Luotsimme täällä hiljattain käynnisti kilpailun siitä, kuka parhaiten ennustaa seuraavien vaalien tuloksen. Minäpä nyt käynnistän kilpailun siitä, kuka ennustaa parhaiten seuraavan hallituksen ministerit. Väheksymättä mitenkään muiden ministereiden merkitystä voitaneen kuitenkin sanoa, että kolme tärkeintä ministeriä ovat pääministeri, ulkoasiainministeri ja valtiovarainministeri, joten ainakin nuo kolme ministeriä pitäisi ennustaa.
Laitanpa itse pohjaksi oman ennusteeni koettaen täysin vapautua omista toiveistani. Pidän jo hyvin todennäköisenä, että pääministeri tulee kepusta. Mutta kahden muun avainministerin suhteen olen epävarmempi. Siksi minun täytyy heidän osaltaan tehdä vaihtoehtoinen ennuste, kun en vielä uskalla ennustaa, mikä se hallituksen kolmas pääpuolue on varmoina pitämieni kepun ja persujen lisäksi.
Jos se kolmas puolue olisi päähallituspuolue kepulle ilmeisesti mieluisampi eli sdp, ministerit olisivat
pääministeri Juha Sipilä
ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja
valtiovarainministeri Timo Soini
Mutta jos se kolmas hallituspuolue olisi sittenkin kokoomus, ministerit olisivat
pääministeri Juha Sipilä
ulkoasiainministeri Alexander Stubb
valtiovarainministeri Timo Soini
Selvänä pidän, että pääministeripuolue ei voi haalia itselleen kumpaakaan noista kahdesta muusta avainministeristä. Uskoakseni Timo Soinista ei voi tulla ulkoministeriä, joten hän suurella varmuudella saanee valtiovarainministerin salkun, olkoonpa se kolmas pääpuolue sdp tai kokoomus.
Paavo Väyrynen näkyy tosin jo vaativan ulkoministerin salkkua itselleen, mutta siihen nuo kaksi muuta puoluetta eivät tule suostumaan, eikä varmaan Sipiläkään halua ottaa Väyrystä sellaiseen avainasemaan, liian lähelle itseään. Parhaassakin tapauksessa Väyrynen joutunee tyytymään Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin salkkuun, joka sekin kyllä mielestäni olisi kovin sopimaton hänelle.
Tuohon luotsimme julistamaan kilpailuun oikein vastaaminen on varmaan paljon vaikeampaa kuin tähän, ainakin noiden kolmen avainministerin osalta. Joten antaapa sitten tulla vastauksia! Jokaisesta kolmesta oikein arvatusta ministeristä vastaaja saa kymmenen pistettä. Jos vastaaja uskaltaa arvailla muitakin ministereitä, hän saa kymmenen lisäpistettä jokaisesta oikein arvatusta. Jos tämä avaukseni ja sen tuottama pysyy palstalla hallituksen muodostamiseen asti, parhain tietäjä nähdään silloin. Palkinnoksi hänelle riittänee vain tunnustus asiantuntemuksestaan, palstan viralliseksi kaukoviisaaksi nimeäminen.
No, ennustanpa itsekin vielä pari ministeriä: Mauri Pekkarisesta tulee sisäministeri ja Jussi Niinistöstä puolustusministeri. Enempiin ennustuksiin en ryhdy vielä toistaiseksi.
Leikkimielellä tämän kilpailun julistan, ja leikkimieltä toivon muiltakin. On tässä minulla vakavaakin tarkoitusta. Palstalla on nyt aivan liikaa Talvivaara-tuskaa, juoruja, herjaa, kaunaa, kateutta ja muuta huuhaata, joten tänne on tarpeen tällainen hyväntahtoinen avaus, jossa keskustapolitiikka on kärjessä. Minun täytyi tulla käymään täällä myös siksi, kun minua on tänne kaivattu, ja kiihkeimmin kaivannut on alkanut jo nähdä minut täällä, vaikka ainakaan viikkoon en ole palstaa avannut. Jospa tämä keskustaan ystävällisesti suhtautuva avaukseni veisi minut mielestään ainakin niiltä, jotka kokevat olevansa lähellä keskustaa.
Seuraavan hallituksen avainministerit
71
316
Vastaukset
- voi jestas...
Sipilän politiikka on yksinkertaista. Pidetään vaalit, kansa päättää ja sitten tulosten perusteella rakennetaan hallitus. Persuja ei voi laskea mihinkään hallitukseen, heillä on kynnyskysymyksiä kannatuksen romahtaessa aivan liikaa. Joten luotsiakaan nuolemalla on aivan turha ennustella mitään ministerilistaa. Kansa päättää ei kapin ennustukset. Ministerilistan ennustelu on todella lapsellista.
- Varmoja ministereitä
Pääministeri: Juha Sipilä
Valtiovarainministeri: Alexander Stubb
Ulkoministeri: Olli Rehn
Liikenne- ja viestintäministeri: Mikael Pentikäinen
Työ- ja elinkeinoministeri: Matti Vanhanen (Jan Vapaavuori)
Sisäministeri: Jan Vapaavuori (Matti Vanhanen)
Puolustusministeri: Petteri Orpo
Muut ministerit naisia kepusta ja kokoomuksesta RKP:n johtajaEntä persuministerit? Enemmistöhallitus kai sentään pyritään muodostamaan, eikä sitä saada aikaan vain kepun ja kokoomuksen voimin, ei edes nuo ruåtsalaisilla ja kristillisillä lisättynä.
- Varmoja ministereitä
kapi-vaari kirjoitti:
Entä persuministerit? Enemmistöhallitus kai sentään pyritään muodostamaan, eikä sitä saada aikaan vain kepun ja kokoomuksen voimin, ei edes nuo ruåtsalaisilla ja kristillisillä lisättynä.
Mieluummin SDP - Soini saa jatkaa öyhötystään oppositiossa. Antti Rinteestä tulisi oikeusministeri ja pari demarinaista muiksi ministereiksi.
- Järkeä!
Varmoja ministereitä kirjoitti:
Mieluummin SDP - Soini saa jatkaa öyhötystään oppositiossa. Antti Rinteestä tulisi oikeusministeri ja pari demarinaista muiksi ministereiksi.
Pentikäisestä pitää tehdä sisäministeri:
http://www.suomenmaa.fi/etusivu/7181996.html - JOHTAJA J:LLÄ
Kompetenssi ratkaisee. Sitä on Väyruysellä enemmän kuin yhdelläkään muulla. Tuomioja yltää jotakuinkin edes samalle mitta-asteikolle, muilla ei ole Suomen edun näkökulmasta yhtään mitään jakoa.
Typerin valinta ulkoministeriksi on Stubb. Hänellä ei ole suomalaista identiteettiä! - Näin käy
Varmoja ministereitä kirjoitti:
Mieluummin SDP - Soini saa jatkaa öyhötystään oppositiossa. Antti Rinteestä tulisi oikeusministeri ja pari demarinaista muiksi ministereiksi.
Timo Soini, seuraava ulkoministeri. Perssut hallitukseen, siitä tulee hauskaa. Puolueella ei ole ryhmäkuria, ovat samaan aikaan hallituksessa ja oppositiossa. Kepu ja kokoomus ei sitä kauaa katsele vaan näyttää ovea, Soinista tulee marttyyri.
Sipilä nyt on selkeä ykkösvaihtoehto pääministeriksi. Mutta kun nyt tuota punamultaa povailin niin kyllä oletan rahakirstun vartijaksi demaria. Rinne jatkaa siis siinä hommassa.
Mutta ulkoministeriksi ei ole kauheasti tunkua. Tuomiojaa saisi jo eläke kiinnostaa, istutetaan tähän joku vanhoista kepulaisista, menköön vaikka Väyryselle sillä huolimatta siitä mitä mieltä hänestä henkilönä ollaan niin pestinsä on aina hyvin hoitanut.
Tekisi mieli nähdä myös demarien nouseva kyky ja tulevaisuuden puheenjohtaja Antti Lindtman jossain kohtalaisen tärkeässä ministerin audissa.OK, ei paha ennustus. Mutta enemmistöhallituksen muodostamiseksi ei riitä kepu ja demarit, ei edes pikkupuolueilla lisättynä. Tarvitaan kolmas "suuri", eli kokoomus tai persut. Kyllä siitä kolmannestakin on ministeri avainpaikalle saatava. Jos se kolmas puolue on persut - kuten uskon - vaikea minun olisi kuvitella Soinia ulkoministerinä.
- Varma Tieto
Nykyinen hallitus on hyvin heikko ja kun Kokoomuksesta on todellakin tullut sekoomus, niin tässähän käy niin, että Keskusta nousee yksin yli 50% kannatuksen ja voi muodostaa hallituksen aivan ilman apupuolueita. Säälistä mukaan otetaan kuitenkin RKP.
Hallituksen avainministerit ovat:
Pääministeri: Juha Sipilä
Valtionvarainministeri: Matti Vanhanen
Ulkoministeri: Olli RehnLeikkimieltä toivoin vastaajilta, mutta en tarkoittanut ihan tuollaista leikkisyyttä. No, aiheuttihan tuo naurahduksen.
- leikkimielellä..
kapi-vaari kirjoitti:
Leikkimieltä toivoin vastaajilta, mutta en tarkoittanut ihan tuollaista leikkisyyttä. No, aiheuttihan tuo naurahduksen.
Pääministeri: Timo Korhonen
Ulkoministeri: Jarmo Korhonen
Ennustajaministeri: Kapi Korhonen
Valtiovarainministeri: Minä - Niinpä niin
kapi-vaari kirjoitti:
Leikkimieltä toivoin vastaajilta, mutta en tarkoittanut ihan tuollaista leikkisyyttä. No, aiheuttihan tuo naurahduksen.
Avauksesi oli niin älytön ettei siihen voi vastata kuin älyttömästi, näin pysytään samalla tasolla avaajan kanssa
- JOHTAJA J:LLÄ
Päämisteri Sipilä on johtamisvastuussa, mutta ulkoasiain toimijana tulee olla Paavo Väyrynen. Hänellä on kirkkain, joskaa ei aivan realistisi kuva nykymaailmasta.
Sipilä ja Väyrynen muodostavat oivallisen parivaljakon!
- Jos järkeä haettaisi
Tämä unohtuu, tahaallaankin.
Vaalien tarkoitushan on normaalisti [persut sotki edelliset]
Laittaa hallitukseen juuri vaaleissa pärjänneet parhaiten.
Ja vielä erolla; oikeisto; keskusta; vasemmmisto.
Ei nyt saisi olla että oikeisto ja vasemmisto alkaa keskenään maata johtamaan hallituksesta.
Kun suurin kaikista on keskiryhmäpuolueet.
Noin niinkuin periaatteessa.
Kunhan nyt vihreät ja vasemmistoliitto on ulkona. Muuten sama miten on.
Jos alkaa olemaan enemmänkin 15 % puolueita, sillloin keskusta ottaa myös ulkoministerin pestin. Väyrynen ilmoittaunut, mutta ei se vielä ole kirkossa kuulutettu.
Kuitenkin kokenut tullee. Mennään pääministeri tasolle.
Itse veikkaan Vanhasta. Vaikka ei oikein ?? tyyppinsä siihen
Jos käy toisin, kokoomus mukana hallituksessa.
Silloin ulkoministerinä Kanerva lähes varmasti. Ilkalla siihen edellytykset hyvät.
Taas jos SDP mukana ja olisi ulkoministerin pestin paikka, on jokin muu Tuomioja.
Pääministeri Sipilä
Ulkoministeri Kanerva
Valtiovarainministeri Soini
-siinä lopullinen veikkaukseni.
Olisi hyvä trio"
Saataisiin rakenteluun omaa energiaa, kylmäänmaahan.
Paikkoja paljoin, ne vain odottaa rakentajiaan. - MPP
Hallitusvaihtoehdot ovat junttipunamulta (Kepu, SDP, PS) ja edellisen kaltainen porvarihallitus (Kepu, Kokoomus, RKP, KD, Vihreät). Kokoomus ja persut ovat poliittisesti kaikkein kauimpana toisistaan, joten pidät niiden varaan rakentuvaa hallitusta hyvin epätodennäköisenä. Porvarihallituksen akilleenkantapää ovat Vihreät, joita Kokoomus on viimeisen kokemuksen perusteella ehkä halua hallitukseen. Toisaalta ilman vihreitä, voi olla vaikea saada enemmistöä. Sen vuoksi arvuuttelen edelleen ykkösvaihtoehdoksi junttipunamultaa.
Pääministeri: Juha Sipilä (Kepu)
Vv-ministeri: Antti Rinne (SDP)
Ulkoministeri: Paavo Väyrynen (Kepu)
Eurooppaministeri: Annika Saarikko (Kepu)
Elinkeinoministeri: Timo Soini (PS)
Puolustusministeri: Jussi Niinistö (PS)
Sisäministeri: Veli-Matti Saarakkala (PS)
Kehitysministeri: Pirkko Ruohonen-Lerner (PS)
Oikeusministeri: Johanna Ojala-Niemelä (SDP)
Opetusministeri: Tuomo Puumala (Kepu)
Maatalousministeri: Anne Kalmari (Kepu)
Työministeri: Jouni Backman (SDP)
Ympäristöministeri: Kimmo Tiilikainen (Kepu)
Peruspalveluministeri: Juha Rehula (Kepu)
Kulttuuriministeri: mahdollisesti joku puolueisiin sitoutumaton ammattiministeri
Sosiaali- ja terveysministeri: Tarja Filatov (SDP)
Sen verran kommenttia, että Timo Soini käy ulkoministeriksi, kun hänellä on kokemusta ulkoasianvaliokunnan johtamisesta, mutta ehkä hän kuitenkin hinkuaa itselleen elinkeinoministerin salkkua.Sinä rohkea uskalsit jo laittaa koko hallituksen ministerilistan! Kiitoksia! Ennusteesi ei ole lainkaan paha, päinvastoin varsin hyvä, jos tulee se "junttipunamulta", joka minustakin näyttää nyt todennäkölisimmältä.
Onhan tuossa porvarihallitustakin toivottu. Ei minullakaan olisi mitään sitä vastaan, varsinkin, kun kepulla on sellaisista niin hyvät kokemukset, viimeksi Vanhanen kakkosen/Kiviniemen ajalta;))- ei-kok
Toteutit myös Kekkosen (Maalaisliitto) toiveen punamultahallituksessa. Kokoomusta ei saa koskaan päästää hallitukseen!
http://www.velkakello.fi
Tuosta näkyy, että kokoomus saa aikaan pelkkää tuhoa hallituksessa (Holkeri, Käteinen ja Tuppelo). ei-kok kirjoitti:
Toteutit myös Kekkosen (Maalaisliitto) toiveen punamultahallituksessa. Kokoomusta ei saa koskaan päästää hallitukseen!
http://www.velkakello.fi
Tuosta näkyy, että kokoomus saa aikaan pelkkää tuhoa hallituksessa (Holkeri, Käteinen ja Tuppelo).Niin, tuo valtion velka näkyy nousseen huimimmin vuosina 1991-1995. Mikä puolue silloin johtikaan maata ja kenen johdolla? No, kepu ja Aho on oikea vastaus. Tämä viimeinen hurja nousuvaihe näkyy alkaneen 2008, siis kepuhallituksen aikana, mutta ei tämä nykyhallitus ole saanut sitä muuksi muutettua.
Ai, valtion velkaa ei siis ole nytkään kuitenkaan enempää kuin vähän yli 17 000 euroa päätä kohti. Miksi ei sitä yhdessä makseta heti pois? Minnehän voisin mennä maksamaan oman osuuteni, tekisin niin vaikka heti.- lokak.2010 alk.
kapi-vaari kirjoitti:
Niin, tuo valtion velka näkyy nousseen huimimmin vuosina 1991-1995. Mikä puolue silloin johtikaan maata ja kenen johdolla? No, kepu ja Aho on oikea vastaus. Tämä viimeinen hurja nousuvaihe näkyy alkaneen 2008, siis kepuhallituksen aikana, mutta ei tämä nykyhallitus ole saanut sitä muuksi muutettua.
Ai, valtion velkaa ei siis ole nytkään kuitenkaan enempää kuin vähän yli 17 000 euroa päätä kohti. Miksi ei sitä yhdessä makseta heti pois? Minnehän voisin mennä maksamaan oman osuuteni, tekisin niin vaikka heti.Valtiolla on ollut velkaa enemmän kuin koskaan lokakuusta 2010 alkaen, ja yllätys, yllätys, valtiovarainministerinä oli silloin Käteinen (Kok.). Samoin Holkerin hallitus teki edeltäneen ennätyksen -89, jota Aho jatkoi epärehellisten EU-jäsenyysneuvottelujen (18.3.1992 alk.) ohella.
- näin se menee
Keskusta, kokoomus ja perusuomalaiset on hiukan paineissa. Ensimmainitut kaksi siksi, että ko. puolueiden pääministerit on pyöritelly yhteiskuntaa reilut kymmenen vuotta, sanottaisiinko sinnepäin. Kolmas puolue on sitten vain muuten paineissa kun ei ole näyttöä yhtään mistään.
- Kevyt KRH
Puolustusministeri: Timo Kalli
- JOHTAJA J:LLÄ
Perussuomalaiset eivät todennäköisesti lähde hallitukseen koska kompetenssi puuttuu.
Sinulla tietysti on kompetenssia arvioida puolueiden hallituskelpoisuus. Kun teet sen yhtä vakuuttavilla todisteilla kuin omaa johtamiskykyäsikin arvioidessasi, on se uskottava;))
- JOHTAJA J:LLÄ
kapi-vaari kirjoitti:
Sinulla tietysti on kompetenssia arvioida puolueiden hallituskelpoisuus. Kun teet sen yhtä vakuuttavilla todisteilla kuin omaa johtamiskykyäsikin arvioidessasi, on se uskottava;))
Puhuin yleisellä tasolla. Toki Perussuomalaistenkin joukossa on kelvollisiakin, mutta puolueen yleinen linja ei ole yhteistoimintakykyä rakentava.
Mistähän olet saanut päähäsi, etten osaa arvioida ihmisiä vaikka lähes 30 vuotta olen sitä tehnyt?
- Minä Paavo
Pääministeri: Paavo Väyrynen
Rahaministeri: Paavo Väyrynen
Ulkoministeri: Paavo Väyrynen
Eurooppaministeri: Paavo Väyrynen
Elinkeinoministeri: Paavo Väyrynen
Puolustusministeri: Paavo Väyrynen
Sisäministeri: Paavo Väyrynen
Kehitysministeri: Paavo Väyrynen
Oikeusministeri: Paavo Väyrynen
Opetusministeri: Paavo Väyrynen
Maatalousministeri: Paavo Väyrynen
Työministeri: Paavo Väyrynen
Ympäristöministeri: Paavo Väyrynen
Peruspalveluministeri: Paavo Väyrynen
Kulttuuriministeri: Paavo Väyrynen
Sosiaali- ja terveysministeri: Paavo Väyrynen
2. Sosiaali- ja terveysministeri: Paavo Väyrynen
Presidentti: Paavo Väyrynen
Kuningas: Paavo Väyrynen - 14+12
Pääministeri: Juha Sipilä
Valtiovarainministeri: Timo Soini
Ulkoministeri: Paula Lehtomäki
Sisäministeri: Sirkka-Liisa Anttila
Puolustusministeri: Mikko Alatalo
Oikeusministeri: Kauko Juhantalo
Ympäristöministeri: Mauri Pekkarinen
Kulttuuriministeri: Pentti Oinonen
Kehitysministeri: Teuvo Hakkarainen
Elinkeinoministeri: Pertti Virtanen
Peruspalveluministeri: Jussi Halla-aho
Maatalousministeri: Björn Wahlroos (ammattiministeri)
Sosiaali- ja terveysministeri: Mika NiikkoTosi hyvä! Varsinkin Juhantalo oikeusministerinä ja Oinonen kulttuuriministerinä ovat todella miehiä paikallaan. Oletan, että yhtä vahvoilla perusteilla nimeät nuo muutkin ministerit, pääministeristä alkaen.
- Lisäys-->
Empä hoksannutkaan, että pitää olla ulkoministeri joka osaa myös Venäjää.
Paula Lehtomäki yksi vaihtoehto siihen.
Kanervaa esitin aiemmin.
Suomen ja Venäjän pitkä raja on siinä aina.
Miehet/naiset vaihtuu Brysseliin, raja pysyy.
Nytkin se Luxenburgin ex pääministeri, ivallisen näköinen mies, häslää EU johdossa.
Saisi näkemisen perusteella nusasta uudelleen.- pankkopojallekysymys
Onko Juncker sun poikaystävisi kun olet sitä nusassut?
- Uudestaan alkuun"
pankkopojallekysymys kirjoitti:
Onko Juncker sun poikaystävisi kun olet sitä nusassut?
Tv:ssä[kin oli ohjelmaakin Luxenburgin veroparatiisistä.
Kuin on Suomalaisiakin mukana.
Sen maan entinen kelmi EU johdossa. - MPP
Paula Lehtomäki osaa venäjää hänen tapauksessaan se on dismeriitti ulkoministerinä, koska mitä enemmän hän vaikenee kaikilla kielillä, sen parempi. Muistammehan hyvin mitä hän saanut aikaan kuntien jätevesien ja Talvivaaran kaivoksen suhteen. Jos tulokset ovat yhtä vaikuttavia kuin näissä, meidän syytä pikaisesti varautua sotaan.
No niin, kilpailu seuraavan hallituksen ministerien ennustamisesta on käynnistynyt mukavasti. Tässä vaiheessa uskottavimpana ennusteena pitäisin MPP:n tällä antamaa:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/12900510#comment-73242687-view
Mutta kilpailuhan on vielä pahasti kesken. Jatkukoon se vielä ainakin huhtikuun alkuun. Voittaja voidaan nähdä vasta hallituksen muodostamisen jälkeen, ja tulen silloin palaamaan asiaan. Tällä erää minulta ei tarvittane enempää.- expankko
Soini pääsee Audilla nakkikioskille, jos se saa joltain kyydin.
Pääministeri: Juha Sipilä (kesk)
Valtiovarainministeri: Antti Rinne (sdp)
Ulkoministeri: Timo Soini (ps)
Eurooppa- ja umk-ministeri: Carl Haglund (rkp)
Elinkeinoministeri: Jari Lindström (ps)
Työministeri: Tarja Filatov (sdp)
Maatalousministeri: Anne Kalmari (kesk)
Sosiaali- ja terveysministeri: Juha Rehula (kesk)
Peruspalveluministeri: Anneli Kiljunen (sdp)
Sisäministeri: Pirkko Mattila (ps)
Puolustusministeri: Jussi Niinistö (ps)
Hallinto- ja kuntaministeri: Elsi Katainen (kesk)
Opetusministeri: Tuomo Puumala (kesk)
Urheilu- ja kulttuuriministeri: Kike Elomaa (ps)
Oikeusministeri: Johannes Koskinen (sdp)
Liikenne- ja viestintäministeri: Mikko Alatalo (kesk)
Ympäristö- ja asuntoministeri: Christina Gestrin (rkp)
Kehitysministeri: Saara Karhu (sdp)
Kuten huomaatte, kelpuutin persut ja rkp:n samaan hallitukseen. On se mahdollista, jos puolueet tekevät sellaisen kaupan, että rkp saa pakkoruotsihelpotusten hyvitykseksi jonkun saaristosillan. Tai sitten niin, ettei pakkoruotsille tehdä mitään, mutta siitä vastikkeeksi homotkaan eivät saa kirkkohäitä.
Listani on keskustan ja perussuomalaisten osalta liian miesvoittoinen nykyaikaan, mutta silti esimerkiksi Kimmo Tiilikainen jäi puuttumaan. Keskustan osalta otin toisaalta huomioon perinteisen pohjoinen-etelä sekä länsi-itä -akselin.
Näitähän voisi pyöritellä vaikka kuinka, jos ottaisi kisan tosissaan.Oikein hyvä! Ei mahdotonta, etteikö yli puolet ennustamistasi osuisi paikalleen. Varsinkin, jos rkp tulee hallitukseen - ja miksipä ei tulisi, mikäpä heidät sieltä poissa pitäisi.
- JOHTAJA J:LLÄ
Timo Soini ei yksinkertaisesti ole fyysisesti siinä kunnossa, että pystyisi mihinkään ministeritehtävään.
Haglund'lta puuttuu täysin senioriteetti sen myötä uskottavuus.
Lindström ratsastaa Voikkaan lakkauttamisen jälkimainingeissa ja katsoo pelkästään omaa etuaan.
Kike Elomaa ei ole uskottava
- lakia rikkoen ?
Eikai kirkko edes voi homoja vihkiä.
Sehän olisi vastoin kaikkia kirkkolakeja.
Silloinhan kirkko ei olisi entisensä enään.
Nehän voisi vaikka lakkauttaa.
Viranomais työ muille instansseille. (valtio / kunnat).
Jonka voisi hoitaa yksityisetkin.Eduskunta voi halutessaan muuttaa kirkkolakiakin. Tosin nykyään se käytännössä vain "siunaa" kirkolliskokouksen aloitteet, mutta periaatteessa voisi tehdä niille mitä vain. Sitä paitsi, mistä tietää, vaikka kirkolliskokous ottaisi neutraalin tai jopa varovaisen myönteisen kannan homojen kirkkohäinkin. Juuri eilen käytiin Suomessa kirkollisvaalit. Kuulemma liberaalit ehdokkaat etenivät niissä varsinkin Helsingissä.
- Kirkkokin sairastaa
Laki pitää aina ensin olla.
Ei riitä "että se voi tulla".
Eihän me kukaan tiedetä esim. 10v päähän mitä tullut tai poistettu.
Siksihän eduskunta on, että se säätää niitä.
Mutta nyt tämä tilanne. Ei kirkko voi lakia rikkoa.
Jos tekevät uudet lait, vaikkapa lampaasta vaimo.
Sehän sitten se. Tasa-arvon vuoksi varmaan mieskin sitten.
"tässä on vaimoni" -"bää".
Jos kirkko hinteille, tuskin tavallisempi siellä sitten käy.
Sanoo suhteensakin veromaksuun poikki. - Kirkkokin maallistu
http://kuvat.kaleva.fi/cartoons/29e10e6c44d643c0a83675e96e5a1476.jpg
Kilpailu jatkukoon vaalipäivää edeltävään päivään, mutta sen jälkeen tulleita vastauksia ei oteta huomioon. Kilpailun tulokset julistetaan vasta sitten, kun hallitus on muodostettu.
Laitan tämän avaukseni suosikkilistalleni ja käyn sitä silloin tällöin vilkaisemassa, ja jos on tullut lisää asiallisiksi näkemiäni ennusteita, otan ne talteen. Tarkastelen niitä sitten, kun hallitus on muodostettu, ja lähimmiksi oikeaan osuneita tuon sitten tänne kaikkien nähtäväksi. Lähimmäksi toteutunutta hallitusta osunut julistetaan sitten palstan viralliseksi kaukoviisaaksi.
Pari vakavasti otettavaa hyvään on jo tullut, eikä yllätys, että ne ovat tulleet MPP:ltä ja Pystyyn_kuolleelta. Ne otan talteen jo nyt. Muutamia muitakin hyviä on kyllä tullut, kuten esim. tuolta nimim. 14 12:lta, jonka jo tuoreeltaan totesin hyväksi, mutta ehkä kuitenkin toisessa mielessä hyväksi kuin nuo edellä mainitsemani.
Kilpailu siis jatkuu ja lisäennusteet ovat tervetulleita!- Valistunut tieto
Sinulla nyt ei ole vähäisintäkääm kompetenssia arvioida mitkä ennustuksista ovat hyviä ja mitkä ei. Joten jätä nuo jorinat joidenkin muka muita paremmista ennustuksista pois, ja yksinkertaisesti ota kaikki ennusteet "talteen". Se jolk aon eniten oikein on se kaukoviisas. Sinulla ressukallahan oli kanttia ennusta avain kolmea ministeriä
Tässä sitten oma valistunut arvioni, jossa on huomiotu myös Sipilän lähtökohta ministerinsalkkujen vähentämisestä. Siihenhän Perussuomalaisetkin ovat viitanneet. Ministereitä siis jää 14 ja jako puolueittain Kesk 5, Kok 4, Ps 4 ja RKP 1
Pääministeri: Juha Sipilä (kesk)
Valtiovarainministeri: Alexis Stubb (Kok)
Ulkoministeri: Timo Soini (PS)
Eurooppa- ja umk-ministeri: Carl Haglund (rkp)
Elinkeinoministeri: Lasse Männistö (Kok)
Työministeri: Kaj Turunen (PS)
Maatalous- ja ympäristöministeri: Anne Kalmari (kesk)
Sosiaali- ja terveysministeri: Juha Rehula (kesk)
Sisäministeri: Anneli Jäätteenmäki (Kesk)
Puolustusministeri: Jussi Niinistö (ps)
Hallinto- ja kuntaministeri: Pirkko Mattila (ps)
Opetusministeri: Matti Vanhanen (kesk)
Oikeusministeri: Jan Vapaavuori (kok)
Liikenne- ja viestintäministeri: Henna Virkkunen (Kok) - UKK:n ohje
Valistunut tieto kirjoitti:
Sinulla nyt ei ole vähäisintäkääm kompetenssia arvioida mitkä ennustuksista ovat hyviä ja mitkä ei. Joten jätä nuo jorinat joidenkin muka muita paremmista ennustuksista pois, ja yksinkertaisesti ota kaikki ennusteet "talteen". Se jolk aon eniten oikein on se kaukoviisas. Sinulla ressukallahan oli kanttia ennusta avain kolmea ministeriä
Tässä sitten oma valistunut arvioni, jossa on huomiotu myös Sipilän lähtökohta ministerinsalkkujen vähentämisestä. Siihenhän Perussuomalaisetkin ovat viitanneet. Ministereitä siis jää 14 ja jako puolueittain Kesk 5, Kok 4, Ps 4 ja RKP 1
Pääministeri: Juha Sipilä (kesk)
Valtiovarainministeri: Alexis Stubb (Kok)
Ulkoministeri: Timo Soini (PS)
Eurooppa- ja umk-ministeri: Carl Haglund (rkp)
Elinkeinoministeri: Lasse Männistö (Kok)
Työministeri: Kaj Turunen (PS)
Maatalous- ja ympäristöministeri: Anne Kalmari (kesk)
Sosiaali- ja terveysministeri: Juha Rehula (kesk)
Sisäministeri: Anneli Jäätteenmäki (Kesk)
Puolustusministeri: Jussi Niinistö (ps)
Hallinto- ja kuntaministeri: Pirkko Mattila (ps)
Opetusministeri: Matti Vanhanen (kesk)
Oikeusministeri: Jan Vapaavuori (kok)
Liikenne- ja viestintäministeri: Henna Virkkunen (Kok)"Kokoomusta ei saa päästää hallitukseen", sanoi maamme paras johtaja eläessään. Tuolloin oli itsenäinen hyvinvointi-Suomi toisin kuin nykyään.
UKK:n ohje kirjoitti:
"Kokoomusta ei saa päästää hallitukseen", sanoi maamme paras johtaja eläessään. Tuolloin oli itsenäinen hyvinvointi-Suomi toisin kuin nykyään.
Missä Kekkonen muka noin sanoi ja milloin?
Pistä linkki tai muu lähde!- MPP
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Missä Kekkonen muka noin sanoi ja milloin?
Pistä linkki tai muu lähde!Kekkosen ei tiedetä noin sanoneen, mutta aivan varma en ole asiasta. Päätelmä on ehkä tehty siitä, että Kokoomuksen Tuure Junnila sanoi kyllä aikanaan, ettei Kokoomus pääse Kekkosen aikana hallitukseen vaikka päällään seisoisi. Voi olla, että taustalla on myös Johannes Virolaisen laukaisema juhannuspommi, kun hän kertoi, ettei Kokoomusta voida ottaa hallitukseen kaikkien tuntemien yleisten syiden vuoksi. Yleisillä syillä tarkoitettiin lähinnä sitä, että neukut eivät hyväksyisi Kokoomusta hallitukseen. Kekkonen menetti tyystin hermonsa Virolaisen takia ja käski tämän erota sekä eduskunnan puhemiehen tehtävistä että Kepun johtajuudesta.
Kekkosella oli ainakin suuri vastenmielisyys Kokoomusta kohtaan vähintäänkin vuoden 1968 presidentinvaaleihin saakka, kun Kokoomus asetti oman vastaehdokkaan, joka yhdessä Veikko Vennamon kanssa pyrki nolaamaan Kekkosta sen minkä ehti. Kekkosen mielestä jo hänen vastaehdokkaaksi asettuminen oli pyrkimys nolata häntä. Maltillisen Rihtniemen aikana välit eivät kohentuneet yhtään vaan pikemminkin päinvastoin huononivat. Jostain syystä Kekkonen piti Rihtniemeä epäluotettavana, vaikka tämä oli varsin suosittu kansan keskuudessa ja ihan toista maata kuin Tuure Junnila. Aiemminhan Kokoomus yritti kaiken aikaa kampittaa Kekkosta mm. Honka-liiton avulla. - että tota noin
Sinähän matkit palstavahtia!!!
Melkein yksyhteen on tuokin jokelluksesi.
Keksihän joskus jotain omasta päästäsikin äläkä aina kopioi muilta, tai muiden kirjoitelmia.
Itse en edes viitsi laittaa omaa ministeri/hallitusehdotelmaani näkyville ainakaan sinun ketjussasi, kyllä tuon kerkeää tuoda julki myöhemminkin, ja jossain muussa asiayhteydessä.
Leikkiä nyt tuollaisen hömelön leikkiä huh huh..
Se olisi kuitenkin toivottavaa, että maamme pääsisi Sipilä ympärille seuraavan hallituksen muodostamaan. Vaihtakoon vaikka puoluetta ennen sitä, niin noin ainakin tähänastisten näyttöjen perusteella toivoisin.
Ihmetyttää vain suuresti, että mihin hiiteen ne vastuunkantajat ovat nyt pötkineet, kun eivät edes kyselytunnilla vouhkaa ja valehtele. Urpilainen yhtenä esimerkkinä.
Ei ihmisen tarvi olla tyhmä, jos ei demareita laillasi kannattaisikaan, kuten annat ymmärtää jokikisessä tuherruksessasi.
Äläkä vaan taas ala väittämään, ettet muka demari olisi, se tekee sinusta vieläkin hupaisemman, mitä hupaisa-sanalla sitten itse mahdatkaan aina tarkoittaa muita nälviessäsi.
Punamulta tai sinimulta, pääasia vain on se, että demareita ei päästetä samalle puolelle Kokoomuksen kanssa, sillä silloin on kaikki ketkut samalla puolella pelaamassa omaan pussiinsa köyhyyttä lisäten.
Jos Kokomus on Hallituksessa, ja demarit oppositiosssa, niin silloin demut aiheuttaa kansakunnalle lakkoiluttamalla lisää kurjuutta ja työttömyyttä, ja jos ne on hallituksessa, niin silloin ne kiristää veroja ja maksuja lisäten köyhien ankeuden määrää entisestäänkin, hintojen nousunkin muodossa.
Jotensakin tuntuu, että maamme asioiden hoidon kannalta olisi parempi, kun demareita ei olis olemassakaan, niin silloin voisi ollakin jotain toiveita säilyttää edes nykyinen elintasomme, eikä köyhyyskään ainakaan lisääntyisi.
Eli demut ja vihreät on maamme turhimmat puolueet, vassukat olkoon, pitäähän sitä jonku olla oppositiossakin, ja edustamassa "sitä vasemmistolaisuutta".
Demuthan on kaikkein " raadollisin porvarillinen oikeistopuolue", kun se vielä valheellisesti yrittää muka esiintyä työväenpuolueenakin, ja köyhien puolustajana.
Demu kusee het äänestäjäänsä silmään, kun on ensin valheilla hyväuskoisilta hömelöiltä äänensä saanut. MPP kirjoitti:
Kekkosen ei tiedetä noin sanoneen, mutta aivan varma en ole asiasta. Päätelmä on ehkä tehty siitä, että Kokoomuksen Tuure Junnila sanoi kyllä aikanaan, ettei Kokoomus pääse Kekkosen aikana hallitukseen vaikka päällään seisoisi. Voi olla, että taustalla on myös Johannes Virolaisen laukaisema juhannuspommi, kun hän kertoi, ettei Kokoomusta voida ottaa hallitukseen kaikkien tuntemien yleisten syiden vuoksi. Yleisillä syillä tarkoitettiin lähinnä sitä, että neukut eivät hyväksyisi Kokoomusta hallitukseen. Kekkonen menetti tyystin hermonsa Virolaisen takia ja käski tämän erota sekä eduskunnan puhemiehen tehtävistä että Kepun johtajuudesta.
Kekkosella oli ainakin suuri vastenmielisyys Kokoomusta kohtaan vähintäänkin vuoden 1968 presidentinvaaleihin saakka, kun Kokoomus asetti oman vastaehdokkaan, joka yhdessä Veikko Vennamon kanssa pyrki nolaamaan Kekkosta sen minkä ehti. Kekkosen mielestä jo hänen vastaehdokkaaksi asettuminen oli pyrkimys nolata häntä. Maltillisen Rihtniemen aikana välit eivät kohentuneet yhtään vaan pikemminkin päinvastoin huononivat. Jostain syystä Kekkonen piti Rihtniemeä epäluotettavana, vaikka tämä oli varsin suosittu kansan keskuudessa ja ihan toista maata kuin Tuure Junnila. Aiemminhan Kokoomus yritti kaiken aikaa kampittaa Kekkosta mm. Honka-liiton avulla.Kokoomus oli 12.9.1964 - 27.5.1966 mukana Johannes Virolaisen muodostamassa hallituksessa, jonka Kekkonen oli tietenkin nimittänyt.
Vaikka kokoomus ei sen jälkeen hallituksessa Kekkosen kaudella enää ollutkaan, on syytä muistaa, että Kekkonen nimesi Juha Rihtniemen hallitustunnustelijaksi kokoomuksen vaalivoiton jälkeen 1970, samoin Harri Holkerin puolueen toisen merkittävän vaalivoiton jälkeen 1979.
Kummallakin kerralla vain kävi niin, että kokoomusjohtoiset hallitusneuvottelut karisivat. Vastuu tästä on yksin SDP:n ja keskustan johdolla. Kekkoseen sinipuna tai sinivihreä vaihtoehto ei missään nimessä kaatunut. Holkeri oli Kekkosen luottopoliitikko viimeistään vuoden 1974 poikkeuslain jälkeen ja vaikka Neuvostoliitto olisi kokoomusta epäillytkin Tuure Junnilan takia, Kekkonen olisi kyllä itse saanut Neuvostoliiton johdon vakuuttumaan puolueen uudistumisesta. Junnilan osalta hän olisi esimerkiksi voinut muistuttaa, kuinka Väinö Leskiselle oli käynyt hallitusvastuun myötä runsaat kymmenen vuotta aiemmin.
Emme varmuudella taida tietää, mitä Johannes Virolainen tarkoitti vetoamalla yleisiin syihin, mutta Kekkonen raivostui hänelle siksi, että media tulkitsi hänen tarkoittaneen Neuvostoliittoa sen sijaan, että Virolainen olisi itse ottanut vastuun siitä, ettei porvarihallitusta syntynyt. Olisi epämääräisten yleisten syiden sijaan kertonut ne sisäpoliittiset syyt, miksi kokoomus ei keskustalle kelvannut.- Hyväö kirjoitus
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Kokoomus oli 12.9.1964 - 27.5.1966 mukana Johannes Virolaisen muodostamassa hallituksessa, jonka Kekkonen oli tietenkin nimittänyt.
Vaikka kokoomus ei sen jälkeen hallituksessa Kekkosen kaudella enää ollutkaan, on syytä muistaa, että Kekkonen nimesi Juha Rihtniemen hallitustunnustelijaksi kokoomuksen vaalivoiton jälkeen 1970, samoin Harri Holkerin puolueen toisen merkittävän vaalivoiton jälkeen 1979.
Kummallakin kerralla vain kävi niin, että kokoomusjohtoiset hallitusneuvottelut karisivat. Vastuu tästä on yksin SDP:n ja keskustan johdolla. Kekkoseen sinipuna tai sinivihreä vaihtoehto ei missään nimessä kaatunut. Holkeri oli Kekkosen luottopoliitikko viimeistään vuoden 1974 poikkeuslain jälkeen ja vaikka Neuvostoliitto olisi kokoomusta epäillytkin Tuure Junnilan takia, Kekkonen olisi kyllä itse saanut Neuvostoliiton johdon vakuuttumaan puolueen uudistumisesta. Junnilan osalta hän olisi esimerkiksi voinut muistuttaa, kuinka Väinö Leskiselle oli käynyt hallitusvastuun myötä runsaat kymmenen vuotta aiemmin.
Emme varmuudella taida tietää, mitä Johannes Virolainen tarkoitti vetoamalla yleisiin syihin, mutta Kekkonen raivostui hänelle siksi, että media tulkitsi hänen tarkoittaneen Neuvostoliittoa sen sijaan, että Virolainen olisi itse ottanut vastuun siitä, ettei porvarihallitusta syntynyt. Olisi epämääräisten yleisten syiden sijaan kertonut ne sisäpoliittiset syyt, miksi kokoomus ei keskustalle kelvannut.Hyvä ja asiallinen vastine MPP:n kaunakirjoitukseen, kiitos
- Totuutta tollolle
MPP kirjoitti:
Kekkosen ei tiedetä noin sanoneen, mutta aivan varma en ole asiasta. Päätelmä on ehkä tehty siitä, että Kokoomuksen Tuure Junnila sanoi kyllä aikanaan, ettei Kokoomus pääse Kekkosen aikana hallitukseen vaikka päällään seisoisi. Voi olla, että taustalla on myös Johannes Virolaisen laukaisema juhannuspommi, kun hän kertoi, ettei Kokoomusta voida ottaa hallitukseen kaikkien tuntemien yleisten syiden vuoksi. Yleisillä syillä tarkoitettiin lähinnä sitä, että neukut eivät hyväksyisi Kokoomusta hallitukseen. Kekkonen menetti tyystin hermonsa Virolaisen takia ja käski tämän erota sekä eduskunnan puhemiehen tehtävistä että Kepun johtajuudesta.
Kekkosella oli ainakin suuri vastenmielisyys Kokoomusta kohtaan vähintäänkin vuoden 1968 presidentinvaaleihin saakka, kun Kokoomus asetti oman vastaehdokkaan, joka yhdessä Veikko Vennamon kanssa pyrki nolaamaan Kekkosta sen minkä ehti. Kekkosen mielestä jo hänen vastaehdokkaaksi asettuminen oli pyrkimys nolata häntä. Maltillisen Rihtniemen aikana välit eivät kohentuneet yhtään vaan pikemminkin päinvastoin huononivat. Jostain syystä Kekkonen piti Rihtniemeä epäluotettavana, vaikka tämä oli varsin suosittu kansan keskuudessa ja ihan toista maata kuin Tuure Junnila. Aiemminhan Kokoomus yritti kaiken aikaa kampittaa Kekkosta mm. Honka-liiton avulla.Kekkosella ei ollut vastenmielisyyttä Kokoomusta kohtaan ennen 1968 vaaleja, päinvastoin, hän "takasi" Kokoomuksen ulkopoliittisesti 1966. Tuo takaus oli tietysti Neuvostoliiton informointia Kokoomuksen kelvollisuudesta hallitukseen. Kekkonen kirjasi päiväkirjaansakin maaliskuussa 1968: "Olen hiukan suositellut, että Kepu saisi jäädä nyt hallituksen ulkopuolelle, on tullut liian itsevarmaksi, vaateliaaksi ja ehkä röyhkeäksikin." Presidentin virkaanastujaisten yhteydessähän vaihdettiin tuolloin myös hallitus. Tuo osoittaa, että Kekkonen havitteli Kokoomusta hallitukseen vielö 1968, vaikkei Virkkusen vaalikampanjasta pitänytkään
1968 Kekkosella oli suurin huoli DDR:n tunnustamisesta, kun SDP, SKDL ja TPSL yhdessä saivat enemmistön eduskunnassa, ja ne kaikki puolsivat DDR:n tunnustamista. Tsekkoslovakian miehitys taisi kaataa tuon hankkeen ja pelastaa Kekkosen ja Suomen lännen halveksunnalta, vaikka Kekkonen pahoittikin mielensä miehityksen vuoksi. - Urho oli oraakkeli
Totuutta tollolle kirjoitti:
Kekkosella ei ollut vastenmielisyyttä Kokoomusta kohtaan ennen 1968 vaaleja, päinvastoin, hän "takasi" Kokoomuksen ulkopoliittisesti 1966. Tuo takaus oli tietysti Neuvostoliiton informointia Kokoomuksen kelvollisuudesta hallitukseen. Kekkonen kirjasi päiväkirjaansakin maaliskuussa 1968: "Olen hiukan suositellut, että Kepu saisi jäädä nyt hallituksen ulkopuolelle, on tullut liian itsevarmaksi, vaateliaaksi ja ehkä röyhkeäksikin." Presidentin virkaanastujaisten yhteydessähän vaihdettiin tuolloin myös hallitus. Tuo osoittaa, että Kekkonen havitteli Kokoomusta hallitukseen vielö 1968, vaikkei Virkkusen vaalikampanjasta pitänytkään
1968 Kekkosella oli suurin huoli DDR:n tunnustamisesta, kun SDP, SKDL ja TPSL yhdessä saivat enemmistön eduskunnassa, ja ne kaikki puolsivat DDR:n tunnustamista. Tsekkoslovakian miehitys taisi kaataa tuon hankkeen ja pelastaa Kekkosen ja Suomen lännen halveksunnalta, vaikka Kekkonen pahoittikin mielensä miehityksen vuoksi."Kekkonen kirjasi päiväkirjaansakin maaliskuussa 1968: "Olen hiukan suositellut, että Kepu saisi jäädä nyt hallituksen ulkopuolelle, on tullut liian itsevarmaksi, vaateliaaksi ja ehkä röyhkeäksikin."
