Rakentava (kes) vai riita (ps)?

Syitä ps romahduksee

Lähtötilanne viime vaalien jälkeen -> tilanne nyt
PS 19% -> 16% eli miinus kolme
Kes 15% -> 25% eli plus kymmnenen

Kummatkin oppositiossa eli sama lähtötilanne. Toinen onnistunut nostamaan kannatustaa, toinen laskemaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014112218857675_uu.shtml
Kummatkin puhuvat keskustelukulttuurin muuttamisesta.

Mutta yksi iso ero. Kepu rakentaa ja etsii ratkaisuja. Ps riitelee ja polttelee siltoja. Ei kansa tahdo äänestää keskenään ja toisten kanssa riiteleviä perussuomalaisia. Persut hakevat koko ajan syyllisiä toisista, kannattaisi katsoa peiliin.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin no . . . .

      Kepuhan on tätä maata ollut tuohoamassa jo usemman kerran, eli ei tuo "rakentava" kyllä tähän kohtaan käy kuin huumorina.

      • mittakaavaa

        Vanhat puolueet rakensivat Suomen alkaen itsenäisyydestä, maan puolustamisesta sotavuosia, ja hyvinvointivaltion rakentamisesta sotien jälkeen.

        Kaikki tämä rakennettiin ennenkuin koko ps:ssään oli edes olemassa (ps perustettu 1995). Vanhoilla puolueilla on paljon ansioita, ei pidä tuijottaa pari vuotta ollutta yhtä eurokriisiä vaan katsoa koko Suomes lähes satavuotista itsenäistä historaa.


      • siltä pohjalta . . .
        mittakaavaa kirjoitti:

        Vanhat puolueet rakensivat Suomen alkaen itsenäisyydestä, maan puolustamisesta sotavuosia, ja hyvinvointivaltion rakentamisesta sotien jälkeen.

        Kaikki tämä rakennettiin ennenkuin koko ps:ssään oli edes olemassa (ps perustettu 1995). Vanhoilla puolueilla on paljon ansioita, ei pidä tuijottaa pari vuotta ollutta yhtä eurokriisiä vaan katsoa koko Suomes lähes satavuotista itsenäistä historaa.

        Ongelmat oikeastaan juontavatkin 1985 jälkeisestä ajasta, ja tiivistyneet viimeisten neljän hallituskauden aikana.


      • Oppositioon

        Soini ei koskaan voi ottaa ohjeita vastaan kepupäänisteriltä.


    • Pohjaan asti

      Persut ovat epäluotettava kumppani, joten se oikeutetusti kaikkein inhotuin hallituskumppani kaikille muille puolueille. Täydellinen linjattomuus ja fundamentalistikatolilaisuuden sotkeminen politiikkaan on karkottanut tehokkaasti kaikki järkevät ihmiset.

      Erityisesti naisten ja vähemmistöjen halveksunta on persujen ominaispiirre, jolle ei löydy edes järkevää selitystä. Harva puolue olisi valmis palkkaamaan raiskaustuomion saaneen henkilön puoluetoimistonsa avainhenkilöksi, mutta Soinille Putkosen tausta ei merkinnyt yhtään mitään.

      Soini on todistetusti syyllistynyt valehteluun julkisessa tiedotustilaisuudessa ja vaihtanut mielipidettään politiikan peruskysymyksissä muutamassa vuodessa. Ensin hän paasasi ydinvoimaa vastaan, ja seuraavassa hetkessä hän olikin haukkumassa ydinvoiman vastustajia.

      Soini on kruunannut toilailunsa käymällä marssimassa Pariisissa homoja vastaan, vaikka hänen olisi pitänyt käsittää, ettei ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja voi mennä marssimaan itsenäisen maan laillisesti säätämää lakia vastaan. Soinihan olisi karjunut kitalaki punaisena, jos vastaava olisi tapahtunut Suomessa esimerkiksi tasa-arvoisen avioliittolain toteuttamiseksi.

      Kristillisyys on Soinille vain yksi tapa kerätä halpoja ääniä ymmärtämättömiltä äänestäjiltä. Sama mies, joka saarnaa kaiken elämän pyhyyttä, ei puutu millään lailla kuolemanrangaistuksen ajamiseen puolueessaan. Soini on myös vaiennut täysin oman kirkkonsa pedofiliatapauksista.

      Israel saa Soinilta avoimen valtakirjan väkivaltaan palestiinalaisia vastaan. Naisten, lasten ja vammaisten surmaaminen ei saa Soinia tuomitsemaan Israelin tekoja. Soini on syystäkin Suomen halveksituimpia poliitikkoja.

      • Mistä näitä oikein..

        . ;) .


    • strategiaa

      Tässä saumassa ei pidä mennä hallitukseen. Persu ei myy p e r s e t t ä ä n. Seuraava hallitus tarvitsee oppositiopuolueiden apua. Vaikutusvaltaa voi olla hallituksen ulkopuolelta jopa enemmän. Samalla jytky siirtyy seuraaviin, ennenaikaisiin vaaleihin.

    • faktis

      Käytäntö on jo osittanut, että soinistit ovat umpiriidanhaluisia poliittisen pohjasakan edustajia kautta maan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5899
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      514
      3690
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      184
      3512
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2714
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2479
    6. 276
      2116
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1563
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1462
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1409
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1200
    Aihe