Vanhuus ei ole mikään yhdistävä tekijä.

Humanismus

Syy miksi senioripuolueesta ei voi tulla koskaan mitään suurta on ideologian löyhyys.
Vanhuus sinäänsä ei ole mikään yhdistävä tekijä poliittisesti. On rikkaita ja köyhiä, vasureita ja porvareita yms yms. Senioripuolue voi toimia etujärjestönä mutta turha haikailla mistään eduskunnasta tai yhteiskunnallisesta polittisesta agendasta.

Sorry että toin tämän ikävän tosiseikan esille mutta jos luette esim SDP puolueohjelman niin huomaatte että heiilä on agendalla paljon enemmän ja konkreettisia asioita eläkeläisille kuin teillä!

12

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajatuksilla vain täs

      SDP on menossa alaspäin kuin lehmänhäntä ken eläkeläinen äänestää sortajaansa sillä mitä tekikään Paavo Lipponen valtakaudellaan sen kertoo eläkeläinen.
      Tuo itsekäs työväestöä sortava politrukkien puolue on täysin ulkona kuin lumiukko tulevissa eduskuntavaaleissa.
      Minä ehdottaisin puolueen nimenvaihtoa eläkeläispuolueeksi näin se yhdistäisi nekin nuoremmat mukaan jotka eivät ole senioriikäisiä mutta ovat eläkkeellä esimerkiksi sairauden takia tai muusta syystä?

      • adgk

        Miten olis,,,,,,

        Eläkeläisten ja pienituloisten puolue rp.


    • Mel48

      Näen asiat aivan päinvastaisina kuin edelläkirjoittama Anja Koivistoinen. Historia ja maanpetturuus, onpa aika vakavaa tekstiä! Olen SSP:n nimestä samaa mieltä kuin mitä on "Ajatuksilla täs vain". SSP:n kohderyhmänä eivät ole vain eläkeläiset/seniorit ja ikäihmiset. Kohderyhmä on laaja, edustaa maamme erilaisia vähäosaisia, pientuloisia, sorrettuja, syrjittyjä ym., tiedot löytyvät SSP ry.:n nettisivuilta.
      Suomen presidenteistä en voi kuitenkaan lausua samaa kuin Anja Koivistoinen. Maamme parhaimpia presidenttejä ovat olleet suuret talousmiehet, Urho Kekkonen, Mauno Koivisto ja nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö. He kaikki ovat suuria visionäärejä, talousmiehiä jo Neitsyt-merkkinsä puolesta, harkinta ja vakaus valtteina! Heillä on kyky nähdä asioita ja niiden kehittymistä vuosia eteenpäin. Siihen ei moni pysty! Jo ennen v 2011 eduskuntavaaleja lausahti Sauli Niinistö omalla vakaalla tavallaan miten valtiomme 8 miljardin kestävyys-/budjettivaje tulisi parhaiten hoitaa, arvokkaat teesinsä: 1/3 kaikkia turhia kuluja karsimalla, 1/3 veroja viisaasti/harkiten korottamalla ja 1/3 kaikkia julkisia ja muitakin rakenteita keventämällä, siivoamalla, yksinkertaistamalla virkakoneistoja. Miten on käynyt? Ei ole Alexander Stubbin omia puheita tässä vähän aikaa sitten lausumansa parannusehdotukset, ne tulivat Sauli Niinistön suusta yli 3 vuotta sitten.
      Martti Ahtisaari oli "rauhankyyhky ja rakkaudenammattilainen". Hän toi Suomelle suurta kunniaa omilla rauhanrakennuskyvyillään. Apuamme on pyydetty monessa maassa sotien ja levottomuuksien puhjetessa ja jatkuessa. Ahtisaaren toimet toivat Suomen positiivisessa mielessä maailmankartalle edellisten maamme kansallissankareiden lisänä. Elämme globaalissa yhteisössä, jossa diplomaattisuudella, harkitsevuudella, rauhallisuudella, rakentajan tiedoilla ja taidoilla päästään paljon pitemmälle kuin siltoja polttamalla, takanapuhumalla, parjaamalla tai sortamalla ketään ihmistä tai maata. Tarja Halonen puolestaan vahvisti maamme suhteita sekä itään että länteen. Hänen rauhallinen, diplomaattinen ja edustava esiintymistapansa oli kunnioitettavaa. "Hyvän käytöksen kirjan" opeilla pääsee paljon paremmin eteenpäin kuin muutoin. Mielestäni nuo opit ovat heillä kullakin sisäänrakentuneita ominaisuuksia!
      Miten meiltä olisi voitu viedä pois kansanvalta? Itse kullakin on mahdollisuus omalla esimerkillään toimia koko kansamme hyväksi ja meillä kullakin on oikeutemme äänestyksin tuoda mielipiteitämme julki. Me voimme äänellämme vaikuttaa! Vaatii vain harkintaa, kenelle äänensä antaa. Eikä oikeastaan vain harkintaa vaan myös jonkinasteista asioiden seurantaa ennenkuin pystyy asioita panemaan oikeaan järjestykseen, äänestämään oikeata ihmistä, häntä, joka motivoituneesti ja sitoutuneesti osallistuu kansanedustajatyöhönsä, on mukana istunnoissa ja antaa julkilausumiaan. Toki tuo järjestys on jokaisen omassa arvoasteikossa erilainen.

      • Jotain vääryyttä on

        Mitä on kun kielipuolueen svedarit saavat solvata meitä vanhuksia mongooleiksi ja miksi junteiksi? Miksi apardheidiläisten annetaan toimia vapaasti maassamme eikö se ole jo törkeää Freudentalhalìsmia?


      • taitettu indeksi

        Nimim:" Mel48 "

        " Miten meiltä olisi voitu viedä pois kansanvalta?"

        Hyvä kysymys?

        " Voimme äänellämme vaikuttaa."

        Voimmeko, todella?

        Mel48, oletko tietoinen, mitä tapahtui EU:hun liittymisen aikoihin ja mikä on EU:n valta jäsenmaihinsa?


    • MUALAISMUMMO

      Valtaosa eläkeläisistä ei jaa suomalaisten kasvavaa huolta oman talouden tilasta.

      Toisaalta eläkeläisten joukko jakaantuu taloudellisesti muita väestöryhmiä rajummin. Muhkeat yli 10 000 euron säästöt on 41% eläkeläisistä. Samaan aikaan joka viides elää kädestä suuhun täysin vailla säästöjä.

      Silti eläkeläisten olisi hyvä pitää yhtä, koska elämän viime vuosina vanhus tarvitsee toisen ihmisen hoivaa, niin olisi kuitenkin säilytettävä vanhusten hoito kunnallisena, jotta kaikki tarvitsevat saisivat hoitoa. Tänä päivä ajetaan vanhusten ympärivuorokautista hoitoa alas ja hoitoa saa yksityiseltä sektorilta jos omistaa sen muhkean pankkitilin.

    • totta joka sana

      Mel48 tule esiin vain omalla nimelläsi, sinut on tunnistettu!

      Onneksi Suomessa vallitsee sananvapaus ja itse en lähtisi myöskään kehuskelemaan presidenteillämme! Heissä jokaisessa on varmaan ollutkin jotain hyvää, mutta moni on vain nostanut omaa egoaan ja valtaan päästyään vähät välttänyt oman maan kansalaisista. Meistä tavallisista taatelin tallaajista.

      Näitä jotka omasta mielestään ovat kovin itsevarmoja ja hyviä, olisi ehkä syytä kurkistaa peiliinsä ja katsoa myös sinne kauemmas taaksepäin. Löytyykö sympatiaa ja halua auttaa ja ymmärtää muita. Sitä sanotaan empatiaksi ja kaikilla sitä vain yksinkertaisesti ei ole, eikä tule. On vain MINÄ ja omaan napaan tuijottelu. Kaikki mitä sanon ja teen on oikein, muut ovat väärässä. Tällaisen ihmisen kanssa ei tule toimeen, jos ei ole halukas perseennuoliija ja mielistejä. Näin ollen olen sitä mieltä että ainakaan tällaisia johtajia kukaan ei kaipaa, joten toivon ettei itseni koskaan tarvitse tällaisiin törmätä.

    • SSP pj.

      SALATTU MUISTIO VALOTTAA KOIVISTON PAINOSTUSTA TUOMIOISTUIN KIISTOISSA.

      Presidentti Koivisto puhui tuomareille Presidentinlinnassa 6.toukokuuta 1992. Koiviston väitetään tilaisuudessa painostaneen tuomioistuimia tekemään pankeille edullisia ratkaisuja pakkien ja velallisten oikeuskiistoissa.

      1990- luvun lamassa pelastettiin pankit, mutta lukuisat velalliset jäivät vuosikymmenien velkavankeuteen.
      Presidentin järjestämä oikeuspoliittinen keskustelutilaisuus, josta käytettiin nimitystä "Koiviston konklaavi" nostaa esiin jatkuvasti kysymyksen, ohjailiko presidentti tuomioistuimia?

      SUOMIKIN KEPLOTTELI ITSENSÄ EUROON!
      Suomi ei ollut alusta asti rahaliiton vakavaraisin mallioppilas, vaan 1990-luvulla Suomikin turvautui keplottelua muistattaviin konsteihin päästäkseen rahaliittoon.
      Euroon liittyminen ei olisi onnistunut ilman Suomen velkatilastojen räätälöintiä ja nokkelien pankkiirien apua.

      VELKARAJA ALITTUI ERIKOISTOIMIN.
      Suomen valtio oli velkaantunut raskaasti ja ilman poikkeuksellisia erityisjärjestelyjä Suomella olisi ollut enemmän velkaa kuin rahaliitto sallii. Suomen valtionvelka kutistui kabineteissa ja pankkien takahuoneissa, ei aidolla velanmaksulla.

      ELÄKELAITOSTEN SIJOITUKSET OSAKSI VALTIONTALOUTTA.
      Suomen valtionvelan ja EU-velan erosta selitti Suomen EU-neuvottelijoiden työvoitto, jolla he saivat EU:n komission hyväksymään Suomen koko eläkejärjestelmän suurine rahastoineen osaksi julkista taloutta.
      Tällä oli Suomen eurokelpoisuudelle erittäin suuri merkitys.
      ELÄKERAHASTOTHAN PITI OLLA VAIN ELÄKKEIDEN MAKSUA VARTEN.

      lähde: Taloussanomat.

      ps. mitä johtopäätöksiä tästä pitäisi vetää?

      • Sillai kai

        No semmotis johtopäätöksii voi tehdä että sinulla on uniongelma kellonajasta päätellen.


    • No äläpäs

      "No semmotis johtopäätöksii voi tehdä että sinulla on uniongelma kellonajasta päätellen".

      Irvaile vakavalla asilla, EU on pahinta mihin Suomi petkutettiin poliitiikojen valheilla.

      Ehkä pelastus eläkeläisten tilanteeseen löytyy änestämällä 2015 puoluetta joka ottaa huomioon myös vähävaraiset eläkeläiset.

    • Halla-ahon äänestäjä

      Erään asian kautta vanhuus on yhdistävä tekijä
      ELÄKKEET

      Suomen hyvä luottoluokitus johtuu siitä, että meillä on isot eläkevarat
      eläkeyhtiöissä sijoitettuna

      Meillä EI OLISI ollut mitään kolmen A:n luottoluokitusta ilman niitä

      EU-BYROKRAATIT HIMOITSEVAT SUOMEN ELÄKEVAROJA
      Sen takia Katainen päästettiin myös komissioon
      Hänen kauttaa pyritään pääsemään kiinni suomalaisten eläkkeisiin
      ja laskemaan niitä

      Rahat otettaisiin mm.

      ebolan ja muiden kulkutautien vastustamiseen kun afrikkalaisia
      tulee Välimeren yli

      arabialais-afrikkalais-aasialisten EU:n ulkopuolisten mamujen
      elättämiseen Euroopassa kun Kreikka ja Ranska eivät pysty
      ja Englanti ei halua eikä Saksa, rahat otetaan meiltä
      yhteisvastuulla

      ON AIVAN OIKEIN SYYTÄ PELÄTÄ ELÄKKEIDEN LEIKKAUSTA
      Katainen järestelee juuri paraikaa 300 miljardin siis 300 000 miljoonan
      euron apupakettia Italian Krekan jne. työttömille mm. niiden
      mamuille, joita tulee Välimeren yli solkenaan

      Yhtenä vaihtoehtona on esitetty mm. Suomen eläkerahojen pelaaminen
      ja eläkerahojen varastaminen EU-käyttöön

      SUOMESSA ELÄKKEILLÄ ON TOISTAISEKSI PERUSTUSLAIN SUOJA
      ÄÄNESTÄ PERUSSUOMEA JOTTA TÄTÄ SUOJAA EI VIEDÄ

      MISTÄ RAHAT TULEVAT EU-HERROJEN ELVYTYKSEEN VÄLIMERELLE
      KATAINEN JA JUNCKER KIELTÄYTYVÄT VASTAAMASTA
      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288747806615.html










      EU SUUNNITTELEE RAHOJEN VARASTAMISTA ELÄKKEISTÄ
      http://www.talouselama.fi/uutiset/eusuunnitelma elakesaastoja pitaisi kayttaa entista enemman talouden elvyttamiseen/a2232264










      Komissio haluaa dokumentin mukaan saada EU:n vakuutusvalvojaviranomaista luonnostelemaan lakia, jonka avulla voitaisin "mobilisoida enemmän henkilökohtaisia eläkesäästöjä pitkäaikaiseen rahoitukseen".

    • Eläkeläismummo

      Viime vaaleissa 2011 eläkeläisethän äänestivät Perussuomalaisia ja JYTKY tuli, mutta mitä ovat eläkeläiset saaneet, LEIKKAUKSIA.

      On totta, että EU:ssa suunnitellaan jäsenmaiden eläkevarojen panemista "parempiin töihin". Perussuomalaisilla on ollut 3,5 vuotta aikaa, mutta taitaa olla vaan Kettunen ja Tuupainen huolissaan eläkkeistä. Niin olihan tämä iso G myöskin tehnyt jonkun aloitteen.

      Katsoin Aamu sydämellä ohjelman. Aiheena oli syntymästään saakka vammainen mies, jolta puuttui kädet. Hänen toimeentulonsa on ollut kansaneläke. Taitaa olla tällä hetkellä vajaa 600 euroa.

      Kyllä meidän eläkeläisten pitäisi tosissaan olla huolissaan tulevaisuudesta ja kansanedustajien ajaa suomalaisten etuja, eikä kumartaa Brysseliin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe