Tumman kumin jäljet pois muovimatosta

Lähteekö millään?

Meillä on sailytetty sisätiloissa rattaita ja niiden kumirenkaista oli jäänytkin jo lyhyen ajan kuluessa rumat jäljet vaalealle muovimatolle. Ruskehtavat jäljet ovat ikäänkuin imeytyneet muovin sisään lähteekö nämä jäljet millään konstilla pois vai joudutaanko maton vaihtoon!?

Varmaan tummista ulkokäyttöön tarkoitetuista sähkö johdoistakin ja polkupyöränrenkaista voisi jäädä tälläisiä jälkiä onko kellään kokemusta!?

20

14208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • millään

      Meillä oli sama ongelma muovimaton kanssa eteisessä, jossa säilytimme lasten rattaita ja pikkufillaria, joiden tummista kumeista jäi jäljet lattiaan. Kokeilin kaikki mahdolliset aineet, mutta ei irronnut. Vahingosta viisastuneena olen myöhemmin laittanut maton ulkotavaroiden alle. -Myös rullaluistimista jää jäljet lattiaan. Ne sain hinkattua pois keittiöstä, jossa teini vähän testasi uusia menopelejään.

      En myöskään suosittele laitettavaksi auton renkaita vaalealle muovimatolle. Niistä jää ikitahrat. Näin kävi eräälle tuttavalle, joka säilytti kesärenkaitaan talven yli eteisen lattialla.

      Joskus olen täältä palstalta lukenut, että SOLMASTER -niminen aine irrottaisi pinttynyttä likaa muovimatoista. Voi olla tehokastakin, mutta en ole kokeillut, kun enää ei ole niitä vanhoja muovimattojakaan.

      • kemisti

        Kiinostaisi tietä, mistä moinen reaktio johtuu.
        Jos kyseessä on matosta kaasuuntuva aine, joka liuottaa kumia, niin lieneekö asunnossa kovin terveellistä oleilla?


      • uskoiko

        Vileda Miraclean sieni on vastaus ongelmiisi.
        Sieni kostutetaan vedellä ja kevyesti hangataan lattiasta mustat ym. jäljet pois.Toimii ihan oikeasti olen kokeillut.


    • Terhi

      Huonekaluvahalla, laita kuivaan riepuun ja hankaa sillä.

    • miuku

      Ei lähde! Ei lähde millään. Me kokeilimme lähes kaikkea: mm. liotimme jälkiä tunteja kloritella ja hankasimme raakabensalla. Muovimatto on todella huokoista ja imee itseensä mustasta kumista esim. vaunun renkaista KAIKEN. Me jouduimme vaihtamaan lattian muovimaton!! Jos jotenkin sait nuo teidän jäljet irti, niin kerrohan konstisi muillekin, jooko?

      • Niisku

        Kumipohjien aiheuttamat viivat lattialta lähtee sillä, millä ne on tullutkin. Eli siivoojat hankaavat omalla kumipohjakengällä lattiasta mustat viivat pois.Tepsisköhän tähänkin. Täsmennys: Kuivalla kengänpohjalla, kuivasta lattiasta.


      • varmaankaan
        Niisku kirjoitti:

        Kumipohjien aiheuttamat viivat lattialta lähtee sillä, millä ne on tullutkin. Eli siivoojat hankaavat omalla kumipohjakengällä lattiasta mustat viivat pois.Tepsisköhän tähänkin. Täsmennys: Kuivalla kengänpohjalla, kuivasta lattiasta.

        mustalla kengänpohjalla ?


      • lähtee
        varmaankaan kirjoitti:

        mustalla kengänpohjalla ?

        millä se on tullukkin. eli normaali pyyhekumi!!!!
        ja on tosi.


      • siis
        lähtee kirjoitti:

        millä se on tullukkin. eli normaali pyyhekumi!!!!
        ja on tosi.

        Ei nämä ole sellaisia kengänpohjalla pyyhkäisten tulleita jälkiä vaan sellaisia, että maton pinnalle ei ole tarttunut mustaa kumia/ muovia vaan renkaista on imeytynyt rattaiden ollessa paikoillaan jotain renkaiden sisältämää ainesta(mineraaliöljy!?)

        Sitä ei voi mitenkään mekaanisesti poistaa kun maton pinnalla ei ole mitään ylimääräistä väri on imeytynyt maton sisään.

        Pyyhekumiakin kokeilin ei lähde. Eikä muutenkaan hinkkaamalla eikä kynsilakanpoistoaineella.


      • Nimetön
        siis kirjoitti:

        Ei nämä ole sellaisia kengänpohjalla pyyhkäisten tulleita jälkiä vaan sellaisia, että maton pinnalle ei ole tarttunut mustaa kumia/ muovia vaan renkaista on imeytynyt rattaiden ollessa paikoillaan jotain renkaiden sisältämää ainesta(mineraaliöljy!?)

        Sitä ei voi mitenkään mekaanisesti poistaa kun maton pinnalla ei ole mitään ylimääräistä väri on imeytynyt maton sisään.

        Pyyhekumiakin kokeilin ei lähde. Eikä muutenkaan hinkkaamalla eikä kynsilakanpoistoaineella.

        Hyvä, että täsmensit hieman, sillä olisin just kirjoittanut myös selvennystä tähän jälkiasiaan. Meinasin menettää jo hermoni, kun kukaan vastanneista ei tunnu ymmärtävän mitä oikein tarkoitit. KIrjoitin jo aikaisemmin vastauksen sulle. Meillä oli ihan sama ongelma, eikä siihen ole mitään muuta ratkaisua, kun MUOVIMATON VAIHTO!! Viisaampana tästä matonvaihdon jälkeen olen pitänyt vaunuja maton päällä AINA!


    • hanna

      Pistä sisäkengät jalkaan, sellaiset joita töissä naiset käyttää eli kumipohjalla. Hankaa hetki tummaa kumiraitaa kengän alla --- johan irtoo!!! Testattu ja hyväksi koettu, mm. sairaaloiden laitoshuoltajat käyttää tätä kikkaa.

    • Nyree

      kun tiedätte että tuotte vaikka lasten vaunut tai polkupyörän sisälle niin vahatkaa sitä ennen lattiat. tiedän kyllä todella hyvin että kyseinen tempaus ei missään nimessä estä jälkiä syntymasta mutta kun esim. ne lasten vaunut jäävät varaston pimentoon seisomaan niin vahavain pois ja VOT! missä on renkaan jäljet. muovimatosta ne eivät lähde sitten millään. näin tein itse. tästä on myös paljon muutakin hyötyä ja muutenkin huushollin lattiat säilyvät paljon parempina =)

    • josku887

      Kokeilin kymmeniä aineita, kunnes huomasin millä lähtee. Vaaleapohjaiset tennarit jalkaan niillä hinkkaa ja potkiskelee - kyllä lähtee musta jäljet muovimatosta!

    • Jenkki-Päällikkö

      Kyse on siitä, että musta kumi palaa kiinni muovimattoon ja jättää öljyn ruskeat palaneet jäljet kumimattoon. En tiedä millä lähtisi, mutta suurin osa täällä ei tunnu ymmärtävän edes mistä aloittaja puhui vaan silti jakelevat päällikkönä vinkkejä, jotka ei toimi. Voi teitä suomaloiset.

    • lattiamestari
    • Maariankämmekkäinen

      Laikkujen poisto on tehtävä välittömästi, muuten ne voivat “vaeltaa” muoviin ja jättää pysyviä merkkejä. Tämä ilmiö on nimeltään “migraatio” eli pehmennysaineiden siirtyminen.

      Värilliset aineet joissakin muovisissa tai kankaisissa käytävämatoissa, painettu kuvio muovipusseissa, petsatut huonekalujen jalat, erilaiset kumipyörät ja talouskoneiden kumijalat, kumiset sähköjohdot, eläinten jätökset ja muut vahvat värilliset aineet voivat jättää tahroja, joita ei voi poistaa.

      Ilmiö esiintyy silloin, kun muoviset materiaalit koskettavat muita muoveja tai kumimateriaaleja. Kyseessä on kemiallinen reaktio, jossa esim. pesukoneen mustien kumijalkojen väri vaeltaa lattiamattoon. Värimuunnos löytyy siis maton sisältä eikä sitä voida hangata pois. Paras tapa ratkaista ongelma on käyttää huopaisia huonekalun jalkojen suojia tai vastaavia. Jos vahinko on jo tapahtunut, täytyy matto vaihtaa.

    • Jennifers_namn

      WD40 hiekkapaperi.

      Minun rumaan muovilattiaan kiinnittyi pyörän renkaasta väkevä musta tahra. Kyseessä on melko pehmeä matto ja vielä pehmeämpi maastopyörän rengaskumi. Laskiessani pyörää alas kun rengas pyöri, lattiaan kiinnittyi heti tahra.

      Se ei millään harjalla, kumipohjaisella kengällä tai millään Tolu / fairy yhdistelmällä liikkunut mihinkään.

      Mutta WD-40 hiekkapaperi (120) toimi.

    • Jemaaa

      Patapata ja lähti 👌🏻👌🏻👌🏻 millään muulla ei.

    • Anonyymi

      Koitin elektrooniikan puhdistusainetta. Kunsai liuetahetken niin toimi kohtuullisen hyvin. Esim Motonet CRC Precicion cleaner pro.

    • Anonyymi

      Itse sain nuo rumat jäljet pois lattiasta tapettiveitsellä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe