Linja-auton pysäyttäminen?

Kuskiksi kuka vain?

Onko kuskilla oikeus olla pysähtymättä pysäkille jossa seisoo matkustaja jos tämä ei anna kuskin mielestä ajoissa merkkiä?

Olipahan tapaus päässyt kuskin penkkiin aamulla. Tapahtui maaseudulla jossa kulkee yksi auto kerran tunnissa. Yleensä kuskit lyövät vilkun päälle hyvissä ajoin ja näin matkustaja tietää että on havaittu. Tämä ei hidastanut eikä pistänyt vilkkua (ainakaan minulle), sitten kun kyytiin halunnut tajusi alkaa heilutella kättä pysäytti vähintään puoli auton mittaa pysäkin ohi ja läksytti aikuisia matkustajia myöhäisestä käden heilautuksesta. Jätti eräälle pysäkille nuoren tytön joka alkoi heilutella myöhään, auto ei olisi pysähtynyt ajoissa mutta kai se tyttö olisi mieluummin juossut auton luo kuin odotellut seuraavaa. Kuski epäilemättä huomasi tilanteen koska pian tuon jälkeen puhui etupenkin matkustajan kanssa siitä kuinka matkustajat soittelevat yhtiöön että taas jätettiin pysäkille.

Kuten mainittu, maaseutu jossa liikennettä n. tunnin välein, varmaan tulee usein tapauksia että joku seisoskelee pysäkillä aikomatta nousta kyytiin.

Täydet pisteet Savonlinjalle!

31

3583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On kyllä ei kenenkään kuljettajan tarvitse arvuutella ja kysellä minne ketäkin on menossa... ...tämäkin on perus ääliön aloitus ja aiheesta kyllä läksytti asiakkaan ei edds älyvalo leikannut itsekeskeisellä asiakkaalla

      • maalaisjärkeä eiks ni

        Tää on ongelma kun ei näytetä merkkiä ajoissa. Äkkijarrutusta ei pidä tehdä niin parempi ajaa ohi.
        Ja se käsimerkki niin pitkään kunnes bussilla vilkku päällä. Niin ja sitä mustaa hansikasta ei näy tänäkään syksynä bussin ohjaamosta.


    • .-.--

      Kyllä pitää merkkiä antaa. Monesti on pysäkillä autoa tai muuta odottajaa jotka ovat muuten pysäkillä kuin tulossa juuri bussin kyytin. Tyhmä olisi pysähtyä joka pysäkillä niiden takia.

    • palveluammatti

      kyllä jos huomaa että olisi halunnut joku kyytiin niin heti jarrut pohjaan. meneehän se ohi mutta kyllä ne kyytiläiset sieltä tulee tai sitten peruuttaa takaisin jos liikennetilanne sen sallii.

      tietysti jos joku on ihan suolapatsaana ettei aikomustakaan tulla niin ei sitten tarvitse. mutta se on kuskin virhe jos havaitsee että olisi se tullut kyytiin eikä edes yritä jarruttaa.

    • maaisteriäo163

      Linja-auto pysähtyy kuten muutkin painaa jarrupolkimen lattiaan vaan. Ei sen vaikeampaa.

      • bussikusk

        Linja-auto ei todellakaan pysähdy "kuten muutkin". Massa on sen verran isompi, että talvella varsinkin on syytä näyttää aikeensa aikasin jos haluaa bussilla matkustella. Bussikuskin työ olisi aika rankkaa jos joka helkasen pysäkiltä käydään kysymässä että minnekkäs sitä ollaan menossa.


      • cccccccccc

        Pitääkö jonkun laiskan kädennostajan takia venäyttää jo autossa olevien niskat tai kopauttaa nenät edessä olevan penkin selkämykseen?


      • joseimuutenpysähdy

        jarrutusta voi tehostaa kääntämällä käsijarrun päälle saman aikaisesti.


      • Tyhmätkävelkööt
        joseimuutenpysähdy kirjoitti:

        jarrutusta voi tehostaa kääntämällä käsijarrun päälle saman aikaisesti.

        Jätetään nuo kikkailut kuitenkin hätätilanteisiin ja jääradoille. Silloin kun mennään 50 matkustajaa kyydissä, ajetaan turvallisuus etusijalla, eli niin että kaikki pysyy hengissä ja sen myöhään räpylänsä ylös saavan urvelon takia ei aleta urheilemaan.


      • Jukni
        Tyhmätkävelkööt kirjoitti:

        Jätetään nuo kikkailut kuitenkin hätätilanteisiin ja jääradoille. Silloin kun mennään 50 matkustajaa kyydissä, ajetaan turvallisuus etusijalla, eli niin että kaikki pysyy hengissä ja sen myöhään räpylänsä ylös saavan urvelon takia ei aleta urheilemaan.

        Juurikin näin ... ...bussilla mitään äkkijarrutuksia tehdä eikä oteta liikinnevaloista/suojatieltä matti myöhäsiä


    • Alaaseurannut

      Tämäkin homma sujuu yhteispelillä, kun molemmat parantaa tapojaan. On myös matkustajan etu näyttää merkkiä riittävän hyvin ja ajoissa. Maaseudulla olen nähnyt jopa taskulampulla annettuja merkkejä, kuin konduktööri veturin kuljettajalle.
      Luisteleva linja-auto pysäkillä on erittäin vaarallinen, jo oman turvallisuutensakin vuoksi kannattaa tehokkaasti ja ajoissa merkkejä näyttää. Sitten päälle vielä hymy ja kiitos, niin eiköhän kuljettajakin huomaa, sekä käyttäydy iloisemmin.

    • Herse

      Fuck juu

    • oohsankariniuuh

      Onneksi jukni asiantuntevaisuudellaan valaisee taas tyhmiä kuljettajia.

    • Bussikuskipro

      Pitää pysähtyä. Tilannenopeus pitää olla sellainen että pysähdys onnistuu.

    • busspysökillö

      Jos maalla ihminen seisoo bussipysäkillä, niin aika usein se tarkoittaa, sitä että hän odottaa bussia. Ei siellä huviksensa seisoskella, kun bussi tosiaan kulkee kerran tunnissa, jos sitäkään. Jotkut kuskit on vaan niin vttumaisia, että ihan tahallaan ajetaan ohi, vaikka hyvin tiedetään, että kyytiin tuokin haluaisi, vaikka ei viuhdo kuin hullu. Parasta vaan pomppia ja heilutella käsiä kuin mielipuoli, että kuski varmasti ymmärtää.

      • pofpfo

        On se elämä joskus kovaa...


      • justjust99

        Heijastin tumppuun ja heilumaan kun kyytiä tarvitaan pimeällä .
        Asiakas on aina oikeassa on pelkkää roskaa!
        Aina olen kyytiin päässyt kun asiallisesti olen toiminut.


    • Mietittävää

      Muistan ku aikoinaan ajelin bussia niin toi merkin näyttäminen oli suuri ongelma joillakin.
      Kun välillä kysyin että miksi et näyttänyt merkkiä niin vastaus oli usein etten nähnyt bussin numeroa..no minä siihen että jos et näe bussin valaistua numeroa niin miten minun pitäis nähdä sun käden liike?
      Aina tuli hiljaista.

      • Anonyymi

        Jotkut meistä kas kun on näkövammaisia. Sinä kuskina et taida olla


    • dawdwdw

      Ohi vaan ja näyttää vielä keskisormea pysäkillä seisoskelijoille.

    • käytännönjärkeä

      Asetushan velvoittaa matkustajan osoittavan selvästi ja ajoissa halunsa nousta kyytiin. Siellä kun ilman heijastinta nököttää kuin suolapatsas, on ihan oma moka jos bussi ajaa ohi. Turha edes ruinata korvauksia, nähty on.
      Kuljettaja on aina yksin vastuussa ajamisestaan, joten mattimyöhäset jäävät jo turvallisuus syistäkin rannalle. Vai mitä olette mieltä linja-autosta joka ajaa pysäkin ohi ja pysähtyy sitten tielle tukkimaan takaa tulijoiden kaistan?

    • itse olen joskus 11-vuotiaana tyttönä kokenut,että linja-auto kuski ei pysähdy vaikka sitä odottaisi ja sille viittoisi. Painaa vain kaasua.Joten todennäköisesti heillä on siihen oikeus.Asun maaseudulla. Ja tapauksesta on nyt 31-vuotta ja autona oli Kauhavan liikenne.Mutta edelleen muistan epäkohteliaan teon. Tosin kyseinen firma vähän pykäsi toimintaansa yläasteaikani ,jolloin he auttoivat osan matkasta päivinä,jolloin koulu loppui yhdeltä ja auto ei kiertänyt järveä. Ilman Kauhavan liikenteen avitusta olisi käveltävää ollut yli 5km mutta tuon avituksen kanssa vain 1km ja mikäli auto olisi mennyt Kauhavalle toista reittiä olisi kävelymatkaksi jäänyt n 500m tai alle. Tuolloin 31v sitten auto meni mun kannalta sitä lyhyempää reittiä.

    • Minä12345

      Haja-asutusalueelta on olemassa lääninoikeuden päätös asiasta. Pitää pysähtyä, jos pysäkillä on asiakas.

      • outooikeus

        Mielenkiintoista! Kerroppa lisää tästä lääninoikeudesta...


      • Miettikääpätätä

        Ja on olemassa oikeuden päätös,jossa kuljettajasta tehtiin yksin syyllinen tapahtuneeseen onnettomuuteen,kun auto meni liukkaalla auton mitan verran pysäkin ohi (itse kukin voi arvuutella miksi meni ohi) ja joku torvi ajoi perään...


    • Pussikuskix

      Päivänvalon aikaan ja maaseudulla pysähdytään aina pysäkille jos sillä on odottaja. Ei tarvi nostaa tassua. Kaupunkialueella päinvastoin pitää aina nostaa käsi tai muuten elehtiä niin, kuten siirtymällä lähemmäksi kadun reunaa, että kuski tietää matkustajan haluavan kyytiin. Pimeällä varma tapa jäädä kyydistä on seisoa liikkumatta tummat vaatteet päällä. Kuljettaja ei yksinkertaisesti näe kyytiin haluavaa. Pienikin liike erottuu mitättömässäkin valaistuksessa eli jopa mustan hanskan verhoaman käden liike erottuu. Jopa nirppanokat yläasteen tytötkin oppivat kun kerran tai pari jäävät kyydistä kotipysäkilleen aamulla.

      • kouluskesken

        Varmaankin ne kaikki viisi vuoroa jotka ovat menossa eri määränpäihin samalla suunnalla käyvät kukin vuorollaan pysähtymässä ja kysymässä kuulumisia pysäkillä töröttäjältä. Kaupungissa taas on vaikka minkälaista pysäkillä seilaajaa jotka eivät ole välttämättä menossa minekkään.
        Se käden nosto ja heilauttaminen, mieluummin heijastimen kera, on niin pieni vaiva silloin tällöin tehtäväksi, että tuntuu hölmöltä ettei sitä viitsi.


      • Onnikkakuski

        JOS LAPA NOUSE SILLOIN AJETAAN OHI .


    • koulustäynnä

      Saa ajaa mikäli linja-auto on matkustajista täysi.

    • 2d3dddddd

      Ihan matkustajan asia miten haluaa että hommat menee, tee valintasi.

    • Anonyymi

      Kuljettaja huolehtii pysähtyykö vaiko ei.
      Riippuu minkä näköistä porukkaa pysäkillä notkuu.

      Helbheikki

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3970
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3782
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3758
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      15
      2419
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2342
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1980
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1819
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1509
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe