Menestyykö sinivuokko marjapensaan "sisällä" ?

Pensaan "sisään"

Minulla on sinivuokko sireenipensaan keskellä. Haluaisin jakaa sen myös marjapensaiden "sisään". Kun on vain yksi tupas sinivuokkoa, niin en oikein uskalla ottaa riskiä jos koko tupas tuhoutuu. Onko marjapensaiden "sisäosa" liian pimeä kasvupaikka? Ainakin harvemman sireenipensaan "sisällä" sinivuokko menestyy hyvin ja kukkii erittäin runsaasti.

5

166

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • KannanSäilyttämiseks

   Hyvä sinivuokkopehko tuottaa taimia hyvin joka vuosi. Valitettavasti nämä taimet tuhoutuu usein liian innokkaan hoitamisen seurauksena. Nämä taimet kannattaakin siirtää kasvamaan pikku ruukkuihin, niin silloin ne on hyvässä kontrollissa, ja säilyy parhaiten elossa. Tällä tavalla saadaan yhdestä hyvästä pehkosta kymmenittäin uusia taimia ja niitä riittää istutettavaksi vaikkapa marjapensaidenkin alle. Pensaiden alustat ovat muutenkin hyviä sinivuokon kasvupaikkoja, koska sinne ei useinkaan kohdistu liian innokas hoito ja sinivuokko saa siellä lisääntyä rauhassa.

   Jos sinivuokkoa haluaa kasvattaa tiheiden marjapensaiden alla, niin ne kannattaa kasvattaa esim. ruukuissa kolmen tai neljän vuoden ikäisiksi.

   Jos haluaa varmistaa puutarhan sinivuokkokannan säilymisen ja lisääntymisen, niin kaikki mahdolliset pensaiden alustat kannattaa hyödyntää sinivuokon kasvattamiseen. Pensaiden alta sinivuokkoa voi sitten siirtää myös näkyvämmille paikoille silläkin riskillä että se saattaa kuolla liikaan auringonvaloon.

  • Uusia taimia

   Anna lisääntyä vielä rauhassa ja siirrät sitten kun uusia taimia ilmestyy enemmänkin, niin näin voit välttää tuhoutumisriskin.

  • Ikivihreäsinivuokko

   Sinivuokko on ikivihreä ja siksi helppo tunnistaa marjapensaiden alustoja muokattaessa. Kannattaa myös varoa sinivuokon pikkutaimia muokkauksen yhteydessä, mikä varmistaa luontaisen lisääntymisen simenistä.

  • Versojenkeskelle

   Marjapensas on vähän riskialtis hoitotöiden takia. Muuten sinivuokko menestyy marjapensaan alla ja on turvassakin jos sen sijoittaa kasvamaan pensaan versojen keskelle.

  • Varjossamenestyy

   Harvennetun pesaan sisällä tai luonnostaan pystyoksaisen pensaan sisällä menestyy. Tuuhean tiheäkasvuisen alla voi olla valosta puutetta mikä rajoittaa kasvua ja menestymistä. Sinivuokko on varjossa menestyvä kasvi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   65
   2000
  2. SINÄ nainen hyvin läheltä

   Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
   Ikävä
   79
   1357
  3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

   Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
   Ikävä
   78
   1284
  4. 50
   1207
  5. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   160
   1002
  6. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   71
   999
  7. Siis ei ole edes mahdollista

   että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
   Ikävä
   44
   920
  8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

   ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
   Ikävä
   41
   891
  9. J-miehelle

   haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
   Ikävä
   58
   888
  10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

   Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   183
   883
  Aihe