Tumman kumin jäljet pois muovimatosta

Lähteekö millään?

Meillä on sailytetty sisätiloissa rattaita ja niiden kumirenkaista oli jäänytkin jo lyhyen ajan kuluessa rumat jäljet vaalealle muovimatolle. Ruskehtavat jäljet ovat ikäänkuin imeytyneet muovin sisään lähteekö nämä jäljet millään konstilla pois vai joudutaanko maton vaihtoon!?

Varmaan tummista ulkokäyttöön tarkoitetuista sähkö johdoistakin ja polkupyöränrenkaista voisi jäädä tälläisiä jälkiä onko kellään kokemusta!?

20

8393

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • millään

   Meillä oli sama ongelma muovimaton kanssa eteisessä, jossa säilytimme lasten rattaita ja pikkufillaria, joiden tummista kumeista jäi jäljet lattiaan. Kokeilin kaikki mahdolliset aineet, mutta ei irronnut. Vahingosta viisastuneena olen myöhemmin laittanut maton ulkotavaroiden alle. -Myös rullaluistimista jää jäljet lattiaan. Ne sain hinkattua pois keittiöstä, jossa teini vähän testasi uusia menopelejään.

   En myöskään suosittele laitettavaksi auton renkaita vaalealle muovimatolle. Niistä jää ikitahrat. Näin kävi eräälle tuttavalle, joka säilytti kesärenkaitaan talven yli eteisen lattialla.

   Joskus olen täältä palstalta lukenut, että SOLMASTER -niminen aine irrottaisi pinttynyttä likaa muovimatoista. Voi olla tehokastakin, mutta en ole kokeillut, kun enää ei ole niitä vanhoja muovimattojakaan.

   • kemisti

    Kiinostaisi tietä, mistä moinen reaktio johtuu.
    Jos kyseessä on matosta kaasuuntuva aine, joka liuottaa kumia, niin lieneekö asunnossa kovin terveellistä oleilla?


   • uskoiko

    Vileda Miraclean sieni on vastaus ongelmiisi.
    Sieni kostutetaan vedellä ja kevyesti hangataan lattiasta mustat ym. jäljet pois.Toimii ihan oikeasti olen kokeillut.


  • Terhi

   Huonekaluvahalla, laita kuivaan riepuun ja hankaa sillä.

  • miuku

   Ei lähde! Ei lähde millään. Me kokeilimme lähes kaikkea: mm. liotimme jälkiä tunteja kloritella ja hankasimme raakabensalla. Muovimatto on todella huokoista ja imee itseensä mustasta kumista esim. vaunun renkaista KAIKEN. Me jouduimme vaihtamaan lattian muovimaton!! Jos jotenkin sait nuo teidän jäljet irti, niin kerrohan konstisi muillekin, jooko?

   • Niisku

    Kumipohjien aiheuttamat viivat lattialta lähtee sillä, millä ne on tullutkin. Eli siivoojat hankaavat omalla kumipohjakengällä lattiasta mustat viivat pois.Tepsisköhän tähänkin. Täsmennys: Kuivalla kengänpohjalla, kuivasta lattiasta.


   • varmaankaan
    Niisku kirjoitti:

    Kumipohjien aiheuttamat viivat lattialta lähtee sillä, millä ne on tullutkin. Eli siivoojat hankaavat omalla kumipohjakengällä lattiasta mustat viivat pois.Tepsisköhän tähänkin. Täsmennys: Kuivalla kengänpohjalla, kuivasta lattiasta.

    mustalla kengänpohjalla ?


   • lähtee
    varmaankaan kirjoitti:

    mustalla kengänpohjalla ?

    millä se on tullukkin. eli normaali pyyhekumi!!!!
    ja on tosi.


   • siis
    lähtee kirjoitti:

    millä se on tullukkin. eli normaali pyyhekumi!!!!
    ja on tosi.

    Ei nämä ole sellaisia kengänpohjalla pyyhkäisten tulleita jälkiä vaan sellaisia, että maton pinnalle ei ole tarttunut mustaa kumia/ muovia vaan renkaista on imeytynyt rattaiden ollessa paikoillaan jotain renkaiden sisältämää ainesta(mineraaliöljy!?)

    Sitä ei voi mitenkään mekaanisesti poistaa kun maton pinnalla ei ole mitään ylimääräistä väri on imeytynyt maton sisään.

    Pyyhekumiakin kokeilin ei lähde. Eikä muutenkaan hinkkaamalla eikä kynsilakanpoistoaineella.


   • Nimetön
    siis kirjoitti:

    Ei nämä ole sellaisia kengänpohjalla pyyhkäisten tulleita jälkiä vaan sellaisia, että maton pinnalle ei ole tarttunut mustaa kumia/ muovia vaan renkaista on imeytynyt rattaiden ollessa paikoillaan jotain renkaiden sisältämää ainesta(mineraaliöljy!?)

    Sitä ei voi mitenkään mekaanisesti poistaa kun maton pinnalla ei ole mitään ylimääräistä väri on imeytynyt maton sisään.

    Pyyhekumiakin kokeilin ei lähde. Eikä muutenkaan hinkkaamalla eikä kynsilakanpoistoaineella.

    Hyvä, että täsmensit hieman, sillä olisin just kirjoittanut myös selvennystä tähän jälkiasiaan. Meinasin menettää jo hermoni, kun kukaan vastanneista ei tunnu ymmärtävän mitä oikein tarkoitit. KIrjoitin jo aikaisemmin vastauksen sulle. Meillä oli ihan sama ongelma, eikä siihen ole mitään muuta ratkaisua, kun MUOVIMATON VAIHTO!! Viisaampana tästä matonvaihdon jälkeen olen pitänyt vaunuja maton päällä AINA!


  • hanna

   Pistä sisäkengät jalkaan, sellaiset joita töissä naiset käyttää eli kumipohjalla. Hankaa hetki tummaa kumiraitaa kengän alla --- johan irtoo!!! Testattu ja hyväksi koettu, mm. sairaaloiden laitoshuoltajat käyttää tätä kikkaa.

  • Nyree

   kun tiedätte että tuotte vaikka lasten vaunut tai polkupyörän sisälle niin vahatkaa sitä ennen lattiat. tiedän kyllä todella hyvin että kyseinen tempaus ei missään nimessä estä jälkiä syntymasta mutta kun esim. ne lasten vaunut jäävät varaston pimentoon seisomaan niin vahavain pois ja VOT! missä on renkaan jäljet. muovimatosta ne eivät lähde sitten millään. näin tein itse. tästä on myös paljon muutakin hyötyä ja muutenkin huushollin lattiat säilyvät paljon parempina =)

  • josku887

   Kokeilin kymmeniä aineita, kunnes huomasin millä lähtee. Vaaleapohjaiset tennarit jalkaan niillä hinkkaa ja potkiskelee - kyllä lähtee musta jäljet muovimatosta!

  • Jenkki-Päällikkö

   Kyse on siitä, että musta kumi palaa kiinni muovimattoon ja jättää öljyn ruskeat palaneet jäljet kumimattoon. En tiedä millä lähtisi, mutta suurin osa täällä ei tunnu ymmärtävän edes mistä aloittaja puhui vaan silti jakelevat päällikkönä vinkkejä, jotka ei toimi. Voi teitä suomaloiset.

  • Maariankämmekkäinen

   Laikkujen poisto on tehtävä välittömästi, muuten ne voivat “vaeltaa” muoviin ja jättää pysyviä merkkejä. Tämä ilmiö on nimeltään “migraatio” eli pehmennysaineiden siirtyminen.

   Värilliset aineet joissakin muovisissa tai kankaisissa käytävämatoissa, painettu kuvio muovipusseissa, petsatut huonekalujen jalat, erilaiset kumipyörät ja talouskoneiden kumijalat, kumiset sähköjohdot, eläinten jätökset ja muut vahvat värilliset aineet voivat jättää tahroja, joita ei voi poistaa.

   Ilmiö esiintyy silloin, kun muoviset materiaalit koskettavat muita muoveja tai kumimateriaaleja. Kyseessä on kemiallinen reaktio, jossa esim. pesukoneen mustien kumijalkojen väri vaeltaa lattiamattoon. Värimuunnos löytyy siis maton sisältä eikä sitä voida hangata pois. Paras tapa ratkaista ongelma on käyttää huopaisia huonekalun jalkojen suojia tai vastaavia. Jos vahinko on jo tapahtunut, täytyy matto vaihtaa.

  • Jennifers_namn

   WD40 + hiekkapaperi.

   Minun rumaan muovilattiaan kiinnittyi pyörän renkaasta väkevä musta tahra. Kyseessä on melko pehmeä matto ja vielä pehmeämpi maastopyörän rengaskumi. Laskiessani pyörää alas kun rengas pyöri, lattiaan kiinnittyi heti tahra.

   Se ei millään harjalla, kumipohjaisella kengällä tai millään Tolu / fairy yhdistelmällä liikkunut mihinkään.

   Mutta WD-40 + hiekkapaperi (120) toimi.

  • Jemaaa

   Patapata ja lähti 👌🏻👌🏻👌🏻 millään muulla ei.

  • Anonyymi

   Koitin elektrooniikan puhdistusainetta. Kunsai liuetahetken niin toimi kohtuullisen hyvin. Esim Motonet CRC Precicion cleaner pro.

  • Anonyymi

   Itse sain nuo rumat jäljet pois lattiasta tapettiveitsellä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tehdä juhannuksena?

   Mitä 37v sinkkumies voi tehdä juhannuksena? On varmaan jo liian vanha festareille pitäisikö tyytyä vaan paikalliseen?
   Juhannus
   107
   5623
  2. Miehiltä puuttuu solidaarisuus toisia miehiä kohtaan

   Kun me too-naiset hyökkäävät raukkamaiset Wille Rydmanin kimppuun vain ani harva mies asettuu Rydmanin tueksi. Sama on nähty aikaisemminkin me too- ta
   Maailman menoa
   287
   4683
  3. Iiris Suomelan kuva

   Senaattori Jarno Vähäkainu otti sensuellin kuvan Iiris Suomelasta eduskunnan kuppilassa. Kuvassa Iiriksen reisi näkyy melkein pimppiin asti. Kuvasta n
   Kajaani
   126
   3657
  4. Suomen huutokauppakeisari tulee taas! Vieraina Auri Kananen, Sointu Borg, Pate Mustajärven tytär...

   Aki ja Heli Palsanmäki ovat nousseet koko Suomen kansan tuntemiksi julkkiksiksi Suomen huutokauppakeisari -ohjelman myötä. Nyt tätä koko kansan viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   3020
  5. Juhannus pilalla

   Kun en sua nää... 😥 tarkoitus oli että oisin huumorilla vihjaissut sulle että käskepäs mut käymään kahvilla jolla olisin viestinyt sulle että kyllä m
   Ikävä
   71
   2017
  6. Ässät feikki ero

   Stefanhan se siellä Sonjan ja Sofian juhannus kuvien taustalla. Kaksi tyhmää naista ja vielä tyhmempi mies. Oliko tämä ero vain epätoivoinen yritys sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   1652
  7. Mikä/ mitkä lause(et)on se

   Joka jäänyt mieleesi kaivattusi suusta?
   Ikävä
   66
   1504
  8. Juhannus Oulussa 2022

   Onko Oulussa juhannuskokkoja huomenna kun huomenna on juhannusaatto jolloin kokkoja on ollut tapana polttaa ja julhia juhannusta?
   Oulu
   4
   1091
  9. Martinan tulevat kisat.

   Kyllä nyt odotukset korkealla.Niin paljon aikaa kun nainen laittaa urheiluun ja itsensä hoitoon niin kyllä pitäisi joku sijoitus tulla. Martina on sit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   168
   977
  10. Vanhanen haluaa VKK:n varapuheenjohtajalle porttikiellon eduskuntaan

   Näin yritetään heikentää VKK:ta, joka uhkaa suuria puolueita, koska on ainoa puolue, joka ajaa kansan asiaa. https://yle.fi/uutiset/3-12507990
   Maailman menoa
   311
   846
  Aihe