Tervetuloa Pirttilään

Horonetin äänet

Äänien kuuleminen yleistä
4 – 10 % maailman ihmisistä kuulee ääniä, joita muut eivät voi kuulla. Lähes 40 % ihmisistä on jossakin elämänsä vaiheessa kuullut sisäisen äänen tai ääniä.

Äänien kuuleminen ei ole sairaus, vaan ihmisen ominaisuus. Äänien kanssa voi oppia tulemaan toimeen. Ratkaisevan tärkeää on päästä puhumaan asiasta. Puhuminen on yleensä helpointa vertaisten, eli muiden ääniä kuulevien kanssa. Toivottu muutos elämässä alkaa siitä, kun hyväksyy äänet osaksi itseä ja omaa elämää.

Millaista on kuulla ääniä?
Äänien kuuleminen on ilmiönä hyvin monimuotoinen ja jokaisen ääniä kuulevan kokemus äänistä on yksilöllinen. Äänet todella kuuluvat kuulijan mielessä, ne eivät ole mielikuvitusta. Yleensä äänet koetaan hyvin voimakkaina ja todellisina ja ne herättävät myös voimakkaita tunteita.

Tavallisesti äänet ovat puhetta. Niitä voi olla yksi tai useampia ja ne voivat olla jatkuvia tai satunnaisia, ne voivat kuulua korvista, pään sisältä tai ympäristöstä, ne voivat olla selostavia, keskustelevia tai käskeviä, tunnistettavia tai tunnistamattomia, kovaäänisiä tai hiljaisia, mukavia tai ilkeitä. Usein äänet ovat kuitenkin rankkoja ja häiritsevät elämää. Tällöin ihminen tarvitsee tukea äänien hallinnassa ja äänien taustalla olevien ongelmien käsittelyssä.

Mistä äänet johtuvat?
Äänet alkavat yleensä traumaattisen tai muun voimakkaan kokemuksen seurauksena. Stressitekijät ja synnynnäinen alttius äänien kuulemiselle voivat yhdessä laukaista äänien alkamisen. Äänet voivat liittyä asioihin, joita kuulija ei ole pystynyt käsittelemään tai tunteisiin, joita hän ei pysty ilmaisemaan. Äänet kuvaavat aina jollakin tavoin sitä, miten kuulija kokee ympäröivän maailman ja ihmiset.

3

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • I SEE DEAD PEOPLE!

      Puhkesiko skitsofrenia, vai mikä on ajatus viestin takana?

      • Lue kotiintullutSATU

        Mäyrämäen tuulivoimat jonka melu vastaa hornettien yli lentoa Retkalli ja Summassa ja useat kymmenettuhannet alueen inmiset kärsivät suunnattomasti


      • Ääni avaruudesta
        Lue kotiintullutSATU kirjoitti:

        Mäyrämäen tuulivoimat jonka melu vastaa hornettien yli lentoa Retkalli ja Summassa ja useat kymmenettuhannet alueen inmiset kärsivät suunnattomasti

        Tietääkseni Mäyrämäessä ei ole ainuttakaan tuulivoimalaa, mutta joittenkin korvien välissä kuuluu jo täysi humina. Tulivoimaa vastustavia tietäjiä on pilvin pimein ja heidän "tieteelliset" mittaustulokset ovat useinmiten yhtä luottettavia kuin telkkarin laihdutus-aineitten, ihmeliksiirien, ryppyvoiteitten tai jumppavehkeitten luotettavuus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe