Hifikärpänen puraisi ja säästöjä alkaa olla jo koossa

Uusi harrastus

Olisiko suositella jotain valmista kokoonpanoa lähinnä konserttimusiikin kuunteluun? Tyylisuunnat: erityisesti perinteinen klassinen ja a cappella. Eli läsnäoloa, suurikokoista ja rasittamatonta ääntä metsästelen.

Ymmärrän uttavasti tekniikkaa, mutta laadun ja musiikin tunnen suht hyvin. Säästöjä tähän tarkoitukseen minulla on käytettävissä max 10 t€. Ei haittaa, vaikka jotain jäisikin.

Hajatelmia: kaksi kaiutinta, cd-soitin (koska on jo paljon levyjä) ja hyvät kuulokkeet pitäisi myös kuulua settiin ja tietenkin vahvistin (:

Olen jo käynyt kuuntelemassa useita erillislaitteita, mutta mistään en ole mieluista kokonaisuutta vielä löytänyt. Flyygeli ja jouset tuntuvat olevan melko vaikea purtava minun budjetille. Hifistelylle olen varannut oman huoneen, joka on kooltaan lähes 21 m2.

8

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vain yksi mielipide

      Hankala budjetti. Löydät hyvin soivan ja ehkäpä nieltymyksiisikin sopivan setin suht helposti jo puolella rahamäärällä ja toisaalta vaikka 10 t€ on paksu setelinippu, ei se oikein huippulaitteisiin riitä.

      Yksi lähestymistapa on aloittaa kaiuttimista. Koekuuntele vaikka elektrostaatteja - jos ne miellyttää, kysy myyjien suosituksia muusta kattauksesta. Elektrostaateissa on usein avara äänikuva ja korkeuttakin löytyy nauhojen pituuden suhteessa. Auktoriteettiä ei kuitenkaan kannata kovin paljoa odottaa tässä hintaluokassa.

      Tuossa yksi lähestymistapa: http://www.highendstudio.fi/martinlogan sivistyneen ja hillityn äänepaineen metsästäjälle. Omaan käyttööni loganit ovat hieman vaisut ja alareksiteri löysä, mutta klassiseen musiikkiin voisivat sopia loistavasti.

    • versio2

      Yksi hyvä vaihtoehto olisi Dalin Rubicon 8 kajareiksi ja vahvistimeksi ELECTROCOMPANIET ECI-6. Cd-soittimeksi Cambridge Audio Azur 651C CD-soitin. Varmaan kun tinkaa kunnolla niin 10 riittää.

      • Accumies E-460

        Tylsä ja kovasoundinen rokkisetti, joskin keskialueelta löytyy "auktoriteettia", joka saattaa varauksin toimia a capellan kanssa. Ei kuitenkaan innosta akustisen kanssa enempää. Eki on liian jyräävä herkkävireisempään sivelyyn ja Dali viimeistään särkee mielikuvan läsnäolosta. Sopii siis kevyempään hifistelyyn, kuten Matti & Teppo osastolle. Perus-hifi-setti siis.

        Noita Dalin kaseja on jo ollut myynnissä käytettynä 1 k€:lla ja Kambin kieputtimista ei tarvitse uutenakaan maksaa kuin ykkössatkuja. Eki... Hmmm. aivan ylihintainen digihärpäke, jonka äänikuva on pistemäinen, korkeussuuntaan avautumaton, pisteliäs, flyygelin ja jousien kanssa jopa todella rasittava jo kohtuullisilla äänenpaineilla. En minä ainakaan jaksanut ökauaa kuunnella.

        Plussaa ekille toisin wifistä eli siitä, että sillä voi keittää aamupuuron, sen voi kytkeä Sungsagin lääppiin, siinä on hienoja vilkkuvaloja etc. Jaa-aaa se on muutenkin hrrrween täynnä musiikin vakavaan kuunteluun tarpeettomia digihärpäkkeitä.

        Mutta v2 on hyvä perussetti kevyemmän hifistelyn aloitteluun, muttei riitä vaativampaan makuun. On pikemminkin keskisarjan alapuolella, eikä 10 k-kerhossa missään tapauksessa!

        Ps. ekistä vielä vee-kas-hifistelijälle: virranantokyky ei korreloi musikaalisuuden ja äänikuvan kanssa, joskin ne voivat auttaa asiaa. 3/4k-hintaluokkaan löytyy musikaalisempiakin integroituja.

        Jos versio 2 riittää aloittajalle, niin saman laadun saa jo puolella budjetilla. Touveihin kannattaa toki varata niihinkin 0,5-1k, jotta kokonaisuus toimisi.

        Jatka vaan kiertelyä ja kuuntelua. Kannattaa toki vee kakkostakin kokeilla kotona, jos syttyjä tuli riittävästi (:


    • versio2

      Tuosta olen kyllä täysin eri mieltä, mutta kuulohan toimii jokaisen korvassa eri tavalla. Toki voi lähteä ehdottamaan McIntosh tai tai luxmania, mutta tuohon budjettiin niitä ei saa millään. Eciä ei kukaan sitä kuunnellut edes kehtaa väitää rokkisettiin meneväksi.
      Väite että puolet halvemalla saat parempaa voi jäädä omaan arvoonsa....
      Sitten se cd... siinä maksat ihan turhasta, jos verrataan vaikka 1000€ maksavaan laitteeseen. Jos laitettaan sokkokuunteluna 2000€ ja 350€ cd soitin tuolla kokoonpanolla et huomaa mitään eroa. Viimeisimmässä Tm:ssä oli testi sokkokuuntelusta jossa verraattiin av-vahvaria sekä stereovahvaria.

      • ...-460

        Hei, onko alle 2 k€:n kieputtimia olemassakaan? Edukkaimat balansoidut välikaapelitkin maksavat käytettyinäkin 1 k€/kpl. Niitä, kun on esi- ja pääteasteen ja kahden äänilähteen kytkennässä pareittain, niin jo budjetti loppui alkumetreillä. Haloo, hinta ei ole mikään äänen laadun mittari..

        Kuten totesin, v2 on keskivertohifistelijän aloitussetti ja sopii hyvin aloittajan budjettiin. Äänikuva ja musikaalisuusvarauksin. Ainoa hyvä asia tuolla ekillä on virranantokyky hankaliin kuormiin. Sinällään pitäisi toimia nauhojen kanssa, mutta ei vaan toimi. Nämä nimittäin on juurikin testattu omassa pikkuisessa 50 m2 musaiikkikamarissa. Et silleen siitä ekistä. Omarakin oli sitä mieltä, että tuubaa pukkaa.

        Aloittajalle. TM ja muutkin hilpeyttä herättävät hifistelilyaviisit kannattaajättää omaan arvoonsa. Katto googlella esim. Nedersrömin Mikaelin juttuja tai tutustu vaikka Knifin Jonten näkemyksiin audiomaailmasta.


    • parit mielipiteet

      Olisi mielenkiintoista kuulla, minkälainen se vanha yhdistelmä on(??) Hifistelylle on varattu 21 neliön huone, mutta nytkö siellä ei ole mitään äänentoistolaitteita(??) Onko sitä edes akustoitu(??)

      Itse en ostaisi uutta CD-soitinta tai ainakaan en maksaisi siitä satasta enempää. Fiksumpaa olisi kopioida usein kuunneltavat levyt FLAC-tiedostoiksi ja soittaa niitä suoraan yhdeltä kovalevyltä. Todella harva erottaa edes häviöllisesti pakattua (320 kbps mp3 tai 256 kbps AAC) alkuperäisestä, joten netistäkin voi "kuunnella CD-levyjä". Spotify Premiumin pakkauslaatu on 320 kbps Ogg Vorbis. Kuuntelen sieltä "levyjä", jotka olisivat omassakin hyllyssä alkuperäisinä CD:llä. On vaan paljon kätevämpää painaa muutamaa näppäintä kaukosäätimestä kuin vaihtaa levyä käsityönä. Erityisen tyhmää on maksaa ekstraa jostain CD-soittimen "huipputasoisesta" DAC:sta, kun voisi käyttää yhtä, joka huolisi muidenkin ohjelmalähteiden originaalin ja varmasti parhaan mahdollisen signaalin.

      Kymppitonnilla kävisi konserteissakin jotain parisataa kertaa. Se on aitoa läsnäoloa, ei kuvitelmaa. Ja jos kuulokkeilla tykkäät kuunnella musiikkia, niin päätevahvistimeen ja kaiuttimiin ei kannata tonneja sijoittaa. Ja tolla rahalla kannattaisi tehdä siitä huoneesta kotiteatteri eikä pelkkä kuunteluhuone. Mutta kukin tavallaan.

      • 12+6

        Tavan hifistelijälle riittää peltilaatikko ja isot lattiakaiuttimet, kunhan on vaan rittävästi vilkkuvaloja ja nettiyhteys. Läsnäolon käsite taitaa olla digistelijälle vähän vaikea käsite.

        Akustiikan esille otto oli kyllä fiksu veto (:


    • eiköhän nuo löydy

      Kuten arvelin, täältä on turha kysyä asiantuntevia mielipiteitä :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe