Energiajuomia ei alle 16 vuuotiaille

Lieksasssa onenergiajuomat kielletty koululaisilta kouluaikaan,mutta juuri luin että kaupat ovat tehneet yhteisen päätöksen Korpilahdella etteivät myy energiajuomia alle 16 vuotiaille lainkaan.
Hyvin monissa kunnissa on asia eivät myöskään hyväksy niitä lasten ja nuorten harrasteissa.
Koska niistä on havaittu olevan haittaa jopa aikuiselle kun katsoo niiden erilaisia pitoisuuksia ja vuorokausiannosta.

72

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ylivilkkaat pennut

      Järkijään pennut juo noita litkuja joka aamu ennen koulunalkua? Aamulla marketista kyllä myyvät ihan surutta alaikäisille!

      • redkull

        karjala 3 olut.
        ei syö hampaita.


    • herätys hoi

      On todettu, että energiajuoma on vaarallista elimistölle ja vanhemmat eivät edes välitä, mitä lapsi ostaa. Sitten on näitä tiramisukakkuja joita ei myydä alaikäisille, koska siinä on käytetty alkoholia. Haloo. Se määrä mikä taikinassa on häipyy uunissa. Ainoastaan mieto maku jää, mutta energiajuomia saa vaikka minkä ikäinen.

    • Keskissuomalainen kertoi että myöskään Kinnulassa ei lapsille myydä energiajuomia.Muistaakseni myöskään Lahden seudulla ja Alavudella
      Eli nyt olisi yrittäjäjärjestöllä homma kutsua kokoon kauppojen edustajat tai kaupunkiyhdistyksellä koska todella tuo ylivilkkaus on tietty asia johon ovat kiinnittäneet huomiota myöskin vanhempainyhdistykset jopa valtakunnallisesti
      Tuon asian esiin myöskin näin MK

      • KS tietopaketti energiajuomista Guuglettamalla siinä asia on kerrottu HYvä paha energiajuoma MK


    • booring

      Ei liene sinun huoli.

    • Olen myöskin veronmaksaja ja vastuullinen henkilö lisäksi olen sosiaali ja terveyslautakunnan ja sivistyslautakunnan varajäsen ja siten seuraan yleistä kehitystä ja kuntalaisena jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa asioihin.
      Eli huoli todella on aiheellinen vastuullisten ihmisten kantaa terveiden elintapojen puolesta. Ainakin yhdella koululla oli juuri terveydenhoitajat pitämässä esitelmää eli Jamalin koululla jossa asiaa on sivuttu lehtitiedon mukaan.
      Lisäksi muita luottamustehtäviä MK

      • Luottamuspula 1

        Onkohan noita luottamustehtäviä vähän liika yhdelle?


      • hkjdyuhgghjgdythgfd

        Mitä sanoo laki energiajuomista?


      • Jo on jobi

        Kinnulan kunnassako ?


    • Valmentaja Iskä

      mIEDÄN PERHEESSÄ ENERGIAJUOMIEN JUONTI ON JOKA PÄIVÄISTÄ. hARRAstamme paljon liikuntaa joten energiaa kuluu tosi paljon. Pojat hiihtävät kilpaa joten energiatankkaus hoidetaa redbullilla 3 tlk/vrk aamulla päivällä ja illalla klo 21 juuri ennen nukkumaan menoa.
      valtakunnallisia sijoituksia neljän parhaan joukossa on 24 heidän nuoresta iäst huolimatta. nuorin 9 v poika valitti alussa vatsakivuista mutta nyt menee juomat alas jo vallan hyvin.
      menestyksen takaa kunnon energia.
      www.redbull.com

      www.battery.com

      www.monster.com

    • Olen aikaisemmin asian todennut katso tietoa energiajuomista eikä mainoksia Hyvä paha energiajuoma.

      Kuitenkin joissakin urheiluseuroissa juuri energiajuomat on lapsilta ja nuorilta kielletty, mutta onhan noita vastuuttomia ollut ennenkin ja hiihdossa on koettu takaiskuja.

      Tiedän varsin hyvin,että tuo valmentaja iskä ei todella nyt ollut asioista tietoinen kunhan rovosoi ja ainakaan ei tiedä mitä on todellisuus kouluissa keskittymisen kannalta.MK

    • lasse 3lk

      Moneskohan kerta tämäkin on samasta aiheesta.

    • Kyllä olen tottunut eri tavoin vuosien saatossa muistuttamaan uudelleen asiasta ja jopa saattamaan asia niin hyvin päätökseen,että siihen tulee laaja joukko taakse ja nyt olen uutena asiana vedonnut siihen,että kauppiaat tuntisivat vastuunsa hekin ovat jotkut lasten vanhempia ,että asiaan tulisi muutos myöskin todella urheiluseurojen tulee asia ymmärtää ja myöskin aikuisten hieman katsoa mitkä ovat todella sallitus vrk annokset MK

    • ihme vouhkaamista

      Kannattaako tuosta pulttia ottaa mitä kukin ihminen juo? Luulisi olevan sama huolehtia omista asioista!

    • Veronmaksajat maksavat ja mielestäni muualla suomessako vastuulliset henkilöt ovat olleet sinun mielestä vouhkaajia?

      Totta kai aina vastuu on jokaisella mutta kyllä se vastuu on myös lasten vanhemmilla ainakin pitäisi olla.
      Tiedän varsin hyvin nyt asian miten kenkä alkoi puristaa joillakin nuorilla kun toin asian esiin MK

    • Valmentaja iskä

      Lapseni pärjäävät koulussa ihan hyvin ja energiajuoman avulla ei tule uni kesken raskaan koulupäivän.
      Käväistiin perheen kanssa juoksemassa pokron lenkki kokeen vuoksi pelkän veden avulla ja kas kummaa vaimo oksensi kesken matkan energiavajeen takia.
      Nuorin poika on ollut kolme päivää batterylla ja kuulemma jaksaa huomattavasti paremmin urheilla. Ensi viikolla alkaa annoksen lisääminen 25% saas nähdä miten tulokset kehittyvät.
      Omakohtaisesta kokeilusta parhaat tulokset tuli kun join kolme litraa per päivä red bullia, ainoa haittavaikutus oli jatkuva virtsaamisen tarve mutta kyllä tuolla lenkkipolun varrella on paikkoja minne voi vedet heittää ja kun pidättelee niin voi ikään kuin kokeen vuoksi tehdä tarpeet saman puun juurelle ja katsoa miten lannoitus tehoaa puuhun.

    • Edelleen melkoista asian mitätöintiä kuitenkin asiantuntijat muualalla suomessa on toista mieltä.

      Edlleen tietoa saa katsomalla G hyvä paha energiajuoma.
      Olen katsonut esim jostakin juomapurkeista niin siellä ei ole mainittu suomeksi mitä aine sisältää ja mitkä ovat vsallitut määrät mutta tuo asia selviää varsin hyvin kun perehtyy paremmin asiaan.
      Johan esim pesuaineissa on tuoteselosteet ja miten ne tulee säilyttää ja myöskin vaarallisten aineiden kuljetuksissa täytyy mukana olla myöskin turvallisuusohjeet olen niistä aikanaan luennoinut työsuojelukouluttajana.MK

    • Energia

      Onneksi et ole isäni, kieltäisit varmasti kaiken.

      PS. Kannattaa jättää luottamustehtävillä leijuminen vähemmälle, kirjoituksistasi niitä ei ainakaan erota.

    • Elmeri1090129

      Markku otappa silmä käteen. Miten se sinun elämään vaikuttaa, jos niitä jotkut juovat? Näin se yhteiskunta toimii, että tietyt ostajakunnat kuluttavat tiettyjä osa-alueita. Aikuiset juo alkoholia/ polttavat tupakkaa ja nuoret juovat energiajuomia. Miksi et valita siis alkoholista/ tupakan kulutuksesta?

      T. Kauppias Elmeri

      • oikeassa hän on

        Antakaa Korpisen höyrytä ,eihän tuosta ole haittaa,naurattaa
        vain.


    • Elintarvikeviraston mukaan Tölkki energiajuomaa sisältää 15 sokeripalaa
      Kofeiini ja tauriini kiihdyttävät keskushermoston toimintaa.Urheilussa energiajuoma verensokeri nousee hetkellisesti nopeasti.Kofeiini aiheuttaa levottomuutta ja ahdistusta ja univajetta vapinaa sekä hampaiden kiilteen liukenemista
      Kofeiiniriippumus synnyttää päänsärkyä ja huonovointisuutta joten kyseinen henkilö on jo siten riippuvainen kofeiinista jos oksentaa.

      Riskiarvot Nuorilla ja 50kg annos voi olla 15mg kahvikupissa kofeiinia on 100mg ja energiajuomassa 105mg kolassa 0.65mg ja kun henkilö juo 1.5litraa kolaa päivittäin siitä tulee 200mg ja selkeä vieroitusongelma henkilölle koska aikuisellekkin haittavaikutus tulee jo 125mg päivässä

      Aikuiset nautittuaan alkoholia ja energiajuomaa jaksaa vähän mutta sitten tulee yllättävä sammuminen.

      "Kauppias Elmeri " ei siten koe asiaa oikealla tavalla ja en usko koko henkilön olevan kauppias
      Olen ollut huolestunut myöskin tupakoinnista siitä on ketju ja toki muistakin asioista esim huumeet.MK

    • ei juomapalsta
      • Keskustelu kuuluu myös kunnan toimintaan miten hyvinvointia voidaan edistää.

        Miten urheiluseurat toimivat asiassa.
        Miten yrittäjät ovat kiinnostuneet nuorten hyvinvoinnista täällä muualla kylläkin.

        Koulutoimi on aikanaan päätöksen tehnyt energiajuomia ei sallita kuitenkin omin silmia taannoin havaitsin liikuntatunnin yhteydessä asian ja otin heti yhteyden rehtoriin ja sitä kautta asian valvontaan.

        Eli vastuu on yhteinen MK


    • alkon energiajuomaa

      Onkohan kukaan tehnyt tutkimusta tai väitöskirjaa että paljonko alkoholia tarvitaan siihen että polkupyöran kanssa kuntturoi sekä hattu häviää ja sitten ottaa lopulta ettoneet? Koko ikäni on tutkimukset kiinnostanut ja olempa joskus suorittanut edellämainitun prosessin? Ainakin seuraavana aamuna tuntuu että alkoholin määrä on ollut riittävä!

      • Väittämäsi on jälleen esillä Polkupyöräni on edelleen kadoksissa ja se on viety kylältä sekä myöskin hattuni lippahattu ja ettoneita en ole ottanut sillä tavalla. kuten monesti olet todennut.

        Mutta tunnen kyllä tuon kuninkaan hyvinkin MK


      • aika julmaa

        Väitöskirjahan on aiheesta tehty, muistaakseni 87 Jyväskylässä.
        Vaan sellaista ei taida olla, missä kerrataan ne kuuluisat viimeiset sanat, missä juottolasta mustan maijan koppiin lingotaan paikallishäirikkö baaitiskiltä.


      • aika julmaa kirjoitti:

        Väitöskirjahan on aiheesta tehty, muistaakseni 87 Jyväskylässä.
        Vaan sellaista ei taida olla, missä kerrataan ne kuuluisat viimeiset sanat, missä juottolasta mustan maijan koppiin lingotaan paikallishäirikkö baaitiskiltä.

        Niin kuinka paljon sitten maija on käynyt pohjaamassa kylällä tiellä ? ja miten sitten jollekin timpurille ja sahurille on akkoja löytynyt ainakin höyry oli kova aikanaan kilpakentällä,
        Meitä ukkoja on moneen junaan ja jotkut on rähmällään vieläkin raaputtaen maata ja piirrellen kuvia ja muistellen sitä aikaa kun ensikerran näki jallun ja pyörittelee sitä vieläkin kynsissään ja aika pysähtyi jo kymmenen vuotta sitten hänen kohdalla koska toistoja on samasta asiasta uudelleen polkupyörä ja lippis.
        Mulla on sen jälkeen kuule ollut monta pahetta, eli vittu ja virsikirja suoraan sanottuna MK


    • 61234

      Anna ihmisten juoda mitä he haluavat, ei kuulu sinulle.

    • Kyrpä-Jooseppi!

      Vaen tuo keppana se vasta aenetta on. Sitä kun kullaattaa tölökinnii tyhjään ja rapulaiseen kehoonsa niin 'tavaraa' suorastaan ampuu vessanpyttyyn peräpiästä!
      Sittenku enemmän juopi niin sulikijalihaski pyssyy jo tiukkana, seuraavan päivän iltaan.

    • 40 ikinuori

      Pitäähän se jo 15-16 kesäsenä keskikaljaa vähän ottaa ja tupakkia pikkasen tuprautella. Eihän tuommosista perkaleen energiajuomista ole mihinkään. Meikäpojathan jo tuossa iässä kaljotteli tyttöjen kanssa diskoillassa ja pimpitkin uskallettiin koitella pikku pöhnässä.
      Ei kuule Korpelainen nyt olet ihan hakoteillä. Kyllä ne kuule nuoret on nuoria vielä tänäkin päivänä.

    • Puhe on tästä päivästä aloituksessa. energiajuomien vaarallisuudesta lapsille

      Kuitenkin tänne joku arkeologi tuo kisan hävittyään kymmenvuoden takaisia asioita jotka ei edes pidä paikkaansa.kunhan nakertelee vanhaa käpyään

    • nitro suomi

      Meillä pelireissun aikana penskat imee redpullia puolenkymmentä kannua per natisija ja huoltoporukat karhua 18 pacin per lärvi ja kyytipojaksi kolmen tähen jallut.
      Kuski imee sitten vähemmän, kun sen pitää aamulla aikasemmin herätä työmaalleen.

      • seiskan kovikset

        Hopo hopo. Me sitä hörpitään energytsdrinkkiä tunnilla, välkällä ja koulun jälkeen, jotta pönttö suhisee. Koulöu on mälsää, mutta onneksi nuokkarin nurkalle pääsee livistään, kesken päivän. Häh hää
        Ja alaluokan pikkubroidikin tekee samoin ja käyvät kessulla Muskotin nurkalla, kesken koulupäivän.
        Minkäs teet, me ollaan koviksia, häh.


      • seiskan kovikset kirjoitti:

        Hopo hopo. Me sitä hörpitään energytsdrinkkiä tunnilla, välkällä ja koulun jälkeen, jotta pönttö suhisee. Koulöu on mälsää, mutta onneksi nuokkarin nurkalle pääsee livistään, kesken päivän. Häh hää
        Ja alaluokan pikkubroidikin tekee samoin ja käyvät kessulla Muskotin nurkalla, kesken koulupäivän.
        Minkäs teet, me ollaan koviksia, häh.

        Kyllä kuule minä ole tavannut koviksia ja tiedäthän jos hyvä sana riitä niin siperia opettaa ja tiedän sen seikan miten pojat ovat sitten saaneet tuomion ja joutuneet valvontaani eli toimin aikanaan ehdollisesti tuomittujen valvojana ja siinä olet sitten silmäni alla ollut joten harkitse sitä onko mikä parasta elämässä.
        Joten katsotaan missä kuljette kesken koulupäivän.
        Ja muutenkin hieman vanhemmatkin ovat oppineet elämään siististi tässä lähialueella koska koulu on antanut ohjeet minulle,että jos on huomauttamista voinen soittaa rehtorille ja silloin lähtö koittaa, eli nyt on mielestäni hyviä nuoria opiskelemassa ainakin tänä syksynä kiitos kuuluu heille ja myös heidän perheille ja kouluille.
        Joten sillai MK


      • Tulen kanssanne juttelemaan ja otan yhteyttä kouluun koska se kuuluu myös tehtäviini.
        Koska hieman nyt täytyy selvittää miten yleensä käyttäydytään, kuten olen todennut on parempia puutua ajoissa asiaan se on jokaisen etu, joten huomioikaa asia myöskin ympäristössä vanhemmat MK


    • Tuo asia tulee sitten huomioida kaupungin kun avustuksia peliporukoille jaetaan, kovin on leikkisää touhua.

      Muistuu mieleen kun joku vaari oli kuollut ja kuopattu ja mummo tuli haudalle niin timotei heilu jalkojen välissä niin mummo nauraa haudassa olevalle, jotta leikkisä olet vielä jotta sellaista MK

    • nitro suomi

      Joo avustushakemukseen onkin lisätty lihashuolto ja nesteytys. 5000 ekua.

    • Valmentaja iskä

      No niin . Nyt on kokeiltu puolitoista kertainen battery kuuri ja pokron lenkki meni vain 36 sekuntia nopeammin kuin joku päivä sitten. Huomenna lisätään annos kaksinkertaiseksi ja jos ei tuloksen parene niin kokeillaan Ediä samalla aanoksella. Nuoriso-osasto on nyt heti aamusta oikein virkeitä heti herättyään. Pitää kokeilla lisätä proteiineja ja kreatiinia 50%.
      urheilu on muutakin kuin hiki päässä huhkimista. Luulen, että kohta rupeaa juoksu kulkemaan ja suksi luistamaan kunhan saadaan annostus kohdalleen.
      Vaimo valittelee vatsakipuja, mutta luulen, että kivut ovat naisien hormonitoiminnasta johtuvia.

    • Joo eli olet saanut sitten 24 sokeripalaa ja 155 mg kofeniinia ja aikuiselle haitta on 125mg joten kohta alkaa vapina ilmetä ja nyt jo tuon uhoamisen takana on kofeiiniriippumus ja katsotaan sitten myöhemmin ne yhteiskunnalle tulevat kustannukse hoidostasi ainakin hammaslääkärissä joudut käymään useammin.
      Vaimollasi on jo oireet selvät tuo huoniovointisuus se ei yksitään johdu kuukautisista joten todella olisi hyvä hieman miettiä asiaa.
      Kyllä nuorisokin voi olla virkeitä mutta mitä on sitten keskittyminen koulussa se on sitten uusi kysymys joten asenteissa olisi korjattavaa ja tääs asiassa en ole yksin vaan tiede ja tutkimukset ja monien havainnot tuklevat asiaani

      Olet todella vaan huuliveikko pirujas jauhat MK

    • redpulliajakullia

      Valmentaja iskän on muistettava kreatiinin lisäksi tauriini annoksen nostaminen kuusikertaiseksi.
      Vaimolla olevat vatsakivut häviää myös tauriini annoksen nostolla . Ja autonpenkin säätö avittaa useasti myös moiseen vaivaan.
      Ja harkkavuorot siirrä iltapäivään, koska yönseutu tulee jättää lapsosille pelaamiseen ja fasepook sattailuun.
      Niin ja muista Pokronlenkin tieosuuden vaikutukset suorituksiin. Nyt pehmeäntien aikana ajat laskee jopa viisikin minuuttia.
      Ja jos ei ajat parane, ota muksuilta sukset pois jaloista. Haittaavat juoksemista oleennaisesti.

    • arsenikki on myös hyvä ja muita keinojahan on myös valehoitaja käyttänyt eteläsuomessa hieman taannoin ja hyvällä tuloksella, vainaa tuli

    • Tämän ketjun nuorten asiat on saatettu nyt sivistysviraston tietoon ja kouluissa tullaan asia ottamaan huomioon ja myöskin opastamaan miten toimitaan sosiaalisessa mediassa ettei syyllistytä jopa asiattomuuksiin siitähän on esimerkkejä myös Lieksassa.
      Olen vedonnut asiassa siten että myös vanhemmat huomioisivat mitä nuoriso puuhaa ja ottaisivat asiat puheeksi asiatonta on minuun kohdistuvat uhkailut ja halveksivat kirjoitukset nyt niitä on ylläpito poistanut koska nimeäni on jopa käytetty ja siten sellainen toiminta ei ole asiallista.
      Edlleen olen tuon energiajuoman rajoittamisen kannalla jotka sisältävät suuren määrän kofeiinia ja on siten nimenomaan lasten terveydelle haitallista joten katsokaa mitä juomat sisältävät ja käykää eviran sivustolla niin ymmärrätte asian koska jopa vanhempainliitto on sen takana että asiasta tehtäisiin lakialoite ja monet vastuuulliset kauppiaat eivät myy alaikäisille noita kyseisiä enengiajuomia.
      Löytyyko Lieksasta vastuullisia kauppiaita laisinkaan?

    • oliskos näyttöä

      Mistäpä voit varmuudella sanoa,että nuo kirjoitukset on tulleet edes Lieksasta ja tai että asialla olisi ollut edes nuoria. Onko olemassa varma näyttö,kun olet kehunut selustasi aina turvaavan.
      Oletkos miettinyt, että siinä nyt ns kusetettiin eli juoksutettiin turhaan.

    • keikkaa pukkaa

      Sokkarin ja sittarin aulassa on joka päivä yläkoululaisia noitten purkkien kanssa. Kouluaikana, mitäs siihen sanot. Höh ja minkäs teet.

    • Olen vedonnut nyt kauppiaisiin että tuntevatko he vastuun nuorison terveydestä tietysti voinen ottaa heti yhteyden koulutoimeen jos satun asian näkemään kouluaikana siinäpä sitten asia puntaroidaan. miten päätöksiä noudatetaan MK

    • alkaa v.ituttaa!

      Taitaa olla sydämmenasia tuo energiajuoma? Amerikassa jos oltaisiin niin siellä ei kärsisi puuttua toisten juomien laatuun, saattaisi tulla ongelmia jos he sanosi ,,meillä on oikeutemme! Suomessa varmaan saa mennä lapsilta ottamaan tölkit pois ja sanoa,, et juo tätä!

    • Harmi se on sinulla mutta harmi se on myös veronmaksajilla kun on noita erillaisia tapauksia jolloin ei ole kuin kirkon ovet avoinna ja kynttilöitä kannetaan tuvan nurkille.
      Tiedän varsin hyvin pitkän kokemukseni kautta mitä on lasten erilaiset hoitomuodot ja jos et sitä usko niin ainakin minulla on kokemusta työni kautta koska olen jopa työskennellyt lasten ja nuorten neuropsykiatrisella hoitolaitoksella.
      Tiedän myöskin luottamustoimen kautta sen seikan,että kyllä meidän kuuluu kantaa huolta lapsista ja nuorista ja heidän perheistä.
      Luojan kiitos emme ole amerikassa viimeaikaiset tapahtumat osoittaa sen eriarvoisuuden,
      Olen sen verran jo elämänkokemusta omaava,että ei ihan nokille hypitä vaan eletään ihmisiksi en ole todella niuhottaja mielestäni vaan asiat tuon esiin omalla nimelläni mutta joutavuuksia en hyväksy mutta mielipiteitä kylläkin MK

    • Edelleen toten,että selvää on jos olen tavannut lapsilla alkoholipitoisia aineita niin työskennellessäni järjestyksenvalvojana niin maahan menee, ja selitykset ei auta.
      Lisäksi totean,että myöskin yksi aikuinen on kärähtänyt moisesta asiasta kun huomasin liikehdintää ja oivalsin asian hyvin aikanaan,että nuorille väliteään alkoholia niin poliisit tuli kahdesta suunnasta ja käry kävi välittäjä jäi kiinni joten sillai

    • tuleeko kohta tarumo

      Alkoholin nyt ymmärtää mutta energiajuomissahan ei ole alkoholia? Mikä on seuraava kohde kun huomaat ettet voi mitään pentujen energiajuomien juontiin, juo ne silti vaikka kuinka yrität estää! Älä rasita itseäsi suotta toisten asioilla!

      • Käyhän katsomassa eviran sivustoa ja perehdy hieman itsekkin mitä on kofeiiniriippuvuus ja sen haittavaikutukset.
        kerran vielä lasten riskiarviointi kofeiinin suhteen alkaa 15mg päivittäisestä annoksesta ja tölkissä on 105 mg ja jopa kolassa 1,5litraa on 200mg kofeniinia ja yli 50kg painoiselle henkilölle tulee riippuvuus jo 150mg annoksesta kahvikupissa on100mg kofeiinia.
        Kofeiini ja turiini kiihdyttää keskushermoston toimintaa ja siten siitä aiheutuu univajetta joka aiheuttaa levottomuutta ja ahdistuneisuutta sekä vapinaa myöskin hampaiden kiille irtoaa
        Kola juomassa on kofeiinia 200mg ja siitäkin tulee aikuiselle jopa riippumusta esim päänsärkyä ja huonovointisuutta
        Nämä asiat on poimittu nimenomaan eviran sivustolta

        Todella kun kysyit asiaa niin tämä aine on salakavala kuten tunnettu alkoholismi

        Mitä tulee rasitukseeni niin koppa koppa kuoriainen taidan olla mk

        Toki voinen olla myöskin herkkä ja monta asiaa nähnyt ja kokenut ja siksi olen ajan tasalla Mk


    • korppi markkunen
    • Kuitenkin minulla on aito musiikkimaku eli aidoilla soittimilla tehty omaan levyvarastossani melkoisenmäärän myös lassista musiikkia ,Mutta kuuntelin tämänkin kun puheena oli energiajuomat niin aihe ei ole kohdalla

    • hangmo
    • Kiitos

    • riittääjomarkku

      Menisit MK vaikka vetelemään käteen.

    • Tuota törkyä on toisessa ketjussa esillä ja ilmoituksen olen tehnyt siitä.
      Olet ilmeisesti sama henkilö joka lähettelee sähköpostiini niitä pornokuvia ja myöskin ilmeisesti rasismin tutkijalle.MK

      • Korppi Markkunen

        Markku Korpinen


    • On noita muunnelmia olemassa kuten" kettu viekas" heippa

      • Kysyjä?

        Oletko näytellyt Metsoloissa??


    • Joka ketjussa kysyt EN en ole näyttelijä mutta laulaja kyllä ja huomennakin ilman energiajuomaa laulan kappelissa. Henkilön siunaustilaisuudessa joka on puollustanut isänmaatamme MK

      • M-K

        Pullistanut isänmaata??? Luinko väärin?


    • Joko on ohoranjyvä silimäs

      Kyllä nuo miehet ovat monesti tunteneet sen ettei kunnolla ollut vettäkään kun taisteltiin, "riukuja oli pykätty" kerrotaan laulussa

      Siis aiheena on tässä ketjussa enengiajuomien kofeiinipitoisuus ja nuorten ja lasten terveys toki aikuisellekin tule nopea sammuminen siten kun liikaa otetään yhdessä alkoholin kanssa näitä aineita.
      Yksi äitee aikanaan totesi kun pojilla oli valkoiset paidat ja rassatyt housut jalassa kun kemuihin lähtivät,että komeita ovat mutta kun takaasi tuloovat niin on housut kurassa ja silimä mustana ja ovat kuin koiran raadot MK

    • Olipa juomatehtaan mainos Lieksan lehdessäkuvan kera, joten miten sitten on valvottu kouluissa tuota enengiajuomakieltoa.Joten näin lehden välityksessä piruillaan siltä taholta.Korostan että lautakunta on päätöksen tehnyt ja sitä pitäisi koulun noudattaa.MK

    • otappa tolkkua?

      No sehän on koulun asia hoitaa, ei koulun ulkopuolisten enää jos päätökset on tehty! Mitä tuo juomatehtaan mainos tarkoittaa kun tehtaita on suomessa paljon?
      Noista aivoituksistasi ei aina saa tolkkua!

    • Katso lehdestä.
      En ole mielestäni koulun ulkopuolinen hankilö kun olen aikanaan ollut tuota pätöstä tekemässä ja toimin nytkin parissa lautakunnassa varajäsenenä joten siinä on perustetta.
      Myös kuntalaisena täytyy kiinnitää huomiota asioiden pitävyydestä ,ettei ne ole vaan huulten havinaa että toisella suupielelä puhutaan toista ja toisella toista.

      Ei todella ollut hyvä asia ymmärtäköön vaikka poistuukin kuvioista mutta edelleen kuitenkin en pitänyt asiasta.MK

      • Fanisi.

        Mikä on hankilö??


    • "Hankilö" on mk eli ihminen ihmisten joukossa ja päätöstä aikanaan olin tekemässä ettei energiajuomia sallita kouluaikaan ja todella näen asian nyt sitten loukkaavaksi ja jopa tietoista sabotaasia,että itse koulun johtajalla on mielestäni energiajuoma kädessä ja toisessa kädessä lasten soitin
      Todella olisin odottanut hieman harkintaa asiassa ja siten olen kirjoittanut mitä kirjoitin.MK

    • sterssiä pukkaa

      On sulla huolet! Entäs jos et koko elinaikanasi saa tuotaa hommaa hoidettua, eli kukaan ei sinua usko vaan pennut killittää jatkossakin energiajuomaa? Mitäs sitten?

    • markkukorpinen

      Olen kuitenkin tehnyt tehtäväni ja tuonut asian tietoisuuteen, nostan sitten asian esiin kun on tarvetta ja kuten totesin nyt ei ollut kovin esimerkillista toimintaa yleensä jatkan kulkua toisiin aatoksiin kuten tiedät. MK

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3115
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2502
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      368
      2326
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2035
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1857
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      166
      1265
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe