Jalovaara jatkaa toistaiseksi TV7-kanavalla

Ihmettelen.

Tv7:aa ei mikään saa pistämään Jalovaaraa "jäähylle"?


http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/jalovaara-jatkaa-toistaiseksi-tv7-kanavalla/

Poliisi aloitti viime kesänä rikostutkinnan julistaja Pirkko Jalovaaran rahankeräystoiminnasta. Poliisin epäilyksen mukaan Jalovaara hankki lupaehtojen vastaisesti Rukousystävien nimissä yli miljoona euroa vuosina 2009–2013.

Poliisi epäilee Jalovaaraa nyt myös törkeästä petoksesta. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Rahankeräyslupahakemuksissaan Jalovaara ilmoitti, että hänen työnsä taustajärjestö Rukousystävät ry. kerää varoja hädänalaisten aineelliseen auttamiseen kotimaassa ja ulkomailla.

Poliisihallituksen selvityksen mukaan yhdistys käytti hädänalaisten hyväksi vain muutamia prosentteja sadoista tuhansista euroista.

Pirkko Jalovaaran verkkosivuilla ei ole ilmoitettu rukoustilaisuuksia marras- eikä joulukuulle, mutta hänellä on säännöllisesti ohjelmaa TV7-kanavalla ja Radio Deissä. Sopimus Radio Dein kanssa päättyy marraskuun lopussa.

TV7 on käynyt keskusteluja Jalovaaran ohjelmien lopettamisesta, mutta toistaiseksi tällaista päätöstä ei ole haluttu tehdä, TV7:n ohjelmatuotannosta vastaavan Ristin Tuki ry:n toiminnanjohtaja Mirja Ojares kertoo.

– Olemme odottavalla kannalla. Jos Pirkko Jalovaara tuomitaan syylliseksi oikeudessa eikä vain mediassa, on myös Jalovaaran itsensä kannalta parempi, että hän vetäytyy ainakin toistaiseksi pois julkisuudesta, Ojares kommentoi.

– Emme ole halunneet lähteä tuomitsemaan häntä ennen kuin oikeus on tehnyt päätöksensä. Vedämme tässä yhteistä linjaa Dein kanssa. Jos tuomio on vapauttava, yhteistyö jatkuu, Ojares sanoo.

TV7:lla esitettävä Jalovaaran ohjelmasarja Parantava rukous esitetään Ristin Tuki ry:n maksamalla ohjelma-ajalla. Kustannukset katetaan puhelinkeräyksellä. Mirja Ojares arvelee, että lahjoittajien joukossa on paljon Jalovaaran työn ystäviä.

Radio Deillä pyörivä viikoittainen ohjelma Sanan ja rukouksen ilta Pirkko Jalovaaran seurassa on Rukousystävät ry:n kustantamaa ohjelmaa.

– Jalovaaraan kohdistuvat syytökset ovat vakavia. Nykyinen sopimuksemme loppuu marraskuun lopussa. Pidämme tauon ja solmimme uuden sopimuksen siinä tapauksessa, että päätös on vapauttava, Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo kertoo.

Tapauksen tutkinnanjohto pyrkii saamaan rikostutkinnan valmiiksi jouluun mennessä, minkä jälkeen asiakirjat toimitetaan asianosaisille loppulausuntoa varten, ja sen jälkeen syyttäjänvirastoon. Syyteharkinta kestää keskimäärin kuukauden. Jos syyttäjä nostaa syytteen, asia käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa, jossa rikosjuttujen käsittelyajat ovat keskimäärin puoli vuotta.

25

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ojareksen mielestä Jalovaaran ainoa virhe olisi se,että saaisi maalliselta oikeudelta tuomitsevan päätöksen.
      Mitä tahansa saa tehdä ja lakiakin voi kiertää, kunhan ei jää siitä kiinni niin pahasti, että tuomio tulee.

    • Almujen kerääjä

      Vielä suurempi virje Jalovaaralla on ihmisten huijaaminen, johon liittyen Suomen rikoslakia tulkitaan varsin kevyesti. Lahjoitukset perustuvat uskomukseen ihmeparantumisista, jotka on todettu moneen kertaa kiistattomasti olevan 100% kuvittelua. Periaatteessa toisen pettäminen on rikos, vaikka "uskomushoidoissa" asiaa katsotaankin läpi sormien.

      No, omia rahojaan saa lahjoittaa ihan vapaasti melkein mihin tahansa, mutta rahankeräyslupa antaa rajoja mihin tuota lahjoitettua rahaa saa käyttää. Hölmöiltä on siis luvallista kerätä rahaa, mutta ei ihan millä vaan ehdoilla.

    • ha ha ha

      Jalovaara, Ojares ja kumppanit on pieni kaloja uskontojen supermarketin anekaupassa. Lukekaa näistä Vatikaanin pankeista jos haluatte nähdä miten puusepän opeilla kunnolla lypsetään hölmöjä.

    • Rajansa kaikella

      Uskonnot ovat harrastus siinä missä mikä tahansa muukin harrastus. Ja useimmat harrastukset maksavat harrastajalleen silkkaa rahaa.

      TV-kanaviakin on perustettu monen sorttisille harrastuksille. TV7 on suunnattu kristillistä uskoa harrastaville ihmisille. Överiksi homma menee siinä vaiheessa, kun harrastajilta aletaan kinuamaan rahaa katteettomilla lupauksilla.

      Sellaista lakipykälää ei toistaiseksi ole olemassa ainakaan Suomessa, jossa kiellettäisiin katteettomien lupausten antaminen, ja siksi TV7 saa jatkaa toimintaansa.

      Pirkko rikkoi Suomen lakia käyttäessään rahankeräyslupaansa väärään tarkoitukseen, eli muuan muassa oman taloutensa pönkittämiseen.

      • firstwasWord

        Raamattu on Lakikirja uudestisyntyneille Jeesukseen uskoville. Raamattu on Jumalan Sana. Apostolit (Jeesuksen ensimmäiset opetuslapset) Paavali(entinen Saulus Tarsolainen,juutalainen Benjaminin sukukunnasta) uudestisynnyttyään Damaskuksen tiellä jatkoi kirjeissään Jeesuksen Herransa opetuksia. Merkillepantavana tässä esim. case Jalovaarassa on seuraava: "Rahan HIMO on kaiken PAHAN alku ja juuri." Näin Paavali ensimmäisessä kirjeessään Timoteukselle (6:10). Vieläpä itse Opettaja, Jeesus messias, Jumalan Poika tähdentää opetuslapsi Matteuksen kautta asiaa näin: "te ette voi palvella sekä JUMALAA että MAMMONAA" (matt.6:24).


    • a-nonyymi

      Jalovaaran tilaisuuksissa on parantunut tuhansia ihmisiä - tällä on merkittävä kansantaloudellinenkin vaikutus. Yksi kroonisesti sairas ihminen maksaa yhteiskunnalle maltaita.

      Ja kun puhutaan rukouksen voimasta, niin Suomi saa kiittää Jumalaa, että Hän vastasi satojentuhansien suomalaisten rukouksiin Suomen itsenäisyydestä. Kovassa paikassa se paatunut ateistikin rukoilee.

      Rukous se voisi nostaa kainuunkin tästä Talvivaaran ahdingosta, vaan paljonko niitä rukoilijoita täällä enää on?

    • Jalovaaran

      Tilaisuuksissa yksikään ei ole parantunut mistään. Ei ole mitään konkreettisia todisteita tapahtuneesta. Pirkon mainossivuilla joitakin ihmisten omia höpötyksiä paranemisesta, jotka eivät kestä tarkempaa lääketieteellistä tutkimusta. Vakavammat tapaukset ovat menneet mullan alle, joku vielä oli kuoltuaankin Pirkon mainossivuilla, sattuuhan sitä. Koko maailmassa ei ole tapahtunut vastaavanlaisissa tilaisuuksissa, yhtään ainoaa paranemistapausta. Huijauksia on sitävastoin paljastunut useita. Paljonko on näiden parantajien jäljiltä jäänyt pettyneitä, rahansa menettäneitä ihmisiä? Raha ja rahanahneus on näitten "Pirkkojen" ainut motiivi.

      • jake59

        Sinä haluat noin uskoa mutta olet täysin väärässä.
        Olet siis sitä mieltä, että tuhannet suomalaiset valehtelevat parantuneensa?
        Miksi he niin tekisvät?


      • SYNTIUHRI

        Jeesus kun ei ole kutsunut ketään 'parantelemaan' ihmisiä, vaan kutsu on julistaa EVANKELIUMIA ja olla Jeesuksen todistaja. Sivuseikkana joskus, uskoontullessaan, joku saa tervehtymisen kenties tappavastakin taudista.. JEESUS on IANKAIKKISUUTEMME TAKIA...


    • Lasaretit turhiako?

      "Sinä haluat noin uskoa mutta olet täysin väärässä.
      Olet siis sitä mieltä, että tuhannet suomalaiset valehtelevat parantuneensa?
      Miksi he niin tekisvät? "

      Valehteluille on olemassa monia inhimillisiä syitä, kuten halu miellyttää "parantajaa" = pelko petturiksi leimautumisesta. Osa valehtelee ikään kuin vahingossa, on siis oikeastikin parantunut, mutta Pirkon tai vastaavan poppanaisen loitsuilla ei ole parantumisen kanssa mitään tekemistä. Aika ja joskus jopa lääketiede on minutkin parantanut monesta vaivasta.

      Mietipä mistä johtuu, ettei nämä Pirkot mene sairaalan parantamaan potilaita oikein urakalla? Loppuisi parantumisihmeistä väittely kerta heitolla, ja uskovaisten määrä lähtisi välittömästi huimaan nousuun.

      • jake59

        Sinä et ymmärrä Pyhän Hengen toiminnasta etkä armolahjoista mitään. Etkä halua ymmärtää. Pidä siis ihan vapaasti käsityksesi koska niin me uskovatkin teemme.


    • Valhetta vain

      Amerikassa luvataan miljoona dollaria, yhdestä todistettavasta parantumisesta näissä tilaisuuksissa. Kukaan ei ole lunastanut tätä summaa. Mietipä sitäkin, että kamera on melkein jokaisella kännykässä, eikä yhtään videota ole amputoidun raajan kasvamisesta, neliraajahalvaantuneen nousemisesta pyörätuolista, syntymästä sokea saa näkönsä, kuolleet heräävät ym.

      • TIETOTUUSELÄMÄ

        kuolleista herääminen tarvinnee lisävalaistusta. Kuka meistö haluaisi tällaiselle pallolle toiselle kierrokselle.. Olemme saaneet yhden ainoan elämän. Olemme syntyneet, kaikki ihmiset hengellisesti kuolleina. Tämän yhden ainoan elämämme aikana on Jumala Sanassaan luvannut kutsua ihmistä yhteyteensä 'kahdesti tai kolmasti'. Yhteys Luojaan katkesi lankeemuksessa paratiisiaikana. Jumala lähetti syntiuhriksi Poikansa Jeesuksen joka syntyi neitseestä ja IsäJumalasta (yhtä helppoa Jumalalle kuin koko maailmankaikkeuden luominen). Jeesuksen, uhrikaritsan Pyhä Veri vuosi ihmisen rikkomusten tähden. Elämänsä aikana hengessään kuolleena syntynyt saa mahdollisuuden ottaa vastaan Jeesuksen Armon, näin autuaasti jos tapahtuu niin Elämän Herra Hengessään tulee ihmissydämeen asumaan ja tapahtuu ns UUDESTISYNTYMINEN. Evankeliumin julistaminen sitä ymmärtämättömille on kuin 'kuolleiden herättelyä'. Jeesus/Kristus (tarkoittaa Voideltu) vieläpä Jeesus (juutalainen,syntyi Judean Betlehemissä, suomeksi Leiväntalo) =hebreaksi Jeshua joka tark PELASTUS. Ihmeistä suurin on se kun joku UUDESTISYNTYY! Se on kuin elämä kuolleista ja kuolemaa ei ole enää oleva!


      • jake59

        Jumala ja Hänen tekonsa eivät ole myytävänä. Jos Jumala koskettaa ihmistä siinä ei miljoonaa kaipaa.
        Jos joku myisi saamansa ihmeen niin sitten syytettäisiin uskovia tekopyhiksi ahneiksi uskonkauppiaiksi. Tekee uskovat mitä tahansa heitä räävitään joka tapauksessa niiden taholta jotka eivät Jumalaa kunnioita.


      • Synti on kuolemaksi.
        jake59 kirjoitti:

        Jumala ja Hänen tekonsa eivät ole myytävänä. Jos Jumala koskettaa ihmistä siinä ei miljoonaa kaipaa.
        Jos joku myisi saamansa ihmeen niin sitten syytettäisiin uskovia tekopyhiksi ahneiksi uskonkauppiaiksi. Tekee uskovat mitä tahansa heitä räävitään joka tapauksessa niiden taholta jotka eivät Jumalaa kunnioita.

        Sielunvihollinen tekee mieluusti yhteistyötä -rahan kanssa koska täten se saa ansoitettua ihmisen -syntiin. Syntiin nimeltä Ahneus...siitä sitten sikiää Ylpeys, elämänKorska..himoista sikiää pian lankeemus Haureuden synteihin..tästä aviorikokset..ym.ym.ym.


      • jake59
        Synti on kuolemaksi. kirjoitti:

        Sielunvihollinen tekee mieluusti yhteistyötä -rahan kanssa koska täten se saa ansoitettua ihmisen -syntiin. Syntiin nimeltä Ahneus...siitä sitten sikiää Ylpeys, elämänKorska..himoista sikiää pian lankeemus Haureuden synteihin..tästä aviorikokset..ym.ym.ym.

        Raha on oikein käytettynä Jumalan siunaus.
        Lähimmäisen tuomitseminen varsinkin uskonsisaren ei ole meidän tehtävämme.
        Huolehditaan vain kukin itse omasta puhtauidestamme, siinä varmaan sinullakin riittä työsarkaa.


    • Uskonsisarta nyt

      Vaan epäillään rahankeräysrikoksesta, sekä törkeästä petoksesta. Tämä on vaan fakta, jonka tiedämme. Ei meidän tarvitse tuomita, jos käräjille, niin tuomari paukauttaa kyllä tuomion.

      • jake59

        Hyvä kun huomasit tuon sanan EPÄILLÄÄN.


    • Pirkko banniin heti

      Miten tyhmiä ja välinpitämättömiä ovat sellaiset ihmiset, jotka enää edes ajattelevat menevänsä Jalovaaran kokouksiin tai katsomaan tuota noitaa tv7:stä kaiken sen jälkeen mitä on tullut julki!
      Jalovaara on täydellinen huijari joka on vuosikausia manipuloinut puheillaan käyttäen Jumala sanaa hyväkseen.
      Missään ei ole yhtä ainoata todellisesti parantunutta, vaan kaikki ns parantuneet olivat vain sillä hetkellä, kun Jalovaara julisti parantuneeksi, tunteneet itsensä terveiksi, mutta jälkeenpäin todeneet olevansa sairaita kuten ennenkin.
      Kukaan ei vain kehtaa suuresta häpeästä tunnustaa tulleensa petetyksi!

    • Seikkaperäisesti
    • tkuk

      Pirkko Jalovaaralle syysterveiset.

    • Raha puhuu

      Jalovaara tuo katsojia eli lahjoittajia kanavalle, ja siksi Jalovaara saa jatkaa. Ei haittaa vaikka olisi syytettynä murhasta, ratkaisevaa on oman bisneksen tuotto.

      Ps. että te uskikset osaattekin olla sokeita.....

      • Ystävällisin mielin

        mihinköhän sitten ohjautuu oletettavasti runsas kassa; jota kertyy radio dein uusintojen (päivin ja öin) kautta? Se tilinumeroluettelointi esirukouspyyntöjen lukemisen/rukouksien lomassa kuulostaa kyllä varsin härskiltä...Armahtakoon Herra jos Armon tarpeessa.


      • see see rider
        Ystävällisin mielin kirjoitti:

        mihinköhän sitten ohjautuu oletettavasti runsas kassa; jota kertyy radio dein uusintojen (päivin ja öin) kautta? Se tilinumeroluettelointi esirukouspyyntöjen lukemisen/rukouksien lomassa kuulostaa kyllä varsin härskiltä...Armahtakoon Herra jos Armon tarpeessa.

        Mersein ja pyhien luksuksee. Pala taivasta tulee Pirkolle ja muille rakkaille pyhille jo kylmässä pimeässä Suomessa.


      • Venyvä omatunto.
        see see rider kirjoitti:

        Mersein ja pyhien luksuksee. Pala taivasta tulee Pirkolle ja muille rakkaille pyhille jo kylmässä pimeässä Suomessa.

        Pirkko Jalovaaran sivulta: Vaikka Rukousystävät-Yhistyksemme vielä odottaa rahankeräyslupaa, odotan päätöstä hyvällä mielellä ja hyvällä omallatunnolla! Olemme jonossa, jossa 3000 muuta odottajaa, mutta meille ratkaisu on varmaan jo pian valmiina!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe