestä, oma valinra..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe