Vanhuus ei ole mikään yhdistävä tekijä.

Humanismus

Syy miksi senioripuolueesta ei voi tulla koskaan mitään suurta on ideologian löyhyys.
Vanhuus sinäänsä ei ole mikään yhdistävä tekijä poliittisesti. On rikkaita ja köyhiä, vasureita ja porvareita yms yms. Senioripuolue voi toimia etujärjestönä mutta turha haikailla mistään eduskunnasta tai yhteiskunnallisesta polittisesta agendasta.

Sorry että toin tämän ikävän tosiseikan esille mutta jos luette esim SDP puolueohjelman niin huomaatte että heiilä on agendalla paljon enemmän ja konkreettisia asioita eläkeläisille kuin teillä!

12

77

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ajatuksilla vain täs

   SDP on menossa alaspäin kuin lehmänhäntä ken eläkeläinen äänestää sortajaansa sillä mitä tekikään Paavo Lipponen valtakaudellaan sen kertoo eläkeläinen.
   Tuo itsekäs työväestöä sortava politrukkien puolue on täysin ulkona kuin lumiukko tulevissa eduskuntavaaleissa.
   Minä ehdottaisin puolueen nimenvaihtoa eläkeläispuolueeksi näin se yhdistäisi nekin nuoremmat mukaan jotka eivät ole senioriikäisiä mutta ovat eläkkeellä esimerkiksi sairauden takia tai muusta syystä?

   • adgk

    Miten olis,,,,,,

    Eläkeläisten ja pienituloisten puolue rp.


  • Mel48

   Näen asiat aivan päinvastaisina kuin edelläkirjoittama Anja Koivistoinen. Historia ja maanpetturuus, onpa aika vakavaa tekstiä! Olen SSP:n nimestä samaa mieltä kuin mitä on "Ajatuksilla täs vain". SSP:n kohderyhmänä eivät ole vain eläkeläiset/seniorit ja ikäihmiset. Kohderyhmä on laaja, edustaa maamme erilaisia vähäosaisia, pientuloisia, sorrettuja, syrjittyjä ym., tiedot löytyvät SSP ry.:n nettisivuilta.
   Suomen presidenteistä en voi kuitenkaan lausua samaa kuin Anja Koivistoinen. Maamme parhaimpia presidenttejä ovat olleet suuret talousmiehet, Urho Kekkonen, Mauno Koivisto ja nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö. He kaikki ovat suuria visionäärejä, talousmiehiä jo Neitsyt-merkkinsä puolesta, harkinta ja vakaus valtteina! Heillä on kyky nähdä asioita ja niiden kehittymistä vuosia eteenpäin. Siihen ei moni pysty! Jo ennen v 2011 eduskuntavaaleja lausahti Sauli Niinistö omalla vakaalla tavallaan miten valtiomme 8 miljardin kestävyys-/budjettivaje tulisi parhaiten hoitaa, arvokkaat teesinsä: 1/3 kaikkia turhia kuluja karsimalla, 1/3 veroja viisaasti/harkiten korottamalla ja 1/3 kaikkia julkisia ja muitakin rakenteita keventämällä, siivoamalla, yksinkertaistamalla virkakoneistoja. Miten on käynyt? Ei ole Alexander Stubbin omia puheita tässä vähän aikaa sitten lausumansa parannusehdotukset, ne tulivat Sauli Niinistön suusta yli 3 vuotta sitten.
   Martti Ahtisaari oli "rauhankyyhky ja rakkaudenammattilainen". Hän toi Suomelle suurta kunniaa omilla rauhanrakennuskyvyillään. Apuamme on pyydetty monessa maassa sotien ja levottomuuksien puhjetessa ja jatkuessa. Ahtisaaren toimet toivat Suomen positiivisessa mielessä maailmankartalle edellisten maamme kansallissankareiden lisänä. Elämme globaalissa yhteisössä, jossa diplomaattisuudella, harkitsevuudella, rauhallisuudella, rakentajan tiedoilla ja taidoilla päästään paljon pitemmälle kuin siltoja polttamalla, takanapuhumalla, parjaamalla tai sortamalla ketään ihmistä tai maata. Tarja Halonen puolestaan vahvisti maamme suhteita sekä itään että länteen. Hänen rauhallinen, diplomaattinen ja edustava esiintymistapansa oli kunnioitettavaa. "Hyvän käytöksen kirjan" opeilla pääsee paljon paremmin eteenpäin kuin muutoin. Mielestäni nuo opit ovat heillä kullakin sisäänrakentuneita ominaisuuksia!
   Miten meiltä olisi voitu viedä pois kansanvalta? Itse kullakin on mahdollisuus omalla esimerkillään toimia koko kansamme hyväksi ja meillä kullakin on oikeutemme äänestyksin tuoda mielipiteitämme julki. Me voimme äänellämme vaikuttaa! Vaatii vain harkintaa, kenelle äänensä antaa. Eikä oikeastaan vain harkintaa vaan myös jonkinasteista asioiden seurantaa ennenkuin pystyy asioita panemaan oikeaan järjestykseen, äänestämään oikeata ihmistä, häntä, joka motivoituneesti ja sitoutuneesti osallistuu kansanedustajatyöhönsä, on mukana istunnoissa ja antaa julkilausumiaan. Toki tuo järjestys on jokaisen omassa arvoasteikossa erilainen.

   • Jotain vääryyttä on

    Mitä on kun kielipuolueen svedarit saavat solvata meitä vanhuksia mongooleiksi ja miksi junteiksi? Miksi apardheidiläisten annetaan toimia vapaasti maassamme eikö se ole jo törkeää Freudentalhalìsmia?


   • taitettu indeksi

    Nimim:" Mel48 "

    " Miten meiltä olisi voitu viedä pois kansanvalta?"

    Hyvä kysymys?

    " Voimme äänellämme vaikuttaa."

    Voimmeko, todella?

    Mel48, oletko tietoinen, mitä tapahtui EU:hun liittymisen aikoihin ja mikä on EU:n valta jäsenmaihinsa?


  • MUALAISMUMMO

   Valtaosa eläkeläisistä ei jaa suomalaisten kasvavaa huolta oman talouden tilasta.

   Toisaalta eläkeläisten joukko jakaantuu taloudellisesti muita väestöryhmiä rajummin. Muhkeat yli 10 000 euron säästöt on 41% eläkeläisistä. Samaan aikaan joka viides elää kädestä suuhun täysin vailla säästöjä.

   Silti eläkeläisten olisi hyvä pitää yhtä, koska elämän viime vuosina vanhus tarvitsee toisen ihmisen hoivaa, niin olisi kuitenkin säilytettävä vanhusten hoito kunnallisena, jotta kaikki tarvitsevat saisivat hoitoa. Tänä päivä ajetaan vanhusten ympärivuorokautista hoitoa alas ja hoitoa saa yksityiseltä sektorilta jos omistaa sen muhkean pankkitilin.

  • totta joka sana

   Mel48 tule esiin vain omalla nimelläsi, sinut on tunnistettu!

   Onneksi Suomessa vallitsee sananvapaus ja itse en lähtisi myöskään kehuskelemaan presidenteillämme! Heissä jokaisessa on varmaan ollutkin jotain hyvää, mutta moni on vain nostanut omaa egoaan ja valtaan päästyään vähät välttänyt oman maan kansalaisista. Meistä tavallisista taatelin tallaajista.

   Näitä jotka omasta mielestään ovat kovin itsevarmoja ja hyviä, olisi ehkä syytä kurkistaa peiliinsä ja katsoa myös sinne kauemmas taaksepäin. Löytyykö sympatiaa ja halua auttaa ja ymmärtää muita. Sitä sanotaan empatiaksi ja kaikilla sitä vain yksinkertaisesti ei ole, eikä tule. On vain MINÄ ja omaan napaan tuijottelu. Kaikki mitä sanon ja teen on oikein, muut ovat väärässä. Tällaisen ihmisen kanssa ei tule toimeen, jos ei ole halukas perseennuoliija ja mielistejä. Näin ollen olen sitä mieltä että ainakaan tällaisia johtajia kukaan ei kaipaa, joten toivon ettei itseni koskaan tarvitse tällaisiin törmätä.

  • SSP pj.

   SALATTU MUISTIO VALOTTAA KOIVISTON PAINOSTUSTA TUOMIOISTUIN KIISTOISSA.

   Presidentti Koivisto puhui tuomareille Presidentinlinnassa 6.toukokuuta 1992. Koiviston väitetään tilaisuudessa painostaneen tuomioistuimia tekemään pankeille edullisia ratkaisuja pakkien ja velallisten oikeuskiistoissa.

   1990- luvun lamassa pelastettiin pankit, mutta lukuisat velalliset jäivät vuosikymmenien velkavankeuteen.
   Presidentin järjestämä oikeuspoliittinen keskustelutilaisuus, josta käytettiin nimitystä "Koiviston konklaavi" nostaa esiin jatkuvasti kysymyksen, ohjailiko presidentti tuomioistuimia?

   SUOMIKIN KEPLOTTELI ITSENSÄ EUROON!
   Suomi ei ollut alusta asti rahaliiton vakavaraisin mallioppilas, vaan 1990-luvulla Suomikin turvautui keplottelua muistattaviin konsteihin päästäkseen rahaliittoon.
   Euroon liittyminen ei olisi onnistunut ilman Suomen velkatilastojen räätälöintiä ja nokkelien pankkiirien apua.

   VELKARAJA ALITTUI ERIKOISTOIMIN.
   Suomen valtio oli velkaantunut raskaasti ja ilman poikkeuksellisia erityisjärjestelyjä Suomella olisi ollut enemmän velkaa kuin rahaliitto sallii. Suomen valtionvelka kutistui kabineteissa ja pankkien takahuoneissa, ei aidolla velanmaksulla.

   ELÄKELAITOSTEN SIJOITUKSET OSAKSI VALTIONTALOUTTA.
   Suomen valtionvelan ja EU-velan erosta selitti Suomen EU-neuvottelijoiden työvoitto, jolla he saivat EU:n komission hyväksymään Suomen koko eläkejärjestelmän suurine rahastoineen osaksi julkista taloutta.
   Tällä oli Suomen eurokelpoisuudelle erittäin suuri merkitys.
   ELÄKERAHASTOTHAN PITI OLLA VAIN ELÄKKEIDEN MAKSUA VARTEN.

   lähde: Taloussanomat.

   ps. mitä johtopäätöksiä tästä pitäisi vetää?

   • Sillai kai

    No semmotis johtopäätöksii voi tehdä että sinulla on uniongelma kellonajasta päätellen.


  • No äläpäs

   "No semmotis johtopäätöksii voi tehdä että sinulla on uniongelma kellonajasta päätellen".

   Irvaile vakavalla asilla, EU on pahinta mihin Suomi petkutettiin poliitiikojen valheilla.

   Ehkä pelastus eläkeläisten tilanteeseen löytyy änestämällä 2015 puoluetta joka ottaa huomioon myös vähävaraiset eläkeläiset.

  • Halla-ahon äänestäjä

   Erään asian kautta vanhuus on yhdistävä tekijä
   ELÄKKEET

   Suomen hyvä luottoluokitus johtuu siitä, että meillä on isot eläkevarat
   eläkeyhtiöissä sijoitettuna

   Meillä EI OLISI ollut mitään kolmen A:n luottoluokitusta ilman niitä

   EU-BYROKRAATIT HIMOITSEVAT SUOMEN ELÄKEVAROJA
   Sen takia Katainen päästettiin myös komissioon
   Hänen kauttaa pyritään pääsemään kiinni suomalaisten eläkkeisiin
   ja laskemaan niitä

   Rahat otettaisiin mm.

   ebolan ja muiden kulkutautien vastustamiseen kun afrikkalaisia
   tulee Välimeren yli

   arabialais-afrikkalais-aasialisten EU:n ulkopuolisten mamujen
   elättämiseen Euroopassa kun Kreikka ja Ranska eivät pysty
   ja Englanti ei halua eikä Saksa, rahat otetaan meiltä
   yhteisvastuulla

   ON AIVAN OIKEIN SYYTÄ PELÄTÄ ELÄKKEIDEN LEIKKAUSTA
   Katainen järestelee juuri paraikaa 300 miljardin siis 300 000 miljoonan
   euron apupakettia Italian Krekan jne. työttömille mm. niiden
   mamuille, joita tulee Välimeren yli solkenaan

   Yhtenä vaihtoehtona on esitetty mm. Suomen eläkerahojen pelaaminen
   ja eläkerahojen varastaminen EU-käyttöön

   SUOMESSA ELÄKKEILLÄ ON TOISTAISEKSI PERUSTUSLAIN SUOJA
   ÄÄNESTÄ PERUSSUOMEA JOTTA TÄTÄ SUOJAA EI VIEDÄ

   MISTÄ RAHAT TULEVAT EU-HERROJEN ELVYTYKSEEN VÄLIMERELLE
   KATAINEN JA JUNCKER KIELTÄYTYVÄT VASTAAMASTA
   http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288747806615.html


   EU SUUNNITTELEE RAHOJEN VARASTAMISTA ELÄKKEISTÄ
   http://www.talouselama.fi/uutiset/eusuunnitelma elakesaastoja pitaisi kayttaa entista enemman talouden elvyttamiseen/a2232264


   Komissio haluaa dokumentin mukaan saada EU:n vakuutusvalvojaviranomaista luonnostelemaan lakia, jonka avulla voitaisin "mobilisoida enemmän henkilökohtaisia eläkesäästöjä pitkäaikaiseen rahoitukseen".

  • Eläkeläismummo

   Viime vaaleissa 2011 eläkeläisethän äänestivät Perussuomalaisia ja JYTKY tuli, mutta mitä ovat eläkeläiset saaneet, LEIKKAUKSIA.

   On totta, että EU:ssa suunnitellaan jäsenmaiden eläkevarojen panemista "parempiin töihin". Perussuomalaisilla on ollut 3,5 vuotta aikaa, mutta taitaa olla vaan Kettunen ja Tuupainen huolissaan eläkkeistä. Niin olihan tämä iso G myöskin tehnyt jonkun aloitteen.

   Katsoin Aamu sydämellä ohjelman. Aiheena oli syntymästään saakka vammainen mies, jolta puuttui kädet. Hänen toimeentulonsa on ollut kansaneläke. Taitaa olla tällä hetkellä vajaa 600 euroa.

   Kyllä meidän eläkeläisten pitäisi tosissaan olla huolissaan tulevaisuudesta ja kansanedustajien ajaa suomalaisten etuja, eikä kumartaa Brysseliin.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   611
   5850
  2. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   68
   2940
  3. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   123
   2447
  4. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   62
   1992
  5. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   85
   1715
  6. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   54
   1316
  7. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1292
  8. Pelkään, etten unohda sinua koskaan

   Ja olo jää tällaiseksi. Kuin jotain puuttuisi koko ajan. 💔
   Ikävä
   43
   1121
  9. 104
   1097
  10. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   66
   1032
  Aihe