Näin vähän asumistukea????????????

apua tarvii

Heippa

Olemme aviopari, omassa (osake)omistusasunnossa. Tulot bruttona yhteensä vain 1100 e/kk.
Täytimme tiedot kelan asumistukilaskuriin ja tuloksena 55 e/kk! Se ei auta yhtään mitään. Siis asuntolainan kk-määrää ja sähkölaskuja ei huomioida?! Puhumattakaan autolaina, automenot, puhelinlaskut, nettilasku, vakuutuslaskut, ruoka- ja vaatemenot. Tarkoittaako tämä sitten että ainoa mahdollisuus on sossun luukku . vai saako sieltäkään mitään??

15

548

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 784652

   Voi ei! Meillä on hirveästi menoja, eikä kukaan anna meille rahaa siitä, että emme tee mitään!? Tämä on vääryys! Mihin voi valittaa?

   • Anonyymi

    Rahaa tuokin on. 55 €/kk on 660 €/vuosi. Kannattaa hakea sen kokoinen tuki kyllä.


  • Seuraaja_Simo

   Tyhmä vastaus. Et edes tiedä mitkä taustat kysyjillä on. Voisi olettaa, että työtilanne on heikentynyt.

  • -----------

   "Tarkoittaako tämä sitten että ainoa mahdollisuus on sossun luukku "

   Tarkoittaa.

   Tosin omistusasunnon yhtiövastike ei voi millään olla niin alhainen, että asumistukea olisi tulossa vain 55 e/kk.
   Jokin mittava virhe.

   • 6+1

    Minä en saisi noilla tuloilla ollenkaan. Yhtiövastike vesimaksu on 178 €.


   • ,,,,,k

    Jos kahden henkilön tulot yhteensä 1100 ja vastike vähän alle 350, ja se on jo korkea yhtiövastike, niin asumistuki on tuo 55 e.....
    Ei siis virhettä


  • raakaa touhua

   Teitteköhän nyt jonkin virheen sen laskurin täytössä. Tarkistakaapa uudelleen. Tosin voi olla oikeinkin kun ei nyt tiedä mitään tarkemmin esim. asunnon koko, rakennusvuosi, sijaintikunta, vuokran määrä jne. Teillä on todennäköisesti aika pieni yhtiövastike mutta lainaa sitten enemmän.

   Lainanhoitokulut ym. ei kuulu asumistukeen vähentävänä tekijänä. Toimeentulotukeenkaan ei huomioida muuta kuin se vastike mahd. vesimaksu ja sähkö, siinä ne sitten oli. Eli jos on paljon luottovelkoja, puhelinkuluja, vakuutusmaksuja, automenoja niin heikosti menee.

   Toimeentulotuen laskukaava on se, että ensin lasketaan tulot eli kaikki tulot myös ne asumustukitulot lasketaan yhteen ja sitten vain nuo edellä mainitut menot vähennetään. Jos tuloista menojen vähentämisen jälkeen jää yli 480 e ei toimeentulotukea makseta vaikka niitä menoja olisi vielä 1000 e ruokakuluineen jäljellä NIITÄ VAIN EI HUOMIOIDA. Toimentulotuessa huomioidaan vain nettotulot.

   • raakaa touhua

    Tarkennus toimeentulotukeen: eli yli 480e/kk per henkilö niin ei saa enää toimeentulotukea.


  • ...

   Omistusasunnon lainan lyhennykset eivät ole asumismenoja!

   Osa koroista hyväksytään asumismenoiksi (55%?)

  • Näin se vaan menee

   Omistusasunnon lyhennyksiä ei tietenkään lasketa asumistukeen. Oliskohan kannattanyt pysytellä vuokralla.... sossussakaan ei muuten huomioida niitä lyhennyksiä, pelkät korot ja vastike, käyttösähkö ja vesi. Miten helkkarissa ootte saaneet tuollaisilla tuloilla asuntolainan?!?!?!?!

  • Ehkä ketjun aloittajan, siis kysyjän, talouden tulot ovat vähentyneet huomattavasti sitten asuntolainen myöntämisen. Tämä ei liene mitenkään tavatonta nykyaikana.

   Jääkö ainoaksi vaihtoehdoksi yrittää myydä kallis asunto ja hakea halvempaa? Eikö kukaan välitä niistä taloudellisista tappioista, jotka asunnon hätämyynnistä kenties koituu? Ja velkaantunut, pienituloinen perhe - miten se yleensä saa vuokra-asunnon?

  • 15+2

   Vuonna 2015 omaisuuden määrä ei enää vaikuta asumistuen määrään - vain ansiotulot vaikuttavat ja kenties jotkut sijoitusten voitot. Joten aloittajan tapaus saattaa muuttua sellaiseksi, että saatte täydet 80% asumistukea yhtiövastikkeeseenne. Mutta asia näkyy vasta 2015 puolella vuositarkastuksen yhteydessä. Asumistukilaskuri joulukuussa 2014 antaa laskentatuloksia 2015 puolelle, että ei pitkään kestä uusien lukujen tsekkaus. Ja kannattaa säilyttää vuoden 2014 laskennan tulos uuden vertailua varten.

  • jeespox4

   Asumistukea ette varmaan saa eikä sossukaan huomioi puhelin, netti, autolaskuja jos ei ole lapsia eikä myöskään ala teidän lainoja lyhentämään. Mutta epäilisin että voisitte hakea jotain muuta tukea jos kahden ihmisen brutto on 1100 kun kahden ihmisen työttömyyskorvauskin olisi jo ~1400 bruttona.

  • alakoulus

   Asumistukea 55 €/kk. Eihän se ole vähän, jos yhtiövastike on 100 €/kk. Tai vaikka olisi 200 €/kk. Ylipäätään 55 € ei ole vähän rahaa, jos tulot ovat 1100 €/kk.

   Asumistukeen eivät vaikuta muut kuin suoranaiset asumiskulut. Siis autolainat ja muu on kokonaan omalla vastuulla. Hankinnat pitäisi osata mitoittaa maksukyvyn mukaan. Siinä ei mitään korkeampaa matematiikkaa tarvita, alakoulun matematiikka riittää mainiosti.

  • Anonyymi

   Kuka nostaa esiin jotain vuoden 2014 aikaisia keskusteluja?

   Tarkoituksella yritetään vähätellä omistusasujien asumistuen määrää. On muuttuneet hakuperusteet ja tuen määrä 10 vuodessa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   167
   11304
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   3378
  3. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   11
   1419
  4. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1345
  5. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1175
  6. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   348
   1047
  7. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   49
   1021
  8. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   118
   972
  9. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   11
   946
  10. Oliko linnaan lähetetty Kakkos-Hassinen yksi Venäjän hybridivaikuttajista?

   Jälkikäteen on TV-kameroiden ja Linnan turvakameroiden tallenteilta selvinnyt että nimellä 'Mikko Hassinen' esiintynyt m
   Maailman menoa
   48
   886
  Aihe