Tiesi jo tuolloin kepun, joka tuli vasta paljon myöhemmin. - Pitäisikö huolestua?
että tota noin kirjoitti:
Sinähän matkit palstavahtia!!!
Melkein yksyhteen on tuokin jokelluksesi.
Keksihän joskus jotain omasta päästäsikin äläkä aina kopioi muilta, tai muiden kirjoitelmia.
Itse en edes viitsi laittaa omaa ministeri/hallitusehdotelmaani näkyville ainakaan sinun ketjussasi, kyllä tuon kerkeää tuoda julki myöhemminkin, ja jossain muussa asiayhteydessä.
Leikkiä nyt tuollaisen hömelön leikkiä huh huh..
Se olisi kuitenkin toivottavaa, että maamme pääsisi Sipilä ympärille seuraavan hallituksen muodostamaan. Vaihtakoon vaikka puoluetta ennen sitä, niin noin ainakin tähänastisten näyttöjen perusteella toivoisin.
Ihmetyttää vain suuresti, että mihin hiiteen ne vastuunkantajat ovat nyt pötkineet, kun eivät edes kyselytunnilla vouhkaa ja valehtele. Urpilainen yhtenä esimerkkinä.
Ei ihmisen tarvi olla tyhmä, jos ei demareita laillasi kannattaisikaan, kuten annat ymmärtää jokikisessä tuherruksessasi.
Äläkä vaan taas ala väittämään, ettet muka demari olisi, se tekee sinusta vieläkin hupaisemman, mitä hupaisa-sanalla sitten itse mahdatkaan aina tarkoittaa muita nälviessäsi.
Punamulta tai sinimulta, pääasia vain on se, että demareita ei päästetä samalle puolelle Kokoomuksen kanssa, sillä silloin on kaikki ketkut samalla puolella pelaamassa omaan pussiinsa köyhyyttä lisäten.
Jos Kokomus on Hallituksessa, ja demarit oppositiosssa, niin silloin demut aiheuttaa kansakunnalle lakkoiluttamalla lisää kurjuutta ja työttömyyttä, ja jos ne on hallituksessa, niin silloin ne kiristää veroja ja maksuja lisäten köyhien ankeuden määrää entisestäänkin, hintojen nousunkin muodossa.
Jotensakin tuntuu, että maamme asioiden hoidon kannalta olisi parempi, kun demareita ei olis olemassakaan, niin silloin voisi ollakin jotain toiveita säilyttää edes nykyinen elintasomme, eikä köyhyyskään ainakaan lisääntyisi.
Eli demut ja vihreät on maamme turhimmat puolueet, vassukat olkoon, pitäähän sitä jonku olla oppositiossakin, ja edustamassa "sitä vasemmistolaisuutta".
Demuthan on kaikkein " raadollisin porvarillinen oikeistopuolue", kun se vielä valheellisesti yrittää muka esiintyä työväenpuolueenakin, ja köyhien puolustajana.
Demu kusee het äänestäjäänsä silmään, kun on ensin valheilla hyväuskoisilta hömelöiltä äänensä saanut.Oletko vain vahvasti juovuksissa, vai onko tuo vakavampaa?
Urho oli oraakkeli kirjoitti:
"Kekkonen kirjasi päiväkirjaansakin maaliskuussa 1968: "Olen hiukan suositellut, että Kepu saisi jäädä nyt hallituksen ulkopuolelle, on tullut liian itsevarmaksi, vaateliaaksi ja ehkä röyhkeäksikin."
Tiesi jo tuolloin kepun, joka tuli vasta paljon myöhemmin.Mitä tarkoitat, kutsumanimeäkö kepu? Jos näin, niin tiedoksi, että maalaisliitto oli vaihtanut nimensä keskustapuolueeksi jo vuonna 1964 ja pilapiirtäjä Kari Suomalainen väänsi puolueen uuden nimen muotoon kepu välittömästi.
- Kateellinen-
Majurin ennustetta et ota.
Vaikka olisi paras...heh..heh..
Puolueellisena nyt tiesikin ketkä kelpaa suosikkeiksi.
heh..heh..Mikä majurin ennuste? Ei tuossa jonossa ainakaan millään majuri-nikillä tehtyä ennustetta ole.
Nikillä ”Jos järkeä haettaisi” tehty ennuste on kyllä tekstiltään niin sekava ja jo otsikostaan alkaen kieliopillisesti virheellinen, että se voisi kyllä olla resmaj-nikkiä käyttäneeltä tullut. Mutta se ei ole MPP:n ja Pystyyn_kuolleen ennusteen arvoinen siksikään, kun siinä ennustetaan vain kolme ministeriä, noissa kahdessa muussa koko hallitus.kapi-vaari kirjoitti:
Mikä majurin ennuste? Ei tuossa jonossa ainakaan millään majuri-nikillä tehtyä ennustetta ole.
Nikillä ”Jos järkeä haettaisi” tehty ennuste on kyllä tekstiltään niin sekava ja jo otsikostaan alkaen kieliopillisesti virheellinen, että se voisi kyllä olla resmaj-nikkiä käyttäneeltä tullut. Mutta se ei ole MPP:n ja Pystyyn_kuolleen ennusteen arvoinen siksikään, kun siinä ennustetaan vain kolme ministeriä, noissa kahdessa muussa koko hallitus.Pistäpä sinäkin ennuste kaikista tai ainakin useammasta ministeristä. Nythän sinulla on mahdollisuudet saada maksimissaan ainoastaan kolme oikein.
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Pistäpä sinäkin ennuste kaikista tai ainakin useammasta ministeristä. Nythän sinulla on mahdollisuudet saada maksimissaan ainoastaan kolme oikein.
Kun tämän kilpailun käynnistin, laitoin avaukselleni vain alkulaukaukseksi nuo kolme avainministeriehdokastani. Saatan minä myöhemmin ennustustani täydentääkin, ellei sitä pidetä sopimattomana. Kun olen kilpailun ylituomari ja aikanaan sitten tuon parhaat tulokset esille ja nimeän voittajan palstan kaukoviisaaksi, olisi vähän noloa, jos joutuisin itseni sellaiseksi nimeämään;))
No, katsotaan... Tällä erää jätän mahdollisesti tulevien ennustusten kommentoinnin ja muunkin myöhemmäksi, mutta kyllä tämä avaus palstalla pysynee ja kun sen laitoin suosikkilistalleni, aina pääsen tarvittaessa sitä katsomaan ja kommentoimaankin.- Voit olla varma
kapi-vaari kirjoitti:
Kun tämän kilpailun käynnistin, laitoin avaukselleni vain alkulaukaukseksi nuo kolme avainministeriehdokastani. Saatan minä myöhemmin ennustustani täydentääkin, ellei sitä pidetä sopimattomana. Kun olen kilpailun ylituomari ja aikanaan sitten tuon parhaat tulokset esille ja nimeän voittajan palstan kaukoviisaaksi, olisi vähän noloa, jos joutuisin itseni sellaiseksi nimeämään;))
No, katsotaan... Tällä erää jätän mahdollisesti tulevien ennustusten kommentoinnin ja muunkin myöhemmäksi, mutta kyllä tämä avaus palstalla pysynee ja kun sen laitoin suosikkilistalleni, aina pääsen tarvittaessa sitä katsomaan ja kommentoimaankin.Voit olla varma, ettet kisaa voita missään tapauksessa, sen verran kehno on ymmärryksesi politiikasta.
Siitä vaan lisäämään kaikki ministerit ennustukseesi
- varma nakki
Pääministeri Timo Soini
Ulkoministeri Jussi Halla-aho
Valtiovarainministeri Teuvo Hakkarainen
Kulttuuriministeri Juho Eerola Joku sanoo tuossa edellä: ”Kapi tekee ennusteensa vasta kun on nähnyt viimeisen vaaleja edeltävän gallupin”. Niin teenkin. Kyllä silloin ennusteelle on paremmat eväät. Kun hän sanoo, että ymmärrykseni olisi rajoitteena laittaa ennusteeni heti, totean, että ymmärrykseni ei ole rajoitteena, ettenkö käyttäisi hyväkseni itse julistamieni sääntöjen sallimaa menettelyä.
Palstalla oli päivällä viesti, jossa ennustettiin minun poistuvan elävien kirjoista viimeistään kymmenen vuoden sisällä, ja sitä viestiä tuki tämä JOHTAJAMME, tosin toivoen minun vielä pitkään tarjoavan iloa hänelle. Kirjoitin jo vastaukseni noihin viesteihin, mutta kun aioin sen lähettää, huomasin viestien tulleen poistetuiksi. Laitanpa sen nyt tähän, sillä kyllä ainakin tuo toinen sen tästä huomaa palstaa päivystäessään:
xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Voi, voi - niinkö pitkään arvelette minun vielä täällä maan päällä keikkuvan kuin mahdollisesti jopa kymmenen vuotta! Itse en siihen oikein usko, mutta mikäpä siinä, jos terveys säilyy niin, että pystyy tekemään sitä, mitä haluaa, osallistumaan mukaviin rientoihin, seuraamaan jälkipolvensa elämää ja kiertämään ja näkemään yhä lisää tätä avaraa maailmaa yms. Mutta jos terveys heikkenee kovasti, en toivo eläväni niin kauan. Sillä onhan niin kuin kaikessa viisas Omar Khaijam sanoo:
En kammo kuolemaa, en vapise sen nähden,
jos säikyn, enemmän minä säikyn elon tähden:
Jumala vähäks aikaa lainasi sen minulle,
kun laina lankeaa, oon maksuvalmis - lähden.
Ja vaikka lähtöni tulisi jo huomenna, elämäni ei jäisi mitään vajaaksi. Olen jo tähän mennessä elänyt luultavasti täydemmän elämän kuin tuollaisia viestejä laittavat tulevat koskaan elämään, vaikka kuinka vanhaksi hengissä pysyttelisivät.
Mutta juuri puolta vuotta kauemmin en aio olla täällä ilonanne. Täytän 80 vuotta 1.7.2015, ja silloin aion jättää tämän palstan. Tulin tänne jo muistelmanikin kirjoittaneena lähes seitsemänkymppisenä eläkevaarina, sillä ei minulla sitä nuorempana olisi ollut tällaiseen aikaa enempää kuin kiinnostustakaan. En liioin pidä oikein sopivana tällaista huvia yli kahdeksankymppisellekään. No, onhan ystäväni uusi-ukki täällä vielä harvakseltaan vieraillut tuossa iässä, mutta hän onkin olemukseltaan ja henkisestikin ikäistään hyvin paljon nuoremman oloinen, jollainen minä en usko enää hänen iässään olevani. Mutta toistaiseksi vielä on virtaa, ja juuri tilasin tammi-helmikuulle Vietnamin ja Laosin kiertomatkan.- Päivän paras
Kapilta päivän paras toimi tähän mennessä:
" Kirjoittaja on poistanut tämän viestin "Oli minulla parempikin toimi: laitoin sittenkin takaisin sen poistamani viestin.
Sinun varmaan tekisi nyt mielesi poistaa tuo ennenaikainen ilosi. Mutta et pysty sitä tekemään muuten kuin luotsilta apua pyytämällä. Meissä on eroa, niin toimissamme kuin muussakin!- Kana-aulis
kapi-vaari kirjoitti:
Oli minulla parempikin toimi: laitoin sittenkin takaisin sen poistamani viestin.
Sinun varmaan tekisi nyt mielesi poistaa tuo ennenaikainen ilosi. Mutta et pysty sitä tekemään muuten kuin luotsilta apua pyytämällä. Meissä on eroa, niin toimissamme kuin muussakin!Sinun kannattaa pysytellä täällä keskustan palstalla, koska muiden puolueiden palstoilla on niin junttia porukkaa, että ne ei noteeraa sinua mitenkään.
- alvis 1
kun kuuntelee eduskunnan puhe selvityksiä,niin kaikki puolueet syyttävät toisiaan.ihan naurettavaa touhua,miksi he ei voi toimia suomen hyväksi tässä taantuman tilanteessa.mitään päätöksiä ei tule.ihan naurettavaa.miten kauan kansa jaksaa,pelätään virka miehiä,eikö nyt tämä touhu jo riitä.
- expankko
Kapi: 11.11.2014 19:32
Mitä tuollainen kommentti asiaan kuuluu? Pelkkää horinaa omasta itsestään.
Jollainlailla vielä ymmärtäisi, mutta kun asiakirjoittajien tekstit tuppaa lähtemään
yhdestä poikkipuolisesta sanasta vittuun.- Evakon poika
Tärkeintä olisi saada RKP:n saaminen pois hallituksesta. Kaksikielisyys RKP: n hellimänä on kansantaloudellemme pahin uhka. Liian kallista.
Venäläinen energia ei ole uhka, vaan mahdollisuus.
Toisaalta oppositioon saatava kansantalouden kannalta haitalliset puolueet, vihreät ja vasemmisto, jotka haittaavat halvan energian saantia.
Sipilä on varma pääministeri, muista on turha spekuloida. Stubb ei ole mukana, koska hänen missionsa on pakkoruotsin puolustaminen. Vaalien jälkeen hän on Suomen politiikassa turha ja löytää tekemistä EU:ssa tai suurlähettiläänä.
Nostan nyt tämän viimeisen avaukseni etusivulle, jottei asia unohtuisi, eli halukkaat voisivat edelleen antaa ennustuksiaan. Itse en sellaista vielä toistaiseksi uskalla antaa sen enempää kuin olen jo antanut.
Ainakaan tänä iltana minulla ei ole aihetta enempään kuin olen jo esittänyt noilla eräillä muilla avauksilla. Jos täällä on muitakin jalkapallosta kiinnostuneita, muistutan heitä kohta tv 2:lta alkavasta selostuksesta Unkari-Suomi -matsista - jossa Suomella toivoakseni on ehkä mahdollisuus voittaa tuo entinen futiksen suurvalta!- juttavani
Muistakaa kuitenkin äänestää samoja ehdokkaita kuin aina
ennenkin niin takaatte parhaan mahdollisen valtiontalouden
hoitamisen. Nykyiseen tyyliin, saataisiin ne loputkin kaksi
AA.ta pois häiritsemästä asioiden parhain päin hoitamista.
Ketjusta on poistettu 54 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.2796232Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill651999- 1801770
- 1191241
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä141215Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181611111Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie71096Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j41991RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j49961Martina pääsee upeisiin häihin
Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.288952