Raha-asiat ulkomaille muutettaessa

RK1504

Kertokaahan kokemuksia siitä, miten olette hoitaneet raha-asioitanne ulkomaille (lähinnä Euroopan ulkopuolelle) muuton jälkeen. Esimerkiksi

1. Pankki ulkomailla, Suomessa, kummassakin? Mikä suomalainen pankki?
2. Rahojen siirto suomalaiselta tililtä ulkomaalaiselle? Millä keinoin halvinta parasta siirtää? Meillä katosivat kuin tuhka tuuleen...
3. Onko muille tullut vastaan sellaista tilannetta, että maksukortit lopettavat toimintansa kesken matkan (kyseessä ei ole se, että pankki olisi sulkenut kortin). Millä tavoin olette selvinneet asiasta?

Kuulisin mielelläni myös muita vinkkejä tms. pankkiasioiden hoitamiseen ulkomaille. :)

Itselläni on ollut ongelmia tämänhetkisen pankin kanssa, Euroopan sisällä asuessani kaikki ok mutta Etelä-Amerikassa sekä Visa Electron että Mastercard tekivät tenän. Suomeen palattua VE piti vaihtaa uuteen (joka ei toimi vieläkään) ja Mastercardiakin piti käyttää pankissa. Nyt kun on pysyvämmänlaatuinen muutto edessä niin ei huvittaisi ruveta tuhlaamaan aikaa turhaan stressaamiseen pankkiasioiden takia. :)

4

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bank_knab

      Kuten manitsit, niin ainakin EU:n sisällä pankkiasiat toimivat hyvin ja tilisiirtojenkin hinnoittelu on kiinteä, eli maksuton SEPA.

      EU:n ulkopuolella tulaee kuvaan mukaan valuttakurssien muutokset ja kalliimmat rahanasiirrot.

      Lienee mikä tahansa kotimainen (?) pankki on ok, joskaan en tiedä onko tilisiirtomaksuissa eroja EU:n ulkopuolelle pankista riippuen tai onko jollakin pankilla parempi ulkomaanasioiden hoito ja asiakaspalvelun saatavuus ongelmatilanteissa.

      Yksi vaihtoehto on avata uuteen asuinmaahan johonkin vakavaraisemmassa maineessa olevaan pankkiin tili, ottaa paikallinen kortti ja tehdä aina tarvittaessa (tai automaattinen) tilisiirtoja netissä suomalaiselta tililtä.

      Samaan aikaan voi halutessaan säilyttää suomalaisen pankin kortin / kortit tai vain tilin nettikäytöön ilman kortteja.

      Avoin kysymys on miten nettiyhteydet toimivat vaikkapa Väli-Amerikassa.

      (ainakin Etelä-Amerikassa menisin turvallisuussyistä matalahkolla profiililla paikalliseen elintasoon nähden)

      Et maninnut miten / millaisessa siirrossa rahansiirron varat katosivat kuin tuhka tuuleen.

      Ps. Viestisi saattaisi saada paremman kohderyhmän jos laitat sen osioon: ryhmät > ulkosuomalaiset tai vaikkapa pakki-palstalla.

    • RK1504

      Siirsin tämän tuonne ryhmät --> ulkosuomalaiset.

      Tarkoituksena on toki avata tili myös kohdemaassa, sitä lähinnä siis mietin että mikä Suomessa toimiva pankki suostuisi parhaiten "yhteistyöhön" ulkomaalaisen pankin kanssa. Käytännössä siis niin että kohdemaan tili olisi käyttötili ja Suomen tililtä sinne siirrettäisiin säästöjä. Eli missä olisi halvimmat siirtomaksut jne. Rahat katosivat, kun siirrettiin noin 50€ suuruista summaa Suomen tililtä sukulaisten tilille Brasiliaan. Pankin mukaan olisi pitänyt tulla noin viikossa mutta rahoja ei ole kyllä vieläkään näkynyt.

    • bank_knab

      En tiedä onko Fin-pankien toimivuudessa ja hinnoittelussa merkittäviä eroja eri pankkien välillä EU:n ulkopuolisien maiden suhteen. Tuota kannattaisi ehkä kysäistä myös s24 pankkiosiossa.

      Äkikseen olettasin, että riski saattaa olla suurempi vastaanottomaan toimintojen luotettavuudessa kuin suomalaisessa lähettäjäpankissa, vaikka toki nekin voivat virheitä tehdä.

      Toki eihän Brasilia mikään banaanivaltio kuitenkaan ole vaikka en tunnekaan miten maan pankkikuviot on teknologisesti harmonisoitu. Onko nettipankki missä määrin arkea Brasiliassa?

      Vanhaan aikaanhan Suomessakin pelkkä maan sisäinen pankkisiirto eri pannkiryhmien välillä oli aikaa vievää. Tai hankaluuksia saattoi esiintyä samankin pankin "vieraan" kaupungin toimipisteessä pankkikrjansa kanssa asioidessaan. Ps. Taidampa museoida vanhat pankkkirjani joita nuori nykysukupolvi ei edes ole käyttänyt.

      Outoa tuo tilisiirtona tehdyn maksun katoaminen. Olettaisi, että myös lähettäjäpankilla on velvollisuus koettaa selvittää onko maksu mennyt perille (tietenkin ajatellen ettei vastaanottajan tilinumeron suhten ole sattunut virhettä ja numerot oikein luettu, mutta se varmastikin tarkistettu omasta toimestasi) ja koettaa jäljittää se niin pitkälle kuin mahdollista.

      En tiedä miten pankkiasiat Brasialassa toimivat ja onko siellä eri pankkien kesken millaisia eroja toimintatavoissa ja prosessien luotettavuudessa.

      Ainakin koettaisin valita paikallisen mahdollisimman hyvämaineisen ja modernin hyvällä verkostolla toimivan pankilaitoksen.

      Eri maiden suhteen myntivoittojen verotus kiinnostaa itseäni: http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_gains_tax#Brazil

    • bank_knab

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6123
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3705
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1768
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1445
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1438
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1355
    Aihe