Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Yrittäjät lähtee Maskusta

hattu päähän ja....

Tegelstenin aikana yrittäjiä tuli paljon Maskuun, silloin kuntavero oli maltillinen. Nyt veroa nostetaan rupukuntien tasolle. Kunta tulee painumaan suohon.

Noston ajoivat läpi Jyrki Alastalo Persu, Olavi Hillgren SDP, Tiina Saikkonen SDP, Jaana Laukkanen SDP, Touko Nikkarla Kepu, Outi Rautalin Kepu.
Nämä kaivavat surutta keskituloisten taskuja, säästäminen ja kohtuullisuus on heille vierasta.


Se on Terve, Masku.

22

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qweqww

      1,25% korotus 21:een vie meidän perheen vuosituloista päälle tonnin. Just viime vuonna saman vei valtio verokiristyksineen. Kiitti!

      Ei muuta kuin kuntaliitosta kehiin vaan jos ei omassa kunnassa osata hoitaa asioita.

    • Masku jaSuomi

      Nykyinen halitus ajaa kuntia ahdinkoon. Paras tulos tulee kun äänestätte eduskuntavaaleissa oikeaa puluetta ja toiminnan miestä eduskuntaan.

      • hattu päähän ja.....

        Ei auta äänestys.
        Nytkin oppositossa olevat Kepu ja Persut oli ensimmäisinä nostamassa kuntaveroja.
        SDP ei muuta osaakaan.
        Ei auta kuntaliitoksetkaan, koska Masku teki niitä ja nyt nousee verot roimasti.
        Mikään ei auta.


    • Lemust

      Kyl ne verot nousee ko moottori tie tulee maskuun..

    • Kekekö

      20,75%! Nyt ollaan kriisikuntien luokassa Tarvasjoen kanssa.

      Luuleeko ne että tontit menee kaupaksi yhtään sen paremmin tämän jälkeen.

    • Maskun talouteen sui

      Oliko vuonna 2009 kun veroäyri oli ennen liitoksia 16,5 sen on 1% nosto per vuosi.
      Mutta ei kai ihme kun kaikki työntekijät ja päälliköt ovat saaneet pitää paikkansa. Ja käsisttääkseni nykyinen kunnanjohtaja ei ole taloustasoltaan Tegelsteniä vastaava. Palkkatasokin on jo aivan eri. Lisäksi on rahaa menee kaikenlaiseen järjettömään. Ihmettelin että mitä järkeä on maaseudulle rakentaa Taponkedon taakse kallis koirapuisto aitoineen ja paalutuksineen.
      Lisäksi on aivan käsittämätöntä jos kunta rakentaa Sukarille uuden liikekeskuksen. Tulevaisuudessa kun se ei vedä niin liikemiesi ennen sitä myy kiinteistöt sijoittajille ja käärii kunnan (veronmaksajien) tuella rakennetun keskuksen eteenpäin ja tyhjät rakennukset jää kuntaan. Kuten jäi vanhaan.
      En ymmärrä mitä järkeä on kuntaliitoksilla rupukuntiin kun siellä pienituloiset ihmiset saavat veroäyrit kanta Maskussa asuvilta.
      Lailla pitäisi säätää että jos ihminen muuttaa Askaisiin tai jonnekin peräkulmille niin hän tekee sen omalla vastuulla, ei voi olla niin että Kantamaskulaiset joutuvat kustantamaan tämän.
      Lisäksi Maskussa huononee kaikki, ei liitytty yhteiseen Föli bussitariffiin kuten Rusko ja sekin matkustaminen kallistuu.

      Mutta en yhtään ihmettele taloudenpidon holtittomuutta kun katsoo ketkä asioita Maskussa johtavat ja mikä on henkilöiden taloustietämyksen tausta ammatin perusteella.

      Minusta Masku ja kaikki lähikunnat vaan Turkuun ei ainakaan palvelut heikkene ja Maskuun verrattuna pienempi veroprosentti.
      Itse ainakaanen en halua Lemulaisia ja Askaslaisia elättää.

      Olisi vaan pitänyt aikanaan itse mennä politiikkaan kun pyydettiin...mutta eihän sinne mene ihmiset jotka jotain osaavat vaan ne joilla on halu olla yhdistyksissä.

      Jos katsotte niin samat ihmiset valittiin kirkkovaltuustoon eli kova on pyrky kaikkialle päättämään vaikka mitään ei ymmärretä taloudenpidosta.

      Älkää nyt ainakaan samoja ihmisiä äänestäkö seuraavissa vaaleissa.

    • Lemust

      Kyllä se Maskun veroprosentti nousis Ilman Lemuu ja askaistaki ku eletää tällästä aikaa, eikä Turkuu ainaakaa liitytä sit menee kaikki.

      • Kyllä veroprosentin nousu lähti aivan epätaloudellisesta kuntalitoksesta...kun 2 konkurssikypsää kuntaa liitettiin Maskuun...
        Sama kuin sekoittaisi likavettä puhtaaseen...
        Sen nyt sanoo järkikin


      • Masku ei pärjää

        Turkuun liittyminen eli kaikki pikkukunnat ympäriltä on ainoa järkevä ratkaisu....
        Jäisi turha hallinto pois ja älyttömät rakennekustannukset


      • Zarka
        handeplus kirjoitti:

        Kyllä veroprosentin nousu lähti aivan epätaloudellisesta kuntalitoksesta...kun 2 konkurssikypsää kuntaa liitettiin Maskuun...
        Sama kuin sekoittaisi likavettä puhtaaseen...
        Sen nyt sanoo järkikin

        Masku porskutti silloin kun tonttikauppa kävi,heti kun ne fyrkat loppu tuli paskat housuun, mitään ei oltu jemmattu pahan päivän varalle. Lapsiperheet on sittemmin ajaneet kunnan kuilun partaalle,katsokaapa kuinka paljon on jouduttu investoimaan kouluihin ja päiväkoteihin,muuhun ei sit enää rahaa riitäkään. Ja teille arvon yrittäjänerot,oletteko niin nuijia että keräätte palkkatuloja ettekä pääomatuloja? Sinne vaan Turkuun monikulttuurisuutta rikastuttamaan niin että nuppi tutisee,hus-hus.


    • Lemust

      No turun johtajat ei mitää ainakaa osaa päättää.
      Onko se maskun punanen vesi sit likavettä?
      Kyllä Turkuki veroporosentin nostaa sit ko tajuu et rahat ei riitä.

      • hattu päähän ja....

        Kaikki veronkoruksista päättäneet saavat tulonsa yhteiskunnalta, eli he päätivät itselleen ja lähipiirilleen lisää tuloja ja varmuutta. Se on itsekeskeistä ja lyhytnäköistä politiikkaa ja syö uskottavuutta päätöksentekoon.
        Omat asiat menee kuntalaisten edelle.

        Kenelläkään ei myöskään ole alkeellistakaan talousosaamista.


    • Masku ja Suomi

      Sipiä on tästä asiasta puhunut ja vaatinut korjaamista. Minä haluan yhtyä häneen täysin!!!

    • Maskun päättäjät

      Totta puhut Hattu päähän...Maskun tämänhetkiset päättäjät eivät ajattele kunan parasta vaan sitä miten itse ja läheiset saisivat parhaan mahdollisen hyödyn.Turussa vero 18:50 Liedossa 19:50 ja Naantalissa 18:50...itse olen siinä tuloluokassa että ero näihin kuntii tekee yli 2000 euroa vuodessa enemmän veroja Maskussa. Eli en kyllä ala maksamaan muiden menoja koska itse en Maskun palveluista hyödy mitään. Joten muutaman vuodenpäästä kannan killinkini Turkuun niin säästyy bensaa ja rahaa ja toivotan Maskulle ja päättäjille kaikkea hyvää ja osaamista 1% vuotuiselle veronkorotukselle.
      Koettakaa pärjätä....

      • T:ku calling

        Turkuun muutan minäkin, ensin laitan talon myyntikuntoon. Veropäätökset tulee laskemaan Maskun asuntojen arvoja. Tuttu yrittäjäpariskunta tästä varoitti. He muuttivat Turkuun ja siellä he pärjäävät yhdellä autolla, joten säätöä tulee jo siitä reilusti.
        Veroja kun on kerran nostettu, niin niiden lasku ei enää onnistu, vaan verot nousee tulevina vuosina etisestään. 25% kiinteistöveron kanssa on aivan mahdollinen.


    • Ennakkotieto

      Älkää nyt Turkuun muuttoa tai siihen maskun yhdistämistä haikailko.

      Taloussanomissa oli ennakkotietoa veronkorotuspaineista. Siitä jäi mieleen, että

      Turun äyri vuonna 2016 tulee olemaan 24. Kalliiksi tulee kulttuurinrikastajien haaliminen ym.

      • se on terve!

        Masku kuvittelee saavansa 1.75 milj lisää tuloja veroja korottamalla.
        Ei tule toteutumaan, joten verot nousee taas ensivuonna- ei ne päättäjätumpulat osaa muuta kuin verottaa.
        Masku mainostaa vapaata liiketilaa valtatien varrelta, -herätys Masku- maine on mennyt!!. Yrittäjiä ette tule niihin kivikkoihin saamaan.
        Yrittäjille voi vi##uilla vain kerran.


    • Lahti-Saloranta

      Jos yrittäjä toimisi yhtä lyhytnäköisesti kuin kunta hänen yrityksensä tuottaisi hyödykkeitä tappiolla ja velalla katettaisiin talous tasapainoiseksi,näin on Maskussa toimittu ja tuloksena on n.3300 euron velat per.kuntalainen. Tämäkö on sitä parempaa politiikkaa? Sitäpaitsi kunnanvaltuusto päättää kunnan veroprosentit,ei kunnanhallitus,tyhmä saat olla mutta älä levitä valheita.

    • Piuha

      Maskuhan on maamme kokoomuslaisimpia kuntia,heillä on ollut suurin valta päättää vuosikaudet ja kartuttaa velkaa jo 3300 euroon/asukas. Kas kummaa että syy korkeisiin veroihin löytyykin yht'äkkiä pienemmistä ryhmistä. Paistaa tuo tarkoitushakuisuutesi kilometrien päähän. Varmasti nuo vesilaitoksen taloussotkutkin peset pois kokoomuslaisen harteilta.

      • Ruskon päättäjä

        Kyse on tosiaankin siitä, ettei yrittäjiä ja kasvua saada, mutta kunnan palkollisten edut ja palkat sen kun kasvaa. Päätöksenteossa on liikaa oman kunnan työntekijöitä tai jäävejä läheisiä.
        Kunnanvaltuutetut harrastavat Demarien jakopolitiikkaa, lähes puoluekannasta riippumatta. Turku vielä pahempi , päättäjien kädet sidotaan Turku sopimuksin, mitään ei ole tehtävissä.
        Föliin liittymättömyys säästi veroeurojanne tuntuvasti, ei tarvitse tukia maksella.


    • Koksdpvasrkpkd

      Veron korotukset johtuvat maan Kataisen ym hallituksesta, joka siirsi tehtäviä liikaa kunnille.

      Maskun johtoporras on syytön.

      • Kooookkiiili

        Maskun kunnassa on paljon tyhjänpäiväisiä virkoja


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe